icon

Zničená dovolenka

19. aug 2022

Ahojte aký je váš nestranný názor na problém ktorý sa mi výskytol..S priateľom sme od minulého plánovali dovolenku chatu v Ružomberku, keďže sa zarezervovala na 4 noci tak sme mali v pláne že zoberieme všetky naše deti a pôjdeme tam...
S priateľom sme malí ísť tak že pôjdu jeho 3 dcéry (25 ročná dcéra. +Jej frajer,14,15 ) Ja môj syn 15 r.a nás spoločný syn 1,5 rok... Celý čas čo som na MD nepohne ničím ani malému sa nevenuje tak som očakávala že aspoň v deň narodenín si môžem vydýchnuť ale opak bol pravdou.. Môj syn bol u nás na prázdninách keďže bývam od domová 150 km a tak som mu včera šla kúpiť pár vecí do školy.. Prišli sme po 2 hodínach a priateľ už nadával kde som toľko atď že musí byť pri malom..Tak som sa naň naštvala pretože ani po mojom príchode nepohol ani prstom a to som doniesla aj zákusky.. Prišla som o 16:00 a dokým som skončila s upratovaním , behaním za malím atď tak bolo 21:30..Dnes ráno má nervy neopustili a na Priateľovu otázku či idem na tú chau som vykríkla že nejdem a on sa jednoducho zobral a šiel..Po ceste tam vyložil môjho syna a smeroval s jeho deťmi na chatu..A ešte .. Čakala som že ma prehovorí ale ani to a nakoniec mi dnes napísal že hádam sa on mne nebude prosiť.. Čo si o tomto myslíte?

maryon1
19. aug 2022

@mysicka36 presne tak, jemu vyslovene prišli tieto dni voľna vhod. o nič sa nebude starať, jeho deti sú už dosť veľké, aby starostlivosť o chatu /varenie, upratovanie/ nechal na ne, takže si tam užije voľno, bez malého ukričaného synátora, no ruka hore....

jediný, kto z toho vyšiel zle, je autorka, doma zdutá s malým dieťaťom.

mala si tam ísť, a nechať malého bračeka, nech sa pohrá so súrodencami, nech ho zabavia oni, ked už tatko nemá záujem.

kvetinka75
19. aug 2022

autorka ku svadbe, tiež už by som sa nevydávala druhýkrát. A je jedno aká je doba. Jednoducho už žiadne záväzky, žiadne problémy. Neviem ako sa stalo že si otehotnela, či ty si chcela nejako otehotnieť a robila všetko pre to, ale dieťa tento vzťah iba zhoršil.

simca06022011
19. aug 2022

Mate rezervovanú chatu tak asi jasné ze pôjde. Tiez by som o dutého partnera nechala doma. Mals si mu rano nadelit robotu a nech to spraví ak chce ist na chatu. Neverim, ze takýto bol len teraz a zrazu. Predpokladam ze aj inokedy ma problém sa postarať a nieco urobiť.

selest
19. aug 2022

Ked ti nikdy nepomaha preco ocakavas ze ho zrazu osvieti? Asi ma k starostlivosti o deti a domacnost nejaky postoj a to sa tazko zmeni len pre to ze ty mas narodeniny a cakas ze on si dobrovolne domysli ze je blbec a ze je na case zacat pomahat..a este cakas ze sa ti ospravedlni.. Mozes pracovat len s tym co doma mas, zbytocne to hrotis pred dovolenkou a takymto sposobom aj tak nic nedosiahnes len to ze sa povadite a koniec koncov sa nic nezmeni len ty budes za hysterku.Take veci treba riesit v klude a postupne sofistikovane mu podsuvat starostlivost o dieta aj o domacnost. Necakaj ze on sa jedneho dna zobudi a povie si ach ta moja zuza ma pravdu, vsetko doma je na jej pleciach, idem ja od dnes vysavat kazdu sobotu a po praci vezmem dieta von nech si ona da vanu. Toto sa nestane..

kvetinka75
19. aug 2022

inak neviem prečo si teraz taká rozčarovaná. Poznali ste sa pol roka, kým si otehotnela. Vtedy to ako fungovalo? Veď ste sa museli rozprávať o živote. Vedela si koľko má rokov. Aké má predstavy, či chce ďalšiu rodinu, deti. Zrazu otehotnieš a čakáš že sa niečo zmení? Nezmení sa. O tom ste sa pred tým nerozprávali?

