Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Bingoo,tak preto len ten dvor a okolie. 😁 .Aspoň robíš niečo,aby tá nadváha nebola? Či sa je zbytočne pýtať? 😑
Preco ma muž meniť prácu? Dievča ty máš v hlave dieru alebo co?
Normálna žena by povedala, že prenajať byt v meste a pôjde do práce aj ona a z dvoch platov to utiahnú, to muž nemusí súhlasiť, ak má tu dosť dobrú prácu.
@0kristina0 no nie sme v situaci kedy by mal nejak na vyber, proste ja tu pracu nenajdem a nemozeme tu ostat zit za tychto podmienok
@zuzanazu85 tak teaz ked je pekne tak som v zahrade s detmi niekedy sa ideme prejst ale nemam motivaciu nejak chudnut ani peniaze na zdrave veci to chcem zmenit potom
@justxme veď to aj je jedna z možností, kamoška tak žije, v podstate na "lazoch" ale tak ona vždy bola ten typ človeka ktorý je spätý s prírodou, uz do školy chodila v oblečení ktoré si doma šila, skúšala vyrábať domácu biokozmetiku, postupne sa tým čoraz viac zaoberala a momentálne, keďže si nasla aj muža s podobnými záujmami, tak majú doslova farmu, okrem zvierat pestujú všetko možné, plus ona vyrába mastičky,rôzne voňavé oleje do kúpeľa, mydla a podobne. Má na to aj rôzne certifikáty, čiže to aj môže predávať,živiť sa tým.
Maju 6 detí, 3 už dospelé, zvyšok školopovinny, všetci su takí "prírodni" čiže tipujem, ze ostanú niekde blízko a takisto sa budú venovať tomu spôsobu života.
Čiže aj teraz sa tak zrejme sa žiť, ale na totiez musí byť povaha, snaha a energia. U autorky to tak veľmi nevyzerá, ze by niečo také vôbec chcela
Normálne som očakávala takú odpoveď...no ništ,aj na chudnutie treba peniaze 🙄. Normálne si želám,aby bola toto len vymyslená téma 🤭
Furt len potom potom potom. On ma na vyber, on ma svoju prácu, to ty si ta lemrava
@zuzanazu85 no ked biely chlieb stoji o euro aj viac menej ako tmavy tak hej treba na to peniaze. Deti by nejake zdrave veci ani nejedli tak by som msuela varit na dva krat som pisala ze ledva teraz vyzijeme
Vies o tom, ze keby si deti kazdy den vodila do skolky/skoly po kopcoch a zakrutach a presla sa aj na autobusovu zastavku cestou do prace, mozno by tie kilecka isli dolu aj bez toho, aby si si musela kupovat zdrave veci, na ktore, ako si sa vyjadrila, nemas peniaze?
Takze muz na vyber nema lebo si ty povedala ale ty na vyber mas. Chudak chlap, normalne mi ho je luto.
POHYB ŽENA, POHYB je najlepší na chudnutie!!! 😩🤬
Kde pracujú obyvatelia dediny?
Ci to všetci si nevedia nájsť prácu?
@mk22 vo výrobe, ale to ona nechce
@mk22 niektory muzi vo vyrobe ak omoj muz, niektory v zahranici, ale tak tu uz je hlavne vela starych ludi na dochodku. Zeny co si nasli robotu v dedine ci meste sa jej drzia zubami nechtami a dochadzaju autami alebo tak, ale to je ine lebo zas nemaju uz male deti
@ibatanecnica aha, to som zrejme v tom množstve príspevkov nezachytila..
Takze autorka ty môžeš pracovať.. Len tebe sa nechce.. Prečo nechceš ísť do výroby? Ako x iných ludi, žien dokonca matiek..
@mk22 pisala som ze to som skusila na chvilu brigadne ale to som nezvladala ani 2 dni v tyzdni nie to este cely tyzden tak robit. Prste v noci robit nie je pre mna to bolo fakt moc fyzicky aj psychicky na mna
Pohyb (ano, ten po kopcoch a zakrutach) by ti len a len prospel. Deti jedia to, co vidia u rodicov a na co si ich rodicia naucia - opat dalsia trapna vyhovorka. Ked uz doma kukas do blba, mohla si si na zahrade dopestovat vlastnu zdravu zeleninu a ovocie (ked uz si teda tak strasne uzivas byt v dome) a naucit sa piect domaci chlebik a pecivo. Ocakavame vyhovorky za 3,2, 1...
Pises: Aj on chcel dom, aj on chcel deti, tak to treba financovať.... áno, mas pravdu. Aké kde tu máš napísané, že to má všetko financovať vylucne on???
A moja zlata, ty bud rada, keď zarobíš aspoň tých 600€ v čistom, fakt. Lebo s tvojim pristupom a tulenimy rukami sa o teba zamestnávatelia priam pobijú, to si pis👌
A nie, stresovať sa nemusíš, lebo ty nebudeš stíhať nič. Si totižto absolútne neschpona a ešte k tomu aj lenivá.
A to, ze muz keď je doma radšej vypadne z domu ako by bol s vami sa ty ešte cudujes??? Aj ja by som sla radšej do krčmy ako sa dívala na takého lemrochoda, ako si ty, sorry!
A pekne v tom pokračuj, ako sa tebe nič nedá a pekne ta kopne do riti. Na tvojom mieste by som ho do zahraničia ani neposielala, lebo si tam niekoho akurát tak nájde a tebe miesto eurácov pošle akurát tak rozvodové papiere 👌
Aj ženy musia niečím prispieť a nie čakať len na muža, aj rozvedeným ženám muži neplatia výživné na všetko (podľa právnych predpisov polovicu nákladov pre deti má hradiť žena), aj čakať s chudnutím je k ničomu, to už dávno malo byť rozbehnuté.
Treba začať od seba a všetko sa bude dať.
Vsak ako ja sa hybem ved chodim s detmi von alebo sme doma, chcela som behat ale tak to sa tu neda ked je uzky chodnik a chodia auta a po trave to je onicom. Problem je asi skor strava no ale s tym nic nespravim teraz. Mama kazdu chvilu pecie kolace aj obed niekedy spravi a to su dost kaloricke jedla
Ale Tebe tiez nik nekaze zjest toho viac nez potrebujes , najlepsie AKO KAZDA INA DOSPELA ZENA SPRAVIT SI NIECO VLASTNE, DIETNEJSIE TEDA.
Písala si,že varíš sama a nie mama . 🙄
A akú by si chcela prácu, čo chceš.. Vieš robiť?
Na začistok, keďže máš čas.. Správ si vodicak.. Na splátky, dve tri, štyri.. Zisti si.. Proste ak chceš fungovať byt nezávislá, potrebuješ šoférovať.. Môžeš si ho teraz urobiť, rodicia strážia deti.. Začni s vodicakom.
Hlavne nečakaj na nikoho, že ťa budú voziť, riešiť za teba, doplácať a pomáhať ti.
Nechceš ukázať mužovi, že sa snažíš?