Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Ale to je rozdiel byvat v meste kde kazdu chvilu chodi nieco a cestovat vyse pol h a ine ked ste na dedine kde ked nestihnete posledny autobus tak mozete platit taxik alebo cakat do rana! Plus skoncim o napriklad 4 a autobus mi ide o 5 tak musim este cakat hodinu v meste a dalsiu cestovat, vsak to je cely den zabity
Autorka, trochu mi prídeš divná. Čiže chceš povedať, že škôlka v dedine nie je, alebo je tam ďaleko ze nemôžeš dat tam deti dat, a škola už je oproti domu? Keď píšeš, ze tam bude chodiť samo? Mimochodom, to fakt myslíš, ze hneď prvaka vypravis a chod si sám?🙈
Ďalej - píšeš, ze co by sa to páčilo robiť. No ty nie si v situácii, že si môžeš vybrať, to si mohla možno, keby ste ostali v meste a netrepali sa na dedinu. Proste musíš brať, co príde, aj keby to bola upratovačka v krčme, ci pomocnícka v bufete.
Ty máš nejaký divný názor, ze muž sľúbil sa postarať, čiže ty si chcela co? Byť domáca? Ci co vlastne?
Keď ste začali stavať, to ti netrklo, ze nebudeš vedieť dochádzať? Ved si žila s rodičmi, vedela si, kde je tá záhrada, to ti nenapadlo, že tam môže byť problém v tom ohľade?
V meste ste neboli spokojní, lebo byt sa nepáčil, tak ste mali hľadať iný.
No skolka je v dedine ale daleko od nas proste by sme zas museli cestovat autobusom a to sa mi fakt neoplati na otocku sa vozit s nim hore dole. A keby som uz robila tak co vystupim s nim do skolky rano a potom co? budem cakat na dalsi autobus do roboty?
Ale to je fakt nejaká väčšia dedina, keď je tam škola, škôlka, pošta aj obchod s oblečením. Ktorý si pravdepodobne vytvorila nejaká podnikava žena, ktorá nechcela za robotou dochádzať.
A aky je teda tvoj dalsi plan? Dokedy sediet doma? Vodicak si asi neurobis, autobusy vam zazrakom nepridaju, dom nepredas..tak co?
@sisa_s zjavne nerobit nic... a vyplakavat ako sa maju zle..... zdrava zena, so zdravym muzom a zdravymi detmi....
Ale takto to funguje aj v mestách aj všade, hodinu čakať na bus nie je nič cudne a po dvoch troch výplatach môžeš mať spravený vodicak a auto kúpiš staršie za par drobných.
Tebe ide len o prvé mesiace keď budeš mat svoje auto budeš mobilná hodíš deti do škôlky a ideš v kľude do roboty do mesta
Alebo pracuj doma co vieš robiť? Vieš si urobiť rekvalifikaciu kaderníčka kozmeticka nechty pečenie hocičo. Alebo administratívu z domu
Ty fakt nežijes v zapadakove 25 minút do mesta je nič mate školu škôlku obchod
Jednoduché. Nebolo treba stavať dom v nejakom zapadakove, ale kúpiť byt v meste kde je dobra dostupnosť skolka, škola, lekár a najmä práca. To by ale 3/4 Slovákov nemohla byť chamtava a chcieť niečo na co nemá.
Detto robiť si deti keď nemám prácu. Jedno ti nestačilo, bolo treba druhé, ze? A teraz klaaaasicke výhovorky nedá sa mi do roboty lebo....
A kedy sa ti bude dat, hm?
Mimo to, píšeš, že bývaš u/pri rodičoch. Cize dohodnúť sa na výpomoci a hľadať robotu s dochádzanim.
Pre pana a kde by som popri praci este robila vodicak? Po veceroch ci ako? To sa vsetko strasne lahko radi ale ked mi posledny autobus domov ide o pol 7 tak uz vidim ako mi to bude vychadzat
vacsina prajucucich zien ma pocas tyzdna zabite dni. ty si doteraz asi zila na inej planete, ked ta to prekvapuje. ja vodicak mam, aj auto, nebyvam panu bohu za chrbtom a z prace som uplne bezne chodievala o 18.00, pretoze dieta malo kruzky, nakupy, kolony. nic vynimocne. sliepky nechovas, kravy nechovas, nemusis sa z prace ponahlat, ze ti zver pokape od smadu. deti si po praci vyzdvihnes zo skolky a skoly a spolu pridete domov. uplne jednoduche.
