icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

1fifinka1
30. mar 2022

@0silvia0 na druhej strane, ona píla aj u nás. A naše deti sa nato museli pozerať. A to som povedala, to nikdy nedovolím, lebo som v tom žila. Není jej pomoci proste.

panda21
30. mar 2022

@1fifinka1 takýto príbeh máme aj v dedine. Žena trpela zevraj kvôli deťom(chcela kompletnu rodinu). Muž ju otlkal, nadával, vyhadzoval z domu. Deti ju prosili aby odišli preč od neho ale ona nie, samé výhovorky, že nemajú kam ísť a peniaze, a bojí sa ho atď atď. Hrozne mi pripomína autorku. Deti sú už dospelé, všetky rad radom prchli hneď ako mohli, prerušili kontakty s oboma, mamu neznášajú za to, v čom museli vyrastať. Doma sa už neukázali a žena naďalej trpí, a zasa si našla milión vyhovoriek, keď už nemá deti. Pije, fajčí, je z nej troska 😞 strašne ťažko sa na to pozerá ale najhoršie, že tie ženy si proste nechcú dať pomôcť, nepríjmu pomocnú ruku "lebo......".

1fifinka1
30. mar 2022

@panda21 hej, len veľa z nich si myslí, že je to len o nich. Oni vydržia, sú statočne. Ale čo si odnesú deti, si vie predstaviť len ten, čo to zažil.

andreatytler
30. mar 2022

@1fifinka1 Az ma striasa ked to citam. Velmi s tebou sucitim a zelam ti nech sa ti podari s tym bremenom zit stastny zivot. Taka velka skoda a nespravodlivost. Jeden zivot zniceny a druhy poznaceny a nasilnik si uziva zaluby.

1fifinka1
30. mar 2022

@andreatytler ďakujem. Nechcem aby toto bolo o mne, ale možno keď si to autorka prečíta, dodá jej to viac odvahy, že naozaj musí zmeniť svoj život.

andreatytler
30. mar 2022

@1fifinka1 Presne. Pis dalej. Tvoje prispevoky mozu autorke najlepsie pomoct, lebo je to dokaz co sa asi stane s jej dcerou ak zostane zit so svojim muzm a jej laska k dcere dufam bude dost velka motivacia na to aby urobila tento krok ktory je pre nu tak nesmierne tazky.

ol1234
30. mar 2022

@1fifinka1 nemám viac slov, len som Ti chcela napísať, že si úžasná žena! A určite tá najlepšia matka akú mohli Tvoje deti dostať.

karolinakr
30. mar 2022

@1fifinka1 to je chore a čo ta, tvoja mama ma masochisticke sklony? Co ju na ňom laka, ta bitka nadavky ponižovanie? Však to neni normalne a ešte ako mu tie peniaze dala...mali by ste sa s bratom spojit, tatko do vazenia pekne nech caluje, čo mu mamadala nech vrari späť...Inak tvoja mama nema duševnu chorobu skrytu? Ostavat s niekym, kto mi ublizuje piť a triast sa, co je nenormalna? Ako to zdóvodňuje? že ho lubi? na tvojom mieste jedneho dna vsetko vykričim tatkovi, lebo teba to neodpustenie zožerie a on sa bude smiať ..mamu by som dala napsychiatriu aprotialk.liečenie.I ked je pravda, ze proti voli sa neda nic.Čo ona na ňom vidí? No ja by som vyvadzala ako šialena, neviem si predstavit taketo niečo tolerovat ani nehrozi, zeby som s takym chlapom ostala.Ona ma malo sebalasky

1fifinka1
30. mar 2022

@karolinakr no vieš, takto. On ma 120kg, ona 50. On sa krivo pozrie a ona chce mať proste pokoj. Presne ako autorka. Radšej ustúpi. A na proti alkoholické nikoho nedostaneš proti svojej vôli. A sú obaja dospelí, nedá sa s nimi jednať. Otec mi pred 4rokmi zakázal k nim chodiť. Chodila som pozerať mamu tajné, keď nebol doma. Vieš ja neviem, on je úspešný pan riaditeľ, každý ho zdraví, každý ho velebi. Možno je na seba pyšná, že si vybral ju. Aj keď viem, že ju podvádzal. Ja naozaj neviem, oni sú stará škola. Keď sa im pokazil televízor, keď mu to povedala, daj jej takú facku, že padla na zem. On zarába hrozne peniaze, ale veľkú väčšinu na hádže do automatu. A vždy kričí, že to je kvôli nej. Naser ma a všetko pôjdem prehrať. Ako to dedičstvo. Bolo to vyše 30 000 eur. Spolu S predajom ich bytu mohla konečne žiť slušne. Ale ona nie. Toľko krát som ju prosila, plakala, nech odíde. Nepomohlo nič. Vraj ja som stále len dieťa a nemám sa do nich starat. Tak som to už viac menej vzdala. Ale ťažko sa s tým žije. Veľmi.

