Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Ja neviem ci sa smiat alebo plakat.. prepac ale ty si strasne hlupa. Tak preco nejdes robit do bordelu? Tam zarobis viac ako 1000 a este sa nenarobis.
Zobud sa a zi realne
A mňa na autorke ešte mimoriadne baví, s akou ľahkosťou hádže/mení jedno životné rozhodnutie za druhým- jeden deň sa ide rozvádzať, druhý už nie, potom ide vyslať chlapa do zahraničia, potom sa zase radšej rozviesť, ide sa sťahovať do mesta, ide učiť deti doma, ide si založiť "vlastnú škôlku",potom zase sťahovať do mesta...to si veští z kávy či ako mám tomu rozumieť? Ona, ak je to reálna bytosť, má pohody na rozdávanie, zato jej chlap musí byť iné klbko nervov, s akým nápadom sa žena jeho života ráno zobudí...zahraničie, mesto, rozvod, zahraničie, rozvod...tak tomuto sa hovorí držať chlapa v napätí...
Autorka ty si to cele predstavuješ…. asi ako keď som mala 18 a myslela som si, že na mňa čaká celý svet. Nuž, po vš som tiež zarábala menej ako tisíc v čistom.. a dochadzala som do prace hodinu. Tam aj naspäť. A žili sme v meste, ktoré ma neskutočne prestrelené nájmy. Mali sme co robiť aby sme si po zaplatení všetkého mohli dovoliť niečo navyše. Tie instagramove vyletiky dovolenku. Lenže to sme mali obaja cca plat tvojho muža. Pred 6 rokmi. Bez deti. A ty máš pocit, že keď pôjdeš do mesta, zarobíš tisícku? Nula praxe (necelý rok v administratíve ani nespomínaj. To som mala viacej pracovných skúsenosti keď som mala 15 rokov), pristup k povinnostiam a nejakej poriadnej robote taký, že mám dosť. Snívaš o miestach, kde sa nenarobíš, ale zarobíš. Ale takto to moja milá v živote nefunguje. Nikto ti nedá nič zadarmo. Ak chceš veľa peňazí za malo roboty, musíš mať nejaké vzdelanie, prax….nikto na teba nečaká s otvorenou náručou a tisíckou v ruke za to, že budeš niekde robiť na pol úväzku upratovačku alebo neviem čo, keď v rade stojí ďalších 20 žien, ktoré tu prácu vezmú aj za 500.
A už ani nepíš, že aj iné ženy to maju tak, že muž sa stará a oni su v domácnosti. Lebo ad1-maju väčšinou viac ako dve deti a ad2 - muž zarobí dosť aby ich uživil. Ale to si tiež asi mohla čakať, že s tisíckou čistého vo fabrike tvoj muž asi nebude úplne schopný postarať sa o vás a že buď budeš musieť makať, alebo trieť biedu. Čo si si myslela? A ty by si síce mala byť akože žena v domácnosti, ale nie si schopná deťom vybaviť ani škôlku. Žena v domácnosti, ktorá nezvlada ani základnú réžiu okolo detí je strašný bizar. V momente, čo by odišiel do zahraničia tak ver tomu, že skočí po prvej, ktorú uvidí, keď mu dojde, že to čo ma doma je absolútne cele zle.
Inak v momente kedy ti skončí rodičák, tak stratíte tých 200-300€ čo mate na jedlo (nechápem ako z toho dokáže niekto vyžiť dlhodobo). A teba ani to netankuje. Akože teba netankuje, že nemáš čo dať deťom do huby kurva? Ty každým jedným komentárom prerazíš ďalšie dno. Neviem si predstaviť ako mimo si v reálnom živote
😲😲😲 že nepôjdem do roboty kvôli 600€
@autorka ja prispejem znova matematickým okienkom. Ak pôjdeš do práce a zarobíš 600€. 100€ dáš Zuze, ktorá ťa vezme autom do mesta, 200€ si odložíš na vodičák (alebo ako železnú zásobu) a 300€ ti zostane na jedlo a výdavky pre teba, muža a deti. Nebudeš musieť nič požičiavať od rodičov. Ešte stále sa ti zdá málo?
@lavender94 Keď už žena v domácnosti, tak má dieťa odviezť do škôlky, keď už má chodiť, nakúpiť, toto je nepostačujúce, niečo urobiť z toho, čo by bolo treba.
Ja si myslím, že toto je troll. Proste Buď je autorka hrozne jednoduchá, alebo je troll. Jedno z toho.
Tak ja len rozmyslam ze co dalej, moznosti su len nejako neviem ktoru vybrat a ako ju uskutocnit. Ten vodicak nechcem asi to uz skor ist do mesta bvat nech mame vsetko blizko. Ale to je tazko lebo nemame peniaze na najom. Ostat tu v dedine je zly napad lebo je vsetko daleko. Ta skolka neviem akozr asi by sa dalo len zas robit meisto na spanie rpe dlasie deti a stravu im robit , to by bolo zbytocne komplikovane. Vidim to tak ze najlepsie by bolo predat ten dom nejako vyriesit plot nech to nie je uplne ze spolocna zahrada. Neviem co s rodicmi no ale takto sa to neda.
