Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Ledva teraz vyzijeme, co musia rodicia pomahat aj so stravou niekedy alebo poziat par eur na konci mesiaca, tak neviem z coho by som platila vodicak kvoli ktoremu by som musela cestovat zase alebo platila vzedalnie
@anonym_autor môžeš si spraviť večernú školu..
Hocijakú...a pozor pozor...máš 27 nie 47 tak sa preber....hádam necakas že mamka pôjde za teba do práce...
Predstav si že ešte môžeš kľudne žiť 70 rokov ....a ty ich chceš prefnukat ?
Keď teraz pôjdeš do školy za 5 rokov môžeš byť magistra...a môžeš čokoľvek chceš...
boze toto bolo stale lepsie a lepsie 🤣 od toho ako bolo riesenim vsetkeho poslat muza robit do zahranicia(aby dom mohli mat ako chatu), cez to, ze ved asi bude dedit, lebo naco by bratovi bol dom a ona potrebuje pre deti, az po to, ze muz nic poriadne nerobi a takto to uz dalej nejde 😂 strasne by ma zaujimalo, ako to dopadlo. skoda ze sa uz asi nikdy neozve.
Ale kde mam pracovat ked poblizku ani len upratovacky nehladaju, to jedine zas este dalej pozerat a kazdy den hodinu cestovat kvoli robote autobusom kde zarobim minimalnu mzdu a preveziem 60eur kazdy mesiac
@anonym_autor tak mas 27 rokov a podporu rodiny. Moznosti seberastu, a aj stahovania. Sedkas si na zadku a places. Tak s tym nieco urob.
Ak to niekoho zaujima a mozno mi bude vediet poradit. tak my stale nakoniec byvame v tom dome na zahrade rodicov a uz mam fakt dost vsetkeho. Rodicia maju problem uz so vsetkym. Deti su im prilis hlucne, ja nepracujem a muz je stale prec, takze najradsej su ked maju od nas pokoj. Uz mi dali aj najavo ze im lezieme na nervy. Muz robil pol roka v nemecku ale potom ho prepustali. On vravi ze ho vyhodili lebo bol v firme kratko ale podla mna to chcel zabalit, stale sa len stazoval ze je tam tazko. Teraz chodi do cz a doma je len na vikend. A vtedy rodicia hned zacnu ze musi robit na zahrade ked je teplo ze trava rastie, ze plot, ze to a ono. Ale on je unaveny z tyzdna a radsej len lezi alebo je na mobile. Takze ani z toho nic nie je. Ja som zacala ucit anglictinu aby som si mozna lahsie nasla pracu, aspon z domu. Starsiemu ale odporucili odklad skolsky rok takze ani to nevyslo. Vsetko je stale rovnaké, alebo skor horsie. Vztah s muzom mrtvy, rodicia uz nam nechcu pomahat ako kedysi a ja tu zostavam sama s detmi. Uz aj rozmhslam nad rozvodom......
Ak to niekoho zaujima a mozno mi bude vediet poradit. tak my stale nakoniec byvame v tom dome na zahrade rodicov a uz mam fakt dost vsetkeho. Rodicia maju problem uz so vsetkym. Deti su im prilis hlucne, ja nepracujem a muz je stale prec, takze najradsej su ked maju od nas pokoj. Uz mi dali aj najavo ze im lezieme na nervy. Muz robil pol roka v nemecku ale potom ho prepustali. On vravi ze ho vyhodili lebo bol v firme kratko ale podla mna to chcel zabalit, stale sa len stazoval ze je tam tazko. Teraz chodi do cz a doma je len na vikend. A vtedy rodicia hned zacnu ze musi robit na zahrade ked je teplo ze trava rastie, ze plot, ze to a ono. Ale on je unaveny z tyzdna a radsej len lezi alebo je na mobile. Takze ani z toho nic nie je. Ja som zacala ucit anglictinu aby som si mozna lahsie nasla pracu, aspon z domu. Starsiemu ale odporucili odklad skolsky rok takze ani to nevyslo. Vsetko je stale rovnaké, alebo skor horsie. Vztah s muzom mrtvy, rodicia uz nam nechcu pomahat ako kedysi a ja tu zostavam sama s detmi. Uz aj rozmhslam nad rozvodom......
@anonym_autor a ako ste vtedy poriesili chodenie deti do skolky? Si s nimi chodila tam aj naspat?
