Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
@autorka ty si inak strasna matka...ako ty pustis 5 alebo 6 rocne dieta same do skoly? V dnesnej dobe? Tak to mas odvahu. Ked ho zrazi auto? Bozechran ho nejaky uchyl odlaka? Dievcata tu cakaju aj 10 rokov na babatko a chrania ho a ty vsak co nech ide same. Ved ty si za to dieta zodpovedna. Uvedomujes si, ze ked sa mu nieco stane mozes skoncit v base??? Vsak ked ty si hnila ich odviest cez kopec vsak co oni chudatka mozu ze? Teba by bolo treba riadne prefackat
Vsak ja ho odprevadim apson zo zaciaku na zastavku nasadim na autobus a vsak potom uz bude vediet kde ma vystupit zas postupne nastupia aj ine deti co tam budu vystupovat. Hovorim ze to tak fungovalo uz roky do zadu tak nechapem to pohorsenie.
Ak som správne pochopila, tak ty ideš porovnávať situácia spred skoro 20 rokov kedy ste chodili do školy samy? Vtedy keď bolo o dosť menej áut na ceste? Ja fakt dúfam že toto celé je vymyslená téma, pretože tak lenivého naozaj nepoznám.
A pamätaj že si za deti zodpovedná.. To neni len tak že ich "vypustíš" do školy. Ty si ich dozor...
a aku pracu si si hladala ked ti na urade prace nevedeli pomoct. co mas vystudovane? a co su robila pred materskou?
inac ocakavat od prvaka ze len tak nasadne na bus a hajde do skoly ked predtym bol tak maximalne na zahrade pred domom… 😏 👌 very good very very good
ja som s dcerou chodila 2 roky len busom k lekarovi, k mame, do obchodu vsade. este aj nocnik zaveseny na kociku a tak sme isli cez hlavnu 😂
mensieho do kocika a vä za ruku. a deti maju o program postarane. prejst celu dedinu a opytat sa ci niekto nepotrebuje pomoct umyt okna a podobne.
🤬 a ty prečo sa neprejdeš po tých kopcoch, zákrutách? 🤬 tvoje deti musia a ty? nedá sa? 🤬🤬 nasrat
jasne a niekto iny v buse upozorni tvojho prvaka ze halooo vystupovat 😂😂😂😂 jasneeee
ja mam tretiacku a som rada ze aktovku nezabudne v skole 😂😂😂😂😂😂
@autorka pred 20 rokmi vyzeral svet úplne inak ako teraz. Tebe je zatazko chodiť vašim uzkym chodníkom so zákrutami a kopcami, ale deťom to bude ľahko. Nebude, hlavne keď s nimi nikam nechodíš. Preto je ti to oštara, lebo to netrénuješ. Teba rodičia vozili autom už pred 20 rokmi, ale svoje deti necháš ísť samé.
Si tá najlenivejšia osoba akú poznám.
Autorka: tak si mala po maturite ísť do väčšieho mesta, kde sa dá poľahky nájsť práca. Neviem, ktoré je pre Teba relatívne blízko. Ja som šla počas letných prázdnin zo Sobraniec (okres pri hranici s Ukrajinou) brigádovať do Bratislavy, na druhý koniec Slovenska. Ubytovanie na vysokoškolskom internáte, brigáda cez agentúru bola do pár dní vybavená.
Pre pana ved uvidi kde vystupuju deti tak vystupi aj on a po par dnoch to bude vediet uz aj sam. Za tych 20 rokov sa toho az tolko nezmenilo akurt co chodia este novsie autobusy ako vtedy, dostane mobil a keby nieco zavoala. Myslim ze ot je najmensi problem.
No hej najmenší problém... Keďže sa nemôže spoľahnúť na svoju lenivú mamu ktorá by mu mala byť na blízku, ale namiesto toho bude na telefóne... Fakt super príklad do života... Pretlkaj sa sám už od mala...
Ešte aby si nemala problém so socialkou ...
Tak deti nebudu raz spominat na vylety s rodicmi, korculovanie, zoo, muzea, hrady, ale ze raz za mesiac isli autom do obchodu...verim, ze co najskor po strednej sa spakuju z domu, ked nepodedia povahu po tebe...
Autorka: teraz je to vlastne už jedno, čo bolo v minulosti. Minulosť už nezmeníš. Pozeraj sa do budúcnosti a skús ju urobiť krajšou.
Ako prvé by som na Tvojom mieste odkladala úplne všetky bločky, všetky faktúry a všetko čo platíte cez internet a na konci mesiaca to zrátala. Potom zrátala vaše mesačné príjmy, ktoré spolu ako rodina máte. Odrátať príjmy mínus výdaje. Uvidíš koľko vám zostáva, resp. koľko ste v mínuse. Ale hlavne uvidíš na čo ste tie peniaze minuli. Ďalší bod bude škrtanie nie nevyhnutných výdajov. Aby vyšlo na ten vodičák.
