Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Tebe chyba financna gramotnost. Ty si myslis, ze ked muza posles na par mesiacov do zahranicia, ze budete v baliku? Ved teraz nezvladate platit to co mate a ked odidete do podnajmu a muz si najde pracu v meste tak zazracne budete mat aj na najom aj na splacanie domu + okolo domu? Ja neverim, ze ty si realna osoba, ruku si odhryziem, ak je tento prispevok realny.
Ja ešte doplním.. Ze na prácu do zahraničia musíš mat na začiatok nejaký obnos euricok.. Kým dostane prvú výplatu.. A kedze teraz každý mesiac ste v mínuse, zrejme nešetrite, neodkladate, nie je z čoho..
Muž tam bude mesiac a viac žiť, stravovať sa, vstupné poplatky. Možno odíde s autom, bude tankovať.. Potrva, kým pocítis veľké eura, nemaj veľké oči..
Deti budu v skolke. A vsak muz bude moct zmenit pracu az ked ja si nejaku najdem v meste aby sme to zvladali financne vsetko.
Na zaciatok by mozno rodicia pozicali aj ked asi skor jeho lebo tak oni by sa mozno potesili ze syn pojde do zahranicia pracovat
Ano suhlasim - zle rozhodnutia. Bola si leniva, nesnazila sa o nic, nevzdelavala sa, pomahali stale rodicia. Nic nevies, nemas vodicak, do prace sa nehrnies (argumenty s busom su vyhovorky) ale ani nemas co trhu prace ponuknut. Kazdy je sam strojcom si svojho stastia (ci nestastia). Jediny clovek, ktory to moze zmenit si ty sama - zacat na sebe makat.
A ty si myslíš ze meniť prácu každú chvíľu keď sa tebe uraci je pohode a jednoduché? Co keď sa už nikdy nebude chcieť vrátiť? Ci stačí aby poslal peniaze co?
A "super" riesenie si vymyslela. Aby si dalej nemusela nic robit a spoliehala sa len na inych, posles manzela do zahranicia. Skvele. Cele take konikovske
No beznadejny pripad, a este to mame opat rodicov, co pozicaju....chudaci
V škôlke budú deti choré, veľa aut kašli na to🙂zlí susedia to zase bude iná pesnička budeš unavená sama na deti muž vonku a rodičia nie po ruke.Ty to máš v sebe, že vždy bude celý svet proti tebe.Ak by si chcela už dávno pecieš doma štrúdle, pagáče, čokoľvek...vyrábas vence, siješ, opatrujes starých ľudí cez dedinu ...čo myslíš, že ten podnájom bude zadarmo, strava, poplatky muž tam minie na stravu...ideš na to zo zlého konca.
lahko sa hovori ked mate zariadene zivoty...
Sama si strojcom šťastia, ani nám všetko nepadlo z neba
@autor ty si strasne tela. Ako nrhnevaj sa ale mnohe z nas si ten zivot zariadili. Ty len natahujes ruku a beries od rodicov. Tebe niv nehovori sebestacnost. Ja to vo mam je preto lebo som na sebe makala. Staram sa sama a este pomaham rodicom. Chceli sme dom, zohnali sme si sami. Nikto nam nan nedal ani korunu. Takze prestan zavidiet a zdvihni konecne tu svoju velku lenivu rit a chod MAKAT!
Ty si myslíš ze zeny, kt ti tu reagovali a poradili.. Nemajú deti a prácu?
Že nelietaju hore dole aby stihli autobus.. Ci vyzdvihnúť dueta zo škôlky.
Je x spôsobov ako si uľahčiť život fungovanie ale ty všetko negujes.
Ty hovno urobíš, aby si sa mala lepšie, fnukas a budeš obzerat ze Zuza bola tam a tam a ty nikde.. Véd zdvihni rit a začni niečo robiť.
Bývaš na konci sveta, kto ťa prinútil.. Ty si sa takto zariadila.. Rozhodla.
Moja 16r dcéra má viac rozumu ako ty.. Chod medzi ludi, aj do výroby, lebo načisto osprosties doma.
Mať tak blbú dcéru,nepriznám sa k nej!!!
