Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
No a kde by siel muz keby ma opustil maximalne k rodicom svojim. By nemal na dalsi dom peniaze a do bytu by nesiel to ho poznam. A neviem teeda z coho by mna vyplatil keby chcel zit v tom nasom dome u mojich rodicov v zahrade.
Ved predsa by siel do svojho (ineho) byvania, ktore by si financoval z penazi, ktorymi by si ho vyplatila ty za polku domu, urcite nebude chciet ostavat v takej (podla teba) diere.
😂
Jaj aha alebo tam budete vsetci na hromadke? Ze ty v dome rodicov (s rodicmi a detmi) a on vo vasom? V jednom dvorku? No wow, to musi byt parada. 👌
Ale, teraz uz vazne: to ta absolutne nemusi trapit, kam by isiel muz, je dospely, on by sa rozhodol a postaral o seba sam, nemusis mu planovat buducnost aj po rozvode, iste to dokaze aj sam. Ty sa mas starat o svoju buducnost, do inych ta nic.
Inak tebe nie je ani pred samou tebou trapne? Ze ine baby, aj mladsie, aj starsie od teba, su ovela schopnejsie nez ty? Chodia do prace aj sa staraju o deti, zvery, domacnost, maju aj brigady? Nie je ti blbo, ze mas uz skoro 30 rokov a dieru v zivotopise? Ziadnu prax, skusenosti, disciplinu, pracovne navyky, huzevnatost, pokoru, snahu rozvijat sa a pracovat na sebe? Ja mam 33 rokov, sme skoro rovesnicky a (chvalabohu) vladzem pracovat aj starat sa o seba, rovnako aj mladsie baby od teba aj starsie. Proste toto by som asi neprekusla, takuto vnutornu hanbu pred sebou samou, ze som neschopna, nic nedokazem, nikto ma nezamestna, lebo som proste nepouzitelna. Ze ine baby su sikovnejsie, az takto priepastne o vela (jasne, nemusis byt kvantova fyzicka ci lekarka ci pilotka, ale aspon nieco robit proste treba). Nehanbis sa? Kto ta kedy kde zamestna, ked mas prazdne CV? (Uz vidim, toto bude tvoja top vyhovorka najblizsie a vzdy.) 👎
A ako by si si teda predstavovala svoju prácu? Odbor, čo máš vyštudované, aký plat, pracovná doba a hlavne miesto práce, keďže dochádzať za prácou nechceš.
Vravíš, že chceš byť doma s deťmi a nedochadzat do mesta za prácou, 600e v čistom ti je málo, nechceš robiť na smeny ani za pásom ani dokladat tovar.... Tak by ma zaujímalo akú prácu konkrétne vlastne chceš
@eva233 plat a pracovny cas tu uz bol spomenuty 🤣🤣🤣 najlepsie od 11:00 do 14:00 hod. s kopec benefitmi a aspon 2000€ v cistom
600€ nechce, ale kto jej da viac? Neskusenej, neschopnej, bez navykov, praxe. Nad 1000€ davaju zamestnancom uz s nejakou praxou, schopnostami, vedomostami a hlavne odpracovanymi ROKMI. 🙏 To autorka nevie ponuknut, ale pekny plat by samozrejme brala, len mi nejde do hlavy, ze za co asi 🤔 ze aka je protihodnota za vyssi plat.
Autorka, ty si myslis, ze ked sme po skole zacinali, mali sme hned kralovsky nastupny plat??? Preber sa. Prve roky su tazke a treba si ich odmakat a postupne sa vyskriabat vyssie
ja sa aj hanbim prezradit svoj prvy nastupny plat v zivote, niekolko rokov, to by autorka nerozdychala a ani za tolko z postele nevstala (bolo to okolo tych 600€, ale pred 11 rokmi, bieda, viem - ale cerstvy absolvent nemoze velmi vyskakovat a toho si autorka nie je zrejme velmi vedoma)
Autorka, tak na jednu stranu by tvoj muž do bytu nešiel, na druhú stranu ste už v byte žili a znovu si ty chceš prenajať byt v meste a presťahovať sa.... To nejako postráda logiku.