panda21
30. mar 2022

@karolinakr https://noizz.aktuality.sk/zaujimavosti/co-je-t... áno, je to v podstate psychická porucha, s tým neurobí nikto nič.

1fifinka1
30. mar 2022

@karolinakr a pritom vyštudovaná zdravotná sestra, 30 rokov robila v nemocnici. Musí veľmi dobre poznať všetky riziká chlastu, liekov atď...

andreatytler
30. mar 2022

@panda21
@1fifinka1
@karolinakr
Najhorsie na tom je to ze takychto pripadov je viac, len sa o tom nerozprava. Tie zeny tam dobrovolne trpia a dufaju ze sa partner zmeni. Ta predstava ze by odisli je horsia ako to ponizovanie a tyranie co poznaju. Oni maju svoj svet a ten poznaju a vedia co mozu ocakavat a ako sa chovat a to im dava pocit bezpecia. Ak by odisli, tak je to jedna obrovska neznama, nic nie je iste, nic nevedia a to je desivejsie ako tie facky a krik. A samozrejme do toho hroza ze co povie okolie. A asi by si tiez museli priznat ze urobili v zivote obrovsku chybu ked si zvolili toho chlapa.
A kolko takychto zien umrie predcasne ci uz ako obet nasilia alebo sa utrapia.... ved nikto nedokaze takto fungovat dlhodobo bez nasledkov. Ja sa bojim ze autorka je (alebo uz coskro bude) tiez na tom velmi zle zdravotne.
Je to nesmierne frustrujuce, lebo riesenie je v skutocnosti pomerne jednoduche len oni tomu neveria, alebo to nedokazu pochopit.

1fifinka1
30. mar 2022

@andreatytler keby sme touto diskusiou "zachránili" co i len jednu ženu (napr. autorku a možno to čítajú aj iné ženy), alebo co i len jednu malú detskú dušičku mala zmysel.

0silvia0
30. mar 2022

@karolinakr tu by sa bolo treba pozriet aj do detstva tejto zeny. Vacsina tychto zien nepoznala od rodicov prijatie, rodicia boli kriticki, manipulativni, deti nedostavali lasku, ale samu kritiku a chlad. Chcu sa rodicom zapacit za trosku pochvaly, za kusok pekneho slova. Tak robia co rodicom na ociach vidia, posluchaju, len aby si ich rodicia vsimli. Tento vzorec si prenesu aj do partnerstva. Za kusok lasky podliezaju a nechaju sa partnerom fackovat, vo svojej hlave si to ulozia tak, ze ved partnerovi im na nich zalezi. Potom aj ta laska vyprcha, zostane len ponizovanie.
Ale vacsinou su to ludia, ktori nedostali dostatok lasky v detsve, neziskali vlastnu sebahodnotu a nedokazali ten deficit spracovat. Lebo je aj kopa ludi, ktori vyrastali v kritickom prostredi a napriek tomu to spracovali a funguju bez ujmy.

andreatytler
30. mar 2022

@1fifinka1 Presne tak, ved tu ju hadam aj tisicky zien a su tu velmi dobre a vecne rady.
Tvoj prispevok ma o to vacsiu cenu ze mas odvahu o tom rozpravat. Velakrat okolie odsudi rodinu za to ze sa na trpitela len prizeraju a nic neurobia a tak ani rodina o tom nechce hovorit a vsetko to nahrava tomu tyranovi, lebo vsetci sa navonok tvaria ze sa nic nedeje.