Autorka vieš čo? Ty si stratený prípad.Je mi ťa fakt ľúto.Ty musis byť taký citový mrzak.
Rozmaznany,ufnukany,vychcany citový mrzak.
Hnus takéto ženy.Hanba
@autorka to ty si odignorovala fakt, ze ti tu kopec zien pisalo, ze byva na podobnych miestach, chodi do prace a staraju sa aj o dom, aj zahradu aj deti atd! My mame takisto velky dom a pozemok. Mam sice "len" jedno dieta, ktore je ale skolopovinne, takze sa mu treba venovat aj co sa tyka skoly... mam co robit ale nestazujem sa, aj ked to da zabrat. Domov chodim od po-pia mnohokrat az okolo pol 6tej. A to su zeny, ktore maju viac deti a zvladaju, lebo musia a chcu.
Totalne zadubene a slepo pises, ako ste sa s muzom takto dohodli, ze on sa postara financne a ty o deti a dom atd...no je viac ako EVIDENTNE, ze nemate dostatok financii...ale to neznamena, ze to je len jeho chyba. Treba sa k tomu postavit podla toho, aka je aktualna situacia. Toto si mozu dovolit taki, kde muz zaraba dost na to, aby sa postaral. Takze haloo, zobud sa. Hadam, ak by si zacala pracovat nebudes sa aj nadalej len ty sama starat o vsetko...a teda domacnost, varenie, upratovanie atd. Ste predsa dvaja a je na vas ako si to podelite. No a ak by si radsej predala dom, po ktorom ste tuzili ako si spravila vodicak, tak uz fakt neviem, co mam na teba povedat. Sama si tu pisala, ze muz v ziadnom pripade predat dom nechce a ty to vidis ako jedinu moznost len kvoli tvojej pohodlnosti! Mozes sa hanbit.
Ako daleko od domu je skolka? Da sa chodit aj na bicykli. Musis sa zatat a nieco spravit. Hladat sposoby a riesenia. Nesmies tomu tak prepadat. Si vyhorena vsetko sa ti zda zle. XY ludi by boli stastny za moznost postavit rodine dom. Treba si uzivat vsetko co ti zivot v dome ponuka. A hlavne detom. Napravit vztahy s rodicmi zatat zuby lebo momentalne nemas na vyber. Proste musis ist cez prekazky a uvifis voho vsetkwho si schopna. Vsetko das!
Uz konecne pochop, ze TY NIKDY nemozes prevadzkocat skolku🙏🫣🤣🤣🤣 Ty absolutne netusis, co vsetko po administrativnej stranke obnasa ziskat uradne povolenie na prevadzkovanie vychovno-vzdelavacieho zariadenia🙏
Kriste pane, NIKTO nemoze byt taky sprosty ako ty.
Ty nesplnis jedinu podmienku na povolenie materskej skolky🙈 Aspon napis, ze si to myslela zo srandy a nie vazne. Skolka akoze v ramci tvojej lemravej domacnosti? Si normalna? Nejake postele??? Ty absolutne netusis, co je zivot. Za takmer 30 rokov zivota si nepracovala ani 1 rok🙏
Akoze kde vezmes kvalifikovany personal na vychovno-vzdelavaci proces? Z coho ho zaplatis? Kde budes skolku prevadzkovat? Ako zabezpecis stravovanie? Zabudni, ze v nedokoncenej barabizni u rodicov v zahrade🙈 SAMOSTATNY objekt, aj kuchyna, odborny personal, uctovnictvo... Skoncila si. A uz vobec nemas mozgovu kapacitu zvladnut nieco tak narocne naplanovat a realizovat. Skolka podporovana mestom stoji dajme tomu 60€ + strava. Ucitelky plati mesto, detto priestory. Plat kvalifikovaneho ucitela (ineho mat nesmies) musi byt vyssi ako v statnom zariadeni, inak nikoho nenajdes. 1000 a viac (brutto)....ty mas aspon sajn, co budes musiet podstupit?
Ziadny uzitok z teba, si hnusny prizivnik🤮
@juliacenc skolka je 5 km to je prilis daleko po kopcoch co tu mame aby osm peso ci na bicykli chodilas detmi. A busom to je onicom lebo to ostanem trcat mimo domu a len aby som cakala na dalsi bus naspat, no a to iste poobede.
@ddaassuullaa tak vsak by to nemusela byt sto perc. skolka ale len miesto kde by som sa starala o deti na to mozno ani netreba povolenie ci? Akoze nie ze by som zamestanla ucitlky alebo kucharku alebo co. Len ze by mi tu doniesli rodicia deti a potom si po ne prisli a zatial by som neviem ich strazila a dala spat. Nejaka skutocna skolka asi musi splnat toho viac to nechcem,
Ani v meste nie je všetko blízko, pri dvoch deťoch škôlka a škola môžu byť od seba dosť ďaleko a za prácou aj v našom meste bežne cestujú 20-30minút (jedna cesta).
