Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Ved ja by som najradsej odisla byvat do mesta odtialto, co najdalej prec ale ako? Co s tym domom mame robit co tu mame? Muz stale nechce ani pocut ale jemu to je uz jedno lebo vsak on pride Len na vikend
@anonym_autor a nemozte skusit dom prenajat a ist do podnajmu do mesta? Viem ze rodicia asi nebudu nadseni ale skusit to obhajit tou pracou, ze si lahsie najdes v meste a ze aj tym detom ty nedokazes zakazat nejasit sa ked sa nudia a tak aj oni budu mat trochu viac kludu
@anonym_autor och toto sa mi snáď naozaj sníva 😔ešte naozaj nikdy,nikdy som nepočula toľko výhovoriek na jednom mieste ach. Veď máš zdravé deti,muža, žijúcich rodičov,zdravé ruky a nohy, šťastie máš len a len vo svojich rukách. Viem, nemožno súdiť a ani to nechcem robiť ale naozaj sa nič nedá?každý na svete sa musí snažiť,každý proste bez ohľadu na prekážky musí bojovať a niepen plávať a čakať kým sa veci vyriešia samé od seba. Čudujes sa,že sa rodičia hnevajú?veď píšeš , že vám navaria občas ,o záhradu sa starajú, zeleninku máte a dočkajú sa len dajte a dajte a dajte a ničoho?žiadna vďaka,žiadne dobre ja sa postarám. Och až mi prišlo ľúto toto všetko. Idem ďalej pracovať a poďakujem sa mojim rodičom a mojím svokrovcom, že z nás vychovali ľudí,ktorí vedia čo je úcta a vďačnosť voči blizkym
@anonym_autor v tvojom pripade rozvod nebude najlepsie riesenie, budes na tom istom ako teraz, akurat bez penazi. Nechapem ze nevies robit okolo domu. Ja zijem v dome sama s dvomi detmi, vela casu travim v praci lebo inak by som to financne vsetko neutiahla. A mam v dome upratane, navarene aj zahradu mam v poriadku, o tu sa rada staram, mam to ako relax plus mi financne pomoze vlastna zelenina a ovicie. Iba sa vyhovaras lebo sa ti nechce. Ved sa trocha vzchop
@anonym_61ab0b presne tak, same vyhovorky. ja si ani neviem predstavit pracu pre nu. jej nebude asi nic dobre, nikde by asi nevydrzala...
@anonym_autor a nemozte skusit dom prenajat a ist do podnajmu do mesta? Viem ze rodicia asi nebudu nadseni ale skusit to obhajit tou pracou, ze si lahsie najdes v meste a ze aj tym detom ty nedokazes zakazat nejasit sa ked sa nudia a tak aj oni budu mat trochu viac kludu
@anonym_6d8d5c ja by som aj prenajala ten dom ale rodicia by nesuhlsili je jedna vec. A druha neviem kto by tu prisiel byvat lebo prace v okoli je malo.. kto pracuje tak uz ma nejaky svoj dom v okoli.
@anonym_61ab0b presne tak, same vyhovorky. ja si ani neviem predstavit pracu pre nu. jej nebude asi nic dobre, nikde by asi nevydrzala...
@chillibubble ja by som rada robila ale tu nie je co. A Ked aj tak take doby pracovne ze vobec to nevyhovuje autobusom ani nijako. Ine to je ked si clovek zije v meste a chdoia mu autobusy kazdych 10 minut alebo chodi peso do roboty.
A ja rodicom tiez pomozem niekedy alebo muz pokosi zahradu. Ale tak tiez im nepojdem unyvat okna ked ma nepopytaju alebo nebudem im varit obed. Normalne funguju obaja. To ze si rodina pomaha je snad normalne.
@chillibubble ja by som rada robila ale tu nie je co. A Ked aj tak take doby pracovne ze vobec to nevyhovuje autobusom ani nijako. Ine to je ked si clovek zije v meste a chdoia mu autobusy kazdych 10 minut alebo chodi peso do roboty.
A ja rodicom tiez pomozem niekedy alebo muz pokosi zahradu. Ale tak tiez im nepojdem unyvat okna ked ma nepopytaju alebo nebudem im varit obed. Normalne funguju obaja. To ze si rodina pomaha je snad normalne.
@anonym_autor a čo robíš celý deň ty ? Sedíš a pozeráš telenovely ? Lebo mne prídeš ako mimo tohto sveta a nič sa nedá a ty iba snívaš 😆🤣
@anonym_autor a čo robíš celý deň ty ? Sedíš a pozeráš telenovely ? Lebo mne prídeš ako mimo tohto sveta a nič sa nedá a ty iba snívaš 😆🤣
@anonym_5d445a staram sa o dom, upratujem varim. Kupili sme si psa tak jemu sa venujem. A ucim sa anglictinu. A vela casu zaberie aj vodenie deti hore dole takze tak.