Autorka, nemaz diskusiu uz aj koli inym zenam ktore su na tom tak ako ty.

karolinakr
30. mar 2022

Prikladám sem jeden dokument To všechno z lásky, 3 ženy rozprávajú o spolužití s tyranom, jedna po skončení spáchala samovraždu...

https://www.youtube.com/watch?v=X-uhLFz_4W4
andreatytler
31. mar 2022

@1fifinka1 Ked som vravela ze okolie odsudi rodinu zato ze sa na trpitela len prizera a nic neurobi, tak som to myslela tak ze to je iba pohlad okolia... ze oni to vidia tak ze rodina nic nerobi. Rodina sa pritom snazi a aj dusu by vypustili za zmenu ale nic nezmozu. Toto ale okolie nevidi alebo nechce vidiet.

acrobaleno
31. mar 2022

@karolinakr Boze, to sa velmi tazko pozeralo. Chudera Eva.

1fifinka1
31. mar 2022

@andreatytler máš úplnú pravdu. Ja som sa nerozprávala so sesternicou rok, keď mi povedala, že prečo sa o mamu nestarám. Ze prečo jej nepomôžem a rôzne iné nepríjemné veci. Veľmi ma to vtedy ranilo. Raz ju vzala záchranka do nemocnice presne na štedrý deň. Volala som to mojej krstnej, jej sestre. Potom mi volal manžel druhej sestry, môj ujo, že načo som im to volala, a prečo som im skazila vianoce. Celé som ich vtedy preplakala. My sme celkovo boli izolovani sociálne, keďže k nám nikto nechodil na návštevy. Neviem ako to ma autorka, ale k nám jednak nikto nechcel ísť, kvôli otcovi, keďže je často keď si vyzere konfliktny a agresívny, dvojak on nechcel aby sa von dostalo, že čo sa u nás deje, keby sa mama posťažovala. . Keď som povedala jej sestrám, aby mame dohovorili povedali, že oni sa do jej života starať nebudú. Ze je to jej život a vybrala si ho sama. A otca sa báli.

elenita
31. mar 2022

@1fifinka1 je mi to velmi luto ☹ cloveka az boli citat to, nieto este prezivat to...

1fifinka1
31. mar 2022

Ešte som si v noci, keď som nemohla späť spomínala na tie noci, keď sa hádali.mohla som mať vek ako jej dcéra, schovaná pod perinou som plakala, zatiaľ čo otec kopal do dverí, a vyvalil ich so zárubňou a s nožom v ruke napadal mamu. Skoro každú noc sa hádali a potom velkodusne udobrovali. Ja som potom šla do školy uplakana, nevyspatý, plná strachu a beznádeje. Závidela som všetkým deťom, ktorým mama doma nachystala desiatu do servítku a boli do ružová vyspinkane. Autorka, myslíš niekedy nato ako je to vojej dcére po vašich hádkach?

lala123
31. mar 2022

@1fifinka1 je mi veľmi ťažko už len z čítania... si veľmi silná keď po takom detstve sa s teba stala taka super mama. Keď tvoj príbeh nepohne autorkou a nenakopne ju tak už asi nič.....ale niejak podvedome čakám, že ona začne svoji obranovat, že on nepije a nie je agresívny na deti. Lenže podstata toho celého je stále rovnaká. A to chlap , ktorý si absolútne neváži svoju ženu , nemá ju za nič a deti sa musia na to pozerať a zit v tom. Autorka prosím ta konaj a zachráň čo sa ešte da.

