Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
@hsara99 Niečo tu naozaj nefunguje, však raz už bývali v meste a išli na dedinu, lebo sa im v meste nepáčilo a teraz zase do mesta, aj keď sa tam nič nezmenilo.
@petronelag skoro všetky sa tu môžme zhodnúť,že ona nefunguje 😏
@petronelag tak vies, v meste jej chudak mama neskakala okolo lenivej riti. Madam ma problem prelozit krizom slamy. Vcelku by ma zaujimalo, ako z uplnej diery ona chodila do skoly, skoncila skolu a nasla si chlapa. Snad aj to za nu mama spravila. Pecene holuby do huby, v hlave prievan, ruku od roboty ako tulen. Nech ten muz ide do zahranicia, zisti ze ludia vedia aj pekne zit a pracovat, ze nie kazda zena je lemra lemrava a vie sa obracat. Muza necha znicit sa v robote a este frfle, ze vztah na bode mrazu. Madam oddychnuta, nohy vylozene, mama porobila - princezna zo Savy ocakava pozornost a dary
Máte otrasne vysokú hypo z takého príjmu.A ešte je v tom prijme RP?veď to je logické, že vám to nevychádza.Ako vám mohli s muzovym platom dať takú hypo, keď ty si nepracovala ste zakladali aj rodičovský dom či čo?či brali spotrebak?všade sa píše koľko % z príjmu by mala byť hypo.
Mňa by zaujímalo kde pracujú iné ženy z dediny toľko post a obchodov nemáte, aby tam všetky boli.od marca, apríla začína projekt cez úrad práce sprav si nejaký kurz zadarmo
Hnida lemrava.
Mam ex kolegynu z Oravy, ze u nich sa na takychto ludi ako si ty hovori, ze "takito len zrat a sr*t" s prepacenim.
A ze na co si robit kurzy, na co sa snazit, makat na sebe? No na h*vno s prepacenim. Presne ako je to memecko, ze chlapec sa pyta mamy, ze na co si ma rano ustlat postel, ked si vecer do nej zase lahne? Mama s uskrnom, ze na co si potom utieras r*t, ked zas budes sr*t?
Sorry za vyrazy, nedalo mi to. 😁
Autorka, ty nemas ziadne ciele, plany, sny? Motivaciu?
Ja ich mam sakramentsky vela a 1 zivot mi na ne nebude stacit, ani moje zarobky. Mam pracu a viac brigad a stale nemam dost, kolko by som potrebovala - priklad, najnovsie mam motivaciu cestovat "cez mlaku" a kupit si (a ucit sa hrat) hudobny nastroj, ktory nekrestansky vela stoji s prislusenstvom. Takze mozem sa len pekne obracat a to este nemam ani deti. Pointa je, ze motivacia je hnaci motor, nemusi to byt cestovanie, ale cokolvek ine.
Ty nemas nijake konicky? Tuzby?
Proste tych veci je tak strasne vela, na ktore by som este si chcela zarobit (ano, vlastnymi silami, nie sponzormi), az sa mi hlava toci. Cestovanie, koncerty, vylety, ale aj uplne "obycajne" tricko, kabelka, vecera, na co mam proste chut, dopriat si bez pocitania a obracania poslednych eur v penazenke. Alebo uz len posr*te udrziavanie sa ako pedikura ci kadernicka, ani to si nedoprajes?
Ved ty nezijes, ale prezivas. O tom je zivot?
Dobre, ak tebe nechyba cestovanie, zazitky, vzdelavanie sa, konicky, tak aspon detom dopraj a hlavne od rodicov si uz nepoziciavaj, nehanbis sa v takom veku? Ved budte samostatnejsi, uz len toto by ma hnalo, keby som mala byt niekomu dlzna ci pravidelne nevychadzat na konci mesiaca s peniazmi.
Ved aky to davas vzor svojim detom, co maju oni z toho zivota, zahrada, dom, socializacia ziadna, ved budu vyclenovani z kolektivu v skole, velmi im skodis.
A ine baby si kedy asi robili vodicak? Jasne, ze popri praci, detoch, skole. Autoskola nie je choroba, ze to na rok cloveka ochromi, ze nestiha zit svoj zivot.
