Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Prepáč, nemohla som to dočítať. Si mladá, máš rodinu, máš deti, máš dom a neustále mrnčíš. Čakáš, že ti niekto naserviruje extra pracovnú pozíciu bez námahy, bez dochádzania a s kráľovským platom? Žiaľ, takto to nefunguje. Ja som rok dochádzala 2 hodiny do práce. Odchádzala som ráno o 5-tej a prichádzala som o 6-tej. A aj keď som dosť precestovala, predsa len som niečo zarobila. Dochádzať pol hodinu je sen mnohých ľudí, čo bývajú na dedine. Žena, už prestaň hľadať ako sa nedá a začni makať...
Co je na tom vymyslene, to naozaj mylsite ze neexistuje dedina na ktorej konci ziju ludia skoro na samote? A v ktorej nie je skoro ziadna praca? Tu si aj predavacky v obchode drzia miesto zubami nechtami nie este pracovnicky na poste, urade, pretoze ked tu ostane bez prace tak uz dalsiu nenajde.
Boha a o nase domacnosti sa kto stara ? Cudzi ludia nam sem gabat 3x do tyzdna chodia ? Nie , starame sa my ked je cas. Ja teraz budem v robote ovela viac nez som byvala a urcite si aspon 2 x do mesiaca zaplatim pani na velke upratovanie popri tom co robim vkuse doma pravidelne inak by som to tiez nedala hoci muz toho viac porobi doma tiez popri praci. A treba sa nam aj s dietatom ucit denne,do skoly ho brat a vyzdvihovat , kopec roboty ako ma KAZDY, nie iba ty. A nebyva mi mama 5krokov od mojho bytu zeby sa mi o dieta postarala nonstop
nechceš ísť pracovať do výroby... tak ale nato aby si bola managér potrebuješ vysokošk. vzdelanie...
Vies kolke tu idu busom o 7 a naspat o 17? Ja osobne o 6 a naspat som pol 6 vecer. A zijeme, dychame. Aj deti prezili.
To mi je ten dom na dve veci ked sa don budem chodit len vyspat...
Vieš prečo si ženy myslia ze je to vymyslené?
Lebo nikto nemôže byť taky hlúpy aby išiel byvat s detmi niekam kde nechodia autobusy, nie je práca, nie je škôlka, a to BEZ VODICAKU. Každý pricetny clovek pri rozhodovaní kam pôjde bývať s rodinou rieši ako hlavné možnosť práce. Lebo zo vzduchu sa tie deti nenajedia.
Jedine ze by vám niekto držal nôž na krku aby ste tam šli žiť, ináč to fakt nedáva zmysel
Co ti brani poriesit si rekvalifikaciu cez úrad prace? Spraviť si pár mesačný kurz ako nechtarka kaderníčka kozmeticka masérka cukrárka? Začať doma narobiť si inzeráty na fb a ušetríte za nájom priestorov
Štandardné sa ludia chodia domov len vyspať kto chodí do práce s deťmi do školy upratať navariť na užívanie domu sú víkendy tak žijú aj ludia v meste
Autorka si jedno nedospelé,ufnukane decko
@gejb bohuzial to bola jedina moznost ako sa dostat k vlastnemu domu kedze v byte sme nechceli ostat, my sme obaja s muzom vyrastali v dome. Nemali sme peniaze na dom blizsie pri meste a nejako sme neriesili ze co bude potom, muz mal pracu a ja som bola v tom ze si tiez najdem no potom prisli deti a cele je to tazke. Na druhej strane vsak som tu vyrastla aj ja a x dalsich spoluziakov a ich rodicia robili neviem preco to je teraz take tazke, asi ina doba
Mňa asi.... 🤭🤬,,no tak načo si je ten dom? A v takej diere so vsetkou občianskou /sociálnou vybavenosťou? Nastáva pokrok 😆
Tak potom nevyplakavaj. Mate vytuzeny dom. Gratulujem.
No tak mas co si chcela panicka v dome 😃
Autorka, ale kto ti držal pištoľ pri hlave keď ste za začali stavať dom? To akože ste vôbec nerozmýšľali, ze ako budes chodiť do práce, deti do škôlky a školy? Veď si musela vedieť, ze to je samota a ako sa odtiaľ dochádza, ci akože čo ste si mysleli? Hurá dom a nič iné? Mysleli ste vôbec?
Ja som sa vydala za muža, ktory žil v dedine, odkiaľ presne chodili 3 spoje, najbližšie mesto 35 km a v dedine akurát škôlka, škola, krčma a kostol. Všetci chodili autami.
