icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

mirro
27. mar 2024

Mám pre teba podnikateľský nápad a ani nemusíš nikam cestovať. Daj to miesto odkiaľ si a budeme chodiť postupne na vás kukať. Ponúkneš nocľah, mama navarí, napečie, a my to pojmeme ako welnes víkend, kde zabudneme na starosti normálnych báb. Mne si teda naštartovala zvedavosť, úzky chodník, zákruty, hore kopcom dolu kopcom, autobusy haj buj, ale najviac ty. Čo slovo, to perla. To čo si písala, že plnohodnotne. To chcem vidieť.

patus_2
27. mar 2024

@autorka ako sa dostať do mesta bez autobusov? Jednoducho:
- Ahoj Zuza, chodíš každý deň do mesta, ráno tam, poobede späť?
-Ano, chodím.
- Chcem si nájsť prácu v meste, ale keďže nesoferujem, je to pre mňa problém. Mohli by sme sa dohodnúť, že by som ráno o ....(doplň čas).... čakala na zastávke/pri dome/pred kostolom a aj s deťmi, zaviedla by si nás do škôlky a potom pôjdeme do mesta do práce? Budem každodenné prispievať sumou .......€.
- aj Zuza sa poteší, že nebude toľko míňať na benzín a aj ty, že sa dostaneš do mesta bez autobusu.
Ak nepochodíš u Zuzy, tak vyskúšať Janku, Danku, Fera, Miša, všetkých, ktorý chodia ráno do mesta do práce...

lavender94
27. mar 2024

Autorkaaaaa veď už prestaň fakt ti nie je kokotno zo seba? Deti vezmeš zo sebou do mesta, kde budú chodiť do škôlky a do školy. Pred tým ako pôjdeš do prace ich zavedieš a poobede vyzdvihneš. Aké jednoduché. Teda…. pre normálneho človeka, ktorému nerobi problém robiť základne úkony. Ja sa čudujem, že si zvládaš utriet zadok.

nelka93
27. mar 2024

@patus_2 ale prosím ta, však u nich žijú dôchodcovia a ľudia ktorí majú prácu v dedine. A navyše, ona tam predsa nikoho nepozná...😅

lienka.7
27. mar 2024

@lavender94 no ale v meste predsa nie je v skolke ani škole miesto! A teraz bud mudra 😉 (joke).

mirro
27. mar 2024

@nelka93 a nakoniec, veď muž donese eurače zo zahraničia. Kam by chodila?

nelka93
27. mar 2024

@mirro presne. Mne to príde, že sa ho chce len zbaviť a ešte nech všetko platí. Ja byť mužom, podám Žiadosť o rozvod mesačne jej pošlem 300 eur a neriesim. Ešte by ma hentá brzda musela vyplatiť 🤣

jaskolka
27. mar 2024

@lavender94 no co si,kdeže do mesta ich dat do školy a škôlky veď to by musela sa ponáhľať, aby, stihla, ešte aj deti odviest do škôlky v tom meste a potom utsjat z roboty, aby ich vyzdvihla. A cestovali by 25 minút a mali by zabitý celý deň 🙈🙈a ona by si neuzila ten dom v kopcoch si zákrutami a úzkym chodníkom

sherynkamalinka
27. mar 2024

autorka ty si vynikajuci adept na Výmenu manzeliek. Presne take ako si ty tam potrebuju, a este aj zarobis. Porozmyslaj nad tym.

lakebabe
27. mar 2024

@sherynkamalinka ježiš že toto nikoho nenapadlo🤦‍♀️👌😀

larinka552
Autor odpoveď zmazal
lavender94
27. mar 2024

@lienka.7 tak jasne, my ostatne sme vybavili po známosti 😃 rodičia vo vate na vysokých miestach, protekčné vysoké školy, zdedené majetky a manželia čo zarobia minimálne 5ku aby sme nemuseli pohnúť ani prstom. Tak jasne, že sa nám mudruje keď sme mali život zariadený ešte pred tým ako sme sa narodili.

Iba, že by vôbec

lavender94
27. mar 2024

@sherynkamalinka toto ma tiež napadlo 😂 presneee, chod, aspoň zarobíš par tisíc. A možno budeš taky unikát, že budeš mať nakoniec aj vlastnú reality-show

aaadkaaa
27. mar 2024

@sherynkamalinka len to nie. Pri takychto zenach tam obcas daju ako opozitum sikovnu zienku a co keby ta ukazala, ze aj hore aj dole kopcom sa da ist, aj po zakrutach? Ved by ju opustil nie len muz, ale aj rodicia😁

tersanas
27. mar 2024

Autorka: a koľko vam mesačne ostáva na stravu, povinné platby a koľko platíte hypo? Či by sa nedalo na niečom ušetriť, zmeniť nastavenie, keď bývate tak šialene ďaleko, neplatíte aj veľa za benzín? Držím palce

petronelag
27. mar 2024

@taksomtu AJ v meste dochádzajú do práce aj viac ako 25 minút, to sa všade niečo nájde, že musí prijať aj horšie a ťažšie veci, nie je všetko len ľahké.