No striedali sme sa ja rodicia muz raz za cas. Pol dna zabiteho cestovanim kvoli tomu kwd ja idem ale co narobim
Tak porozpravat sa vazne s manzelom, ze sa to pokusite zachranit. Teraz do konca maja mozes dieta prihlasit do inej skolky. Odidte do mesta, daleko od tej diery, kde teraz byvate. Tam budete v podnajme v niecom malom. Najdete si pracu v blizkosti. OBIDVAJA. A nehovor, ze toto ti tu uz nehovorili pred dvoma rokmi.
Ved ja by som najradsej odisla byvat do mesta odtialto, co najdalej prec ale ako? Co s tym domom mame robit co tu mame? Muz stale nechce ani pocut ale jemu to je uz jedno lebo vsak on pride Len na vikend
Ved ja by som najradsej odisla byvat do mesta odtialto, co najdalej prec ale ako? Co s tym domom mame robit co tu mame? Muz stale nechce ani pocut ale jemu to je uz jedno lebo vsak on pride Len na vikend
@anonym_autor no dom nechat tak, ved aj tak ani nie je vas a je to cierna stavba na zahrade rodicov, ked si minule pisala, ze ani na katastri ho nevies najst
@anonym_autor ahoj nezavidim ti tuto situaciu.
@anonym_autor no skoda, ze ste tak nijako, poradim nasledovne:
- vztah s muzom, za ten mozete obaja, ale da sa to este zachranit, ak teda on nikoho nema, treba sa chciet znovu do seba zamilovat, takato stagnacia sa vo vztahoch stava, najma, ked sa nakopia problemy (vy mate male deti, zrejme malo financii a byvat vedla rodicov) takze tenzia tam moze byt pritomna. Tes sa na jeho prichod z tyzdnovky a chystaj mu nejake slavnostnejsie jedlo, obcas ho prekvap niecim, co ma rad.
- byvanie pri rodicoch, preco ich vyrusuju tvoje deti? ved byvate v samostatnom dome, to az tak hulakaju? ak su velmi hlucni, treba ich vychovavat a tlmit hrami, vziat obcas na prechadzku mimo domu a dvora, na nejaku aktivitu niekde v parku, do detskeho centra
- vodicak a auto by si potrebovala velmi surne
- anj, len tak dalej, skus si najst aj nejake online kurzy, nikdy nevies, co sa ti moze zist.
- ked vezies busom deti do mesta do skolky, preco si si nenasla aspon nejake byty, ci domy na upratovanie? pocas toho casu by si upratala a zaroven zarobila na vodicsky preukaz
- rozhovor s rodicmi, co im vadi a preco maju na tvojho muza take anroky, predpokladam, ze su maximalne o 10 rokov starsi odo mna a musia zneuzivat zaťka na prace? je pochopitelne, ze si chce oddychnut aspon jeden den z vikendu.
@anonym_autor no dom nechat tak, ved aj tak ani nie je vas a je to cierna stavba na zahrade rodicov, ked si minule pisala, ze ani na katastri ho nevies najst
Ale to by sme splacali dom prazdny a aj prenajaty byt. To si nevieme dovolit vedbby nam.skoro nic nezostalo
@anonym_autor ale ti rodicia sa vam asi fakt dost miesaju do vsetkeho a mozno aj to nici vas vztah, im nedoplo, ze sa mozete rozviest? co bude s detmi? atd...
Ale to by sme splacali dom prazdny a aj prenajaty byt. To si nevieme dovolit vedbby nam.skoro nic nezostalo
@anonym_autor tak z jedneho platu viete teraz splacat hypo aj sa +- uzivit. Keby si zacala pracovat ty, tak by isla tvoja vyplata na podnajom
No muz ked pride na vikend tak akurat co sa postazuje na pracu a kolegov. Pohra s detmi a zvysok casu na mobile a pri telke lebo ze on si musi oddychnut. Ale mna nebavi cez vikwnd este okolo neho skakat. Potom ideme na nakup v nedelu nech mame co jest cez tyzden s detmi. A ide prec. No ale rodicia proste si mysleli se ked tubudeme zit tak budeme pomahat ale ja nemam cas a nezvladam nejake tazke prace a on je nakoniec vecinou prec. Tak ich to stve proste. A deti sa nudia poobede v zahrade tak behaju mahanaju sa. A rodicia chcu klud. A casto zas k rodičom behaju ze na navstveu na sladkosti. Ako deti proste
@anonym_autor ale mala by si pracu. Teraz si doma s prijmom 0 EUR, ak by ste sli do mesta byvat a nasla si si pracu, tak hadam by si na najom bytu zarobila. A boli by ste na tom istom, ak nie je lepsie co sa tyka financii. Energie na dom by klesli, ak tam nebudete byvat celorocne, ale len (dajme tomu) na vikendy chodit. Dalsie plus pre vas rozpocet.
