Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Ty si fakt retardovana... sorry ale inak sa nedá, lebo viaceré sme ti napísali, že bývame podobne a stíhame všetko a aj tak si len ty ta chudinka tu
Autorka, a co tvoja svokruska, hm? Aký máte vzťah? Co hovorí na vás život?
Hlavu hore. Prestaň sa ľutovať a začni hľadať možnosti. A to ti práve hovorí rozvedená žena s dieťaťom, ktorá sa sťahuje z mesta na dedinu k rodičom a nemá "nič". Neviem tiez čo budem robiť ďalej, nemám prácu, nemám priateľov, ale mam rodinu a mam syna. Ostatné sa vyrieši 😊 a skus s mužom začať komunikovať, urob ty ten prvý krok, ešte nemusí byť nič stratené. Veľa šťastia! Bude lepšie uvidis 😘 držím palce
@limoncino ja neviem ci ona je úplne mimo alebo fakt chorá, ale toto je až smiešne 😅 ja stíham ešte po lraci aj doučovanie 3x týždenne, keďže ovládam matematiku a fyziku na VS úrovni. Ona keby bola šikovná tak by sa učila jazyk a potom by mohla doucovat deti, na to netreba nejakú náročnú úroveň a zarobila by si veru slusne
Tak ja k muzovym rodicom nejak casto nechodim, parkrat do roka s detmi tam skocime kvoli muzovi ale necitim sa tam dobre. Ale zas poslu darceky po muzovi alebo tak ked nieco treba pomozu.
Autorka, unikajú ti dve skutočnosti:
1. Vyčítaš manželovi, že neplní svoj sľub, že finančne potiahne váš život. Ale neuvedomuješ si, že ani ty neplníš svoju časť sľubu, teda že sa definitívne postaráš o deti a domácnosť. Lebo potrebuješ jeho pomoc pri nákupoch, musí ťa voziť na vyšetrenia s deťmi, asi aj keď ty potrebuješ k lekárovi. Čo znamená, že to musí urobiť po nočnej, pred poobednou atď. Ak chceš, aby financie boli výlučne zabezpečené ním, tak sa definitívne staraj o deti a domácnosť, bez jeho pričinenia. Ak chceš od neho, aby sa podieľal na chode domácnosti a výchove, musíš ty priložiť niečo do rodinnej kasičky.
2. Žiaľ, nemáš predstavu o tom, koľko sa treba narobiť, aby si zarobila posratých 600€, že musíš do celého procesu niečo vložiť, čo má hodnotu tých 600€: teda nejakú vedomosť (ktorú nadobudneš vzdelaním), energiu a čas. Len tak pre srandu to skús...prines do rodinného rozpočtu 600€, nápadov tu bolo milión. Napríklad uhačkuj hračku, nemusíš nikde chodiť, kuriér ti materiál donesie pred dvere a návody nájdeš na youtube, čas naučiť sa háčkovať máš, uvidiš, koľko to potrvá, kým bude produkt "predateľný"...možno by si si potom vážila manžela a rodičov, ich peniaze a snahu.
Deti môžu chodiť do školy/do mesta. Tam kde budeš pracovať Ty. To je bežná realita ľudí, čo bývajú v dedine. O 7:00 sedia všetci v aute a idú do mesta. Alebo aj skôr, ranné družiny pre prvý stupeň ZŠ sú rovnako bežná vec.
