icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

larinka552
27. mar 2024

Aj ked je z diskusie zjavne, ze kazda snaha marna, mam jeden napad. Kde je pri vas najblizsi Lidl, Kaufland alebo Tesco? Mohla by si to skusit tam..
Vyhoda by pre teba bola, ze vies si ten uvazok a pracovnu dobu prisposobit k tomu ako ti idu spoje.
Je to praca kde nepotrebujes kvalifikaciu ani prax a platovo to tiez nie je zle .
Popri tom by si si mohla aj ten vodicak spravit, lebo na tych lazoch sa zrejme bez auta nezaobidete.

A este jedna vec neber to nijak zle... Nemas pocity uzkosti, nervozity, paniku, depresie? Lebo cele toto vazne posobi, ze nieco nie je v poriadku. Na kazdu radu pre teba mas aspon dve vyhovorky. Preco to nejde neda sa, je to vsetkym az na smiech. Neni to v pohode. Uplne vazne a bez urazky, pre vlastne dobro a dobro tvojej rodiny navstiv lekara, idealne psychiatra. Mozno ti nieco odporuci, predpise, spravne ta nasmeruje k tej zmene, urobit krok v zivote. Ked uz mas za sebou tie zle zivotne rozhodnutia ako pises.

momoftwo
27. mar 2024

@livuska124 podla mna aj pobezi s usmevom na tvari od takejto zeny, nohy na plecia a ci kopce ci zakruty rychlo prec. Tuto je to cele naozaj zbytocne neviem naco zakladala celu tuto diskusiu, aj tak nic nechape

sofia1979
27. mar 2024

Ja sa pýtam či sa aj muž tak ľutuje? Či sa za ten čas sťažoval? Pýtam sa prečo ste si hneď robili deti a pýtam sa prečo sa prečo máš také pocity veď kto chce môže to zmeniť je to len a len na vás

luccija
27. mar 2024

@sofia1979 každému by sa dobre žilo, keď nevychádza rodičia dajú.Autorka nesnivaj, že tam zarobí 3 t eur, keď nie je nejaky elektrikár, zvárač s jazykom a skúsenosťami.Podla teba akú by si mal nájsť prácu na čo má?strava a ubytovanie, cestovanie ho vyjdú veľa peňazí.Preco nejde na týždňovky do ČR?to máte aspoň blizko

sofia1979
27. mar 2024

@luccija ja niesom autor

subartic
27. mar 2024

prečo sa nedokáže pozrieť na ten život aj z tej dobrej stránky? Žiješ na mieste kde síce skapal pes ( podľa tvojich slov) ale nie si ani prvá ai posledná , sú celé rodiny ktoré takýto spôsob života uprednostňujú. Máš tam čitý vzduch , prírodu , záhradu kde môžeš sadiť čo len chceš, ovocné stromy , tak nech muž zbije jeden zajačník , daj si tam dve tri samice zajacov a jedného samca, kúp si nejaké kury brojlerové , máš tam kľud , ticho , čistú vodu ... bože dievča ja by som na tvojom mieste vedela z toho vyťažiť , podnikaj s deťmi do okolia výlety, zbehni s nimi do mesta, alebo dediny. Máš zdravé deti , to je taká obrovská devíza čo si nevieš ani len predstaviť. Ja byť na tvojom mieste , už by som kopala na záhrade , sadila , štepila stromy -nevieš , no tak sa to nauč, nič ťažké , pozerala na internete medzi chovateľmi niečo čo vieš dochovať. Ty nie si uveznená medzi eskimákmi na Anatrktíde , kde naozaj nie je ničoho a kde sa len pozrieš tak tam je sneh. Ja by som sa na tvojom mieste nesťahovala do mesta, ale využila príležitosti čo ti dáva okolie.

cookie29
27. mar 2024

@ivik4 a potom sa cuduje ze maju divny vztah, teda nijaky...

