icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

cacianka
20. mar 2022

99% ti tu píšeme neupratuj, je to tvoja pomotaná zmanipulovaná hlava čo ti to nutká, ale nedaj sa. Zober hrniec bylinkového čaju antistress, sadni na lavičku, tvár otoč ku slnku a nasávaj novú energiu, v tom usetrenom čase namiesto rajbania kútov, nech mu tam aj hnije jeho bordel.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
20. mar 2022

No ale to si dost velky skok spravila, ked si zmenila pracu, dostala peniaze od sestry, našla novy najom, rozmyšlaš nad kurzami, novou kvalifikaciiou, čitaš knihy o sebalaske, opustas partnera - maš pochvalu odo mňa, väčšinou sa tie osudy na MK nemenia tak rychlo..Alebo si už bola v koncoch, alebo ti rady ludi pomohli, len ťa chcem povzbudiť aby si sa nevzdavala pri prvej prekážke a určite ndchod do velkoobchodu, lebo budeš plakat ešte viac. Najdi si predajničku, u nas v obchodnom centre predavaju nejake šišky v malom stanku, baba tam sedi, sem tam ide niekto okolo kupi si par kusov, lahka nestresujúca robota .

cacianka
20. mar 2022

Konečne pozitívna veta, že sme ťa nakopli
Keby som bola pri tebe, tak ťa fakt nielen nakopnem ale nakopem do prdele, aj vyfackam, aby si sa prebrala z toho ošiaľu.
Prosím ťa, ber to ironicky a s veľmi chabim pokusom o humor. Možno by som ťa ožrala, možno prepchala čokoládou, ale hocičo aby si sa uvoľnila z toho zovretia stereotypu. A to sama nepijem, takže zasa metafora.
Kvitujem že už si spravila kroky, len prosím ťa neskáč, radšej malé kroky

macko_usko222
20. mar 2022

nie neupratuj mu byt, jeho byt.Nech si uprace sam.Myslíš, že tým by si bola "lepšia v jeho očiach" ? nie, nebola..on je už tak zvyknutý na uprataný byt, že on ani len netuší kolko namahy je za tým, podla neho sa to samé upratuje.Takému mužovi, ktorý sa k Tebe tak neľudsky správa, never nič..žiadne že niečo ocení, nebude na teba škaredo rozpravát..Priprav sa že bude, lebo mu odíde aj jeho pohodlnosť a bezstarostný život ktorý vďaka Tebe mal..bude zúriť a bude to na Teba všemožne skúsať ako ťa dostat spať sladkými rečičkami ak zastrašovanie nepomôže.Buď silná a pripravená, musíš byť kôli sebe samej.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
20. mar 2022

@cacianka 🤣🤣

cacianka
20. mar 2022

No konečne, choď von, túlať sa po obchodoch, dobrý obed, zákusok, kávička, vonku na terase ti urobia v duši zázrak. Možno nájdeš aj oznam že hľadajú predavačku, keby niečo - pozrieš, sondujes,
Pozn. Tescoma má drahšie veci, oplatí sa ti to ?

frinty
20. mar 2022

Napis mi cislo uctu ja ti na ten zakusok peniaze poslem

1306monika
20. mar 2022

Dole klobúk že ste to vydržali tak dlho to samo o sebe je dôkazom že toho dokážete uniesť neskutočne veľa aste silná žena len si musíte veriť .
Čo sa týka syna nikdy nie je neskoro , tak by som začala asi tým že prídete z práce a žiadne behanie upratovanie kolo deti upravte si len svoj priestor a keď by mal pán manžel námietky tak mu výstavbe faktúru veď upratovačka kuchárka sú platené profesie a keď nie ste pre nich manželka mama tak si tieto služby treba zaplatiť
Ďalej by som asi považovala na dakym externými večerným vzdelávaním a to dokončiť si maturitu ( na vzdelanie nikdy nie je neskoro) a budete v kolektíve medzi spolužiakmi a zmeníte aj pohľad na život a možno aj nové vyhliadky do budúcnosti.
Zmeňte pohľad na to čo je vaša povinnosť v domácnosti a vašou povinnosťou nie je aby bol doma film servis a ešte aj polovica všetkých výdavkov ako pán manžel keď si vie deliť účty tak nech si delí aj povinnosť v domácnosti .
Začnite od seba robiť niečo aspoň maličkosť pre seba a určite od takého chlapa preč.
Máme anonymné telefónne linky kde vám dokážu poradiť čo ako na koho sa obrátiť
A váš syn by mne len raz vynadal a to by chlapec chodil špinavý a čo by si sám nenachystal to by nejedol a zrejme by musel chodiť byciklom do školy bo ani na to cestovné kým by si nezarobil by odomna nedostal ani cent.
Takže ak chce chalan peniaze nech si nájde brigádu.
Želám vám veľa sily a hlavne sa pozerajte na seba ako na silnú ženu čo sa ráno zobudí a povie si a stačilo .