vilma7
19. aug 2022

Tak zničila si si ju vlastne sama. A nielen dovolenku, ale aj tvoj život...
Vlastné dieťa necháš pri rodičoch a ex, vidíš ho raz za čas, odsťahuješ sa za nejakým ...... spravíš si s ním dieťa o ktoré on vôbec nestojí, atd a ešte sa budeš oduvat ako malé dieťa a on sa ti má prosíkat.
Kým by bol na chate sa zbalím a padám na miesto môjho bydliska. Tvoj partner o teba a vaše dieťa vôbec nestojí, nemá záujem, si , ste mu len na obtiaž.

simca06022011
19. aug 2022

a k svadbe, ved mal ta ako znamost, neplanovane si otehotnela, dieta nechcel.. no sama si povedz co si obetovala, za aku cenu a ci on naozaj nejaku buducnost planoval s tebou.. stareho paprdu si 33r baba zavesi na krk a caka ze ho zmeni (?) a bude z neho starostlivy otec/manzel.

vero_29
19. aug 2022

Toto mi príde uhol pohľadu..určite ten chlap doma niečo robí..nikdy to nie je tak že doma ani prstom nepohne..vždy to je len uhol pohľadu ako to vníma ten dotknutý.. vždy je to o komunikácii. Pri malých deťoch obzvlášť lebo všetky emócie sú omocnene ešte detskými.. on určite už má plné zuby toho, že stále mu niečo vyčítas.. chlapi nemajú radi keď ženy kričia a my ženy sa zas musíme naučiť byť niekedy ticho, keď treba. Ty si povedala, že nechceš tak ťa pocuvol.

lenka1993
19. aug 2022

No ako sa poznám tak by som mu dieťa nabalila a supla do autá. Kúpila sampus a ruka hore 🤣🤣

heleninamama
19. aug 2022

@vilma7 👍🏻 Presne tak. Väčšina nadáva na chlapa, ale hlúpa je tu ona. Načo jej bolo, preboha, decko s niekým, kto ho nechcel a za cenu, že sa kvôli tomu vzdala dieťaťa, ktorého už mala? Vychádza mi z toho, že nič vlastné nemala, pracovať sa jej tiež nechcelo a zavesila sa na chlapa s úmyslom, že sa o ju postará... A neplánované decko bolo bonus na pripútanie si ho, zrejme verila, že si ju kvôli nemu aj vezme. Ale myslela si zle a takto dopadla. A teraz určite nemá kam ísť, lebo vlastné bývanie nemá, tak si aspoň takto anonymne ponadáva ...Takých tu už bolo.

jaskolka
19. aug 2022

Toto je zase na ukážku, že "vek nie je len číslo",
Autorka, máš dieťa s chlapom, o hodne starším, ktiry ho ani nechcel, a "zadarilo" sa zrejme hneď po prvom sexe, keďže 2 roky spolu a 1, 5 ročne dieťa.
Druhá vec, on sa jasne chova tak ze "dieťa som nechcel, kašlem na to"
Nerozumiem ale, ako môžeš ty nechať staršieho syna u rodičov, lebo tam chce dokončiť školu, a ty si sa akože odsťahovala za týmto chlapom?
Nic v zlom, ale chybu za chybou robíš od začiatku hlavne ty. Už len tým ze si si začala s (oproti tebe) starým chlapom.
Co ti poradiť? Nič, na to rada nie je. Jednoducho on na teba a tvoje dieťa aj vaše spoločne zvysoka kašle.a nezmení sa to.
A ze si čakala ze bude prehovárať? On je hlboko spokojný, má kľud od výčitiek frajerky, nemá na starosť energické batoľa, za akým teba behať a jeho deti sú už dosť veľké, aby si aj samy urobili program. Jemu je fajn.