Ako bonus...deti v skolke poblizku a rodicia daleko.
Alebo vodicak, auto z druhej ruky hoci na uver. Ved keby si za tie 2 roky zarabala minimalku, tak v cistom by si zarobila cca 17 000 eur. A nehovor, ze ta suma je zanedbatelna vo vasom rozpolozeni.
@anonym_autor toto je ta diskusia hore kopec dole zakruta? ty si vstupila do dejin, ked som to nepočula 100 razy, tak ani raz
poradit ti neviem, ale v popularite už ťahaš na predné priečky
Neviem je to mozne. Bolo tu vela rad ale vecsina nerealnych. Lahko sa hovori tomu kto to nezazil a byva niekde v meste.
Ale to keby sme odisli zas tu nechame dom prazdny a rodicov samych v dalsomdome. Zahrada velka treba sa o nu starat. Ja viem ze by mali s tym problem a velmi nam Po.ohli aj pomahaju tak mi to pride blbe. Casto aj mama navari nech ja nemusim a aj usetrime lebo nejake veci mame od nich. Byt y bol drahy. Aj sa plati vopred viac som citala a my nemame velminteraz z coho.
Neviem je to mozne. Bolo tu vela rad ale vecsina nerealnych. Lahko sa hovori tomu kto to nezazil a byva niekde v meste.
@anonym_autor ryba na suchu je menej bezmocna ako sa prezentujes ty
Ale to keby sme odisli zas tu nechame dom prazdny a rodicov samych v dalsomdome. Zahrada velka treba sa o nu starat. Ja viem ze by mali s tym problem a velmi nam Po.ohli aj pomahaju tak mi to pride blbe. Casto aj mama navari nech ja nemusim a aj usetrime lebo nejake veci mame od nich. Byt y bol drahy. Aj sa plati vopred viac som citala a my nemame velminteraz z coho.
@anonym_autor ale vies, ze takymto tempom sa fakt rozvediete? to bude este horsie, ako vyplatis muza z domu? co bude s detmi? alebo dom predate a ty pojdes k rodicom do domu a budete si liezt este viac na nervy? Ty si mala byt uz davno v nejakej praci, aj ked podradnej a naozaj zarabat aspon tu minimalku a nasetrit si na vodicsky a ojazdene lacne auto
Daj oboch chlapcov na cely den do skolky. Mozno aj preto ma odklad starsi, ze nestihol dobehnut spoluziakov. Ak su deti doma, treba sa im cielene venovat, najma jemnej motorike, slovnej zasobe, vyslovnosti. Nestaci, ze sa pohra vonku s kamienkami. Ak na to nie je cas, tak treba dat do skolky. Kup si nejaky bazarovy kargo bicykel napr. tento sa da prerobit aby v nom mohli sediet 2 deti https://sport.bazos.sk/inzerat/191977327/taga-f... Muz ti pripevni klakson a v zakrutach budes trubit. Ziskas 8 hodin casu.
Daj oboch chlapcov na cely den do skolky. Mozno aj preto ma odklad starsi, ze nestihol dobehnut spoluziakov. Ak su deti doma, treba sa im cielene venovat, najma jemnej motorike, slovnej zasobe, vyslovnosti. Nestaci, ze sa pohra vonku s kamienkami. Ak na to nie je cas, tak treba dat do skolky. Kup si nejaky bazarovy kargo bicykel napr. tento sa da prerobit aby v nom mohli sediet 2 deti https://sport.bazos.sk/inzerat/191977327/taga-f... Muz ti pripevni klakson a v zakrutach budes trubit. Ziskas 8 hodin casu.
@anonym_d406b0 cosii, bicykel? Ved tam su kopce a uzke cesty. Tato osoba je strateny pripad 🤦🏻♀️
@anonym_autor v tvojom pripade rozvod nebude najlepsie riesenie, budes na tom istom ako teraz, akurat bez penazi. Nechapem ze nevies robit okolo domu. Ja zijem v dome sama s dvomi detmi, vela casu travim v praci lebo inak by som to financne vsetko neutiahla. A mam v dome upratane, navarene aj zahradu mam v poriadku, o tu sa rada staram, mam to ako relax plus mi financne pomoze vlastna zelenina a ovicie. Iba sa vyhovaras lebo sa ti nechce. Ved sa trocha vzchop

@tilly povodne sa ta tema volala Zle zivotne rozhodnutia, to MK opravil nazov na terajsi paskvil
@reela tak to AI niekde urobila chybu 😀 skoro ako soudruzi z NDR