1fifinka1
31. mar 2022

Asi 2 roky dozadu mi volala, že jej mám prísť umyť vlasy. Pýtam sa čo sa stalo? Ze ma zlomenú ruku v ramene, že spadla. Pomyslela som si, určite si spadla. Hovorím jej, mami ale ja nemôžem, mam to k vám 100km, musím do práce, potom robím korbace, a mam 3 deti. nemôže ti ich umyť otec? Ze nie. Tak jej vravím, vieš čo, pôjdeš k nám, postarám sa o teba, ale chodiť hore dole nebudem. Prišla som po ju, otec ožratý spal na valende a vykrikoval vyzuj ma, vyzuj ma! Triasli sa mi ruky hrozne som sa bála, že sa zobudí a zbiije nás obe. Ženy a to mam 43rokov. Rýchlo som vzala tašku a ušli sme. Bola u nás 3 mesiace, každý týždeň na chirurgiu sme chodili, pribrala 6kg. Manžel jej po nociach chystal izbu, že u nás ostane bývať. Po 3 mesiacoch sa vrátila znova k nemu, a už o hodinu mi volala, že jej znova nadával, že je pi.. a má ísť odkiaľ prišla a podobne. To proste nepochopite a ona sa k nám nevrátila. Keď som sa jej pýtala, že kde bol vtedy otec keď sa bolo o ňu treba starat, kde bol keď nemala zuby a s bratom sme jej zaplatili 2000e na zuby lebo plakala, že sa nemôže najesť, kde bol keď s nou trebalo ísť k lekárovi. Zriadila som jej účet keď zdedila tie peniaze, hovorím jej sú len tvoje. Konečne sa mu nemusíš o nič prosít. A viete čo urobil? Kúpil do obývačky trezor, taký ten trezor do steny, šiel s nou do banky a ona peniaze vybrala a na Peťko tu máš peniazky za tie roky ponižovania a zničeného života a ponizuj ma ďalej a ešte ti zato zaplatím. A on si ich zamkol do trezora. Budím sa v noci spotená, takmer každú noc sa mi o nich sníva, busi mi srdce, mávam závrate, úzkosti a mnoho iných ťažkosti. Zničili mi proste život a to naozaj pozná len taky človek, čo to zažil. Viete a stačilo by tak malo, aby mama od neho odišla.

1fifinka1
31. mar 2022

@lala123 to ona nemôže vedieť, či nebude agresívny časom aj na dcéru. Povie, si cela mama a toto hento. A hlavne mne je tej jej dcéry tak strašne prestrasne luuto, že si týmto musí aj ona prechádzať, všetko si ponesie so sebou, všetko......

1fifinka1
31. mar 2022

Ja nechcem aby ma ľudia ľutovali, neberiem antidepresiva, ani nechodím k psychiatrovi. Mam skvelého manžela, ktorý stojí pri mne, chodíme spolu na túry, celé leto trávime spolu ako rodina, mam veľkú záhradu, chováme zvieratá, bojujem s tým ako sa da. deti sú pre mňa všetkým. Chcem len aby si autorka uvedomila, že je to len a len v jej rukách, že môže všetko zmeniť a dodať jej silu a odvahu a nech si prečíta, čo to urobí s jedným dieťaťom ak sa nič nezmení. Ja si to ťahám ako veľkú ťažkú guľu na nohe celý svoj život. Snažím sa zo všetkých síl s tým bojovať, ale nikdy sa to už nevymaze, spomienky ostanú a následky tiež.

silviaa
31. mar 2022

@1fifinka1 je mi velmi luto cim si musela prejst. Si odvazna zena, obdivujem ako si sa postavila na nohy. Dakujem ze pises o sebe, pevne verim a dufam, ze tvoje spravy autorke otvoria oci.

mamutka
31. mar 2022

@1fifinka1 ja som Ti vďačná za to, že to sem píšeš. Aj keď je mi veľmi ľúto, že si to musela zažiť. Verím, že si to ženy prečítajú a začnú konať. Nie len autorka. Nech už deti nemusia takto trpieť. Možno by tu na nástenke ako hlavná téma mali byť takéto skúsenosti, aby to niektoré ženy nemohli prehliadnuť, aby pochopili, komu sa najviac škodí a zistili, že naozaj niečo môžu a aj musia urobiť. Nech sa Ti darí ❤️

lala123
31. mar 2022

@1fifinka1 presne si napisla to, čo som najprv ja nechcela napísať. Dcera je ešte dieťa ale o 4 roky sa bude menit na ženu. A on nemá k ženám žiadnu uctu. Proste ženy má za nič. Aj keby mal inú partnerku tak by sa ku nej hnusne choval ale zalezi aj od toho koľko by mu ona dovolila. Aj ja si myslím, že časom bude hnusný aj k dcere...zaujimalo by má či niekedy objal dcéru a dal jej napr pusu, pohladkal po vlasoch. Myslím si, že veľmi nie. A ešte jedna vec má napadla. Mila autorka pozri sa objektívne na seba. Už teraz zvazujes branie liekov na spanie. Čo bude o 5 rokov? Pôjdeš zdravotné len dole pri takom človeku . Ako sa potom chceš postarať o dcéru? Prosím ta konaj čím skôr. Kým vládzeš a mas ešte sny o lepšom zivote. Lebo časom v tebe ubije aj tie sny a budeš len zatepknuta, rezignovana zena.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal