icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

kukuk29
28. mar 2024

🤔a za ten rok co by bol doma pri tebe miesto skolky -co postavia blizsie skolku ci odstrania zakruty a kopce v dedine ? Zmenia sa grafikony a busy budu chodit kazdych 5 minut ? 🤔 Cely svet sa nezmeni za teba 🙊 Ty jedina sa musis zmenit 😉💪ale to uplne preskakujes ..ty hladas riesenia iba pre muza ,syna,mamu 😁😁😁

lakebabe
28. mar 2024

@kukuk29 počkaj ešte ju nenapadlo mamu poslať na brigádu spolu s chlapom do zahraničia 🤦‍♀️😄

kukuk29
28. mar 2024

@lakebabe 😁🙊ozaj ,studnica nevycerpatelnych napadov - bohuzial len pre druhych 😁

lakebabe
28. mar 2024

@kukuk29 😄😄😄

luccija
28. mar 2024

Sa smejete, ale to je klasické vyhybave správanie pri uzkostnej poruche.Ma strach zo zmeny tak celý svet je proti nej.Ona má už naučené to správanie treba ísť k psychologicke

modrykolibrik
28. mar 2024

@autorka kup si kona....vsak ho mate kde mat. Nezere zas toho tolko aj cez kopce a zakruty sa dostane...sice neviem aku mas vahu ale hadam trpet nebude. Ci zase vyhovorka, zze ho nemas kde dat? A kolobezka? Lepsia okolo 350w ty vybehne na kopec ako nic a maju dojazd aj 60km.

Ty sa hlavne nedavaj na ziadne ucenie. Jednak si mimo realitu a urcite by ti to neodklepli

zuzana76
28. mar 2024

Tuto tému založila jedna žena, ale takýchto žien je na Slovensku veľa. Mladé sa vydajú, porodia, niektoré aj viac deti a do roboty už nenastúpia, lebo to sa po deťoch už nedá. A takto im prejde celý zivot, najskôr čakanie na rodicsky, materskú, podporu, nejaký dôchodok, ale veď ony sa starali o rodinu. Ona vôbec nie je taký ojedinelý prípad ako sa nič nedá. Je mi luto takých ľudí. Pravdepodobne okrem lenivosti, tam bude aj nejaka porucha. Lebo zdravý človek sa nenecha živiť, rodičmi, manželom, štátom.

lakebabe
28. mar 2024

@modrykolibrik blaznis však tie ich kopce nevyjde ani jazdené auto musia mať nové na leasing a ty jej radis kolobezky😄

zuzana76
28. mar 2024

Ta porucha môže byt aj získaná, možno ju rodičia ofukovali, nenechali samu, všetko zariadili. Čo si myslite, čo čaká dnešnú mládež? Keď dnes rodičia nabehnú do školy, všetko riešiť za deti, riešia učiteľov, kamarátov, krúžky, všetko im nalinkuju. To bude generácia neschopakov.

ddaassuullaa
28. mar 2024

@zuzana76 ano, v tomto mas velku pravdu👏👌
Pripomenula si mi, ze mi presne na tuto temu prislo emailom zaujimave zhrnutie

zuzanazu85
28. mar 2024

A príbeh pokračuje ďalej ,teraz je to možno aj separačná úzkosť 🤭😆

lujza123
28. mar 2024

Uff no zbežne som si prečítala odpovede autorky a teda masaker …

Najväčšou prekážkou vie byt človek sám sebe

Najhoršie na tom je ze ona sa z tohoto nedostane už nikdy, ani v meste, ani s veľkými detmi, nikdy nijak.
Hore kopec dole kopec zákruta až do konca života

taksomtu
28. mar 2024

1.nemyslím si, že je to vymyslené- toto sa vymyslieť nedá 🤣
2.na homeschooling nepotrebuješ byť pedagóg, ale čo ona tie deti chce naučiť s takým prístupom k životu, učeniu, zvládanie problémov, veď sa neorientuje v bežných veciach a postráda akékoľvek logické myslenie, ani ten zdravý sedliacky rozum tu nie je 🤷‍♀️ Deťom dokopy nič nedá a stále bez príjmu a možností do budúcna
3.aká úzkostna porucha, strach zo zmeny? S tým treba pracovať a nemusí ísť len ku psychológovi (však nemá ako), ja som tiež mala iné stavy z návratu k šoférovaniu či do práce (a to mám inú hardcore prácu), veľakrát som bola v situácii, kedy mi bolo zle, doslova ma klepalo, ale vedela som,že sa tomu musím jednoducho postaviť, áno, autorka môže mať aj nejakú poruchu, ale s najväčšou pravdepodobnosťou je to len lenivosť a egoizmus

niki969
28. mar 2024

@autorka ist do podnajmu do mesta, deti do skolky, ty do prace a dom prenajimat cez booking turistom na rekreaciu. Zadrhelom by samozrejme bolo, ze dom po turistoch treba upratat, prezliect periny, oprat.. a tebe z mesta, bez vodicaku, po zakrutach... sa asi nebude dat 😁 asi by sa o to musela starat mama a tym padom by si sa s nou musela delit aj o zisk z prenajmov. Ale bolo by to jedno z rieseni... Minimalne, je to riesenie, ktore sa da rychlo zmenit a vratit spat, keby nevyhovovalo.

