icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

lenkavalova
3. apr 2024

Bože ženy to s ňou zbytočne. Ako som už písala, ona je stratená existencia. Toľko rád čo sa jej tu dalo a ona furt svoje. Ja ani netuším čo ona vlastne chcela dokázať touto diskusiou. Inteligentný človek by si niečo zobral z toho. Hlupák...
Ty si hanbou ženského pokolenia a aj tvojho muža. Lutujem tvoje deti. Ak z nich vychovas toto čo si ty, tak Boh pomáhaj. Tebe by som ani psa nedala strážiť, nie to ešte moje dieťa

petronelag
3. apr 2024

My sme bývali v meste a tiež muž chodil skoro ráno do práce do BA, takže keby som nebola mala vodičský a auto (aj keď staršie) nebola by som to stihla MHD a to sme mali iba jedno dieťa.

drahomirrra
3. apr 2024

@lenkavalova Mne zamrzol mozog normálne. To v dnešnej dobe sociálnych sietí, informácií, žijú takéto existencie so zmýšľaním ako z 1972?

Čo neurobí muž, to nie je, peniaze nepriniesť žiadne, auto nie, to sa bojí, nie je schopná ísť pešo, nie je schopná ísť autom, nie je schopná ísť busom. Jediné čo je schopná je zvažovať možnosti, ako by mala čo najväčší komfort. Ideálne keby bola práca minútu od domu, škôlka dve minúty a ihrisko s potravinami tri minúty. Veď aj v BA sa presúvaš hodinu do a z roboty. Ak je okresné mesto 25 min autom, tak je to úplne super. Deti smie voziť do škôlky so sebou, po práci ich vziať cestou a ísť domov. Profesia je plná ponúk na doma, len to treba niečo aj vedieť robiť.

sima234
3. apr 2024

@drahomirrra ale ONA NECHCE. To je hlavný problém. Nechce si robiť VP, nechce sa vzdelávať, ona nechce ani pracovať. Ona chce sedieť doma na zadku a nech sa starajú všetci okolo nej, aby ona mala plnohodnotný život, peniaze, výlety a pod. Jej nepomôže nič a nikto.

drahomirrra
3. apr 2024

@sima234 Asi hej. Máš pravdu. ČLoveku ako ja sa toto ťažko chápe, ja som si na RD urobila druhú VŠ a našla prácu z domu. A žijem v obci, o akej píše aj autorka, kopce, bez chodníkov, 25 min do krajského mesta. Ale teda ja mám VP od 18 tich a svoje auto za svoje peniaze.

mk22
3. apr 2024

Ze to skôr predať dom ako urobiť si vodicak.. To ako rozmýšľaš??
Ty tak sprosto odpovedás naschvál?
Na tebe úplne vidno, že nič z toho co máš.. Si nedosiahla nezískala vl snahou, pričinením.. Tebe sa len pomáhalo, dávalo..

autor
3. apr 2024

Tak snad viem ze ci spravim vodicak alebo nie a bohuzial asi skor nie

drahomirrra
3. apr 2024

@letfenixa Ja tú obec zbežne poznám. Tam ani náhodou nechodia busy 4x denne, to je obec na úrovni malého mesta. Kompletná občianska vybavenosť a busy každú chvíľku.

letfenixa
3. apr 2024

@mk22 hlavne, že nám diskutujucim napísala, že sa máme dobre, keď máme životy zariadene.

pandusica
3. apr 2024

@drahomirrra a aka je to obec ak vies mna to ozaj zaujima? 🙂 Dakujem

heidi4
3. apr 2024

@letfenixa a kto nam ich asi akoze zariadil? Nam asi spadla praca rovno z neba pod nos, vodicak, skoly hotove tiez. Domy a auta tiez. Ze Bach, tu mas a uzivaj a bolo vymalovane. Len chudatkovi autorke zial stale este nie (z nepochopitelneho dovodu), tak nema zariadeny zivot a ani system.
Ten system sme si urobili asi sami, nemyslis? Ci niekto iny za nas?
Aj ty si mozes urobit vlastny, nik ani nic ti nebrani.

