icon

Zničené Vianoce

4. dec 2022

Ahojte rada by som popisala tento problém.
Nakolko sme obaja s partnerom mali ťažký rok od minulého roka sa bavíme o zimnej dovolenke na krásnom romantickom mieste, ktoré je premna stelesnením medovych týždňov.
Problém je v tom že tuto zimnú dovolenku sme absolvovali už minuly rok vo 4rici my s partnerom a jeho rodičia. Tento rok som sa tešila na dovolenku vo dvojici a znova sa z toho vykľula dovolenka v podobnej zostave. Vraj rodičia nevedia jazyk a podobne. A mama veľmi chce ísť na dovolenku. A dodatočne mi bolo povedané že zájazd sa kúpil aj pre nich.
Do toho sa pridala choroba matky vraj sa cely rok tešila na tu dovolenku. Aj ja som sa tešila,som až veľmi empaticky človek ale nezvládam ďalej už tu úzkosť.
Necítim sa v tejto spoločnosti uvoľnene, boli má brucho ,neviem dýchať vyslovene sa dusim. Nepotrebujem k šťastiu ani luxusne dovolenky chcela som len ten čas s priateľom , romantické prechádzky po pláži, Pekny čas pri raňajkách, zaľúbené pohľady počas večere a teraz nepočúvam o ničom len že mama sa na tu dovolenku tešila,že snáď teraz ked je v takom stave to nemôžem vyčítať.
Ti ktorí cestujete v zime do tepla a chodievate sami ,viete sa mi k tomu vyjadrit ?
Dobre viem že izolovať sa tam nebude dať ,max pár hodín cez deň ale nikdy to nebude už práve orechové

Strana
z3
apolka77
5. dec 2022

Sľuboval- nesplnil, tak nech ide na tu dovolenku sám s rodicmi. A keby mi povedal že kvôli mne nebude robiť rozbroje v rodine asi by som celý vzťah ukončila. ak je to teda tak, ako píšeš Ty.

mamusa123456789
5. dec 2022

Chápem ze to štve, ale sú aj veci ktore dokážu vianoce viac zničiť... Manželovi zomrela starká pred 3 rokmi na štedrý večer a ja mam momentálne starkeho v nemocnici a bojíme sa ze sa z nej už nevráti... Takže bud rada ze ich máš s kým stráviť a romantiku si spravíte aj keď tam budu svokrovci, treba im normálne povedať ze by ste 1-2 chceli stráviť sami

kandelabra
5. dec 2022

Máš pravdu a na tvojom mieste by som celý vzťah prehodnotila, lebo podľa mňa tu nejde len o jednu romantickú dovolenku, ale problém je oveľa hlbší.
Prvá vec je, že ti niečo sľúbil, plánovali ste si to spolu, a zrazu hop - on plán zmenil a vybavil bez tvojho vedomia. Si predstav, že toto bude robiť celý čas, aj keby ste už mali deti. A je jedno, či to spraví pre mamu, alebo že to chce len on, vo vzťahu ste dvaja a máte sa rozhodovať spolu.
Druhá vec - spoločný čas (resp čas jeden pre druhého) je vo vzťahu veľmi dôležitý, a to je jedno, v ktorej fáze vzťahu ste. Ak je on v jednom kuse na mobile alebo v práci, potom robí veci pre mamu - na teba má čas kedy? A takisto, v budúcnosti by sa to pravdepodobne nezmenilo, vždy by bola priorita niečo iné - iba nie ty, prípadne neskôr ani ty ani deti.

simca06022011
5. dec 2022

Je to len priateľ. Nebude kvôli tebe doma robiť rozbroje, nech ide s matkou sám. Bodka. Vybavené. Tebe takéto niečo nevyhovuje, čo chceš ty dôležité nie je. Nájdi si muža, pre ktorého budeš dôležitejšia ako dovolenka s mamičkou.
Teraz nebude robiť rozbroje kvôli tomuto. Potom kvôli svadbe, potom kvôli výchove detí atď... lebo veď mamička povedala ako bude 🙂 a ty sa prispôsobím, aj celý život.

kvetinka75
5. dec 2022

tak mu to povedz. Nevylievaj si srdce tu ale rovno pred ním.

h2
5. dec 2022

Rozum mi stojí nad niektorými komentármi. Že "veď nechoď s nimi a problém vyriešený". No ale autorka tam chce ísť, teší sa na to celý rok. Potom komentáre typu "choďte na dve dovolenky, s rodičmi aj bez". Nie každý má peniaze, alebo dosť voľna, alebo oboje z toho, aby išiel na dve drahé exotické dovolenky.
Autorka, minulý rok si sa "obetovala" a išli ste všetci. Tohto roku trvaj na svojom. Ak svokra umiera túžbou ísť na dovolenku, nech ide inam, alebo inokedy.

simca06022011
5. dec 2022

@h2 autorka napisala, ze chlap nechce robit doma rozbroje... ;) takze ona si nema na com trvat, tam budu mozno vacsie problemy ako dovolenka :D

h2
5. dec 2022

@simca06022011 Tak by som ho kopla do riti a na dovolenku išla sama, s kamoškou, alebo s vlastnou mamou.

0kristina0
5. dec 2022

To ze tvoji svokrovci neovladaju jazyk je iba vyhovorka. Kopec ludi co chodi dovolenkovat do cudziny nevie jazyk a aj tak idu. Nikdy som nechapala tieto spolocne dovolenky s rodicmi? To je akoze naco dobre. Nesla by som na takuto dovolenku. Nech si dovolenkuje s rodicmi sam, vykaslala by som sa na neho, on na teba kaslal ked o tom rozhodoval sam bez teba.

bluka2
5. dec 2022

Využila by som možno aspoň tu letenku a spravila by som si z toho pre seba poznávaciu cestu na vlastnú päsť. Určite sú tam nejaké pekné miesta naokolo. Stretneš zaujímavých ľudí a oni nech si užijú svoju rodinnú dovolenku. Samozrejme tiež ho postav až pred hotovú vec, čauko a dovi

lubina
5. dec 2022

Ja by som teda povedala, ze ked sa mamicka tak tesila, tak nech si to synacik s nimi uzije a ze ty stravis Vianoce so svojimi rodicmi alebo rodinou, ci uz surodencami a pod. A ze pojdete na dovolenku vy dvaja napr. vo februari, ale skutocne iba vy dvaja leboaj TY sa na SVOJU dovolenku tesis a hotovo.

strudlikmalicky
6. dec 2022

Zdá sa, že ťa až tak moc nepotrebuje a ani nežerie🤷🏻‍♀️

xckaret
6. dec 2022

Sed na zadnici na SK a nehraj sa na celebritu a zi realny zivot. Uz dalsia tema o protivnej svokre a dokonalej neveste

maribell
6. dec 2022

Že "nešla by som na tú dovolenku" 👀 to čo sú za rady 😅 naopak. Choď a uži si 😁 taká ponuka sa neodmieta aj keby som tam mala ísť so samotným diablom 🤣

kiki234
6. dec 2022

Naozaj neviem kde je proble.. Ked na tu dovolenku ist nechces tak nechod. A bavi ta stale doprosovanie? Ako nehnrvaj sa na mna ale ak by hento mne muz spravil, mal by namiesto dovolenky papa. Ak cgce ist na takuto dovolenku a nie s tebou daj mu zbohom

kiki234
6. dec 2022

@h2 je ok ue sa na to tesi cely rok. Ale vlastne na co sa tesi? Na muza ktory s nou ist nechce? Tak gratulujem na take tesenie teda 😀

h2
6. dec 2022

@kiki234 Nie, tešila sa na dovolenku s mužom vo dvojici. To, že ide aj jeho mama, zistila až potom.

kiki234
6. dec 2022

@h2 ja viem. Ale pytam sa este raz tesila sa na dovolenku s muzom, ktory s nou nechce ist? Ano necgce s nou ist ak by chcel isiel by s nou sam, nie on chce ist s mamickou. Ja by som sa veru na taku dovolenmu netesila. On vsetko rezervoval nie ona. Cgcem tym len povedat ze pokial by som sa ja tak velmi tesila na dovolenku a muz ma takto zradi uz 2hy krat radost by ma presla, a uz by som nie ze na dovolenku nechcrla ist, ale necgcrla ist s nim. Ten muz bude nejaky mamickovsky mamanek, a od takych ruky prec. Nastastie deti nemaju, aj to autorke vsetko mamicka dojebala

simonka22s
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
6. dec 2022

Dakujem za vaše reakcie k tejto situácii. Asi to nakoniec nie je problém iba ta jedna dovolenka keď sa tiež za pochodu dozviem ako on kúpil lístky na další rok na nejakú udalosť. A na otázku či sa má to chcel aj spýtať či by som tiež šla mi bolo povedané ,že veď predpokladal že v tom čase budem mat voľno. A pýta sa má teraz. Na to vravím že ty mi to len oznamujes. Myslím že tuto zlyhala už cela debata , a vidím za koho má vlastne ma

mateson
6. dec 2022

@viestta 👍

miamaria
6. dec 2022
danieli
6. dec 2022

A neskor pridu roky kedy budes chciet travit s rodicmi co najviac casu, aby si ich tvoje deti pamatali a co najviac uzili lebo jednoducho je to rodina a pomaly odchadzaju a ty nevies ci tu o rok este budu, pride cas kedy na tie dovolenky budete chodit uz len sami… nebudme prilis sebecki, doprajme a bude nam dopriate

zuzuliatko18
6. dec 2022

V tomto prípade nie je ani tak problém dovolenka s rodičmi, to sa vždy dá vyriešiť, ale chyba v komunikácii, a to veľká, keď jeden partner v takejto veci rozhoduje sám, bez diskusie, to by mne osobne neskutočne vadilo. A to píšem ako osoba, ktorá bola na dovolenke aj so svokrovcami, aj rodičmi a dokonca sme boli aj všetci naraz spolu.vzdy sme však všetko odkonzultovali a prebrali so všetkými zúčastnenými, pričom každý z nás trošku obrusoval hrany tam , kde boli nezhody alebo rozdielne názory.

zenazaba
6. dec 2022

"nebude kvoli mne robit doma rozbroje".... och, zena, z tohoto nic dobre nevzide. Posli ho na dovolenku s mamou a ty sa zatial poobzeraj po niekom, pre koho budes hodna viac ako blato na topanke.

karolinakr
9. dec 2022

Na takuto dovolenku by ma nedotiahli ani kamionom...🙂
Dalšia vec - chceš romantiku raz za rok- čo on na tom nechape? tak s mamou môžu dovolenkovat inokedy..este to slubi a zas nedodrži ..

luccija
9. dec 2022

Tá mamina choroba je nejaká vážna?

sisaka
10. dec 2022

@luccija to je dobrá otázka! Čo ak má vážnu chorobu a vyhliadky nie sú najlepšie …

Strana
z3