Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Jediná tvoja šanca je urobiť si vodicak inak len sediet doma. A chodit aj na brigady potom kupit este jedno auto a najst si normalnu pracu. Bývať v zapadakove, chodiť do roboty a rozvazat deti sa nedá stíhať bez auta.
Sú dediny,kde majú len obchod,kostol a krčmu a dakde ani ten obchod (ale kostol, krčmu) 😆. Zila som v takej od narodenia,do školy som chodila vedľa do dediny na bike,busom(aj ten bus bol zázrak) 😆☝️, neskôr som začala pracovať vedľa v dedine v obchode,potom som odchádzala 20 km do mesta a teraz som ,,rodnú dieru"vymenila za inú dieru,ale tu majú už aj stavebniny, poštu ☝️😆.
Za prácou dochadzam ďalším 18-20 km ,ale to chodíme so susedou, zdieľaná jazda sa tomu vraví 😜 a odmakam si kludnych 8hodin 😁. Ked sa chce,dá sa všetko zvládnuť,keď sa nechce, ostávajú iba výhovorky.
Čo máš robiť? Ideálne poslať muža zarábať viac, oddychovať v dome a počkať kým sa rodičia pominú, aby ich netrápil predaj domu.
A naco cakas ? Bez vodičáku je ťažké žiť máš 27. Sprav si vodicak alebo ďalej plač
Začneš pracovať, prídeš na iné myšlienky a nájdeš možno nové kamarátky, 60€ na cestovné nie je veľa a nájdeš si prácu aj na viac ako na minimálnu mzdu...netreba chcieť viac ako môžeme mať, lebo nás to robí len nešťastným.
A keby si časť domu ponúkala na booking?
citat tych 7 stran diskusie, to fakt dvihne tlak 🙄 autorka, ano urobili ste niekolko zlych rozhodnuti, ale je nacase zobudit sa do reality a zacat so sebou nieco robit. Podla toho co tu pises, vacsinu dobrych veci (ktore by ti mohol niekto zavidiet - dom, manzela, zdrave deti, pomoc rodicov) si len dostala naservirovane na striebornom podnose a nedosiahla vlastnym pricinenim. Tak sa uz, laskavo a pre svoje vlastne dobro, vzchop a zacni makat. Prestan fnukat ako male decko a dokaz nieco aj sama. Napriklad ten vodicak, ktorym pomozes sebe (dochadzanie do prace), detom (budu mat kolektiv a nie ufnukanu matku), manzelovi, rodinnemu rozpoctu a v neposlednom rade aj rodicom. Tisice z nas museli vodicak zvladnut, tisice z nas dochadzaju viac ako hodinu denne a popri tom stihaju aj deti, manzela, domacnost a venovat sa konickom. Tak, vitaj v realite 🙂
Väčšina ľudí, ktorá pracuje, zabije prácou a plus dochádzkou veľmi veľkú časť dňa. Máš výhodu, že máš po ruke rodičov, hľadaj si robotu, kde začínaš skoro a prídeš v normálnom čase domov. Plus muž je na smeny, tak niektoré dni môže byť s deťmi on. Áno, zabiješ veľa času ale tak to má väčšina ľudí, nikto pracujúci nemá pol dňa voľna. A že budeš po večeroch robiť vodičák? No a prečo je to taký problém? Tak pár mesiacov vydržíš, nie? Čo myslíš, ostatní sme ho ako robili? Padol nám z neba?
Nemam na to, vodicak v dnesnej dobe stoji uz kludne tisic eur, nemam nan ako nasetrit a od rodicov si uz poziciavat nechcem, oni mi na 18 dali na vodicsky peniaze no bohuzial peniaze som minula inak (nepreflakala som ich) ale ja som nemala vtedy nejaku tuzbu jazdit, mna to doteraz nelaka no podla toho co pisete sa asi budem musiet prekonatjedneho dna. Myslela som ze bude stacit ze ma muz auto kvoli nakupom lekarom atd
@letfenixa s tym by muz urcite nesuhlasil a asi ani rodicia by neboli nadseny predsalen je to spolocna zahrada
A mužíček co tvoj na to? Však by tiež mohol rozmýšľať ze dve autá budete potrebovať aj vodicak ze ti treba. A ne druhe decko. A co žena má akože s dvoma deckami utekať pešo kilometre do škôlky potom na autobus do roboty potom naháňať sa z roboty autobusom kilometre pešo s deckami zo škôlky a mužíček čo? Tak ten pekne autíčkom sa povoziť a na smeny tak ze deti ani nie sú jeho starosť 🤦♀️.
