Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
@autorka pisala som to ja a dala hned niekolko argumentov, ze manzel a mama by si bez teba s detmi poradili. Preco by bolo nezodpovedne, keby si isla ty do zahranicia (napr robit opatrovatelku na turnusy), ked ti skonci rodicak? Oni to bez teba vykryju, ty aj tak nepokryvas starostlivost o deti a dom na 100% a hlavne, druhy a vyssi prijem by sa val zisiel 😏
@lin_a no muz by sa urcite nevedel postarat vsak on sa o deti nestara vobec vsetko je na mne. A mama neviem tak zvladne postrazit par hodin ale dlhodobo by to bolo asi dost narocne. A neviem ci by som zvladala sa starat o nejakych starych ludi ono to da zabrat asi na psychiku a bez deti byt tyzdne fuuuha
Urcite nechcem 3 dieta ale tak to nehrozi kedze nespavam s muzom uz ani.
Boa už 42 strán 😮 a to som sa len ,, otočila" kolo osi 👍🤣. Toto koník isto nezmaže... 🤭
Mňa by napríklad zaujímalo, či tam náhodou nemajú lanovku 🤷♀️. Autorkou popisovaný terén jej rodnej hrudy by aj zodpovedal tomuto dopravnému prostriedku, možno z nej o 30 strán vypadne, že aj tá tam je. Fascinuje ma nielen totálny pokoj autorky (ako chápem, čím to je, ale aj tak ma to fascinuje) a tiež jej selekcia príspevkov a nápadov, na ktoré sa unúva reagovať. Ale nie to som chcela. Voľakedy aj tak bývalo, že ľudia aj na koni jazdili, chovať by ste ho mali kde, vodičák na koňa netreba...priviazeš pri zastávke a on sa zatiaľ napasie,kým sa vrátiš...
@zuzanazu85 to je hit internetov toto tu ešte nemali 😄👌
@taksomtu na kona su tam uzke cesty (a kopec aut na nich) a chodniky a to by bola samovrazda na nom ist, a kde by ho zaparkovala doma, pred novy dom??? Ci mame na zahradku? By jej poslapal zeleninu a udupal sliepky. Vsak ani sliepky sa jej tam uz nezmestia, kde to este kon, blaznis?? 🙏🙏🙏
A autorka ma nadvahu, to chces takto tyrat to chudatko neme zviera? ♥️
A chudak kon, myslis, ze on to vyslape do kopca a z kopca? To iba drahe auto dokaze.
Treba odštartovať lotériu, koľko príspevkov bude do konca týždňa 😁. Moj tip 4999 🤣
@zuzanazu85 idú sviatky voľno pridaj 😄
Miesto toho aby ste si robili srandu by som sa radsej opytala ci nemate viac info co sa tyka ucenia doma aspon ten skolkarksy rocnik to by sa asi zislo lebo neviem ci sa da nejako vybavit ten odklad.
Informovať sa v danej škôlke
@autorka Tak "vsetko" nie je na tebe, ked vas on vozi k doktorovi, ked on chodi nakupovat a pomoc od mamy na dochodku ani nehovorim. Deti budu vacsinu dna v skolke, takze tu hovorime o strazeni deti 16-20 hod (manzel/mama)... a este v skolke aj najest dostanu! (zdrave jedla, snad ich budu jest, hoci si ich to ty nenaucila 😆).
A byt tyzdne bez deti - pre teba fuuuha...ale pre manzela, ktoreho vyhanas do zahranicia to ma byt v poho?
@lakebabe a vôbec, radí autorke ešte niekto,čo so zlým životným rozhodnutím? 🤭😁 ,lebo chlap mi/jej poradil... že nech si založí živnost a bude všetky ženy/mamičky učiť,ako mať všetko v ... .🤣...(hore kopcom,dolu kopcom) 🤭
@lakebabe
@misicka31
Co steee??? Lietat? Vsak tam su nedobre veternostne podmienky, urcite tam vzdy fuka opacne nez by autorka potrebovala. Alebo proste nieco by si na to nasla. Ci uz vahu, peniaze na to alebo uhol ci intenzitu palenia slnecnych lucov do ksichtu alebo sklon ci krivost kopcov a stromov v ceste a podobne. Nie nie, jej "problem" proste nema ziadne riesenie. 🤷
@zuzanazu85 😂😂😂😂😂😂 zlaty, trefny 😂
@lin_a no je to na mne lebo on jedine co soferuje jeho sa inak velmi nakupy ci lekarka netykaju. Teda aj keby bol on v zahranici tak tym nejako netrpy lebo vsak o deti sa nejako extra nezaujma. Naopak nam by sa zdvihla uroven zivotna keby tam elpsie zarobil.

@reela 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 zobudila som susedov. Ach, tie zakruty, boze 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 uz nikdy nebudu ako predtym 🤣🤣🤣🤣🤣👌👌