lujza123
28. mar 2024

Ženy, podľa mňa celá tato diskusia je kontraproduktívna.
Toľko dobrých rád a veci co všetko by mohla robit by autorku v živote samotnú nenapadlo .
Tým ze dokazala nájsť výhovorku na každú jednu ju v jej hlave este viac zabetonovalo tam kde je ….

A jediná cesta ako z toho von je poslat sponzora makať von do zahraničia a dieťa nedať ani do tej skoly 🤷🏼‍♀️

zmrzlinka2021
28. mar 2024

@zuzana76 sú rôzne spôsoby života,podstatné je, aby to obom v pare vyhovovalo aby sa neprizivovali na štáte, na iných ľuďoch. A úprimne. Väčšina ľudí nemá nejaké ambície, stačia im reality show, prídrble slovenské seriály, čítanie si topiek... V práci odpracujú, čo musia, nikam sa neposuvaju a veria vselijakym bludom. Preto stačí byť čo len trošku šikovnejší ako priemer, mať kritické myslenie a úspech je väčšinou zaručený

kikushaa
28. mar 2024

@autorka ja len kvoli detom ta prosim, posli ich do normalnej skolky a skoly. Cim dlhsie s zebou doma, tym skor chytia tu tvoju tuleniu chorobu 🥲

cookie29
28. mar 2024

@mk22 nenasla, lebo nechce.... ona ma milion dovodov preco nie...
ja sama pochadzam z podobnej dediny, takze ano su veci, ktorym rozumiem... ale aj u nas na dedine je napriklad ihrisko a chodime tam, moznoze nie kazdy den ale ano. A na takychto dedinach chodia aj babky na bicykloch, alebo pesko... nehladaju si vyhovorky....

AUTORKA a napriklad o elektrobicykloch si pocula? Aj o cargo?
Alebo zdielane cestovanie? Ci najst inu mamicku, ktora vodi dieta do skolky a dohodnut sa ze zaplatite? Ked uz Ty auto nemas? Ty uz vazne cakas, ze vsetci okolo Teba budu skakat, lebo oni mozu len Ty nie....

a VLAK sa POKAZIL??? No jasne, on sa kazi kazdu chvilu nie? jezisi kriste....este si nikam nesla, ale uz sa vlak pokazil...

@subartic prosim precitaj si aspon par prvych stran... autorka hlada dovody preco nie... aj na normalne rady, lebo nema vodicak, ale peso ani na bicykli chodit nemoze, lebo cesta, kopce... zdielana doprava nie, lebo nevie ci by nasla niekoho, kto by chodil v rovnakom case, vlak nie, lebo by sa pokazil... ... alebo si precitaj vycuc z komentaru od @livuska124 :

Dom sa nedá predať, lebo rodicia sa nahnevajú
Vodičák si nespraví, lebo ma z toho paniku, navyše zle cesty, zákruty a nemá naň peniaze
S deťmi na ihrisko sa nedá, lebo to je ďaleko, samé kopce
Zamestnať sa v dedine nemôže, to není pre ňu, robiť vo výrobe nezvláda
Chce robiť v dedine na pošte, ale nie je tam voľne miesto
Do mesta je ďaleko dochádzať za prácou, lebo kilometer na zastávku potom polhodinová cesta busom, v meste opäť by musela prejsť do práce zo zastávky pešo....no nedá sa, lebo domov by prišla o piatej, šiestej, a čo potom bude mať zo života (ale deti pošle autobusom samé do školy, lebo ostatné to tiež zvládajú)
Chudnúť nemôže, lebo by musela variť na dvakrát - zdravšiu verziu pre seba a to sa jej nechce tak dlho stáť pri sporáku, navyše deti zdravé veci nechcú jesť a zdravé potraviny sú drahé
Chodiť behať nemôže lebo sú tam úzke chodníky
Pestovať nemôže, lebo kvôli dvom mrkvam sa jej to neoplatí
Chovať sliepky nemôže, lebo kurín by musela postaviť pred nový dom, ako by to vyzeralo
Drahé auto predať nemôže, lebo lacné by nevyšlo do kopca
Jazykový kurz si spraviť nechce, lebo by jej bol zbytočný, lebo Home Office by robiť nemohla - majú slabý internet
Nejakú telefonickú prácu z domu nemôže, lebo deti stále kričia, to by nič nepočula
Piecť pre druhých sa jej neoplatí, býva ďaleko, kto by to rozvazážal