@heidi4 výstižné v tejto diskusii,ako riť na šerbel 👍🤣
Ale prosím ta, ze lacnejšie auto by nezvladalo kopce? Chodím pravidelne cez Donovaly, certovicu a Dobšinský kopec na 9 ročnom aute za 5 tisíc a sranda no zvláda to úplne v pohode. Žiaľ súhlasím ze si jeblina trosku
@zuzanazu85 ze?? :D s tymto autorkinym stylom a postojom by som sa aj fakt divila, keby si tu rit utierala, lebo sak a na co. No na co??? To sa predsa neoplati!!! 🙏🙏🙏🤣
(Sorry za vyraz, nedalo sa inak :D )
@heidi4 oni sa zakopali stavbou domu na rodičovskom dvore a dobre to vie.Ako to ide by som sa snažila nech tam je prístupová cesta neviem či to je možné nečítala som všetky litánie veľký plot a predať dom a ísť do mesta.
Neviem či jej mama je na dôchodku tak nech jej stráži deti a chodí upratovať, alebo vtedy, keď je muž doma.Tym ľuďom čo to nestíhajú, lebo sú celé dni v práci pokým ona duma ako poslať muža preč.Ako ja nebývam útočná, ale načo takí mladí ľudia zakladali rodinu, 2 deti hypo nenormálne splátky veď jej muž musí byť s nervami v prdeli toto uživiť.Financna gramotnosť nula asi celej rodiny.
@heidi4 no šak, normálne si vystihla jej povahovú črtu a postoj ku všetkému 🤭🤣🤣
Ked sme riesili dom tak ja som vtedy robila v meste par mesiacov cize som mala plat. Len tak potom sme uz odisli z mesta naspat na dedinu a uz sa nedalo.
Nuz, tak ked sa neda, tak sa neda no. 🤷 Co uz spravis.
(Ironicky samozrejme, jasne, ze sa da, moznosti tu padlo uz tristo)
Tak si sed doma a zivorte.
Hlavne neporieste tretie dieta🤦
Už len to, že si myslí, že v meste budú žiť ako králi svedčí o tom, že nemá poňatia o peniazoch.Ale majú dom, dobre auto a vari pre nich mama.ja verím, že v dedine je problém nájsť si prácu, ale veď nie je prikovana asi tam nebude taký problém dať dieťa do škôlky a hľadať si prácu.Ale možno bude čakať, kým ženy z pošty pôjdu do dôchodku.
@mk22 z toho by bol istý príjem 400 eur či koľko je teraz RD
@mk22 prosím ta,toto nevrav ani zo žartu 😟, pretože z tohto všetkého si môže odniesť len to,že chlapa vyženie do zahraničia, ale predtým ešte ďalšie bábo 😲
Máš milión možnosti ako svoju situáciu zlepšiť.
Sprav si vodičák aby si bola samostatná (vieš ho zaplatiť na splátky, keď ste zvládli postaviť dom už hádam na vodičák sa nájde). Uľahčí ti to veľmi život, cesta nebude trvať hodinu ale iba pol (čo je úplný bežný čas ktorý každý druhý človek precestuje).
Ak teda vodičák nechceš tak si hľadaj takú robotu aby si mohla ísť s mužom ktorý ťa do nej zavezie. Ak sa nepodarí tak môžeš hľadať človeka z dediny ktorý bude mať rovnakú cestu v rovnakom čase, určite ťa rád za 20-30€ mesačne odvezie.
Ďalšia možnosť home office, ponúk je milión telefonistky hľadajú non-stop. Nie je to ideálna robota ale lepšie ako sedieť doma a čakať že muž pôjde do zahraničia a tebe bude posielať peniaze.
Alebo si môžeš spraviť kurz a robiť napríklad gélové nechty. Ak vieš jazyk môžeš začať doučovať.
Ak máte drahšie auto tak ho predaje a kúpte 2 lacnejšie.
Deti daj do škôlky určite aj iné deti z dediny chodia do škôlky takže sa treba dohodnúť zase s niekým či ti ich odvezie a dovezie za 20-30€. Aj keby chodia neskôr a vyzdvihnú deti skôr ako ste vy doma tak ich chvíľu môže postrážiť tvoja mama predsa.
Treba hľadať riešenia nie dôvody ako sa to nedá.
Nemozeme predat auto a kupit lacnejsie alebo 2 lebo by nezvladali utiahnut do kopca cez zimu atd
@reela 👍👍👍🤣🤣
Neboj sa aj lacnejšie autá zvládnu vyjsť do kopca 😅🙈.
Veď v zime na bežky a po tráve 🤣
@reela ma vyvrátilo, úplná trefa ! 👍🤣

@autor Nerob nic, sed na riti a stazuj sa. Dufam, ze si manzel najde niekoho schopnejsieho a menej leniveho a negativneho. Nic ine si nezasluzis.