autor
27. mar 2024

Ved som pisala ze vacsina zahrady patri rodicom a nechcem im tam rozkopavat travnik kvoli par mrkvam. A tie sliepky tiez treba niekde mat v nejakom kurniku ci co to je, to co mam pre novym domom mat kurnik postaveny? rodicia maju ale tak to su ich sliepky. Muz robi vo vyrobe ale vsak by sa naucil hocico nove v zahranici keby tam robil vsak tam chodia muzi co nemaju extr avzdelanie. Uz som pozerala cr co niekto radil ale to by nevychadzalo tam by zarobil len o trochu viac a viac by previezol keby casto chodil domov.

lusanko
27. mar 2024

A zas len nech sa muž naučí niečo nové robiť 😀
Ak radia, že ty sa máš niečo nové naučiť a zmeniť tým trosku svoj život, ani na to nereaguješ.
Ja by som chcela vidieť, ako vyzeráš 😀 podľa mňa si z nás trochu robíš srandu.

selenka7
27. mar 2024

Tak nechat sa od rodicov financovat, krmit sa zadarmo vajciami a masom tych sliepok, ktore rodicia chovaju a niecim ich aj krmit musia, to ti nevadi. Ale opytat sa, ci by si mohla cast zahrady zuzitkovat a nieco si tam dopestovat je uz pod tvoju uroven. Lebo treba rit zdvihnut! Lebo kurnik pri novom dome by vyzeral zle. Ty si fakt obmedzena tupa leniva hus. Muza vystvat uplne mimo komfotnej zony z domu, ktory sam postavil, do cudziny, kde si vlastne deti neuvidi, aby Ty si si mohla aj nadalej vyvalovat sunky... cim chces akoze zaujat na pracovnom pohovore? Kto ti bude strazit deti ked budu chore po nastupe do skolky v meste ako si to predstavujes? Lebo budu chore v kuse, kedze maju stravu o nicom, pohyb skoro ziadny (lebo predsa do kopca s nimi nepojdes) a nie su zvyknute na kolektiv. Ak by si aj nejakym zazrakom nejaku pracu v meste zohnala, ked budes pocas skusobnej doby casto s detmi na OCR, nikto normalny ti zmluvu nepredlzi.

mima1608
27. mar 2024

@selenka7 ale však mama sa jej postará o deti, kým budú choré 🙈

autor
27. mar 2024

Vsak ale co sa mam naucit, jazyk tu nevyuzijem v ziadnej robote a som pisala ze na kurzy sa informujem potom ale to aj tak kto tu na koniec sveta bude za mnou chodit kvoli nechtom alebo torte. A ja to nemam ako rozvazat ked nemam auto. Chyba bola stavat ten dom, mali sme byvat u rodicov zatial a setrit no ale bohuzial.

livuska124
27. mar 2024

Ty kokos, vzdávam to.... podľa teba sa nič neoplatí robiť a furt len muž a zahraničie a ty nič, ty si ideš naďalej to svoje, ty si budeš žiť svoj pohodlný život bez zákrut a kopcov, bez úzkych chodníkov, bez cestovania autobusom, aby si nedajboh naň nemusela čakať.... Tak si to tam doži ešte nejakých 50-60 rokov a utápaj sa v tom, aký je svet nespravodlivý a kamošky majú všetko, chodia kade tade.... Podľa mňa ty nezmeníš vôbec nič a nikdy, budeš len čoraz viac frustrovaná a bude z teba časom ufrflaná tetka (vlastne ňou už teraz si - a to máš 27 🙈 ).