Autorka, dúfam že ta tvoj chlop kopne co najskôr do zadnnice, lebo sa mu po tvojom napade rozjasnilo co za lemru si zavesil na krk, tebe tu ženy davaju úplne skvelé a overene napady co robiť a ako si zlepšiť život a hlavne životy detí. A ty si jak trúba zadubena. To si predstavuješ že niekto iný má urobiť tvoj život lepší?? Každý?? Len nie ty?? Tak ti prezradim tajomstvo, kľúč k lepšiemu životu máš iba ty. Ale ak ti to nedopina,dufaj ze budeš mať aspoň taký internet aby si každý deň obzerala insta a čudovala sa ako je to možné že kamoška má a ty nie
Ja by som Ti normalne natrieskala po tom pysku lenivom za to ze k tym svojim detom pises ze par x sa s nimi pojdes busom a uz same do skoly. Akoze sa preber ty hnida lemrava, ty sa nemas riadit tym ako niektore deti chodia ale tym ake schopne
budu TVOJE deti. Mozno ani v druhom rocniku nebudu stale schopne chodit SAME BEZPECNE do skoly.
Fuj ale mi je z Teba na grcanie, to ze si leniva hnida je jedna vec ale ze si leniva mater ma vytaca do vyvrtky. Moj syn mal byt uz tretiak, kedze mal odklad je druhak ale este stale mi sam do skoly nechodi a tu sme.
Neprejdes ani cez posratu cestu pesi aby nahodou z Teba neubudlo ale deti posles jak vojakov ,tu musis ist sam a basta 😡
Komenty uz ani necitam, len tie tvoje skvosty
@autorka ty si videla, čo ti tu ľudia píšu? Koľko oni dochádzajú do roboty? Bežne polhodinu aj trištvrte hodinu v rámci toho istého mesta, nie ešte z dediny do mesta. Ja tiež dochádzam do roboty vyše hodiny tam a vyše hodiny späť a teraz pozor- ešte prestupujem, takže každý deň cestujem celkovo 4 spojmi (medzimesto, nie MHD, ak ti to niečo hovorí) a precestujem celkovo vyše dvoch hodín za deň, za týždeň a za mesiac sa to dosť dobre nazbiera, ale chápem, že toto je už pre teba ťažká matematika. Tiež mám dve malé deti a domácnosť a mohla by som písať ďalej, ale na čo? Ja som šťastná a spokojná. Že dochádzať hodinu do práce nie je život? Život nie je to, čo žiješ ty a ani nikdy nebudeš, lebo tebe niet pomoci. Tak si pokojne snívaj svoj sen o normálnom živote, fňukaj, záviď a modli sa, aby ťa ten tvoj "nanič" chlap nenechal a rodičia sa tešili pevnému zdraviu, aby si ich mohla naďalej vyciciavať. Si totálne stratený prípad.
Ako prve si urob vodicak.Dobre ojazdene auto kupis aj za 1500€.A ako druhe,prestan sa porovnavat s kamoskou.Sustred sa na svoje ciele
@katarinka289 ale také lacné autá vraj nevyjdú do tých kopcov, kde býva. Preto ani to drahé, čo majú, nemôžu predať, lebo lacnejšie by tam nevyšli.
Kks, deti co idu len SEM TAM do obchodu napriklad a nic nepoznaju,zacnu same po par dnoch chodit do skoly BEZPECNE.
Bezmozek toto...
Mňa by ešte, autorka, zaujímalo, ako deti budú chodiť do škôlky - tiež samé autobusom, keďže je to ďaleko a do kopca? Muž zrejme niektoré dni odchádza skoro ráno, čiže ich neodvezie.... Hm?
@livuska124 ja som si počas materskej spravila kondičné jazdy a kúpila si feliciu za 400 €, v 2017. Mala taký silnejší motor, že vyšla do každého kopca. Ale čo už, tu treba gazik.
@letfenixa čo si, ojazdené auto uuuuurčite do toho kopca nevyjde 🤷
@ivik4 ved nato som už upozorňovala na začiatku tejto frašky. Nech si trúba žije ako chce,ale má deti, ... do 🔶e.
Presne ako ste tu pisali na dedine je normalne ze deti chodia do skoly od 1vej triedy autobusom a nikto sa nad tym nepozastavuje ai nepoznam nejake dieta co by to nezvladlo. Aj to ze tu su deti na dvore a staci im to ze sa tu pohraju alebo sa prejdeme po okoli.

@subartic Ale ved ona je leniva, ako moze robit opatrovatelku?