A ani nie je predpoklad, že by si s takou školou a malou praxou našiel nejaké výnosné zamestnanie, bude treba začať skoro od 0.
A prepravovať sa na dedinu na sobotu, nedeľu a naspäť.
A to opatrovanie cudzích detí má svoje podmienky, tam treba mať pedagogickú aspoň SŠ alebo si sám zaplatiť kurz opatrovania detí, mať papier. A kto by v dedine nosil dieťa na také vzdialené miesto, keby to bolo niekde pri stanici tak skôr.
@hope87 akoze hej pisai tu niektore ze tak ziju ale to je rozdiel ked maju vodicak auto pracu. A nejaky system alebo muza co odvezie privezie deti. Zas pochybujem ze ziju 5 km od vsetkeho tak ze sa neda ani peso ist lebo to by tu nepisali ze ake neuveritelne to je.
Autorka, povedz okresné mesto. Nie je možné, aby si mala až také zlé podmienky ako píšeš. Baby ti neveria, lebo si vymýšľaš. Napíš odkiaľ si. Potom ti môžeme radiť normálne.
To je taký problém si urobiť na splátky vodičák? Alebo kúpiť elektrobajk a voziť dieťa do škôlky na ňom? Však ten ťa do kopca povezie a sedačku pre dieťa dáš na bajk.
@petronelag ale to je rozdiel lebo v meste chodia autobusy kazdu chvilu a clekovo je to take ine cestovanie ako ked z dediny idem do mesta alebo do inej dediny nedaj boze vsak to by som s prestupom musela ist alebo co
@drahomirrra nechcem uplne konkretne tu pisat dedinu ale bola tu spomenuta oblast uz priblizna a to to tu vykreslili ze vsak to nie je az take zle.
Oblastí tu bolo x. Aké máš okresné mesto? Čadca? Liptovský Mikuláš? Dolný Kubín? Námestovo?
Ako na tom zalezi podstatne je ze to je daleko a tazko by sa dochadzalo pokail by to nebola praca ze od 8 do 3 napr
Že ty by si chcela, aby všetko robil muž, však? Ideálne makal niekde v zahraničí, doma nebol, iba posielal peniaze a ty si hovela doma. Keď ti je zaťažko nosiť deti na školskú dochádzku, riskuješ kriminál. Všetky tvoje problémy by vyriešil vodičský preukaz.
To si tak brutálne neschopná?
NO en to by som musela najskor mat na vodicak, potom ho vediet spravit a este si aj kupit silne auto co by bolo zas len drahe. To tak o rok by som ho mohla mozno vyuzivat aj viac a to je dost, to skor predat ten dom
Autorka, a keď predas dom , a minies peniaze z predaja, čo predas potom? Peniaze treba aj zarábať, nie len míňať 🙄 si myslíš, že ti vydržia do konca života? K tomu cestovaniu. Bývam v meste, MHD každých 10 minút, a vieš čo? Chodím do práce a z práce PEŠO, po 10 hodinovej šichte v kaviarni,trvá mi to 40 minút, a je to zdraviu prospešné 😉
Je mi veľmi ľúto tvojich detí a muža ....
No by sme kupili byt a prestahvoali sa do mesta tam skor najdem robotu.Len tak to nie je take lahke predat ten dom ked je v takej diere a este v zahrade.
Veď uvažuj reálne. Nikto ti nekúpi dom, ktorý je na pozemku tvojich rodičov. Keď už ste sa zmohli na novostavbu, tak si dom ponechaj a porieš, aby si bola mobilná. Dom nikdy nepredáš. Tak na to rovno môžeš zabudnúť.
Vodičák je aj na splátky, normálne ty si taký úkaz, že to nie je možné, že máš vlastný občiansky.
Tvoji rodičia nemajú auto, ktoré by ti požičali na ranný závoz detí do škôlky?
Silné auto je aké auto? Do kopca ide každé, a ak myslíš nutnosť 4x4 pre sneh a kopce v zime, tak ojazdené 4x4 nie je žiadna dráma.
Si neskutočne hlúpa, lenivá vyžierka. Je mi ľúto tvojich detí a manžela. Ani si neviem predstaviť, že by som bola taká neschopáčka, že by som nevedela dieťa prepraviť ani k lekárovi, ani na nákup potravín. Ako úplná chudera, ktorá musí čakať so všetkým na muža. Čo si robila v 18? Prečo si si neurobila VP?
A za aké peniaze by ste si kúpili byt, keď žiadne nemáte?
Veď z predaja domu by ste najprv museli vyplatiť aktuálnu hypotéku a potom žiadat novú na byt, ktorú by vám pravdepodobne neschválili nakoľko nemáte dostatočný príjem.

@aurora33 ze? Uplne sa hodi do nejakej reality show, aj by som si telku kvoli nej kupila 🤣 minimalne v tej Zamene manzeliek by hviezdila a iste by daco aj zarobila a co je hlavne, bez namahy (cize win win)
Kiezby tu bol niekto z TV Joj ci Markizy a oslovil ju na spolupracu, iste by ju aj odviezli aj doviezli, madam milostpani :D