Prvé čo som povedala, ze ja nemám vodičský a nebudem ani robiť, mám z toho hrozu a jednoducho viem, ze nikdy nebudem ho mat. Čiže podmienky bola že budeme žiť inde, bud v meste, alebo niekde, odkiaľ sú super spoje.
A áno, momentálne žijeme v dedine ktorá je 5 minut od mesta, mám tu perfektne autobusové a vlakové spojenie všade, do jaslí, škôlky a teraz už aj do prace.
Lenže to bolo treba premýšľať aj trochu dopredu.
Bohužiaľ, by ste urobili riadne hlúposti a momentálne by bol treba si sadnúť a začať uvažovať do budúcnosti. Skrátka musíš si buď urobiť vodičský, alebo zobraz hocijakú robotu v dedine a chodiť pešo alebo skúsiť (co by bolo najlepšie) dom predať a ísť do mesta.
Skúšali ste to vôbec dat na predaj?
@autorka samozrejme, že také dediny existujú a vôbec ich nieje malo. Ide iba o to, že kto chce žiť na dedine, tak musí počítať s tým, že do práce bude dochádzať. A to isté platí aj pre teba. Žiadny návrh z tých 6-tich strán ti nebol dobrý, pretože mám pocit, že ty do žiadnej práce ísť nechceš...
@lakebabe no to nie je zly napad asi sa potom an to budem musiet na urade opytat ci by sa to dalo, neviem ako narocne to je spravit.
Co tak predat dom, a kupit nieco v “civilizacii” kde je viac moznosti na vsetko?
Musíš vedieť k čomu máš vzťah musí byť niečo čo ta baví.
U nás v dedine ma jedna kocka doma masérsky salón, ďalší chalan robí doma fyzioterapie, je tu milión cukrarok co pečú doma, krajčírky, nechtarky, kaderníčka každý využíva dom na to aby nemusel platiť nájom za priestory
Chod zajtra na urad prce v mestea opýtaj sa na podmienky robili aj kurzy pre ženy na materskej.
Trvá to par mesiacov je to zadarmo a máš možnosť začať nanovo.
Keďže ste veľká dedina zákazníkov mat budes
Vždy, keď cestujeme po Slovensku a vidím tie samoty pod horami, tak si hovorim, že tam by som bývať nešla. A vždy si myslim, že tam bývajú šikovní ľudia, ktorí si tú samotu pre niečo vybrali, majú prácu/prijem a sú spokojní so životom.
Ale keď nemáš veľa možnosti treba zobrať to čo sa dá trebárs aj predavačku v obchode všetko treba skúsiť a keď je voľne miesto vo výrobe tak treba ísť tam
Ale my sme boli dohodnuty s muzom ze on to potiahne pocas toho ako sa budem starat o deti a bude pracovat, zial jeho plat uz proste nestaic. Nikto nas tu nenutil byvat no ale opakujem ina moznost ako mat dom nebola no a na druhej strane sme tu obaja vyrastali cize sme to nevideli az tak cierno. Ono sa ale pomenili veci a uz tu nezije tak vela mladych ludi aj spoje uz chodia inak ako ked sme boli mladsi.
Dom sme na predaj nedavali lebo rodicov by to velmi nahnevalo keby sa o tom dozvedeli, ten dom je v ich ahrade kusok od ich domu to by znamenalo ze by mali vo dvore cudzich ludi.
No autorka presne ako píšeš, situácia sa zmenila. Tak sa musíte prispôsobit aj vy aj rodičia. Oni budu nešťastní lebo dom sa predá a budu tam mať cudzích ludi? Však ploty existujú. Kde je problém?
Tak teda nepredavajte, sed doma, deti nech vám sedia doma, muž nech robí od svitu do mrku, hádajte sa, plač, nariekaj, to už určite budú spokojní všetci.
Načo preboha sú mnohým ľuďom za každú cenu domy? A potom presne také a podobne nezmyselné problémy.
Ja by som bez akéhokoľvek problému dom okamžite predala a šla do bytu a to ani nie som v tvojej situácii. V takej by ma tam neudržal ani pár volov.
@letfenixa skusala, mama robila na tej pozcii tak sa priebezne pyta ale tam sa tiez zeny drzia kvoli pracovnej dobe a tie starsie uz tam chcu vydrzat do dochodku, to je bez sance
Tu je škoda aj niečo písať , tento postoj k životu , nič sa nedá , nič nejde …

@hama_ba presne ja po tych komentaroch co dava autorka uz tomu verim ze ro je vymyslene lebo taketo diskusie maju vzdy vela komentarov lebo vsetkym to dviha tlak