icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

heidi4
2. apr 2024

@lenkavalova ved to, na plat 1000€ sa musi makat, roky rokuce, treba mat nieco uz aj v hlave, rukach, za sebou odmakane. Nie ze pridem v 30 rokoch bez praxe, bez mozgu, hez discipliny a pokory "na hotove" a ze vsade je 1000ka automaticky samozrejmost. Jedine ze by bola "ajťák" alebo astronaut alebo farmaceutka, lekarka, vtedy by som pochopila jej naroky, inak 0 bodov...

michelle567
2. apr 2024

Ty dom rodičov nerieš vôbec. Tebe pomohli s vašim domom kde bývate. Aby si nebola ešte prekvapená - ten ich druhý dom môžu napísať čisto len na brata, aby mal aj on niečo od nich. Lebo tebe pomohli aj pomáhajú dosť. Možno to spravia takto. A ty nemáš v tom slovo

michelle567
2. apr 2024

A možno mu to tak aj sľúbili keď pomáhali s domom tebe...len o tom nevieš. Tak radšej sa ty na druhý dom nespoliehaj

lenkavalova
2. apr 2024

@heidi4 ona je stratena existencia. Totalne vymleta. Bez štipky hanby.

beckinka
2. apr 2024

@heidi4, aj ten "ajtak" si musi ten plat zasluzit 😀

letfenixa
2. apr 2024

@autorka ja ťa teraz naštvem. Bývam v centre mesta, do roboty pešo 15 minút. Chodím na 7,30, na pracovisku som do 13,15 (alebo dlhšie, ale 13,15 môžem odísť), prázdniny voľno. Plat pekný.

malasandrika
2. apr 2024

Toto nikdy nepochopím, fňukať áno, ale hľadať dôvody prečo sa pohnúť z miesta, tak to nie. Ja som v čase najväčšej krízy robila sanitárku v lekárni. Áno panička z Bratislavy, celý život nosená na rukách, s vyštudovaným právom som sa “musela” ponížiť a ísť robiť ako bežný človek. A vieš čo? Len mi to pomohlo. Dnes by som pokojne išla aj upratovať, keby som musela.

heidi4
2. apr 2024

@letfenixa aj 15 minut je vela, to by nevladala tolko slapat. Ona by chcela pracu 5 minut od domu maximalne.
@malasandrika aj ja som veru robila v najtazsich casoch "podradne" prace, o ktore by autorka ani len nezakopla a ako ma posunuli? Dnes si za to vdacim, ze som sla, vela mi pomohli - nielen financne, ale mam aj viac skusenosti, som viacstranna, aj ako cloveka ma "preformovali" a naucili. Nie nadarmo sa hovori, ze PRACA SLACHTI CLOVEKA. Svata pravda.
Len treba sa proste zatat a makat. A nie to vzdat pri prvej prekazke ci bolesti, unave a nepohodli...

letfenixa
2. apr 2024

@heidi4 pch, keby som chcela, mám robotu minútu od domu!

heidi4
2. apr 2024

@letfenixa wow 😁 to autorka asi nerozdycha 🤣🤣🤣

autor
2. apr 2024

Vsak ale ja nie ze nic nerobim ja sa starm o deti a dom, to tu nejako kazda z vas ignoruje. Muz slubil ze sa postara tak nech sa stara akoze ja budem vychovavat deti varit upratovat a este popri tom aj pol dna cestovat kvoli robote. Vela zien to ma tak ze je doma a len proste sa stara o rodinu tak neviem preco ked to ja robim tak je to katastoofa. Hej penazi by mohlo byt viac lebo nevychadzame ale tak muz si bude musiet opytat lepsi plat alebo odide uz sme sa o tom bavili. A ja by osm mozno mohla strazit deti doma vsak mame zahradu aj miesto, keby to dalo aspon 600 kazdy mesiac tak vyriesene.

kikushaa
2. apr 2024

Este raz sa pytam, ako mas poriesene dalsie existovanie po RD, lebo ten ti konci ani nie za rok

autor
2. apr 2024

No neviem tak ja som chcela aby sme odisli do mesta do bytu a tam by som si nasla pracu skor a deti by sli do skolky. Ale inak neviem co budem robit ked ostaneme tu byvat.

heidi4
2. apr 2024

Tak ja ti to velmi mile rada vysvetlim:
"Vsak ale ja nie ze nic nerobim ja sa starm o deti a dom, to tu nejako kazda z vas ignoruje." - nejako ty ignorujes zase fakty, ze kopec zien tu, ak nie vsetky, stiha popri praci starostlivost o deti a dom, je to proste samozrejmost a zvladaju to bez reptania.
"Vela zien to ma tak ze je doma a len proste sa stara o rodinu tak neviem preco ked to ja robim tak je to katastoofa." - to je ale uplne v poriadku, ked to tak vela zien ma, asi im to vyhovuje (obom partnerom) a vychadzaju s peniazmi a nefnukaju. Nezakladaju tu o tom diskusie, ake su nespokojne so zivotom. Vam peniaze nevychadzaju, stazujes sa, ale sama neprilozis ruku k dielu pre zlepsenie vasej situacie, preto je tvoje fnukanie nie prave na mieste, uplne zbytocne.
Ked si raz nespokojna, proste ty sa mas snazit o zlepsenie, preco by mali ostatni ta obskakovat. TY sa mas o svoju spokojnost pricinit, rozumies?

226lenka
2. apr 2024

Ti máme teraz zložiť poklonu že sa staráš o deti a dom? My ostatné nechodíme popri starostlivosti o domácnosť aj do práce? Čo myslíš, že ku nám chodia upratovačky a kuchárky?

zltalienka
2. apr 2024

Autorka: koľko si zarábala v administratíve? Vtedy pred materskou...

zltalienka
2. apr 2024

"A ja by osm mozno mohla strazit deti doma vsak mame zahradu aj miesto, keby to dalo aspon 600 kazdy mesiac tak vyriesene." Autorka zrazu máte záhradu? Keď Ti písali, že máš posadiť ovocné kríky a mrkvu, tak nebolo kde....

eva233
2. apr 2024

Smiem vedieť ako si predstavuješ stráženie detí? Toľko mamiciek v tej dedine vašej ma toľko detí, kde ich nemajú kde dat?
Chcela by som vedieť a vidieť ako ti muž sľúbil, že sa o vás postará čo tým podľa neho myslel.
Môj muž nám tiež sľúbil, že sa o nás postará, ale to neznamená, že ja nepôjdem do roboty a budem čakať, že nás muž uživí z 1300e. A už vôbec by mi nenapadlo posielať ho kvôli tomu do zahraničia.... Práveže aj tym, že trávi čas s dieťaťom, pomáha mi okolo domu aj tým sa o nás stará....

zltalienka
2. apr 2024

"Vela zien to ma tak ze je doma a len proste sa stara o rodinu tak neviem preco ked to ja robim tak je to katastoofa". Autorka: aké ženy myslíš? Tie dôchodkyne, čo máš v okolí? Majú dôchodky, takže za svojich mladých čias do práce chodili. Aj Tvoja mama chodila do práce, veď má dôchodok (a píšeš že dobrý). A kto Ťa vozil do školy, keď otec pracoval v Čechách? Iste mama. Spýtaj sa jej, ako to zvládala.

letfenixa
2. apr 2024

@autorka keby tvoj muž, bohchráň, vážne ochorel, skončil na ID, aj vtedy by si trvala na tom, že 'sľúbil, že sa postará '?

stefi_k
2. apr 2024

Aby si nebola prekvapena, kolko dostane muz realne v zahranici, bez kvalifikacie, bez jazyka a specifickych zrucnosti. A co si neuvedomujes, v zahranici su vysie platy aj pre to, ze zivotne naklady su vysie, prve mesiace moze sa stat, ze bude v minuse, co spravis potom ? Neviem ci si to uvedomujes ale manzel v zahranici bude potrebovat ubytko, stravu, prepravu to tam všetko nieco stoji, aby sa vam nestalo, ze po odpocitani nakladov bude mat v cistom na zaciatku menej ako tu na slovensku. Vsak bratranec ti nehovoril konkrtene sumy ? Ani konkretnu pracu ? Za sprstredkovanie prace bude platit a kolko ? Aku zmluvu bude mat alebo zivnost ? Vies ono to je v tom bajnom zahranici tak, ze lepsie peniaze ma ten co ma co ponuknut a vie sa dorozumiet.

zobaka
2. apr 2024

rok praxe v takom veku? no to fakt budes mat tazke, ty si roky spala, nie, ze zle zivotne rozhodnutia

taksomtu
2. apr 2024

@letfenixa obávam sa,že autorku naozaj naštveš až tým, keď jej pošleš fotku z dovolenky alebo výletu 🤣🤣🤣 aj som to mala v pláne vrátane svojej výplatnej pásky, škoda, že je anonym 🤣

letfenixa
2. apr 2024

@taksomtu naposledy sme boli cez jarné prázdniny, teraz ma alergia sklatila, skoro stále som doma.

malasandrika
2. apr 2024

Milá autorka. Je rozdiel, keď si žijete tak, že situácia dovoľuje, aby si bola doma, no žiaľ, Vám to nevychádza s financiami, tak sa treba prebrať zo sna, zdvihnúť zadok a ísť zarobiť nejaké peniaze a prispieť do rozpočtu.
Nikdy nepochopím ženy, ktoré sa takto spoliehajú na partnera/manžela v prípade, že už teraz neušetria ani euro.
Teraz pozerám - 58 strán diskusie a autorka si ide svoje, mám dosť 🤦🏼‍♀️

taksomtu
2. apr 2024

@letfenixa lepšie ako nikdy 😅

annamalaga
2. apr 2024

@stefi_k tak zase jej chlap je asi zručný a niečo vie, veď aj ona už mohla robiť vo výrobe a vypracovať sa niekde, je zdravá a mladá.

annamalaga
2. apr 2024

A ináč, chlap čo už zmenil teda názor, chcel by ísť do zahraničia?

aurora33
2. apr 2024

Autorka, ty si taká zúfalá, až si vtipná 😀😂 normalne som sa až schuti zasmiala na tvojich posledných odpovediach. Teba by mali pozvať do nejakej talkshow, nech sa aj ini zasmejú, nie len my tu na MK.

drahomirrra
2. apr 2024

Docitala som celu diskusiu, toto je vlakno roka 😁😁
Autorka, napis prosim ta okres. Odkial si. Iba okres.