Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Problém by sa vyriešil tým, že muž odíde? Tak už mi je jasne, ze sa ho chceš len zbaviť nič iné. Natrcit ruku nech dá prachy a viac sa nestarat. A keď sa vráti zo zahraničia kde si nájde prácu? Do pôvodnej ho vezmú len ťažko, budeš ťahať všetko ty? Pochybujem
@livuska124 keď čítam tvoj príspevok,tak mi napadlo,či náhodou ona nedokopala muža k tomu,nech stávajú u jej rodičov,lebo bola bez nich neschopná.Teraz už dom má,muž spravil deti,takže ho už vlastne nepotrebuje k životu,len na splácanie ,ostatné pri svojej jednoduchosti nebola schopná domyslieť.
Milá autorka, robím vo firme, kde naši zamestnanci robia na stavbách v AT a DE, takže mám predstavu koľko zarobí chlap bez skúseností a a jazykových znalostí, poznám koľko vyjde cca ubytovanie, takže mám aj predstavu koľko by Vám vedel poslať domov po odkázaní výdavkov, takže na Vašom mieste by som nemala také veľké očakávania
Dámy a páni, nemá to zmysel. Poriadky s ňou majú robiť jej najbližší- manžel a rodičia a ak sú s tým v pohode, nech sa kvôli nej zoderú. Rodičia tu večne nebudú a vlastne ani manžel nemusí, autorka s týmto prístupom pôjde ešte skôr či neskôr po žobraní, nábeh už na to je.
Ešte stále sme sa nedocitali,čo si ty ochotná urobiť pre to,aby vám bolo lepšie?
Otazka: "Aky mas plan? Ako toto ides TY riesit?"
Spravne odpovede: (sleduj tvary slovies)
✅ - idem sa spytat na obecny urad, zavolam do skolky, zavolam do autoskoly, napeciem kolace (nechytaj ma za slovicka, vymen za pagace, pecivo atd.) a ponuknem ich na socialnej sieti v lokalnej skupine, idem poprosit par susedov za odvoz do mesta, ak tam maju cestu, v tom meste roznesiem svoje vytlacene zivotopisy a budem sa pytat na pracu v restauraciach, hoteloch, postach atd. (Dopln si sama, kde) A milion dalsich prikladov - toto su len nacrty, slovicka si samozrejme obmen. Toto by bola spravna odpoved na otazku vyssie a nie ze:
❌ - bolo by dobre to a to, keby keby, muz keby odisiel a keby zarabal viac, potom ASI deti BY isli do skolky a ja BY som si ASI nasla pracu mozno (cize pretlmocene nie a nikdy)
Vnimas rozdiel?
Prvy odstavec opisuje skutky, ciny, co IDES robit a druhy zbozne snivanie, sniva sa v noci, ked sa spi.
Asi??? By???? Tieto slovicka nemaju v planoch co hladat, inak sa nepohnes, su to len zbytocne prazdne zvasty a blaboly
Vies, keby znamena, ze sa to nemusi splnit
no mna by to zaujimalo kolko si ten chlap zarobi ak vlastne len nejako rukami vie robit a okrem toho tak vlastne ani nic extra navyse…
a zasa sa pytam o aku pracu ma autorka zaujem aku skolu skoncila s maturitou. co cca v meste bude hladat ak by to nahodou vyslo.
btw ledva na zahradu vyjde ale s dvoma malymi detmi najde podnajom (dve male deti!!!) a aj ich prestahuje (este stale bude muz v zahranici makat jak mukel a posielat velke prachy) inak! vies o tom ze malo kto vezme do podnajmu niekoho kto nema pracu a dve male deti?? no DOST TAZKO! a to ze nemas pracu na to sa pride hned! tak bacha na to
Ty si chyba,nie ten dom🤦🤦🤦
@heidi4 a ešte potom - potom začnem cvičiť, keď budem pracovať, potom začnem pracovať keď pôjdu deti do školy, potom neskôr sa pôjdem opýtať na úrad ohľadne kurzov, potom pôjdeme bývať do bytu, keď muž zarobí v zahraničí,......
💩💩💩robíš,a teda riadne velke .99% žien,ktoré ti tu rádia,toto robí popri práci,koníkoch a ešte aj šťastné manželstva maju.
@livuska124 jaaaj, jasneee, potom, ako som na to mohla zabudnut, potom je kamos so samom a satom. Sa to splatiii, sa to vyriesi, sa to spraviii, samo, potom 🤣🤣
@zuzanazu85 už tu boli asi všetky možné nápady,ale jediné čo sa dá,tak je,že autorka zoženie mužovi kontakt,nech vypadne do zahranicia
Po papuli si nedostala?nie som za násilie,ale ty asi inak nepochopíš aká si sprosta
Prečo sem tahas učiteľky,veď ty máš na háku vlastné deti.A navyše,vieš,že na učiteľku potrebuješ vzdelanie?
@heidi4 samo... a potom je tu ešte sato...možno aj toho zapojí do splácania 🤔
Ale teraz vážne, ja rozmýšľam, ze ci je autorka naozaj taký neskutočný sebec alebo bude skôr jednoduchšia osoba s trosku obmedzeným myslením a pohľadom na život a vnímaním objektívnej reality (súdim podla toho ze si myslela ze muz ju vyplatí z domu a jej ostane dom).
@livuska124 super zhrnuté,ešte by chcela pracovnú dobu ako majú učiteľky,ale lepší plat a samozrejme,na čo by sa vzdelával,keď tam to nevyužije A ešte dôležitý bod,načo by tie dve mrkvy pestovala,keď ich aj tak slimáky zožerú
@lienka.7 detto pri dedeni po rodicoch. Nejak zabudla na brata a caka, ze im ostane cely dom. (Ktovie, z coho ho asi tak vyplatia, asi SAMO SATO zase vyplati.) Nehovoriac, ze sa moze este nacakat aj dalsich 20, 30 rokov, ale vsak ona ma predsa cas... Dovtedy sa stiha este nalutovat a nastazovat az az, ako nic nejde a neda sa...
Tak už je teraz jasne,že teba sa nikdy nechcelo robiť,a samozrejme neschopný úrad práce je na vine,že ti nevedel nájsť robotu.🤦Všetci MUSIA,len ty nič nemôžeš.
@luccija ani nečítajú,problém je v Tom,že jej sa nechce lenivý rit zdvihnúť,lebo keby šla aj ona s nimi,potom by tam zabila čas,čakaním na autobus nazad a potom by si neužila ten svoj vysnívaný dom.Bohuzial nič čo tu autorka napíše,nemá penové základy,len výhovorka na výhovorky.Vsetci všetko musia,len jej sa nedá,nemôže ..

@lienka.7 smutne, ale potom nech sa nestazuje. Nech skace do vysky ich prijmu. Chcela to tak, ma to tak. Lenze ona na jednej strane zavidi inym a na strane druhej pesi okrem cesty do chladnicky a na gauc chodit ani nevie. A este ma drzost vyhanat muza od deti, len nech nemusi pohnut zadkom. My sme boli vychovavani inak, na co si nezarobime, to nebudeme mat. Motivacia snad dostatocna