Ráno alebo po práci ja som si robila vodicak popri práci a žijem. Jazdy pracujúcim prispôsobia a nie sú každý deň. Ja som ich mala cez obedy. Nešla som sa najesť ale urobila som si vodicak však to netrvalo rok
To fakt v 27 rokoch nechceš vlastne auto a byť samostatná?
Mna by celkom zaujimalo, aku radu tu vlastne cakas?
píšeš že škôlka je v dedine , ale ďaleko ...čo to je ďaleko ? Však zober kolobežku , bicykel a choď. Dohodni sa v škôlke že si tam necháš bicykel zamknutý a nastúpiš na ranný spoj do práce . Alebo muž nemôže odviesť ráno do škôlky a ísť ďalej ?
A teraz hadam pracu mas? Deti nechas rodicom a na 2h odbehnes do autoskoly...ci zase sa nieco neda?
AUTOR
•
Dnes o 14:11
@jaskolka tak do skoly bude chodit same to je ine ako skolka
Vies ty vobec, ze deti predskolskeho veku su povinne chodit do skolky? To chces posielat 5 rocne dieta same busom lebo mas lenivu rit? Robis si tu z nas srandu?
ja bývam v dedine ktorá je dlhá ako slíž , škôlka dosť ďaleko a chodia s deťmi pešo do škôlky , moje deti idú každé ráno do školy 2,5 km zhruba pešo , zima , vietor , dážď . Kde je teda problém ?
máš možnosti , len pre samú negativitu ich ani nevidíš. A nemáš ich málo .
No zial u nas by bolo nemozne chodit peso s detmi do skolky lebo to je daleko a do kopca z kopca. Fakt neviem co budem robit ked bude starsi musiet chodit do skolky, mozno by sa dal nejako vybavit odklad alebo co ze este aby rok bol doma a potom by som uz si nasla pracu alebo poriesila ten vodicak aspon.
Ja by som sa len rada opýtala ako to zvládali tvoji rodičia na mieste kde bývate, kde si ty chodila do školy, ako to riešili oni keď si bola malá
ale čo to je ďaleko tá škôlka , koľko asi ?
Zena, ty si stratena existencia !!!!!!
Odklad do škôlky? Myslíš predškolu? Ty si tu buď robíš srandu alebo si až tak lenivá!
5 kilometrov
@subartic
komu niet rady, tomu niet pomoci....pecene holuby ti z neba nespadnu, treba sa premoct a premahat cely zivot, tvoji rodicia sa isto pytaju, kde urobili chybu
No mna rodicia vozili lebo mama robila v skole tak to bolo po ceste, inak spoluziaci chodili normalne autobusom uz od prvej triedy cize to zas nie je nic strasne
to je škôlka na samotnom konci dediny a ty bývaš na začiatku alebo opačne ? Škôlky a školy bývajú zvyčajne v strede dediny , nie na koncoch . Ty nebývaš ale na dedine ale v obci . Bicyklom by si to ale v pohode dala .
Toto je ozaj divný postoj. Na všetko len výhovorky,buď cesta busom,buď cesta pešo. Nechceš mať rovno všetko vedľa domu? Máte tam poštu, škôlku, školu,obchod určite,šak to už skoro mesto 😏. Bude pekne, naštartuj bike a choď sa opýtať do školy, škôlky upratovačku a cestou budeš brať aj deti,či obchodu. Proste čakáš,že ti schválime,aby mladá žena, ktorá má zdravé ruky,nohy ostala fnukat radšej doma. 😉

Keď chces pracovať v administratíve, čo vieš? Účtovníctvo, mzdy, cudzí jazyk aktívne? Či nemáš žiadne konkrétne znalosti? No tak potom už len tie známosti.