hsara99
27. mar 2024

@tersanas joj logiku a reálne rady tu neskúšaj, to tu nefunguje 😄

autor
27. mar 2024

Keby deti chodili do skolky v meste mozno by sa to dalo, to ma nenapadlo.
Mesacne mame okolo 1300 podla toho kolko muz robi z toho 700 ide na splatky co mame dom auto telka, potom internet benzin telefony, to nam na jedlo ostane mozno 200-300 eur

ddaassuullaa
27. mar 2024

Akoze ty lemra, keby si do rozpoctu prispela "len" 600€ si uvedomujes, ze to by bola takmer cela splatka a zvysny plat je len pre vas? Nebud tak leniva a rozmaznana, pozri sa otvorenymi ocami na cisla a konecne dvihni tu lenivu rit smer PRACA🫣. Teba raz tak niekto posle do kelu, ostanes bez prace aj bez deti a skoncis ako bezdomovec, nad tym fakt nerozmyslas? Vcera bolo neskoro. Tebe, mladej zene, nie je zo samej zo seba na tycku?🤮 Zneuzivas rodicov a ani ti nie je kktno🤪. Lebo v tvojom pripade vidim prvykrat zhodu diskutujucich, proste si leniva ako vos a hladas ako nerobit a byt za vodou, tu hladas podporu, ale smola - hnusis sa fakt vsetkym. Len ma tak zaujima, naco je na svete taky tvor ako ty?

tersanas
27. mar 2024

Autorka: a v tých 1300e mesačne je už aj tvoj RP + prídavky cca 500e? Teda tvoj muž zarába cca 800e a keď tebe skončí rodičovská budete na jeho prijme plus prídavky? To je hodne zlé, na váš príjem moc vysoké povinné platby, tv a auto tam nemalo byť na splácanie, veľmi nízka suma na stravu pre dvoch dospelých a dve deti..

autor
27. mar 2024

Tak 1300 je minimum vacsinou zarobi muz viac ale to zas musim aj rodicom vratit tak 50-100 co pozicaju. A auto musi muz mat kvoli praci vsak inak by sa tam nedostal jeidne busom ale to by bolo onicom ked robi rozne zmeny.

mk22
27. mar 2024

Kolko majú deti rokov? Možno si písala.. Školu a škôlku mate mimo, nie v dedine?
Keď nastúpia, kto ich bude voziť?
Ty aj rozmýšľaš ďalej ako po prvý roh? Ci žiješ pre dnešok a ten je zatiaľ fajn..zshtra pozajtra sa uvidí..
Mne by ako matke bolo mdlo ze mam tak pohodlnú lenivu dcéru.. A just by som ti ku koncu mesiaca nepozicala, aby si pochopila ze máš niečo robiť aj ty.
Ty bežné 600e nachádzaš na zemi?

nelka93
27. mar 2024

@mk22 školu aj škôlku majú v obci ale za horami za dolami🤣 jej sa nechce chodiť ich odprevadzat, čiže budú chodiť samé busom

mk22
27. mar 2024

@nelka93 a co sa jej chce? Keď už ani deti odprevádzať 😅

mima1608
27. mar 2024

Autorka, šup zrušiť tv, internet, paušály (môžte si dať kredit) a predať auto, splatiť leasing, kúpiť niečo lacnejšie zo zvýšených peňazí a prestať žiť nad pomery. Lebo ak je tých 1300 čo máte aj spolu s rodičákom, tak si žijete brutálne nad pomery. Môj muž zarobí cca to, čo vy máte dokopy a teda my napríklad nové auto na leasing nemáme a radšej máme staršie 10 ročné.

autor
27. mar 2024

Tak my tv a internet potrebujeme cize to nemozeme zrusit, aj mobily aby sme boli v kontakte. A auto smemuseli proste vybrat vykonnejsie aj ked drahie lebo su tu kopce a cez zimu by to nejake lacne nzvladlo.

zuzanazu85
27. mar 2024

Sa čudujem,že v tej ,,diere",ako tvrdíš, máte vôbec signál 😏

mk22
27. mar 2024

A čo povedal muž, na to, ze ho posielaš do zahraničia? Súhlasí, pôjde?

subartic
27. mar 2024

tak na jedlo vám zostane naozaj málo , prečo si nevypomôžeš tým chovom zvierat a pestovaním , aspon pre vás , keď už to nechceš predávat ? Treba využiť že si na vidieku

misicka31
27. mar 2024

Veď keď zarobí tých 600€ čistého,prídavky dostane 120€ veď je to stále viac ako dostáva teraz,dobre precestuje koľko 100€??vždy bude v zisku,alebo aspoň v takej situácii ako je teraz,veď potom budú len prídavky,uvedomujete si to????...lenivosť moja nepúšťaj ma 🤦ale nie,chlap,vypadni za hranice,bo mne sa nechce pi*u dvihnúť,toľko žien tu má ťažké osudy,pasujú sa s realitou denno denne,a vy ste zdravá,máte zdravé deti a vidíte svoj život ako jeden veľký problém???nechápem...