@anonym_5d445a staram sa o dom, upratujem varim. Kupili sme si psa tak jemu sa venujem. A ucim sa anglictinu. A vela casu zaberie aj vodenie deti hore dole takze tak.
@anonym_autor @anonym_autor a ty si myslíš, že my sa nestaráme o deti, domácnosť, záhrady ??? A na rozdiel od teba chodíme aj do PRACE !! Hanba takej žene ako si ty
@anonym_autor veĺa veci je riešitelnych 95%, len tebe sa nechce
Ked u teba viťazi pohodlnosť, tak musiš mat toĺko, aby si si zaplatila niekoho, kto to za teba spravi..a ktovie či aj muž neoĺutoval, že si ťa vzal, rodičia, že byvate u nich
a deti sa naučia tomu všetkemu, ako sa nič nedá a budú rovnako pohodlné ako ty
@anonym_autor ja to poviem takto: tuto je úplne zbytočné čokoľvek radiť, lebo autorka nemať rodičov a muža, by nebola sama schopná normálneho života, všetko za ňu robia ostatní. Nesamostatná, lenivá, hlúpa. Len detí mi je v tomto prípade ľúto.
@anonym_autor a uz chodis do prace a dieta do skolky??Ci uz do skoly??
@anonym_autor a uz chodis do prace a dieta do skolky??Ci uz do skoly??
@anonym_3f6c9b pisala, ze je nezamestnana a dieta ma odklad, teraz chodi do skolky
@anonym_3f6c9b pisala, ze je nezamestnana a dieta ma odklad, teraz chodi do skolky
@reela ja som si myslela,ze je to ta,co robi na urade prace
@anonym_autor to prosím nemyslíš vážne, naozaj,veď toto robím popri dvoch prácach,troch deťoch a domácnosti bez problémov a ešte mi ostáva čas pomáhať rodicom
@anonym_autor čiže pre teba tvoja mama môže navariť, ale ty pre rodičov nie. Veľmi, ale že veľmi zle ťa vychovali.
@anonym_autor čiže pre teba tvoja mama môže navariť, ale ty pre rodičov nie. Veľmi, ale že veľmi zle ťa vychovali.
@letfenixa podla mna to uz jej rodicia pochopili..v dobrej viere im pomohli, mysliac si, ze dcerenka ved pojde tiez do prace, dieta do skolky, ze bude proste normalne fungovat. A dopadli tak, ze uver maju na seba, stale musia dcerenke pomahat, lebo tej sa nechce nic, pomahaju s jedlom, s nosenim do skolky a popritom sa musia denne pozerat na svoju lenivu dcerenku, co cele dni kysne doma. Vnucata tam maju nonstop, lebo samozrejme, deti sa tam nudia, kedze nikde nechodia, ziadne vylety, ihriska, nic. A ako bonus, dieta ma odklad. Ako kurnik, ma doma jednu lenivu mater, co je cele roky doma, tak ked uz nic ine, tak sa aspon jemu mohla poriadne venovat a mohlo ist do skoly. Ale toto tiez nie. Deti ved vypustene predpokladam len vonku na dvore, nech sa hraju s kamienkami. Ale fnukat a stazovat sa bude stale:
- Na rodicov, lebo jej davaju pocitit, ze toto uz je moc. Nevadi, ze nebyt nich, ziaden dom by nebol. Nebyt nich, dieta by ani do skolky poriadne nechodilo a o financiach ani nevravim.
- Na muza, lebo je stale prec (nevadi, ze presne toto chcela) a ked dojde domov, tiez chce mat svoj klud
Kazdy okolo nej nieco robi, jediný, kto nič nerobí, je tato lenivá princeznicka a jediné, čo vie, stazovat sa na vsetko a vsetkych okolo nej
@letfenixa podla mna to uz jej rodicia pochopili..v dobrej viere im pomohli, mysliac si, ze dcerenka ved pojde tiez do prace, dieta do skolky, ze bude proste normalne fungovat. A dopadli tak, ze uver maju na seba, stale musia dcerenke pomahat, lebo tej sa nechce nic, pomahaju s jedlom, s nosenim do skolky a popritom sa musia denne pozerat na svoju lenivu dcerenku, co cele dni kysne doma. Vnucata tam maju nonstop, lebo samozrejme, deti sa tam nudia, kedze nikde nechodia, ziadne vylety, ihriska, nic. A ako bonus, dieta ma odklad. Ako kurnik, ma doma jednu lenivu mater, co je cele roky doma, tak ked uz nic ine, tak sa aspon jemu mohla poriadne venovat a mohlo ist do skoly. Ale toto tiez nie. Deti ved vypustene predpokladam len vonku na dvore, nech sa hraju s kamienkami. Ale fnukat a stazovat sa bude stale:
- Na rodicov, lebo jej davaju pocitit, ze toto uz je moc. Nevadi, ze nebyt nich, ziaden dom by nebol. Nebyt nich, dieta by ani do skolky poriadne nechodilo a o financiach ani nevravim.
