icon

Zmizli nám svadobné dary

21. apr 2022

Ahojte žienky,
chcela som napísať na moja svadba.sk, ale pozerám že to tam už niekoľko rokov nežije a nikde som ani nenašla podobnú diskusiu. Neviem ani ako mám tento príspevok nazvať a celé je to taká trápna situácia že až a nikdy by som si nemyslela, že toto budem riešiť. V utorok sme mali svadbu (kvôli sviatkom a voľným termínom), mali sme obrad v kostole a po ňom sme prijímali gratulácie pred kostolom od hostí aj od gratulantov, ktorí prišli iba na obrad. Dávali nám okrem kvetov rovno aj dary (vecné dary aj finančné), po našom boku stáli družičky a preberali dary a keď niekde nebolo meno, tak pridali menovku alebo podpísali obálku, družbovia potom všetko nosili do áut (tých kytíc bolo strašne veľa a dostali sme aj objemné veci) a po gratuláciách sme sa presunuli do sály cca 10 km vzdialenej. Družbovia potom vyložili dary do jednej miestnosti, ktorá sa zamkla (ja som mala od nej kľúče počas celej svadby) a my sme ďalej na to už nedozerali, pretože sme mali vtedy fotenie. Na svadbe bolo všetko v poriadku a včera keď sme sa zobudili, sme boli upratať a odovzdať kulturák a vzali sme si dary domov a pootvárali. Zistili sme však, že chýbali dary cca od 40 hostí. Mali sme 100 hostí plus asi 20 gratulantov, keď nám všetci podávali ruky, tak som úprimne ani nevnímala, čo nám kto podával a hádam celý čas som plakala. Ja neviem ako to mám teraz riešiť alebo či niečo riešiť, lebo mi nejde o dary, ak sa rozhodli nič nedať, tak je to úplne v poriadku, ale bojím sa, že to pri takom čísle nie je náhoda a niekde sa stratili. Dnes ráno sme boli zase v kulturáku, či tam predsa niečo nezostalo. Hneď som písala družičkám a družbom do skupiny, aby skontrolovali, či nezabudli vyložiť autá (hlavne kufre). Manžel si robí srandu, že to zistíme už iba keď dostaneme fotky z gratulácií, či nám tí ľudia niečo podávali alebo nie. Ja neviem či mám teraz tých hostí, od ktorých nič nemáme kontaktovať, lebo to bude trapas ako Brno, ale potrebujem vedieť, či si namýšľam alebo ozaj niekto tie veci ukradol, dostali sme napr. sušičku a umývačku a tie máme, ja si myslím že skôr zmizli obálky. Pýtala som sa aj družičiek, či omylom niečo nezaložili do kabelky, veď stane sa, ale zatiaľ sa nič nenašlo a od najbližšej rodiny, ktorej by som sa nehanbila opýtať nám nezmizlo nič. V kulturáku samozrejme kamery nie sú a že vraj sú od tej miestnosti iba jedny kľúče. Snažila som sa popísať situáciu čo najpresnejšie, nemáte niekto s tým skúsenosť? Nenapadá vám, kde by sa tie dary mohli ešte založiť? Spýtali by ste sa hostí, či vám niečo dali alebo by ste sa cítili tak trápne ako ja? Lebo ja to na jednej strane nechcem riešiť a máme teraz veľa iných vybavovačiek a len som v strese, na druhej strane ak na nás minuli peniaze a zmizlo to, tak mi to je strašne ľúto a neviem či sa teraz ešte niečo vyrieši. Sedím tu teraz vystresovaná a neviem čo mám robiť.

martinkatinka
21. apr 2022

@janetinka27 jasne, ze zle pocitala.... Ved tie jej pocty nemaju logiku

kittykat22
21. apr 2022

Ak ti nieco chyba, mohol ti to zobrat ci uz host alebo personal, alebo niekto kto si nechal spravit kluce od skladu. Samozrejme je to mozne a chapem, ze si rozhodna - ak to fakt zmizlo. Skus si pozriet tie zabery a uvidis. Daj potom vediet.