A keby muž odišiel, tak moja zlatá, by si musela ty jeho vyplatiť. Dom ste nadobudli po svadbe, čiže je súčasťou BSM 😉
Ale dievčatá, snáď to tu nebudeme naťahovať do leta a už jej povedzme, čo chce čítať. Máš pravdu, autorka, žiješ ako 50 rokov v minulosti. Tvoj muž je najhorší na svete, lebo povedal, že sa o vás postará, že budú peniaze a vôbec nedrží dohodu. Ako k tomu ty prídeš? Vrchol, že nechce ísť do zahraničia, totálne nezodpovedný chlap. Ba priam nezbedník. Keď to inak nepôjde, rozvod. Jednoznačne. Nech si trpí, sám, bez teba, detí, svokrovcov a hlavne nech platí. No a tie ceny ako v tých obchodoch pozdvíhali, pokašlaná inflácia, vláda, vojna... A čo spravili s tou dedinou za posledné roky?! Jemine, vôbec nie je užívateľsky prijateľná. SAD by sa tiež malo zamyslieť. Keď sme pri tom, rodičia nech nehovoria do čoho nemusia, nech nekazia vzťahy a sú pekne krásne nápomocní, keď treba strážiť, požičať, darovať (hlavne ten dom)... Kamarátka nech si už ani nehovorí kamarátka, keď stále uverejňuje, kde chodí a čo má nové v živote. Pretože vôbec nemá čo ty. Dom snov. Rovnako ostatné ženy a dievčatá, musíte všetko hneď vycapiť na instagram a kde tade po internete? Zamyslite sa. Takže pohoda, mama isto piekla na sviatky, daj si koláč, zober aj deťom, pusti si niečo v telke a #dobrebude. Raz. V inej dimenzii.
@autorka, uz na strane 14 ti pisali, ze keby ste sa rozviedli, z toho domu co je na rodicovskej zahrade, budes musiet vyplatit TY JEHO, nie on teba 🙄
ak nerozumies ani takymto elementarnym veciam, tak prosim ta, ani o pracu na tej poste sa radsej neuchadzaj, lebo praca na poste uz davno nie je o lepeni znamok na zasielky
@mima1608 nepochopila si to.🙈 On by do bytu nešiel...len ona s deťmi...on by makal v zahraničí, aby si madam mohla prenajať byt v meste, nechať dom ako chatu, kupovať nezožratú mrkvu od slimákov na trhu, chodiť na dovolenky a to najdôležitejšie- vycapiť foto z dovoleniek na sociálne siete.
Myslím, že už nemá zmysel ďalej diskutovať.
Autorka diskusie píše stále to isté, vyzerá to tak že jej názor sa nezmenil veľmi.
@ddaassuullaa Aj ja rozmýšľam či si nerobí srandu.
A mimochodom taka mala vecicka. Dohodok mas ako porieseny? Ci ta budu pre zmenu deti zivit a zarabat na teba? Viem, je to este daleko, ale zaroven aj blizko a treba to mat domyslene podla mna, lebo sa nas to bytostne tyka.
Ci veris, ze este ten chudak zodraty muz bude s tebou? On sa toho bud nedozije alebo snad raz dostane rozum a necha ta. Kto ta bude potom zivit, hm? Stat asi tazko, na to rovno zabudni. (Kedze tvoje odvody statu su teraz a zrejme aj budu nulove, z coho ti bude mat platit dochodok? Druha vec, ze ani my pracujuci ho neuvidime.) Rodicia tu tiez nebudu vecne, to si uvedomujes?
