icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

lienka.7
28. mar 2024

@klementinka58 táto pod vlak neskočí, neboj sa. Na to sa ma priveľmi rada.
Btw, na stanicu to ma aj tak ďaleko....

klementinka58
28. mar 2024

@lienka.7 ale aj tak toto co tu zeny predviedli ze uz moc

ddaassuullaa
28. mar 2024

@klementinka58 nebola by prva ani posledna, ver mi. Nudza donuti. A tu sa tym.detom stane to najlepsie. Otec z nich este moze vychovat prisposobivych jedincov

ddaassuullaa
28. mar 2024

@klementinka58 tato skocit pod vlak...ma ho daleko🤮 ublizit si? To skor ostatnym

klementinka58
28. mar 2024

@ddaassuullaa zaujimave, ze si ju tak rychlo zdiagnostikovala. Ja roky diagnostikujem a take zavery by som si nedovolila urobit ani po precitani 49 stran diskusie. Konik uz davno prerazil dno

Uvedomte si zeny, ze vy aa tu mozno zabavate, zrelaxujete aj na takychto diskusiach, len slabsi jedinec moze naozaj skoncit zle po takych vyjadreniach. Toto uz hranici so sikanou.

autor
28. mar 2024

Do vacsieho bytu by sme isli vtedy to bol malicky 2i teraz by sme potrebovali 3izbovy pre deti a nejaky vacsi
ja osm pozerala ze v meste sa daju najst aj za 500 600 euro

mk22
28. mar 2024

Bože, to vás fakt baví?
Dookola opakujete to isté, až urážate..vas je po tom nič.. Niektoré tu až diktujete co ma robiť.. Pofnukala posťažovala sa, je jednoduchšia.. Možno ináč fungovat nevie.. Nechce.. To tu prežívate..
Dostala rady, na začiatku a dosť.. Posl strany kómenty sú až vysmesne, urážajuce.. Véd vy neviete kto sedí na druhej strane..
@klementinka58 asi každá druhá od 2r dieťaťa bežala do zahraničia..

lienka.7
28. mar 2024

Autorka, na koho je písaná hypotéka, hm? Vsak Vam tvoji rodicia ručia ich domom, hm?

autor
28. mar 2024

@lienka.7 myslim ze hej to riesil otec s muzom lebo to nebolo jednoduche vybavit sme nemali vela nasetrene

heidi4
28. mar 2024

Tak dobre to pisala jedna baba vyssie. Rodicia vam rucia svojim domom, preto tvoj otec chodi este do prace, nie z nudy alebo ze ho to bavi. Ale aby sami neprisli o strechu nad hlavou kvoli VAM, kvoli TEBE. Mozes sa strasne, ale ze strasne hanbit. A je mi jedno, ako vyzeram, ale pre mna si len obycajna uboha leniva prizivnicka

misicka31
28. mar 2024

Autorka po tomto priznaní,že vám rodičia vzali hypo a ručia svojim domom,vymaž tému pre svoje dobro!!!🤦

heidi4
28. mar 2024

@misicka31 Tymto prerazila samotne dno. Zas mam tlaky a nervy, ja byt jej rodicmi, roztrhnem ju jak hada!!!

zuzanazu85
28. mar 2024

Opýtam sa ťa takto. Máš nejaký zdravotný problém? Bez urážok. Ďakujem za odpoveď.

autor
28. mar 2024

Pre boha moji rodicia su sice na dochodku ale to neznamena ze nemaju peniaze, maju na to aby nam ppozicali CO VRATIME kazdy mesiac a to ze otec si chodi na brigadu je kvoli tomu ze sa doma nudi a chce sa stretavat s ludmi co tam robia s nim nie kvoli tomu nze nemaju na chleba lebo musia dat nam pre boha

heidi4
28. mar 2024

Ty to vobec nevidis, smutne

misicka31
28. mar 2024

Ocko podľa mňa na brigády nechodí len preto lebo sa nudí a baví ho to,je si vedomý,že vám požičiavajú na všetko,a keď nechce aby prišiel o strechu nad hlavou nemá inú možnosť ...viete čo znamená ručiť svojím majetkom???

ddaassuullaa
28. mar 2024

@klementinka58 nediagnostikujem, to si mylis pojmy a dojmy. Nevkladaj mi do ust ani pod prsty, co z nich nevyslo. Bavime sa tu stale dokola o (ne)charaktere autorky, o lenivosti, neochote zapojit sa akymkolvek sposobom. Toto je PRERAZENE DNO. O tomto sa bavme, ok? Autorka nechce riesit nic, cim by mohla prispiet k zlepseniu rodinnej situacie. Ked jej vyhovuje, velmi negativne vie zareagovat vyhovorkami vsetkych typov. Len preboha NIC nemozem robit JA🤮. Toto je dno, ked ho tu hladame.
A pritom mohla by pomoct VELMI lahko, to je jasne kazdemu po precitani uz par stran.

lienka.7
28. mar 2024

@heidi4 toto je sila, fakt. Ona jednoducho musi mat o koliesko menej 🤦‍♀️ stále sa bude vyhovárať a svoju neschopnosť a najmä lenivosť zvalovat na iných.
Smutné, veľmi smutné, že niekto dokáže byť takýto sebec.