Jediné čo chce a môže je poslať muža do zahraničia, aby tam zarobil ťažké prachy.

a je zaneprazdnena lebo;
detom chysta ranajky, idu von na dvor, potom obed, da ich spat a operie, trosku uprace, vypije si kavu s mamou...

katika85
28. mar 2024

par krat do tyzdna je kolko krat?

cookie29
28. mar 2024

@taksomtu neboj ona najde milion dovodov preco sa to nedalo :(

hope87
28. mar 2024

Baby, mna z nej regulerne je*ne! 😨. Ja neviem, kedy naposledy som bola takto vytocena z cloveka, ktoreho ani nepoznam. Mne to normalne hlava neberie, ako si ona ucelovo vybera, k comu sa vyjadri a vlastne opakuje dookola to iste a ako sa neda, neda, nedaaaaa NIC. Ale muz ma nieco robit, aby mali lepsiu zivotnu uroven...ona sa na tom ale financne podielat nebude, lebo sa NEDAAAA. OMGGG.
@autorka napisala si o muzovi: "To ze tu ma dve deti a dom ho asi nezaujima..." Zabudla si dopisat ku dvom detom a domu aj lenivu zenu, ktora nechce a nebude robit, lebo sa NE-DÁ!!! Ty si vobec uvedomujes aka si mimo a mas plnu hubu vyhovoriek? Uvedomujes si vobec, co pises a ako sa stavias k vasej SPOLOCNEJ situacií? Muz ta netlaci to prace ale veru by mal! A rodicia by mali dat raznu stopku poziciavaniu penazi. By ma zaujimalo, ci by si sa potom zbadala a zacala vobec uvazovat o praci....ale myslim si, ze skor nie a radsej by si muza hnala este intenzivnejsie, aby siel niekde do zahranicia a ty by si s tvojou zadubenou mentalitou doma "ucila" deti, len, aby si nemusela ist peso alebo autobusom.

rorino
28. mar 2024

@viestta na to ako si ma teraz pobavila ani emotikony neexistujú😂😂👏👏👏👏

heidi4
28. mar 2024

@hope87 nerozculuj sa, ona je brzda a ma na haku a vzdy aj bude, zbytocne len seba zavzdusnujes - len sebe skodis 😂😂😂 (ale tiez som bola v tom bode vcera, no jej nieco pisat je ako hrach na stenu hadzat)
Tu uz ostava len ruka hore, 🍿🍷🍸🍹 a bavit sa na nej 💃

bluehorsee
28. mar 2024

Mňa ešte napadlo, že by si mohla napísať knihu... A mohla by sa volať 50 odtieňov výhovoriek. V pohode aj na pokračovanie..

lakebabe
28. mar 2024

@heidi4 ja už som rezignovala. Možnosti som jej
pisala už predvčerom 😄 Takto ma žiadny človek už dlho psychicky nevycerpal 😂 ja sa tomu jej chlapovi ani nečudujem, že sa s ňou radšej nerozpráva doma. 💁‍♀️ Možno by sa mu v tom zahraničí nakoniec aj zapáčilo 😄

heidi4
28. mar 2024

@lakebabe presne, ja som to uz tiez vzdala a odmietam jej uz nieco pisat a drat klavesnicu. Uz len pre srandu a "psychorelax" sledujem diskusiu, ze aka nova perla zas pribudne, mam to ako online sitcom 😂😂😂 (chapes, ked raz zacnes nieco sledovat, uz nevies prestat, cista telenovela 😂😂😂)

rorino
28. mar 2024

@estellas nebol by dobrý,lebo by potrebovala suroviny a ako by sa k nim dostala,keď aj do obchodu musí ísť autobusom,a ak by táto výhovorka nestačila,ona určite vymyslí lepsiu

rorino
28. mar 2024

@lakebabe jooj,čosi,to by zas musela ísť tým otravným autobusom,a trepať sa s kufrikom....

rorino
28. mar 2024

@belaaaaaaaaa to nemôže máme povedať,lebo bez jej pomoci by neprezili

dixitka
28. mar 2024

Baby, vy sa tu stále smejete z tých kopcov a zákrut, ale pre mňa top perla od tejto autorky je, že nemôže schudnúť, lebo tmavý chlieb je drahší ako biely 🙃