Parádne si to napísala len keby si nenapísala že to sa nedá....áno sadnes s deťmi na autobus a odvedies do škôlky, keď ďalší spoj ide o 1-2 hodiny huraaa si na konci dediny kde je obchod tak využijem a zabehnem nakúpiť, potom sa vrátim na zastávku a šup do mesta do práce...tam predpokladajme že sa budeš z autobusu presúvať pešo alebo ďalším spojom. Po ceste z práce to dáš znovu len deti vyzdvihnes. Alebo manžel...kto bude končiť skôr...výplata 600 eur je málo? Si bez praxe...ver mi že kazdym rokom v práci si zvyšujes kvalifikáciu a možnosť povýšenia alebo máš aspoň vyššiu šancu sa zamestnať inde kde zaplatia viac....skoro každa takto začínala že sa išlo od nuly ...inak aj by ma zaujímalo či naozaj nikoho v rodnej obci nepoznáš čo dochádza do práce autom...by ste sa zviezli spolu...by si prispela na naftu...ľudia v praci začínajú zväčša rovnako...prípadne v novej práci by si mohla spoznať niekoho kto chodí cez vašu dedinu autom...navrhovať prácu kôli cestovaniu je totálna blbosť...hlavne keď vám chýbajú peniaze...
Ešte dotaz,ste si istá,že viete hospodáriť s peniazmi?keď vám nevychádza 🤷manžel pracuje, ja som na RD,máme tri deti,dom,dve autá...ste finančne gramotní???a chystám sa do roboty 😄 mne nesľúbil,že nebudem musieť robiť 😭
Lemra lemrava. Ziadne zle rozhodnutia. Teda vlastne ano - tvojich rodicov, ked ti nemali obskakovat lenivu rit a aj tvojho muza, ze ta neposle normalne do prace. Rozdelit naklady a nechat ta tahat tvoju cast. Zabudla by si na vyhovorky. Mas 27 rokov, nic si este nerobila a uz sa ti ani nechce. Nie je ti ani trosku trapne?
Žienky,tie ktoré sú nové v tomto príbehu,lebo sa vám nechce čítať celá táto story... akékoľvek riešenie, nápady a rady poradiť ,sa oblúkom minú svojmu účelu. Čokoľvek navrhnete, poradíte, úprimne chcete pomôcť sa skončí jednoduchou vetou NEDÁ SA (alebo kopce, zákruty, úzke chodníky) 😁. Už boli vyčerpané asi všetky možnosti 😉.
600e ti príde malo?. Keď prídeš do mesta, budeš tam sama s detmi..bez muža a pomoci.. Akú máš predstavu, kde chceš ísť pracovať, aby si ráno aj poobede stihla škôlku? Co vieš ponúknuť zamestnávateľovi.. Skúsenosti odporúčania prax z predch zamestnaní žiadna.. Ty budeš rada aj za tých 600e.
Autorka,ja ta fakt chcem realne spoznat, kludne dojdem aj stopom za tebou... lebo takyto exemplar asi v zivote inak neuvidim 😁🤣
Asi mi to tu zmažú (dopredu sa ospravedlňujem), ale nehnevaj sa, po 25 stranách diskusie a snahy pomôcť ti, ja už nemám slov. Ty si proste jeblinka 🥲
Podľa mňa si autorka robí srandu , teda dúfam, že toto nemôže byť naozaj ..
Clovek by povedal ze mentalny atlet da hore kopec, dolu kopec, zakrutu lavou zadnou😬
@hsara99 ver,že určite niektoré už napadli aj iné výrazy,ale proste ...veľa si asi žien rozkusalo jazyky dnes, možno už aj včera, pri čítaní 🤭🤣
Tešila som sa, ako večer vyložím nohy na gauč a idem čítať túto diskusiu... zvládla som "len" prvých 14 strán diskusie, snáď sa raz vrátim aj ku zvyšku. Všetko tu už odznelo, tak nech neopakujem, dám niečo, čo som tam nenašla: @autorka kde ty chceš chodiť po výletoch, keď nemáte čo jesť??? Či aj ten výlet ti majú rodičia zaplatiť? Je mi veľmi ľúto tvojich detí a tvoj muž je možno dilino, ale ty si oveľa horšia, tak ak sa ti teraz zdá tvoj život pokazený, len počkaj, keď sa on na teba vykašle a zostaneš na všetko sama. Už ti tu jedna nadškrtla,aké možnosti ťa vtedy čakajú- s domom, s vyplácaním, so starostlivosťou o deti...ty by si si mala každý príspevok, ktorý ti tu baby dali, 3x prečítať a zamyslieť sa nad tým, očividne ti to stále nedochádza. Na muža tu nenadávaj a radšej sa mu každý deň "povtieraj" a makaj na vašom vzťahu, lebo ten keď raz dvihne kotvy, to sa ešte len budú diať veci. Mohla by som ti písať, koľko a ako dochádzam do práce ja, ale na čo? Absolútne zbytočne. Očividne si sen každého zamestnávateľa (pozor, to bola irónia)- bez poriadnej školy, bez praxe, 27ročná, ktorá nikdy poriadne nepracovala, bez vodičáku, niekde zo zapadákova, s 2 malými deťmi, ale najmä doslova s úžasným prístupom k životu a k práci...Ono tie miesta v obci nemuseli byť ani obsadené po známosti- stačí, že z teba razí tento životný "drive" a nezverila by som ti ani zametanie tej vysnenej pošty...ako tu už odznelo- pre teba ideálne riešenie Onlyfans, predpokladám, že tam nie je problém ani kyprá postava...a už len posledná myšlienka- tak rodičia vám darovali pozemok, živia vás, pomáhajú ti s deťmi a vy aj tak nevychádzate ani s peniazmi ani s nimi? Uff...