heidi4
28. mar 2024

@lienka.7 mne normalne az doslo zle z nej, asi mi zmazu prispevok, ale je to jedna vychcana svina a parazit 🤮🤮
(Ale tak co si rodicia vychovali, to maju)

majlo1234
28. mar 2024

@klementinka58 pridavam sa, ale kazdy sme nejaky, mna by ani nebavilo kopat do niekoho, kto sa nebrani, proste je to nerovny suboj, aj ked len na internete.
A dno si predstavujem naozaj inak. Tato ze a je leniva a neschopna. Ale ma pomoc, ma muza, ma deti, nejako zije v ramci svojej kapacity

A nechapem tu obrovsku mieru zavsdusnovania a invektiv, co vam bere jedlo z taniera alebo peniaze z penazenky, ze sa tsk rozculujete zeny?

autor
28. mar 2024

Miliony zien sa staraju o deti doma a nerobia ale to ze ja to robim tak najvacsia katastrofa lebo chudak muz musi zarobit. A moji rodicia mozu pokojne spat lebo vsak muz aj tak prinesie kazdy mesiac vyplatu s ktorej sa plati dom asi ako vo vacsine rodin, len pisem ze by mojol aj viac keby chcel a posnazil sa.

misicka31
28. mar 2024

@majlo1234 práve ste si do nej kopli aj vy...lenivá a neschopná...

nelka93
28. mar 2024

@rorino podľa jej slov nemá s deťmi vzťah. Aby nebola ešte prekvapena

heidi4
28. mar 2024

Lenze je rozdiel, ked zena je doma a vychadzaju s peniazmi z jednej vyplaty a rozdiel, ked nevychadzaju ako napr. vy, vtedy by bolo na mieste sa viac snazit, aj ty sa mas snazit, autorka, nemyslis? Nie je ti k.k.tno voci ostatnym?
Alebo sa nesnaz, ale potom nestazuj sa a suchaj len ticho nohami. Ked sama nerobis nic pre zlepsenie

zuzana76
28. mar 2024

@klementinka58 ja suhlasim, ale ked vidis jej prispevky, ona velmi ani necita, stale si ide svoje, odpoveda len na nieco. Najlepsie by bolo diskusiu zmazat, je totiz nanic, nic neriesi, kedze autorka si ide svoje a ani nic poriesit nechce, lebo to by musela prilozit ruku k dielu.

majlo1234
28. mar 2024

@misicka31 nie, leniva a neschopna je cisto opis jej situacie-leniva podniknut hocake kroky k zlepseniu jej situacie a neschopna vymanit sa z jej momentalneho nestastneho zivota. Nie su pozitivne, ale su to len vlastnosti. Ale nebudem jej nadavat do svin a neviem coho, cudzej zene. A hecovat sa tu navzajom, kto jej nalozi viac 🙂 to myslim. Ved sme tu bsetky dospele zeny, vacsinou uz aj detne, tak sa hadam nemusime chovat ako slepice sikanujuce na strednej nejaku chudinku

misicka31
28. mar 2024

@majlo1234 ale ale ale...neschopná vymaniť sa...jaj...ok,proste myslíte si presne to čo my ✌️

autor
28. mar 2024

Tak mne tu komentare pomohli sa rozhodnut ze tu na dedine asi nebude dobre zostat s tym suvisi aj ta zmena prace u muza, aj ten napad s ucenim deti doma je dobry keby nevyslo mesto. Vodicak akoze hej beriem ze by pomohol ale to asi az potom v meste mozno teraz by to bolo onicom riesit.

zuzana76
28. mar 2024

inak ten dom, mozno je pisaný na rodicov, ak brali hypo a nemozu ho teda predat.

zltalienka
28. mar 2024

@klementinka58 za mňa riešenie zahraničie pre ženu s malými deťmi je úplne posledná možnosť.

Predpokladám že autorka žije v oblasti kde:
1. sa ľudia berú mladí
2. mladí zvyknú zostať pri rodičoch
3. rozvod je "hanba na sto rokov"
4. otcovia rodín odchádzajú za zárobkami do zahraničia/alebo aspoň na týždňovky do BA.
5. Chlapci/muži tým pádom nevedia čo by mal taký otec rodiny doma robiť.
6. Dievčatá/ženy podobne nevedia akú úlohu má zastať chlap/otec rodiny (teda okrem zarobiť peniaze)
Výsledok je taký, že ďalšia generácia opakuje život svojich rodičov, lebo mladí sú stále v ich "pôsobení".
Treba postaviť veľký dom blízko pri rodičoch, treba chlapa vyslať do zahraničia, nech poriadne zarobí a ženy to doma zvládnu s deťmi, veľkou záhradou, kde budú pestovať zeleninu a chovať hydinu, prípadne aj väčšie domáce zvieratá. Akurát v tomto prípade sa "chybička vlúdila" nakoľko autorka nie je ako ostatné ženy v tejto oblasti. Myslím tým silné, pracovité, samostatné a zodpovedné. A ani "zať" nie je najvydarenejší, nakoľko nedokáže zarobiť toľko, aby žene a deťom nič nechýbalo. Minimálne z pohľadu ženskej časti rodiny. A tým nemyslím len autorku. Veď jej otec tiež bol mimo SR pracovať.