katika85
27. mar 2024

Ani som sa nechcela zapojit do diskusie ale neda mi… Len jedno zle rozhodnutie si spravila😒 ze si sa DOHODA na tom ze muz ta bude zivit a ty budes sediet na riti. Ostatne co prislo sa uz len zviezlo popri tom GENIALNOM napade ze vsak muz co zo zarobi a nejak si budem oddychovat cely zivot. Kto s tym blbym napadom prisiel z vas dvoch? kto ti plati zdravotne? kto ti plati odvody? Je nehorazne ocakavat od niekoho nieco ak ty sama nic nerobis. Ocakavas ze praca pride k tebe domov.. ocakavas ze budes mat dostatok peniazi na drahe jedlo… nic neocakavaj a rob daco.Cakala si len na to ze preplavas zivotom na podpore a davkach? moja zlata my co pracujeme sa ti na to skladame. No nemas zac. Vyberas si z ponoky prac akoby si ovladala min. 3 cudzie jazyky a vedela programovat… ci mala vystudovanu medicunu. ty chces na poste robit? a co si myslis za okienkom budes peciatky rozdavat? ci v obchode skladat tricka?
prosim ta preber sa. Na kolkych pohovoroch si bola? kolkym si pisala len tak ze hladas pracu? ale zas ked tvoj plan po skole bolo nic nerobit a spoliehat sa na druheho ze ta bude zivit jasne ze nemas co napisat do zivotopisu. Ked dnes pride muz domov, pekne ho pozdrav, spytaj sa aky mal den, ci nie je unaveny a podakuj mu za to co pre vas robi (aj ked si myslim ze to bol jeho plan ze vas uzivi) cize vy obaja ste nikdy neplanovali pre deti ziadne kruzky a sporty? na vsetko treba peniaze, ak ste ratali s tym ze len do skoly a spät tak to ste na omyle. aj skola nieco stoji.. ale zas predpokladam ze ste ocakavali dotacie prispevky atd… co tym detom date? chut pracovat? no to tazko!
obehla si vasu zazranu dedinu a pytala sa na moznost umyt okna.? popratat dvor? ist na nakup niekomu starsiemu?

misicka31
27. mar 2024

Zo sedlačky veľká pani...nový dom,nové auto,čo na tom,že deti nemajú občas čo do úst,veď toto ľudia neuvidia tak aký problém...šak rodičia dajú,pomôžu ..muž sa naučí,muž sa postará,muž zarobí a vy čo ako že???STARAM SA O DETI...vy sa neviete postarať o svoju prdel a nie to biť sa do hrude ako celý deň lietam okolo deti a domu...aj ja som z dediny ale nezanechalo to na mne žiadne následky😄

selenka7
27. mar 2024

A to este deti ked vyrastu a budu mat aspon trochu rozumu, zdekuju sa cim skor a ty ostanes na stare kolena bez akychkolvek pracovnych navykov, bez vodicaku, tlsta a neschopna este aj s minimalnym dochodkom. A dost mozne, ze muz uz bude tiez dakte zdekovany za horami dolami. Umries tam od hladu, ale ved kazdy je strojcom svojho stastia.

katika85
27. mar 2024

on sa nauci on spravy on zvladne
(si jasnovidka?)
ty nemozes nevies neda sa

katika85
27. mar 2024

hlada chyby niekde inde
dom
dedina
mama
otec
neviem kto
muzovi robotu hladas ale sebe nie lebo na poste su obsadene miesta🤦🏽‍♀️
len jedna chyba bola “ratat s tym ze nejak bolo a nejak ma bude zivit muz”

autor
27. mar 2024

No spolocne sme sa s muzom dohodli ze on bude zarabat a ja budem zatial doma pri detoch a dome. Ten dom by sme bezomna nemali lebo by sme nemali na pozemok cize bolo logicke potom na hypoteku na odm by robil hlavne on aspon zo zaciatku, uz to pisem asi treti krat ja nemam v plane nerobit do konca zivota len to je tu tazko ked tu robota neni.

zmrzlinka2021
27. mar 2024

Autorka, ja by som na mieste tvojho muža nešla do zahraničia. Taký život ani nie je život. Bez domova, bez deti, bez rodiny. S cudzími ľuďmi a chodiť pomaly "na prázdniny" domov ako úplný chudák.
Tvoj problém nie sú ani debilné rozhodnutia v minulosti, ale tvoje životné postoje, neochota a neschopnosť prijať zodpovednosť. Poznám takých pár žien, ani jedna nemá šťastné manželstvo.