mk22
3. apr 2024

A prečo nie?
Milión žien ho urobilo.. Lebo sa bojíš?
Aj iné sa báli.. Ale vieš co.. Zatali zuby a dali sa na to.. Lebo vedeli ze im to uľahčí fungovanie, budú samostatné, s VP sa ti bude lepšie hľadať práca..tebesamej sa bude lepšie žiť.. Si zober len teraz, keby máš na dvore auto.. Vezmeš deti, odchádzaš na výlet, nakup.. Vozíš do škôlky, nemáš žiadne prekážky.. Rozumieš tomu?
Ty vieš čo chceš?

drahomirrra
3. apr 2024

@pandusica Neviem, kde žije autorka, ja som odpisovala babe, čo písala o Veľkom Rovnom, tam som už bola a to ani náhodou nie je rozvojová obec, kde by bus chodil 4x denne, to je obrovská obec, čo má komplet občiansku vybavenosť. Žiadny zapadákov, má veľké sídlisko a dve školy.

Ja tipujem Kysuce u autorky, možno okres KNM, alebo CA. Kysucký Lieskovec, Povina...Horný, Dolný Vadičov...to sú moje tipy.

lenkavalova
3. apr 2024

@drahomirrra ona nechce pracovať, nechce si urobiť vodičák, deti aby jej niekto iný vozil, alebo samé. Muž aby išiel do zahraničia.Ona chce sedieť doma na riti a priberať. O to jej išlo. To čakala že jej schválime. Bodka

drahomirrra
3. apr 2024

@mk22 Vie. Chce kľud a pokoj, aby mohla celý deň sedieť na riti a neprešvihnúť dennú kvótu 700-1000 krokov.

patus_2
3. apr 2024

@autorka ešte jedna drobná poznámka. Ty dom predať nemôžeš. Pretože s najväčšou pravdepodobnosťou stojí na pozemku tvojich rodičov. A iba oni môžu rozhodnúť, ako naložia s domom...

eva233
3. apr 2024

Pokiaľ si pamätám písala si, že za dom ručia tvoji rodičia ich domov. Tzn, že ak chceš predať dom najskôr musíte prehodiť ručiteľov, následne predať dom aj s hypo alebo predať dom a vyplatiť hypotéku. Takze na ten byt ti nezostane nič alebo málo. Lebo ak vravíš, že reálne bývaš panubohu za chrbtom myslíš si, že dom predáš za toľko aby si si kúpila byt v centre mesta, keďže všetko chceš mať blízko ? A ver tomu, že ani matky v meste nemajú vždy škôlku pod nosom nosia ich aj na druhy koniec mesta alebo do inej dediny lebo v meste nie je miesto a potom utekajú do roboty, aby tam "dreli" a predstav si aj za 600€ 😮
A ak si chceš vybaviť OZ alebo živnosť na stráženie detí tiež musíš ísť do mesta pravdepodobne tiež autobusom 🤔😮... a všetko si vybaviť. Musíš spĺňať hlavne hygienické veci a to nie je, že mať doma wecko 😁... A strážiť deti tiež nie je, že zapnem im telku, ale pobyt vonku, vymýšľať im aktivity, spraviť im obed a dnes majú deti milión alergii, intolerancie budeš každému variť iné a kedy im to budeš variť keď s nimi budeš vonku?....
Pre teba je za ťažko zaniesť deti busom do škôlky a ísť naspäť, ale tieto vybavovačky a vymyšlačky okolo stráženia detí by si zvládla? Nejak mi to nesedí.
Jednoducho si musíš uvedomiť, že si nespokojná a ak si nespokojná musíš ísť do diskomfortu. Inými slovami chodiť autobusom, nosiť deti do škôlky, nájsť si prácu aj ďalej ako v susednom dome. Predstav si ísť do škôlky s nimi busom a naspäť pešo - schudneš ako lusk, čo si tiež spomínala, že máš problém.. Ale to musíš chcieť ty. My ti tu môžeme písať aj neviem čo, pokiaľ sa ty sama neprekonáš. A zatiaľ to vyzerá, že ty nechceš. A s tým ti my nepomôžeme 🤷‍♀️

letfenixa
3. apr 2024

@drahomirrra ja som si myslela, že Veľké Rovné, zákruty, kopce, MŠ a ZŠ zvlášť. Plus mentalita.