elizabet173
20. mar 2022

môžeš aj mne napísať číslo účtu, rada ti prispejem na zákusok a kávičku

annamalaga
20. mar 2022

Autorka, potom napiš po dvoch týždňoch, ako sa Vám s dcérou darí v novom byte, držím palce, uvidis, možno časom ešte niekoho stretneš. Uzi si výlet , skamarat sa s niekym v práci, kamaractva sú veľmi dôležité, drž sa. Možno v budúcnosti nájdeš aj nový vzťah, pevne v to dúfam. Peknú nedeľu prajem.

brembo
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
20. mar 2022

@brembo aj mne možeš prispieť 🙂

brembo
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
20. mar 2022

A tomuto 💩💩💩🤦💩 chces vypulírovať byť ???

galioska
20. mar 2022

ked zvladas roky takeho muza, taku dusnu situaciu, zvladnes aj odchod

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
frinty
20. mar 2022

Keby nieco pis 💝

cacianka
20. mar 2022

@evamarek77 až od 1.4., dnes sa bola túlať po meste, konečne, a plánovať čo nové si kúpi do ! svojej ! domácnosti.
👍👍👍

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
brembo
Autor odpoveď zmazal
lala123
20. mar 2022

Si sikovna, rozhýbala si sa robíš prvé kroky k osamostatneniu. Ale prosím ta vážne si nájdi peniaze na kvalitnú psychologicku pretože aj keď budeš mat prácu snov a 5 izbový byt s takým mentálnym nastavením ako mas nebudeš nikdy šťastná. Myslím to v dobrom misis sa naučiť mat sa rada a dať seba na prvé miesto vo svojom zivote. Uvedeom si, že si príkladom pre svoju dcéru. Myslíš si, že je v pohode, ue 10 roko vidí, že mama je dobrá len na to aby bola slúžka? Musíš to ženiť koli sebe a koli nej. Už robíš prvé kroky je to super ale ty musíš úplne zmeniť svoje nastavenie a to bez odpbornej pomocí nedas. Myslím, že psychológa ti môže aj všeobecná predpísať neviem už presne ale môžeš mat preplatene sedení poisťovňou. Drzim palce a vážne skús to

sidon
21. mar 2022

chces odist, co je fajn. Len by som si po reakcii tvojho "priatela" davala trochu pozor. Zbytocne ho to provokuje vopred, a davas mu "zamienku", aby vybudil agresiu, zacal robit napriek a moze to skomplikovat tvoj odchod. Ako pisu mnohe zeny pri mensich detoch, asi by som zvazila ist na UPSVR a poziadat o zverenie dcery do svojej strarostlivosti teraz vopred. A potom sa uz pomaly pripravovat na odchod. Takto mu davas cas, ze uz vidi, ze sa nieco deje a moze sa postavit medzi teba a deti. Z jesitnosti ti moze urobit zle, zautocit na teba, nedat ti dceru, vyhodit ta z domu doslova... Tak uz by som na tie vylety a uzitie si vikendu pockala, ked budes od neho prec.

acrobaleno
21. mar 2022

Ak mám byť úprimná, až mi bolo do revu, keď som čítala ako mu chceš pred odchodom upratať celý byt. To som bola strašne frustrovaná, že ako to nemôžeš chápať. Ja len dúfam, že toto čo si napísala aj splníš a že mu tú jeho špeluňku neupraceš. Že mu nebudeš variť, prať a všetky ostatné veci.
Držím palce.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
inuzv
21. mar 2022

ahoj. prečítala som si tvoj príspevok a všetky reakcie. veľmi ti držím palce v tvojich ďalších krokoch a rozhodnutiach. verím, že váš vzťah s dcérkou bude naďalej harmonický a budete si oporou. so synom je to ťažké, chápem. odpozoroval žiaľ nesprávny vzor a ty si to včas nestopla. možno sa to časom spraví, chlapec si viac vecí uvedomí, keď pri ňom nebudeš. určite je to pre teba ťažké, odísť od neho. on to potrebuje. a keď ťa potom uvidí, aká si spokojná, vyrovnaná.... veľmi ti držím palce. píš nám svoje pokroky, aj neúspechy, vypočujeme si ťa, podporíme. aj toto teraz potrebuješ. musím ťa pochváliť, že máš krásnu gramatiku - určite sa ti podarí zamestnať v práci, kde budeš spokojnejšia a načerpáš veľa energie.
normálne som sa usmievala, keď si včera napísala, že si išla sama von, aby si si spravila radosť, dobila baterky.
musím súhlasiť aj s príspevkom od @sidon aby to otec detí neotočil (hlavne vo vzťahu k dcérke). samozrejme, že ti doprajem, nezostávaj medzi štyrmi stenami.
veľa šťastia a síl 🍀❤️