Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Zas to soferovanie tiez nie je pre kazdeho, mna to nikdy nelakalo lebo viem ze by som panikarila. Som myslela ze autobusy by boli fajn ale tak to je tazko ked chodia malo.
Nic tu je kazda rada draha, posledny, zhasnite svetlo.
Áno, ja tiež nemám vodičak, chápem, že sú ľudia, co majú z toho hrôzu, patrím k nim. Ale preboha, práve preto som uvažovala dopredu, ze nemôžem ostať žiť na mieste, kde chodí 1 autobus doobeda a 2 poobede.
Akože prvá vec, ktorú som zisťovala keď sme kupovali bývanie, bolo aká je vybavenosť, ako chodia busy, či sa mám ako dostať do práce. Ty si mala proste ružové okuliare a myslela si ze sa nič nezmenilo, hold teraz za to budeš pykať. Nie si jediná co ma dve deti, keď chceš tak si nájdeš systém, keď nie, tak budeš plakat
No keby nam nedali rodicia cast tej zahrady na dom tak sa teraz tlacime niekde v byte lebo by sme si proste nemohli dom dovolit pri tom ake su drahe pozemky. Hej asi to bola hlupost ale tak co teraz? Predat sa to neda a treba splacat co aj tak taha muz, tak mi pride logicle ze keby isiel robit do zahranicia tak by sme to aspon splatili skor a neviem mohli potom odist alebo co keby sme nasetrili
Jak tlačili v byte? Vieš ze existujú aj väčšie byty ako jednoizbove? Ale vy ste chceli dom, na ktorý vôbec nemáte. Radšej byť v byte v meste nejakom trojizbovom s balkónom alebo terasou. Však aj tak nič nechovas a nepestujes, čiže ti je doma a záhrada nahovno. Ale nie, chcem a budem a chcem a budem a takto to dopadlo
Autorka už riešenie našla a zastáva si ho dookola. Ona proste chce manžela poslať do zahraničia a bodka. Inú možnosť podľa nej nemá. Ona sa už vidí takto doma a muž len posiela €€€
Ach,váš postoj k životu radšej komentovať nebudem,nič slušne mi nenapadá...ja sa smejem z viacerých veci vami písaných ale najviac,že robiť poštárku by ma bavilo,ale to treba dvihnúť riť a nebyť lenivý...do škôlky nie,lebo ďaleko,vodičák nie,autobus nie...no kde vy budete po dedine poštu doručovať🤣toto čo opisujete nie sú zle rozhodnutia,to je lenivosť a pohodlnosť,každý sa má dobre len ja nie....treba pre seba niečo urobiť a nie čakať kto čo ponúkne,vybaví,postráži,ďakujem za možnosť prečítať si tuto ,,zmysluplnú" debatu...som na seba hrdá 🙂✌️😄
Postarku by som nemohla robit ked nemam vodicak cize skor na poste by ma bavilo riesit nejake veci
"Na pošte riešiť nejaké veci"😄 čítam to tu od začiatku, reku nebudem ani prispievať, veď všetko už bolo napísané, ale čím ďalej je to tu lepšie😃 No u nás na dedine poštárky chodia na bicykli, ale stavím sa že nemáš ani ten😄 a vlastne ako by si sa aj na tú poštu dostala, keď kopce a zákruty...
@letfenixa to mi pripomenulo ten kreslený vtip, ze stoji turista na hradbách hradu a pozerá na elektráreň, ktorá stojí oproti
Pyra sa sprievodcu - to ktorý hlupák staval ten hrad priamo oproti tej elektrárni? 🙈
Tak ktovie, možno aj u autorky kopce a vrchy vyrástli len teraz, ako si oni postavili dom...