andula1988
21. apr 2022

Nemyslim si ze by to niekto vzal alebo sa stratilo. Ja ked som sa vydavala tak sme si zapisali s muzom od koho sme kolko dostali normalny zoznam ( aby še vedeli kolko do buducna mame aj my dat) no stalo ze boli aj nepodpisane alebo aj 2 len pohladnice ale hned sme vedeli priblizne ku komu priradit

fiirsttiime
21. apr 2022

Ja som sa tak zamyslela ze ste dostali pracku a sušičku nemohli sa na to viacerí zložiť? Dost drahy dar 😊

whatever1
21. apr 2022

100 hostí = cca 50 obalok. 40 obalok chýba. Dostala si len 10 obálok?

herodias
21. apr 2022

Ja som bola na svadbe kde čašník ukradol peniaze aj hosťom z kabátov a aj tehotnú nevestu, ešte jej vzal aj gastrolístky. Chvalabohu obálky s darmi odniesla mamina domov, ale nevesta bola nešťastná, že na svadbe hostí okradnú. Keby sa má neopýtala ani nezistím, že nám zmizli peniaze. Riešila to polícia.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mironka
21. apr 2022

My sme mali 170 ludi a urcite sme nedostali 170 obalok...resp.darov....jasne,ze dar nedava kazdy osobitne....

matullienka
21. apr 2022

Tiež som toho názoru, že iba zle pocitas. Pri toľkom strese sa to stane ľahko. Spomínala si nejakú malú darčekových tašku, ktorú si už nenaslay, možno len bola poškodená a aby sa darček nepoškodil družičky iba preložili do inej. Určite sa hostí na to nepýtaj to by som sa asi prepadla pod zem

lienka.7
21. apr 2022

A nenapadlo ta ze všetci tí dary ani dat nemuseli?

mapypotkancek
21. apr 2022

Ja som to pochopila inak ako väčšina, nemyslím, že sa autorka sťažuje, že jej chýba 40 darov, ale nevie "dohľadať" dary od cca 40 hostí - aspoň taký mám pocit z jej príspevku. Nie že hľadá 40 obálok, ale ako parovala dary/obálky s menami/rodinami hostí, cca od 40 ľudí má nejasno v tom, či niečo doniesli alebo či to nedostalo náhodou nohy. @autorka osobne by som kontaktovala fotografa a poprosila ho o fotky z gratulácie, tak si cca overis, či všetky dary Vám boli reálne aj doručené. Áno, mohlo sa stať, že sa stratili, že ich niekto ukradol, že niekto mal aj druhý kľúč od tej miestnosti. A rovnako sa mohlo stať, že cca od 40 ľudí dary nedohľadas, lebo ich nepriniesli. A áno, poznám rodinu, kde niekto z druzbov či druziciek potiahol nejaké obálky s peniazmi (netvrdím, že je to Váš prípad, ale už som počula podobný príbeh v minulosti).

sonia_wiener
21. apr 2022

My keď sme išli na svadbu (ja, manžel, moja sestra, švagor + moja mama), dali sme jednu väčšiu obálku...

drzaopica
21. apr 2022

@jaskolka dobre, že kravu nepritiahli na reťazi😝

drzaopica
21. apr 2022

@andula1988 ŠTB je šuviks oproti vám.Len, aby ste náhodou nedali viac ako oni,👍

srferreira
21. apr 2022

Si akoze ratala, ze budes mat 100 obalok? Podla mna ti nic nezmizlo, len si ocakavala, ze dostanes viac 🤷‍♀️

kornelies
21. apr 2022

Myslim, ze mohlo dojst ku kradezi. Vinnik bude medzi druzbami, oni nosili dary a musia vediet, kde dali obalky. Neverim, ze niekdo dal obalky do papierovej tasky a nepamata si do ktorej..
Zienky tvrdia opak, ale zensky zmysel neklame.

janetinka27
22. apr 2022

@drzaopica my sme tiez pozerali kolko kto dal a nie preto,aby sme nedali nabuduce viac,ale aby sme nedali menej.
ale asi si sa prezradila, podla seba sudim teba🤣😂

tomi97
Odpoveď bola odstránená
andula1988
22. apr 2022

@drzaopica nebolo to myslene aby niekto nedal viac ako oni nam 😂😀
Len v ten rok sme boli na 7 svadbach a naozaj by som nerada dala menej alebo sa menej revaznovala ….
A mali sme aj vacsie financne dary tak preto 🤷🏽‍♀️ Snad to niekto neberie ako chamtivost …. Mrzi ma ak ste to tak pochopili

ada309
22. apr 2022

Tiež si myslím, ze zle rataš... Ak si mala 100 hostí a 40 obálok chyba, myslím, ze 50 darov je úplne ok, dokonca až moc, pretože par alebo rodina dajú len 1 obálku .. Taktiež ti co dali vecny dar, uz pochopiteľne nedávali obálku, alebo dali potom už len pri vyberaní do venca/šatky... Ti gratulanti pred kostolom samozrejme dary nedávali, zrejme len kvety príp pohľadnicu..
Skus si to ešte raz premyslieť a preratat.
A celkom určite nepatraj potom koľko ti kto dal a ci vôbec, maximálne sa strapnis a rozhadas s priateľmi... Pochybujem aj, ze ti co napr nič nedali (áno sú aj taky) ti priznaju a povedia, ze nič nedali..

renirv
22. apr 2022

tiez si myslim ze skor nedali, ako by zmizli dary, vies si predstavit obvolavat kazdeho jedneho a nieco take zistovat?

elistek13
22. apr 2022

Nerozumiem tomu trosku, vobec taketo prepocitavanie mi pride zvlastne. Nikde nie je napisane, ze kazdy vam dal nieco. Niekto mozno len kyticu, len gratulaciu. Kazdy ma ine moznosti, ine zvyklosti.

kitycat
22. apr 2022

tak ak mas popodpisovane obalky aj vecne dary tak ak tam boli ako par Fero so Svetlanou a na obalke je len Fero, tak ocakavas, ze Svetana dala svoj vlastny dar? Noze jej zavolaj..fakt tvoju logiku darov nechapem

lienka.7
22. apr 2022

@renirv jasne ze nemuseli dat, co im teraz bude volať ze haló, nemam vas poznačených ze ste mi niečo dali, dali ste mi? 🙉🙈 alebo hľadám vasu obálku so sumou a neviem ju nájsť, dávali ste mi alebo nie? Juj. 🤣
Taktiež ked jej niekto kúpil vecny dar, tak jasne ze uz jej (asi) nebude davat aj peniaze v obálke, alebo viacerí jej dali iba jednu obálku a ona tam ma napísané Jana+Laco. Ale peniaze tam boli aj od Fera a Zuzi. A neverím ze by im niekto "ukradol" 40 obálok.

janulka182
22. apr 2022

"Pýtala som sa aj družičiek, či omylom niečo nezaložili do kabelky" chudak druzicky 😝

lesana25
22. apr 2022

Máš poučenie do ďalšej svadby, každému hosťovi poslať iban a budeš mat prehľad, koľko € si od koho dostala.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maminkasisa
22. apr 2022

@lesana25 😁👌

beata_k
22. apr 2022

No to je detektivka....nasli sa, ci sa nenasli? 😁

monka105
22. apr 2022

Ešte desať z vás nech sa pozastaví nad tým, že im rodičia na svadbu priniesli sušičku a práčku. 🤦🏻‍♀️ A čo je na tom, že ich chceli prekvapiť? Pointa je, že ich odbremenili o stovky eur. Tiež sa prikláňam k tomu, že si asi len ,,mala veľké oči” a počítala s viac darmi ako ste nakoniec dostali. Ono to, že sa niekto spýta čo má doniesť, ešte neznamená, že aj nakoniec donesie. Ale fotky si pre istotu pozri, aby si mala istotu.