Inak škoda, že sa tu nedajú dat rehotave smajliky lebo by sa úplne hodili, na tie vyplody co si schopná napisat
Ja normálne uvažujem,že načo sa zajtra trepať do roboty, načo variť večeru, normálne uvažujem,že teraz sa
tu d.bnem na gauč hore ... (normálne nenadávam,ale ...) 🤣 a kašlem aj na to žehlenie kopy prádla 🤭🤣. Načo??? Veď keď môže EXISTOVAŤ TAKÝTO ŽIVOT 😂
Konkretne ja (a nie len ja) som pisala,ako sa mi zije "na konci sveta" a nie v centre dediny...ale ty mas evidentne selektivnu slepotu... a zariadene zivoty mame,lebo sme si ich zariadili a dali sme rady aj tebe,ako si zariadit ten svoj
Takým ako ty sa hovorí večná obeť.Ale hlavne si nedospela a spoliehas sa na rodičov a muža.Mna by zaujímalo čo by si robila, keby Ťa opustil?
Autorka, naozaj ti odporúčam ďalšie dieťa. S týmto tvojim pristupom určite 👌
A dávaj si fakt bacha, aby sa ti ten chlap z toho zahraničia aj vrátil. Lebo ja byt na jeho mieste, prasknem do bot a bye bye. 👋👋👋
Mesačne ti pošlem 3 stovky na deti a som rad, ze som sa zbavil takej pijavice ako ty. 👌👌👌
Autorka, ja tu budem asi jediná, ale som toho názoru, že ak chlap neparticipuje na domácnosti a starostlivosti o deti, a všetko necháva na ženu, tak je to on, čo sa má finančné starať a prevziať zodpovednosť. Pre mňa je chorý ten slovenský model, že chlap chodí do práce a žena práca, a aj mukluje doma a okolo detí. Potom sú tie ženy extrémne vyčerpane, frustrované...
Pošli muža do zahraničia, koľko bez praxe v odbore zarobí? Myslíš že čakajú len naňho s platom xy-tisic? Novinka začne ako pomocník možno s dvoj-troj násobným platom ako tu, k tomu si bude musieť tam platiť ubytovanie, stravu, vám ubytovanie stravu vo vysnenom meste kde deti zo škôlky budú choré tak ty budeš doma.samozrejme aj tie škôlky a doprava v meste niečo stojí a nie malo......plus hypotéku na rekreačnú chatu u vašich na dvore...mne to akosi nevychadza...ty budeš naviac na deti sama, mamka ti ich nepostrazi že chces na nákup, upratať či navariť. Ani ti nikto neporiesi že jedno dieťa choré a ty musíš druhé odviesť do školy...prepáč ty nepotrebuješ šikovného manžela ako máš, že aj nákup poriešiť aj prácu má aj ťa s deťmi odvezie k lekárovi alebo keď niekde potrebujete....ty potrebuješ Milionára...žiješ v dedine kde nič poblizku nemáš? Veď to je ideálna príležitosť na podnikanie, vieš že chýbajú potraviny či kozmetika, domáce potreby v okolí? Maličký obchodík pre dedinčanov...spraviť si IT kurzy, jazykové či iné a makať z domu....nepozeraj že kto sa o vašu rodinu postara...postaraj sa ty...čo by si spravila keby si prišla o muža? Na koho by si potom zvalila že je neschopný?
Ale zas baby tu je chyba aj jej rodicov. Su sprosty ze ju neucili k sebestacnosti. Nedokaze spravit nic lebo potrebuje rodicov. Ja som len zvedava co spravi az umru? Kto preberie ich stafetu?
Ja sa normálne už bavím na tej diskusii, keď čítam tie príspevky autorky a komentáre žien 👌👌
Teraz žijú z ruky do úst, ale odrazu budú mať na podnájom, na splátky hypotéky a ešte aj na vodičak, lebo muž pôjde do zahraničia, deti do škôlky a autorku sa pobijú priam v robote... 🙈🙈
@zmrzlinka2021 prepac, ale ja nesúhlasím, v normálnych rodinách si pracu v domácnosti ako aj okolo deti rodicia normalne rozdelia.
Mimo to, chcem ťa vidieť, ako by si po príchode z prace co ja viem o 17.00 s úsmevom zacala doma upratovať, variť a pod. A tvoj mužíček by si spokojne sedel na sedačke a s úsmevom ti povedal, že vsak on sa staral cez deň o dieta a je unavený...🤦♀️

Počuj, ty si to cele predstavuješ ako hurvinek valku😅
Prečo si nezacat robiť vodicak teraz?
Daj aspoň jeden argument prečo nie..
Dá sa na splátky, využiješ ho.. Môžu ti pomôcť rodicia.. Potom v meste keď budeš pracovať.. Kde dáš deti počas jázd? Zase bude problém kto bude s deťmi.. Muž preč.. Zase terigat sa busom k Mame sa ti nebude chcieť.. Vyser sa na to 😃