icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

misicka31
28. mar 2024

Dotaz čo bude s domom a hypotékou?rodičia dosplácajú?

proste0monika
28. mar 2024

@misicka31 nie, ved tu uz pisala, ze ked muz dobre zarobi, dom si nechaju ako chatu.

autor
28. mar 2024

Dom budeme splacat a bude ako chata napriklad.

misicka31
28. mar 2024

@proste0monika už to nie je vtipné,ona sama nevie čo hovorí,človek by jej normálne poradil ale nič nechce počuť...

heidi4
28. mar 2024

Ja len pevne dufam, ze ked raz budem mat deti, nikdy z nich nevychovam takychto neschopnych nespolahlivych nesamostatnych nedospelych jedincov. Lebo to budem brat ako svoje osobne zivotne zlyhanie...

proste0monika
28. mar 2024

@misicka31 ja si tiez myslim, ze to vtipne uz nie je. Je mi luto tych deti uprimne...

zuzana76
28. mar 2024

autorka vy ste dvaja rovnaki: on by mohol priniest viac, keby sa posnazil a chcel a ty by si tiez mohla ist pracovat, keby si sa posnazila a chcela

eva233
28. mar 2024

@klementinka58
Áno niektoré komentáre boli už cez, ale určite nie od začiatku. Najskôr jej ny úplne normálne a úprimne dávali bežné rady ako vyriešiť situáciu.
Lenže problém je v tom, že pani ma na 1 riešenie 10 tisíc výhovoriek prečo sa to nedá a nie bežné výhovorky, ale naozaj absurdnosti všetkého druhu.
Osobne si myslím, že sú dve možno bud je to chyba výchovy jej rodičov a čo tu už bolo spomínané, že ona od života očakáva že každý problém niekto vyrieši za ňu otec, muž, mama..
To by sa možno ešte dalo nejak riešiť s psychológom.
Ale horšie je ak je to naozaj len o povahe a tom, že využíva ľudí okolo, aby sa o ňu postarali. Jej sa jednoducho nechce.

lienka.7
28. mar 2024

Autorka, a z čoho chcete splacat dom a aj byt v meste, keď ty nechceš do prace, hm? Ty si to vážne neuvedomujes? Tvoj muz nechce ísť do zahraničia, prečo by aj musel? On zarobí dosť, mas do prace chodiť aj ty a prispieť do rodinného rozpočtu aj ty. Je to úplne normálne. Ci si myslíš, ze dokedy budeš doma, hm?
Ostatne ženy ti tu najskôr radili v dobrom, ale ty si ideš stále ďalej svoje...
Napis nám tu, ako si to ty teda predstavuješ dalej. Tvoju predstavu riešenia tejto situácie. Ďakujem ti

zobaka
28. mar 2024

len neuc deti doma prosim ta..z vyjadrovania zatial ich ako chces naucit, to co v skole, mozno tak do druheho rocnika ZS a dalej? deti ostanu nevzdelane a este socialne izolovane

autor
28. mar 2024

Najlepsie by bolo kebvy muz odisiel do zahranicia aby zarobil dva tri krat viac ako teraz aj ked chapem ze zas tam tize nieco minie. Ale stale by to bolo lepsie ako toto co teraz zarobi. No a by sme sa o par mesiacov mohli nastahovat do mesta do bytu deti by mohli chodit do oskolky a ja by som tam nasla pracu asi keby sa dalo. Potom by sa muz mohol vratit na slovensko robit keby to vychadzalo. Ja nemkozem teraz prisipiet do rod rozpoctu ked nemozem najst pracu v okoli a dochadzat by bolo na nervy.

misicka31
28. mar 2024

Viac by ste ušetrili ak by ste ostali bývať kde bývate...platiť hypo za dom,nájom za byt,strava,oblečenie,drogéria,škôlka,cestovne a mnohé iné výdavky...urobiť vodičák kým ste doma,potom škôlka a vy práca...

0kristina0
28. mar 2024

@zobaka ucit doma deti nemoze len tak hocikto a jej nedaju ucit ani psa povely nieto este deti

zobaka
28. mar 2024

@0kristina0 tiez si myslim, ze to hadam maju nejak osetrene, mozno autorka si myslela, ze jej za to stat zaplati tisicku, ze sa premoze na domacu ucitelku

ddaassuullaa
28. mar 2024

Nie, nebolo by najlepsie, aby muz isiel pracovat do zahranicia, ak nechce ON. Co ho vyhanas od deti?
Co ty robis preto, aby bola situacia ina? Cestne a uprimne sa pozri do zrkadla.
Pracuj s faktami, ktore mas a neorganizuj nikomu zivot,ak nechces organizovat v prvom rade ten svoj.
Fakty:
- muz do zahranicia nepojde
- mate nedostatocny prijem
- rodicia su dochodcovia a pracuju
- co robis/budes robit ty

rorino
28. mar 2024

@culienka Len aby to nebolo tak,že on jyu ženie do práce a ide ho je...nut z tých jej výhovoriek.Preto vzťahy chladnú.Okrem roboty chodí aj na fusky,chodí s ňou na nákupy,aj k doktorom s deťmi.Ktovie,či aj ten príjem je reálny čo sem napísala,či muž nedonesie viac,len ona nevie hospodáriť.Lebo sa nedá,nechce...Nepoznáme druhú stranu a pri jej vyhovorkach ,celkom pochybujem,že je všetko tak ako píše.