Ja neviem či sa mám smiať alebo plakať nad tými znôžkami nezmyslov, čo tu autorka potí zo seba.
Všetko si dostala doslova až do huby - dom, financie, domáce mäso, vajíčka, zeleninu, ovocie... Kokos, iná keby toto má, čo by za to dala. Ty to berieš ako samozrejmosť a ešte si nevďačná hnilá voš.
Ja mám dom, tiež záhradu nemáme, lebo ja k tomu vzťah priznám sa nemám, muž na to zas nemá čas, takže tie kecy, že ako robíš okolo domu si odpusti. Akože čo také robíš? Ja upratujem denne a nepotrebujem na to viac ako hodinu! Švagriná má aj záhradu, sadí všetko možné, tiež jej to nezoberie neviem ako veľa času.
Ty si dokonalý príklad notorického povaľača - do fabriky nie lebo nočné, dochádzať nie, lebo to je na dlho a za málo peňazí, kurz by bol asi komplikovaný, vodičáku sa bojíš... No ja normálne nechcem veriť, že toto je pravda a že naozaj na svete existuje taká osoba ako ty. Chúďatká tvoje deti a najmä tvoj manžel. Tvojich rodičov neľutujem, lebo oni z teba tohto neschopáka vychovali.
@taksomtu ešte si zabudla, že 600€ je jej malo... neviem vážne kolko tak dama očakáva. Obe ruky ľavé, hlava vymleta, v pomaly 30tke žiadne pracovné skusenosti🤦♀️ no sen každého zamestnávateľa 👌
Môže byť rada, že je vôbec nejaká minimalka, lebo takéto ako ona by este nakoniec nezarobili ani na slanú vodu 👌👌👌
A baby, tie ktoré jej tu radite nejakú živnosť ci co si založiť, preboha nebláznite🤦♀️ dlhov maju dosť, ďalšie im v žiadnom prípade netreba
Nastala zmena v myslení? Nechce sa mi čítať toľko nových strán 😂
@lenkasarka ani nečítaj 🤦♀️😀
@lakebabe tak nie, chapem 😁 ani nebudem. Označte má keď si nájde prácu a budem ju mat za čo pochváliť.
@lenkasarka obávam sa že toho sa ani moje vnúčatá nedoziju😀
@lienka.7 aj keby jej muž zarobil na fitko, tak by do neho nechodila, lebo je ďaleko a zdravo by si nevarila, lebo by sa jej nechcelo variť na dva krát. Ona by si našla výhovorku aj keby jej muž postaví fitko v garáži.

Autorka, no počkala by si na ďalší... btw, autobus jazdí podla nejakého grafikonu, či? Cize si vieš pozrieť, kedy ti ide. A ked to teda nestíhaš, poprosím mamu. Inak, ako to potom stíhajú iné ženy od vás z dediny?