drahomirrra
3. apr 2024

@letfenixa Veľké Rovné nemá MŠ a ZŠ zvlášť. Aká mentalita? Nechápem, nemýliš si tú obec s nejakou inou?

ddaassuullaa
3. apr 2024

Akoze aku mas predstavu?🙈 kolko by si pytala od rodicov? Strazenie? Statna skolka mozno 90€. Zabezpeceny vychovno-vzdelavaci proces, strava, patricny priestor, ihrisko, normovana strava, prechadzky za kazdeho pocasia. Tebe by som nezverila ani strazenie bicykla🤣 musela by si platit ty mne, ja by som nesmela lubit svoje deti a keby som malicko nespokojna, natrem ta ze robis na cierno

lenkavalova
3. apr 2024

Panebože ženy ani jej nepíšte o škôlke. Úprimne, vy by ste zverili dieťa niekomu tak hlupemu a neschopnemu?
Veď to nie sú kurence, že ráno vypustis a večer nazenies do kurina. Ako má ona predstavu. Tým deťom treba venovať. Ona ani variť nechce lebo to by bolo také...🤦😡👊 Ona len prachy chce zinkasovať.

autor
3. apr 2024

Aha cize ked rodicia rucia tak by sa to nedalo predat? No super tak to sa odtialto fakt nedostaneme nikdy ak muz nezacne poriadne robit.

ddaassuullaa
3. apr 2024

@lenkavalova aktivne jej to vyhovaram. Ale obavu nemam. Som presvedcena, ze v takej dedine sa rychlostou bleaku rozkrikne, ze ta hnila rit z horneho konca chce strazit ich deti🙈🫣🤮 Netusim, kde na ten najsprostejsi napad zo vsetkych vobec prisla
Uz by bola v pohotovosti socialka aj policia. Aj vlastne deti by jej vzali🥳

ddaassuullaa
3. apr 2024

Nie nie hlupacik, vy sa odtial nedostanete ak TY nezacnes VOBEC NIECO ROBIT🫣🤣🤣🤣🤣

mima1608
3. apr 2024

A ty máš príslušné vzdelanie, keď by si si chcela akože škôlku otvárať? Veď nevládzeš s vlastnými deťmi, musí ti mama pomáhať a ty by si si tam ešte doniesla ďalšie? Ty si naozaj ešte hlúpejšia ako som si pôvodne myslela 🙊

patus_2
3. apr 2024

Dostanete sa odtiaľ, pokiaľ TY začneš poriadne robiť. Muž už robí, ak si si nevšimla 😊

ddaassuullaa
3. apr 2024

@eva233 ty si jej informaciami zavarila piliny v lebecnej dutine tak, ze uz nic nepojde, este mamu dochodkynu vyzenie do roboty, ale iba ak kazdy vecer pred pracou lemre navari🤮

autor
3. apr 2024

VZdelanie nemam ale tak vsak by to bola len taka opatrovacia sluzba teda nie skolka ze do 5 rokov by len mohli chodit deti bez toho aby som ich musela pripravovat do skoly? A bez tych pravidiel roznych co skolka musi dodrziavat.

eva233
3. apr 2024

Dá sa to ale je to na dlhé lakte. A keďže máš problém s nosením deti do škôlky autobusom, tak toto vybavovať je o mnoho zložitejšie.
Pre teba najrozumnensie riešenie je nosit deti do škôlky a nájsť si prácu akúkoľvek aj za 300 a nie to ešte za 600€.... Ale to ty nechceš.
A nie vyhanat chlapa do zahraničia....

lenkavalova
3. apr 2024

TY ZAČNI MAKAŤ KONEČNE, A NIE FURT MUŽA RIEŠIŠ. TO VÁŽNE SI TAK OBMEDZENÁ ZE TO NECHÁPEŠ?