@jaskolka ale ty nemusíš zdolávať toľké kopce a zákruty. Ty len nástupiš,vystúpiš a si v práci. To nemôžeš porovnávať 🤷♀️😁
Autorka neklam! dakedy cez dediny prešiel skoro 1 bus,teraz aj v tej najväčšej diere aj 2-3 cez sobotu,nedelu. Naozaj,toto je stratená existencia. Je mi ľúto len tých detí 😔
Nie ja chcem len zit normalny zivot ale to sa tu neda. Mozno pred 20 rokmi sa daloa le teraz v dnesnej dobe nie, vsak my ani na vylety nechodime ani do zoo, len tu nejako prezivame. Najlepsie by bolo odist prec a do domu chodit ako na chatu napriklad
Vieš čo? Prežívajte aj ďalej🙄 snáď nejako dožijte.
Pockaj co ? Som ostala normalne zaskocena teraz, ja osobne som postarku chodit autom este nevidela, aspon tu a ani kde som byvala predtym. U nas postarky chodia pesi alebo na bicykli
@ivik4 aj u nás chodí autom,dokonca firemným, modrá Fabia combi s logom pošty 😀
@zuzanazu85 to som objavila Ameriku teraz 😃
Ale kazdopadne na postarku mat auto fakt nepotrebuje
Mna uplne fascinuje aka si ty leniva hnida chodit do prace lebo vsak ,,dlhe cestovanie" ale to ze Ti deti budu same chodit hore dole same kopcom do skoly je uplna samozrejmost, jednoducho musia budu a hotovo 😃. To Ta ale ze absolutne nesere lebo vies ze ina moznost nieje.
Tak si uvedom ze ani ty nemas inu moznost ako zatat zuby a cestovat za pracou jak ludia na celom svete.
anopostarka chodi na aute lebo vsak tu by to bola praca za trest keby mala po tych kopcoch na bicykli alebo peso chodit
@1ryba nemame ako, muz casto cez vikendy robi kvoli priplatkom a ked ma volno tak proste radsej bude robit ine veci lebo ze to je ostara s malymi detmi chodit dalej
@ivik4 presne 😃 deti budú chodiť samé lebo šak sa naučia, aj ostatné deti chodia. Božechráň ale že by autorka mala nasadnúť na ten autobus 🤣
Vsak ich odprevadim na zastavku nasadim na autobus co budu mat lacny ako deti, a potom vystupia s ostatnymi detmi. Vsak zas oni nepojdu do mesta len v ramci dediny proste vystupia o par zastavok to ked ine deti zvladnu tak aj moje

Autorka, vieš čo, málokedy ma tu vytočí diskusia, lebo sú pomyslím, co sa budem rozčuľovať nad ľuďmi, ktorxch ani v živote neuvidím..
No tebe sa to podarilo.
Ty myslíš, ze si jediná na svete, aká sa stará o malé deti a dom? Ja mam 41 rokov, dve malé deti (pozri si vek v profile, takže ti dôjde, ze je tam fakt malý rozdiel) mám dom, muž robí bud na týždňovky, alebo ide o 5.00 z domu a príde večer o 20.00,rodičov už nemám, sú obaja už na druhom svete, svokra je invalidna a býva o 150 km ďalej. Co myslíš, kto mi upratuje, varí, perie, nakupuje, chodí k doktorom s deťmi?
No a momentálne už chodím aj do roboty, áno, zatiaľ len na pol úväzku,pritom mam vysokú školu s titulom, som certifikovaná orl sestra s praxou, no robím v drogérii, prakticky 4 hodiny len vykladám tovar, stitkujem ceny, upratujem veci, ktoré ľudia položili inde, v sklade preberám tovar, rozbalujem tie veľké palety, ci ako sa to vola..
Nezarobim majland, brala som, co bolo, vždy lepšie, ako nič. Netuším, ci tu ostanem, alebo príde iná robota, no zatiaľ to je tak.
Ty mi prídeš ako malé rozmaznané decko, ktoré dupe nozkami, nič sa mu nepáči a na všetko má výhovorku, ako nie a nie a nie...no také dieťa ver tomu by už dostalo aj riadnu na zadok.
Na mieste tvojej mamy ti strelím takisto a možno by si sa konečne zobudila do reality.
Doteraz si porobila plno somarin(už len počnúc domom kdesi v kopcoch) a dokedy ich budeš robiť?