autor
27. mar 2024

Deti maju 2 a 4 roky ten starsi uz bude musiet asi coskoro zacat chodit do skolky cize to je dost velky problem

livuska124
27. mar 2024

Robotu by si našla v MESTE!!!!!!! Ale ty máš kopu výhovoriek, prečo sa to nedá a nie si ochotná ubrať zo svojho pohodlia a obetovať svoj čas na dochádzanie (až 25 neskutočne dlhých minút).

mircalla
27. mar 2024

Baby, neminajte na nu energiu. Uplna strata casu

zuzanazu85
27. mar 2024

Veľa duševného zdravia a trpezlivosti vám žienky prajem,ja v mojom záujme som v tejto diskusií vypla nové upozornenia 😆. Tie,co to nevzdavajú,veľa síl prajem 😁. A k autorke...
Hore kopec,dolu kopec,zákruta
a postava veľkosti mamuta.
Nedá sa mi , úzky chodník, prázdnota
v hlave vietor, nič to zato,hlavne výplata.

mircalla
27. mar 2024

@zuzanazu85 Robim to iste

cookie29
27. mar 2024

AUTORKA uz sme sa Ta tu pytali viacere, ze co vlastne cele dni robis a este stale si neodpovedala, ale zahrala si to do outu...

pretoze viacere sme tu matky - mame deti, o ktore sa starame, podaktore aj viac nez len dve, mame zvierata, zahradu, dom, domacnost, a este aj pracujeme, sportujeme, mame zaluby

momoftwo
27. mar 2024

@zuzanazu85 😂😂😂 toto je gol. Koncim tu aj ja, lebo zbytocne clovek derie klavesnicu, pozres do tych ociek ale tam vidis ze uz davno zhaslo.

autor
27. mar 2024

No normalne vstanem spravim ranajky s detmi sa najeme, ideme von ked je pekne na chvilu potom zas uz obed robit. Kym sa naobedujeme uz je jedna hodina tak este aby si pospali ak sa da pocas toho vyperiem alebo upracem, pozriem na nete co je nove. Poobede zas vonku v zahrade si dam kavu niekedy s mamou vecer zas vecera umyt deti uspat. Proste klasika staram sa o deti o dom.

katika85
27. mar 2024

ja som to citala ze ako ste sa dohodli ale to si si akoze fakt myslela ze on zatial nas bude zivit a ty doma s detmi? to som si ja mohla povedat .. v situacii kde som mala narok na matersku, som vysokoskolsky titul a prax a zamestnanie kde som mozem po materskej vratit. ty si nic z toho nemala a ratala s tym ze si doma posedit nejakych xy rokov a potom si zacnes hladat pracu a zrazu ked je inflacia vysoka jak fras a vy nemate poslednych 5 dni v mesiaci na jedlo ta osvietilo kde zijete? - ake moznosti tam su pre teba?
btw nemam vodicak a ani si ho neurobim som z druheho najväcsieho mesta na slovensku a cestujem busom s jednym prestupom 45min. do prace. bezne autobus meska v spicke aj 15min. a obcas v case terminov v praci (tj kazdy mesiac) pracujem nadcasy kedze pracu si nosim domov a dokoncujem co musim a medzi tym sa ucim s dcerou, varim na druhy den obed aby som mala co jest a ked som uz uplne ze mimo este zapnem pracku.
co si ty dnes robila? stara o deti ze ?
keby sisi popri materskej aspon vysku robila ci nadstavbu alebo ucila jazyk ci ucila sa sit. Kolegyna (samozivitelka,muz ju opustil ked malo ich spolocne dieta 3mesiace) urobila kurz pedikury. a chodi robit nechty alebo oni za nou. ale vies co? ona velmi chcela… chcela su privyrobit a dat dietatu co najviac. Maly ma teraz 5 rokov, chodi na plavecky a na narodeniny si pozval 7 kamaratov (oslava za min 200e) a vies co? ona sama to vie zaplatit. necaka ze jej to niekto zaplati. rozdiel medzi vami je priepastny ona chce, ty ocakavas.. prestan hovorim kto co by mal.. a zacni hovorit co ty pre to spravis…

majive
27. mar 2024

Potom daj vedieť čo muž na to , že chces aby išiel robiť do zahraničia