- Na muza, lebo je stale prec (nevadi, ze presne toto chcela) a ked dojde domov, tiez chce mat svoj klud
Kazdy okolo nej nieco robi, jediný, kto nič nerobí, je tato lenivá princeznicka a jediné, čo vie, stazovat sa na vsetko a vsetkych okolo nej
@rebellefleur najhorsie je, ze toto je asi prototyp ludi/rodiny z hladovych dolin. nic nerobit, len sa stazovat. ale k volbam nezabudnu ist, to nemaju daleko. a ze potom preco to na slovensku vzdy dopadne ako to dopadne. ja nebudem robit nic, vy(v zmysle stat) sa postarajte o mna... katastrofa.
My tiež bývame na dedine . Keď sme bývali v meste ,ani ja som nemala vodičák . Proste mi ho netrebalo a presne autobusy chodili stále . Avšak ! Keď sme sa rozhodli ,že sa ideme obzerať po domoch na dedinach som sama prišla za mužom s prihláškou do autoškoly. Tiež som si ho nikdy nechcela robiť , však načo som v meste . Ostal na mňa pozerať ako vyorany ,či to myslím naozaj . Bola som na materskej a taktiež sme nemali peniažkov nazvyš , alé pekne sme ho splatili na splátky . Teraz neľutujem ,bolo to najlepšie rozhodnutie aké som urobila a sama . Darmo má do toho nútili už predtým ,keď som sa na to necítila . Rozjazdila som sa tak ,že na aute už chodím len ja ,mužovi sa nechce šoférovať a radšej povie " pod ty " 😄. No nastala nám aj taká situácia,že sme boli 3 mesiace bez auta . Staré sa predávalo a kupovali sme nové . Presne z dediny chodia autobusy tiež raz za hodinu a boli sme nútení dochádzať a poviem Ti ,nebol to med lízať ! 3 mesiace som chodila troma spojmi do roboty . Rano dcéra vstávala 4:30 ,lebo 5:10 nám išiel prvý autobus . Bola zima , mínus a na ďalší spoj sme do školy čakali 15minut . Dcéru som na 6:00 dala so družiny a ja utekala na ďalší autobus ,lebo 6:30 som mala byť nastupena v robote . Samozrejme ,keď sa dalo sme sa striedali s manželom . Poobede detto , utekala som na autobus ,vyzdvihla dieťa a keď nemala tréning sme hodinu čakali na autobus domov . Spríjemnila som nám to ,že som išla na kávu ,dcéra si dala džús a išli domov . Cesta domov bola 45min. Keď mala tréningy sme zo školy bežali na tréning a o 18h sme cupkali na autobus domov . Takže moja milá , pekne si ty urob vodičák ,lebo bez neho sa nepohneš. Nie že sa nedá , dá sa chodiť autobusom a ver ,že som bola na pokraji síl , psychiky aj dcéra tak zavčasu vstávať a neskoro chodiť domov . Tiež mám dom ,domácnosť ,dieťa , robotu fyzicky náročnú , domáce zvieratá . Trebalo upratať ,poprat ,vyvesiť ,povysávať , nachystať veci a učiť sa s dieťaťom . Koľko krát som išla spať bola skoro pol noc a vstávala o 4h . Nebuď lemra a začni žiť ako dospelá žena ,ktorá má jednoducho povinnosti. Všetko sa dá zvládnuť . Je to o tvojom nastavení a podrzani rodiny v ťažkej chvíli . Hanba by ma fackovala poslať manzela do zahraničia a ja by som bola celé dni doma . Že musíš chodiť hore dole autobusom ? Však si doma , to je najmenej zaniest a vyzdvihnúť dieťa zo zariadenia . Lenže tebe sa nechce . Hore kopcom ,dole kopcom zvládneš aj na bicykli ,kolobežke. Jednoducho tebe sa robiť nechce . Stále hovoria ,že rodičia by nesúhlasili . Už si sa s nimi v kľude o Tom porozprávala? Vysvetlila si im v kľude v akej ste situácii ? Čo Vám na to povedali ? Najlepšie je povedať nahnevali by sa . Možno aj im by sa uľavilo keby odídete .

R.2024 a ty si sa nikde za 2r neposunula.64 stran,ani citat sa mi to nechce.Nekonecny pribeh.