dilino
19. aug 2022

že TY si dovolila a dala ho ku starým rodičom a chodí aj k mužovi aj ku mne. Preboha žena to taký bol taký krásny a dobrý ten 47 ročný chlap. O 14 rokov starší že si nechala ešte vtedy 13 ročného chlapca u starých rodičov bez otca. Len preto že si chcela odisť nikdy milujúca matka nikdy nenechá syna starým rodičom. A ani nedá prednosť žiadnemu chlapovi pred vlastným synom. Lebo takto sa chovať 47 ročný muž neviem asi TY si chcela viac dieťa ako ON tak teraz prehodil všetku starostlivosť na teba. A ON si už chce v takom veku užívať. Skôr ja si myslím že je to na rozchod. 14 ročný vekový rozdiel je dosť. Pokiaľ ON už má dospelú dcéru a dve už takmer dospelé tak TY máš 15 ročného a malého ON už asi bude len platiť výživné skôr už chce mať pokoj. A dalšia vec ON vysadil tvojho 15 ročného syna kde či len tak a chod si kam chceš. Dobré má 15 rokov ale čo ak by sa mu niečo stalo. A mála by si problémy ako jeho rodič. Bože dospej prestaň sa urážať vyser sa na neschopného chlapa. Ja si neviem predstaviť že svoje dieťa s prvého manželstva dám starým rodičom a ja si nájdem druhého a ked že nechce ten dotyční tvojho syna tak úplne blbé výhovorky typu má tam kamarátov, nudí sa tu jasne určite. To ked si s tým 2 rok a tvoj starší má 15 tak ja si fakt neviem predstaviť že by som ho nechala starým rodičom. Píšeš ON niekedy chodí k otcovi. Haloo ved má dvoch rodičov a ku každému chodí len tak a u starých rodičov býva. Neviem si predstaviť že 13 roční syn vtedy teraz už 15 ostal opustený bez rodičov u starých rodičov. Kde by bol ak by sa starý rodičia pominuli. Nech mi nikto nehovorí že nepotrebuje rodiča vo veku 15 rokov. Možno si chudák zvykol nič mu nezostavalo iné. Ked matka a otec majú nove rodiny. Má citlivý vek rodičia 0 boodov. Starý rodičia majú starosti. Pôjde na strednú školu aby sa nechytil zlej partie a budeš tu písať že fajči marihuanu , nedajbože pije, fajči. A potom povieš čo že na vine sú jeho starý rodičia preber s akým je čas.A daj veci do poriadku. Aký bol prvý muž taký partner je aj ten.

zuzana9393
19. aug 2022

@jaskolka presne takto by som to tiez napisala. Este aj 15 rocny chalan, to je dost kriticky vek....

dobkovci
19. aug 2022

Mne je smutno za vás a viete prečo ?nie že máte somarika ktorý na vás kašle..ale že ste ho uprednostnili pred synom .CAS otvoriť oči ....
V tomto momente by som sa zbalila a išla by som s malým dieťaťom dočasne k rodičom a k SYNOVI.

lienka.7
19. aug 2022

No vyriešila si to za neho aspon.
Prišlo mi vhod, ze si ty nikde nesla a pn ma pokoj.
Predpokladám, ze to nie je jeho jediný takýto výstup... porozmýšľala by som nad " termínom" ex-priatel.

autor
19. aug 2022

@heleninamama Pracovala som keď sme sa stretli,mala som svoj obecný byt na dobu neurčitú ktorý som kvôli priateľovi odovzdalala ..

autor
19. aug 2022

@dobkovci Už som ich otvorila.. Celý čas ako som tu mám vnútorné výčitky ktoré si nechcem priznať pred sebou že tento vzťah je veľká fraška ako aj to že som šla toľko km za niekým komu nestojím za nič

kaktusik007
19. aug 2022

ty si odovzdala obecny byt pre chlapa co ta evidentne ma na haku???? 🤦‍♀️

dievca zlate, a rozum si nechala kde?

rodicia boli v pohode ze sa stahujes 150 km a vnuka im nechavas? toto si ako preboha dokazala, to ta ako ten hnup zmanipuloval?

dobkovci
19. aug 2022

A plánujete teda zachrániť ešte čo sa dá ?

autor
19. aug 2022

@kaktusik007 Rozhodla som sa sama pretože dve domácnosti sa ťahať nedajú a čo sa týka syna tak jemu to nevadilo keby je proti tak by som na sťahovanie hneď zabudla..

dilino
19. aug 2022

Jaj TY si tu už písala že chceš nechať obecný byt a ísť tak daleko. Mohla si si nechať rezervu. Asi fakt ťa musel oblbnuť rečičkami že si všetko nechala tak spálila mosty a po mňe potopa. A ved tvoj syn býval s tebou v tom obecnom byte a potom ked si si našla toho tak povedal TI čo že teba chce ale bez syna. Tak TY si syna dala tvojím rodičom pána toto nepochopím. No a teraz pôjdeš kam obecný byt asi niekomu pridelil snád na teba byt nečaká. Nevážila si si čo si mala. K obecnému bytu je prísť veľmi ťažko TY si ho mala a pustila si ho kvôli chlapovi ktorého si ani poriadne nepoznala a mala s nim hned dieťa. Preboha žena zobud sa. Myslíš si že ked si na rodičovskej TI obecný byt nanovo pridelia no pochybujem musíš byť zamestnaná a nie poberať rodičovsky príspevok. A potom obec ked rozhoduje kto dostane byt tak uprednostnia iného ked si TY svoj pustila. Ci si myslíš že tam prideš a hned TI pridelia ONI dajú takým čo si to vážia a nerobia z druhých ľudi debilov. Och fajne TI pomútil rozum a zmanipuloval ťa že si bola schopná odisť 150 km pane bože dospej dostaň rozum. Ved sme TI v predchádzajúcej téme radili aby si neodovzdávala obecný byt nechala si zadne dvierka. Ked je koze dobre ide tancovať na tenký ľad. No nič za hlúposť sa platí.

kaktusik007
19. aug 2022

no nedaju sa tahat dve domacnosti, ale preco neprisiel napriklad byvat on k tebe? takto si na nom uplne zavisla a jedine sa vies vratit do svojej detskej izby k rodicom, kde teraz zije tvoj syn...... Teba nenapadlo si nechat zadne vratka? a synovi ze to nevadilo? v 13tich? dievca zlate, vies komu toto hovor..... strasne ruzovo si si vysnivala svoju buducnost a o to krutejsi bude pad do reality......

h2
19. aug 2022

Prečo sa ťa pýtal, či ideš na chatu, na ktorú ste boli dohodnutí, že pôjdete spolu? Keď si s niekým naplánujem dovolenku, tak predpokladám, že to platí a nebudem sa ho vypytovať, či teda ide, zvlášť, keď je nahnevaný a v hneve je ľahko povedať nie, aby si mu urobila napriek. A potom si čakala čo? "Ale poooď, už sa na mňa nehnevaaaaj." ? Tak jasné, že keď ty si mu povedala, že s ním nejdeš, on sa ti prosiť nebude. Ste ako dve malé decká.

dilino
19. aug 2022

@kaktusik007 úplne s tebou do bodky súhlasím.

dankamg
19. aug 2022

Odišla by som s obidvomi deťmi k rodičom a začala by som si opäť vybavovať obecný byt. Čím skôr, tým lepšie... Tu nečakaj, že sa niečo zmení k lepšiemu, zjavne si mu ukradnutá a dieťa tiež.

petulka124
19. aug 2022

Uz by som bola na ceste za mojim synom a rodicmi a planovala si zivot bez muza, ktoremu na mne a synovi vobec nezalezi!

heleninamama
19. aug 2022

@anonym Často tu ženy vypisujú, že slobodná matka bez vlastného bývania na každom rohu nájde chlapa, s ktorým si založí novú šťastnú rodinu. Ty si tomu zrejme uverila.
Toto je realita. Väčšina chlapov má predovšetkým rado svoje deti, nie cudzie a po rozvode už mnohí chlapi určite netúžia po druhom manželstve a ďalších deťoch, keďže už musia platiť alimenty na deti z prvého manželstva a nová manželka by mala nárok aj na jeho peniaze. A bývanie si chlap drží pre seba - bol by blázon, aby Ťa napísal na LV. Takto Ťa môže hocikedy vyhodiť, alebo budeš držať hubu a krok a bývanie si odpracuješ.
Ty môžeš akurát tak odísť a začať odznova s 2 deťmi a spoliehať sa len na seba.

sidicek
19. aug 2022

No toto sa malo volať "zničený život", nie dovolenka.

kaktusik007
19. aug 2022

@sidicek ale nie je to az take zle, s pomocou rodicov vie zacat odznova, je relativne mlada... ak starsi odpusti, ze dala prednost chlapovi pred nim, vie v nom mat partaka a pripadne pomocnika s mladsim - co sa tyka do a z skolky.... no sranda to teda nebude... Ale ano, o dovolenku tu vlastne ani nejde, problem je uplne inde.

lienka.7
19. aug 2022

@dankamg a vybaviť vyzivne na dieta a aj na seba @autorka