Ja som na hotelovu strednu chodila ale tomu sa nechcem vednovat vsak to bolo len tak lebo nieco som musela vystudovat. Plat neviem asi tych 1000 ale to muz tu ledva zarobi a este musi tahat nocne a vikendy, tu rposte nie su normalne prace v okoli. A prax mam v administrative skoro rok.
Dochodok neviem tak to je este daleko ktovie co sa vsetko pomeni. A potom vsak aj budem robit tak nejako nan bude. Inak to nechcem privolavat nic ale tak porodicoch ostane dom aj po muzovych tak by sa potom predali keby sme boli stary naprikald.
A koľko si myslíš, že zarobíš na tej pošte alebo niekde v administratíve v ktorej máš 1r praxe? Lebo ono administratíva je veľmi široký pojem od zakladania šanónov až po podvojné účtovníctvo a logistiku... Tak záleží aj v čom reálne máš prax.
A druha vec vy ste s mužom jedináčikovia? Súrodenci majú tiež rovnaké právo na dedičstvo. Čo ak budú vaši rodičia ešte žiť v čase vášho dôchodku?
@heidi4 ja som zacala pred 6,5rokmi v BA pracovat za 800btt na pozicii kde bol nutny VS titul :D cize 620€ v cistom vtedy, za izbu v spolocnom byvani som platila 300😂a predsa som radsej robila hned po VS ako by som mala ostat visiet na rodine bez penazi. a hladala som dalej aby som si polepsila. taketo nicotne peniaze by autorka nepredychala, to si dobre napisala 😂👌
Autorka: Pri minimálnej mzde dostaneš v čistom 615,50€ podľa mzdovej kalkulačky. Plus stravné. Mnohí za túto mzdu robia. Obávam sa, že v oblasti kde bývaš je minimálna mzda bežná vec.
Niečo precestuješ, písala si 65€? Ostane 550€, veď to by bola paráda. Bude aj na stravu aj na hypotéku, aj na vodičák a aj na výlety časom.
@missviolet presne, ja som z toho tahala tiez este aj izbu v podnajme v BA, 200€ mesacne prec len taky fukot, no nebolo mi veselo vtedy. Ledva som jedla a to som este psika mala a tahala vydavky aj za neho (vet, jedlo, chip, cestovne na vylety) - az minuly rok mi zomrel 💔, starala som sa onho 15 rokov, cize nie len sama o seba. Autorka by taketo "ruzove" zaciatky neprezila. Ocakava kralovsky plat ako pre farmaceutku, cerveny koberec a xy benefitov k tomu, aby sa dame uracilo vobec dostavit sa (aby sa to "oplatilo" 🤦 tak neviem, asi 0€ sa oplati viac nez 600€, asi nas zle v skole ucili znamienka > a < na matike)
Tak ja neviem aspon 800 v cistom keby to bolo uz aj po odratani cestovania idealne 1000. Sa nechcem zodrat v robote od rana do vecera kvoli tomu ze ucty zaplatime. Preto by bolo lepsie keby muz robil za viac inde.
Autorka, ty by si uz dedila. Mas hotelovku, vies, ako by si ju super mohla vyuzit? Ved urcite tam mate nejake gastro prevadzky, praca casnicky ti ale asi smrdi, ze? Puby, restauracie, kaviarne, hotely, penziony, mas kopec moznosti. Ale komu nie je pomoci,...
@eva233 no ja mam brata a muz ma 2 surodencov ale tak to by sa nejako dalo dohodnut. Brat ma svoje byvanie tak naco by mu bol dom co ma na zahrade dalsi. A u muza neviem ako to bude ale to sa potom poriesi.

@autor Ta sa radsej cely den nud doma a plac. Ty do prace nepojdes nikdy, si na to moc leniva. A ano, mas pravdu, tvoj zivot uz davno skoncil, ale mozes si za to sama. O 10 rokov budes rozkysnuto sediet doma a pozerat telenovely s tou istou vyhovorkou.