autor
28. mar 2024

Mozno keby na skusku skusil na par mesiacov by sa mu to zapacilo lenby to musel skusit. Mozno povoli este.

rorino
28. mar 2024

Tak ty namiesto toho,aby si rozhýbala svoju lenivý rit,za muzovym chrbtom mu hľadáš prácu ?Asi by bolo načase aby ťa do nej nakopal.🤦🤦🤦

heidi4
28. mar 2024

Lenze on do zahranicia nepojde, takze logicky ti treba iny plan. Nie ze keby keby a chcela by som toto a toto. (A potom navyse zbytocny nerealny pribeh, co potom, keby siel a potom by ste boli tam a tam. Ale to sa neudeje, treba hladat ine riesenia, rozumies? Nemozes nikoho nutit ani dirigovat, nie si riaditelka zemegule, nemas na to pravo.)
Lienka.7 sa ta pytala na plan, mas nejaky?
Nie ze co by si chcela a co by bolo dobre. To je tuzba, zelanie.
Ale PLAN RIESENIA SITUACIE - co ides s tym robit, TY. 🫵 (ale uz som sa ta to pytala asi na 30. strane a uspesne si neodpovedala) Co zatial robis, vsetci vieme, ale pytam sa na blizku buducnost, co ides s tym robit. Hm? Ci zase len nic?

rorino
28. mar 2024

😂😂ďalšia perla,trepac sa s nákupom v autobuse😂😂.Ženská,ty si bezodna studnička výhovoriek🤦🤦🤦

ddaassuullaa
28. mar 2024

Tebe nie je pomoci. Skoncis zle, ale svojou vlastnou zasluhou☝️
Este raz skusim, co mienis spravit TY pre zlepsenie zivotnej urovne? Nemyslim tym vyhanat muza. Ako prispejes ty. Ziadne trapne vyhovorky. Na rovinu.
Otazka ➡️ odpoved

jsrv82
28. mar 2024

Nechápete, aké je to bývať v Zapadákove.
Samé kopce, zákruty a žiadne looove.
Chodník úzky- tam sa predsa behať nedá.
Slimáky na mrkve, poviem vám - "bieda".

To sa proste nedá, nedá....
Žiť na kopci je bieda, bieda.....

brloh
28. mar 2024

Mne sa paci ako autorka s chladnou hlavou posiela kazdeho do prdele s napadami alebo ich odignoruje
🤣 vsetci sa jej smeju, trpezlivejsi radia ale ona si ide svoje 😆👌

ddaassuullaa
28. mar 2024

@jsrv82 ale plny pupek ano, tak az taky zapadakov to nebude🙄 korienky a bylinky by sa jej hladat nechcelo, lebo to je daleko, ostatne ako cez kopirak

rorino
28. mar 2024

@sima234 ona určite nemá predstavu aké sú nájmy,čo je depozit a že muž ani do cudziny s holou ritou nemôže zacinat

heidi4
28. mar 2024

A mozno keby si na skusku zacala pracovat aj ty, aj tebe by sa to mozno zapacilo (aj to som ti uz pisala asi na 30. strane, aj to si uspesne odignorovala)
Lenze by si to musela skusit, presne, ako pises.
Preco tieto slova, co pises na muza, neaplikujes aj na seba? To boli ci co?
Ini mozu, musia, len ty nic?
Ty si z cukru ci co?

rorino
28. mar 2024

Stačí ti 28 strán ako dôkaz?A nebuď trápna,že sa staráš o dom a deti To ti nik nezozerie.

lienka.7
28. mar 2024

@ddaassuullaa ona sa predsa stara o deti, muz ma zarobiť toľko, aby im to stačilo...

rorino
28. mar 2024

@patus_2 pochybujem,že tejto jednoznacnej matematike pochopí,som zvedavá na jej ďalšie ale a nedá sa

patus_2
28. mar 2024

@autorka po tom, čo si napísala vyššie ti už poviem iba jediné. Však nechceš, aby aj rodičia prišli o svoju strechu nad hlavou a aby ste všetci zostali na ulici? Preto fakt nechoď ale určite nechoď do žiadneho podnájmu, lebo hypotéku a podnájom neutiahnete....