@zuzanazu85 pisem ze som ich nepreflakala, potrebovala som kvoli strednej skole pocitac
Prepáč ale aj tak...veľa šťastia.
ja už to nevládzem čítať, ak keď si myslíš, že nikto by dom nekúpil, dajte inzerát, niekto, kto vyhľadáva samotu si ho možno kúpi, len sa priprav na to, že v meste už na výhovorky miesto nebude 😁 Môj muž chcel veľmi prevelmi dom, mne bolo zle už na obhliadke, dedina v rici, dom pri ceste, naokolo nič len pole, úplná panika čo by som tam robila, ešteže to nevyšlo, ja už len zbožné čakám, kedy sa odstahujeme aj z mesta a mimo republiku
Milá moja, ja len čakám kedy ta ten tvoj muz kopne do riti. A ver tomu, ze pri tomto tvojom zmyslani to veľmi dlho trvať nebude... namiesto toho, čo si sa ulakomila na dom na samote u lesa ste si mali kúpiť byt v meste. Ale to neeee, lebo ty si vyrástla v dome a nebudeš sa tlačiť predsa v nejakomalom zaprdenom byte, co? No tak teraz môžeš chodiť prestavať do domu 👌 inak teba musí byť radosť nat v rodine🤦♀️ 27 rokov, 2 deti, bez vzdelania, bez práce a ešte si bude vyberať prácu, co by si robila... moja, o teba sa zamestnávatelia priam pobijú, tomu ver 👌 priamo pred dom ti pristavia ešte aj auto so šoférom a prestru červený koberec, ze sa madam uracilo prist do prace 🙈🤣🤣🤣
Si pozicaj od mamy na vodicak. Tych 1100€ ich snad nezabije a auta sa daju kupit aj lacnejsie.
Dobehlo ta ze si neriesila nic na strednej skole a po nej, ked Ti ani materska nevysla. Si mohla mat vodicak uz na strednej hotovy. Alebo si najdi na vikendy brigadu.
Ale rozmýšľaš vôbec nad tým,že máš 2 deti? Nepovedala by som nič, kebyže si sama u rodičov. Veľa žien vytáča tá situácia,že sa vôbec nezamýšľaš nad tým,že si matka a berieš tieto veci tak povrchne. Ešte raz sorry.
Ježkove oči kde to bývaš na Gerlachu?
@nwnw Začať by sa mohlo aj tak - nájsť si brigádu v meste na víkendy, postupne sa tam rozhliadnúť a vymyslieť ako by sa dalo robiť na celý úväzok. Keď s deťmi pomôžu rodičia a aj muž robí na smeny, tak niekedy aj on.
Požičaj si na vodicak od rodičov tých 800 eur už hore dole. Keď začneš robiť im to splatis.
Kým si doma môžeš chodiť do autoškoly mama ti deti na tu chvíľu postrazi. A keď sa s nimi porozprávaš možno ti požičajú aj na nejaké lacne auto za par korún. Rozjazdis sa a zmeníš náladu.
Dom určite nepredas keď máte spoločný pozemok to nikto nekúpi. Keď už tam musíš ostať skus sa prispôsobiť
Muz je v tom, ze on zaraba a ja sa mam starat o deti a dom, aspon teda zatial. Co bude ked budu musiet deti chodit do skolky skoly ja do prace nereisi, lebo to vraj budeme riesit potom. Neda sa s nim normalne rozpravat ale to uz dlhsie a o vsetkom, odkedy mame deti tak kazdy robi nieco svoje a v niektore dni si povieme mozno 3 vety, to uz mi ani nepride ako vztah len proste byvame vedla seba. Jemu je dobre lebo on sa vyvaza do prace a naspat, zabehne do obchodu von s kamosmi do mesta, mne povie ze nech necham mame deti a nech idem tiez do mesta ale co tam mam robit ked ani nemam s kym ist von
ty si fakt marna. 🙈
Kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody....zhrnutych 7 stran tejto diskusie

A co mam podla vas robit? Nemam na auto ani na vodicak, muz robi na zmeny, som v casti dediny v ktorej absolutne nic nieje este aj do mini dedinskeho obchodu musim ist autobusom alebo s muzom autom lebo peso sa tu po tych kopcoch neda chodit. Moje deti boli na ihrisku s inymi detmi mozno 10x v zivote pretoze sa tam s nimi nemam ako dostat a autobusom sa tam trepat s nimi je ne porazenie. A lahko sa poveie predajte dom a kupte byt, ked rodicia uz so mnou potom neprehovoria asi an islovo a ked som sa s muzom len tak akoze zo srandy o tom raz bavila tak povedal ze on tu uz investoval vela casu a penazi, ze jeho odtialto nikto nedostane.