Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
@1fifinka1 tvoja mama no ako to povedat, mna dost rozculuje, ked tak niekto odovzda osudu a skodi sam sebe.Mala som aj ja vela hadok s mamou, vzdy to skoncilo s tym, ze si ju nevazim, tak tipujem, ze aj tvoja mama vsade mozne vidi chyby, len nie v sebe.Nemala by som na to nervy.Asi by som jej peniaze ani neodovzdala.Nechcem ju urazit-ale ona musi mat nejake duševne bluznenie, ked sa takto tvojim otcom necha obalamjtiť.. A musi aj prijat nasledky svojich rozhodnuti...A ked bude otec chory nebodaj uvažuješ o jeho opatrovani? Ja nie, z jednoducheho dóvodu - gemblerov je nepodporujem, ked ma dost rozumu hadzat peniaze do automatov, ma mat dost rozumu si šetrit na opatrovatelku, dalej ubližil mame, bratovi poškodil ucho - ma narovaši dost, a neukaže jasny dókaz lutosti, keby mal tam aj pred kňazom klačať cely deň, nevzala by som ho..A toti by som mu všetko takto vytmavila pred odchodom na 2.svet, nech ma nad čim rozmýšlat..
Ty ked nechceš chodit na terapie, to je tvoja vec, len ja som čitala veĺa psychologickych knih na ró-ne temy a su tam vyborne veci, niektore knihy si aj online možeš vypožičat z knižnice a jedna kresťanka Joyce Meyerova ma veĺa knih o uzdravení..a vela vyučovaní...Sama prešla znasilnovanim od otca a trvalo roky, kym mu dokazala odpustiť, takže si tym uzdravovacim procesom aj sama prešla
@karolinakr peniaze šli rovno jej. Takže ja som sa k nim nedostala a boli jej. Čokoľvek by s nimi urobila, dedičstvo je jej. Na terapiach som bola, samozrejme, ale všetci z tých 4 psychológov usúdili, že viac sedení nepotrebujem. Dávali mi rôzne testy, zistili ze som nadpriemerne inteligentná, vypočuli si ma, a povedali, že ďalšie sedenia nepotrebujem. Možno videli, že to zvládam. Mam doma knihy, akurát čítam 3. Takže bojujem. Sú dni lepšie, aj horšie. Neplánujem sa o neho starať, ale premýšľam, že kto sa bude. Niekto sa bude musieť.
Mila @autorka, uplne zdielam nazor @cacianka. Je uzasne, ze si si dohodla ten najom a si rozhodnuta odist. Dceru vsak v ziadnom pripade nenechavaj otcovi. Preco mu chces dat do ruk tu moc, aby rozhodol on??? Co on je viac rodic ako Ty? Obaja ste pred zakonom rovnocenni rodicia a kym neboli sudne alebo neodkladnym opatrenim zverena jednemu z Vas, mozes s nou odist aj teraz hned. Porozmyslaj, ako to moze vyzerat neskor pred sudom a co im nabulika otec, ak v sebe najdes silu odist, ale nenajdes silu vziat si aspon dcerku? Akurat tak jej povie, vidis, zdupkala, vzdala sa ta, nechce ta. Je jedno, aka je realita, ze Ty to chces urobit z lasky k nej a s nim sa chces dohodnut. To na neho predsa neplati! Bud o krok vpred a Ty urcuj, ako to bude dalej vyzerat! Posielam vela sil a myslim na Teba ❤
Prosim, daj este dnes ten navrh na neodkladne opatrenie. Lebo to urobi on a budes sa trapit bez dcerky este viac ako do teraz. Velmi ta prosim, urob to. A zajtra zo skoly si ju vezmi k sebe a k sestre. On chyti zachvat zurivosti,ked zisti ze si odisla a na dcerke sa odreaguje. Uvidis. P
Pre pána, to nemyslíš vážne, ze tam to dieta chceš nechať so psychopatom a tyranom, čo myslíš, na kom sa bude vrsit, keď tam nebudeš? Neopúšťaj ju a ber ju so sebou.
Autorka, nenechaj mu dcérku!!!!!! Nerob jej to. Ty si taký istý rovnocenný rodič ako on. Zober ju zo sebou. Ak jej niečo urobí, dokážeš s tým žiť????
Začne ju proti tebe huckat....
@cacianka
a ostatne dievčatá čo ti radia to iste.
Aj ja sa budem opakovať, prosím Ťa nechaj si odborne poradiť, krásne si si to naplánovala a veľmi ti želáme, aby ti to tak dopadlo, ale on sa len tak nevzdá. Nie je lepšie, že budeš mat aspoň právne ošetrený vzťah s dcérou?
Ja sa normálne o teba bojím. Normálne nejak neprispievam, ale tebe musím znovu napísať, že nie je hanba požiadať o pomoc inštitúcie, ktoré sa denno denne zaoberajú rovnakými problémami.
Vidíš, čo ti poradila psychologicka, či u koho si bola. Nič dokopy. Na sedenia môžeš chodiť aj potom, keď budeš mat pokoj, teraz potrebuješ právnu pomoc predovšetkým 🙏🙏🙏
@brembo ty maš od čoho prezyvku odvodenú? Mne pripomína gongolec
@brembo toto je svätá pravda. My ho nepozname neviem, čoho je schopný ale treba zvýšiť ostražitosť o 100%
V žiadnom prípade nenechaj dcéru s ním. čo ti to napadlo, nechať dcéru s tyranom? Vieš ako sa ti pomstí na odchod? Cez ňu. Neviem presne ako, ale nejako hej. Lebo vie, že to ta bude najviac bolieť. Nechas ju tam, jeho právnik povie, že si opustila celú rodinu, aj deti. Pritazi ti to. Dokumentuj si všetko, ale dcéru ber určite so sebou.
A porád sa na tých linkách. A nepíšem ti to preto, aby si upustila od sťahovania, v žiadnom prípade. Sťahujte sa.
Ja nezvyknem prispievat a napisem Ti len jedno : Ak nevezmes HNED zo sebou aj dceru, na pripadnom sude to pouzije PROTI TEBE, ze utiekla a vysrala sa na deti..! Ak chces toto, tak nech sa paci chod bez dietata..
Si na dobrej ceste k zmene, tak uz prestan byt naivna a neber ohlad na niekoho kto ta ma za chuderu !!
Práve začínam uvažovať, či téma nie je možno vymyslená? Ale každý sudca, sudkyňa a oprávnene by sa spýtali: "môže byť taký zlý, ako tá žena hovorí, keď s ním nechá deti? Kto by už nechal deti tyranovi? Určite nie milujúca matka, ktorá ich chráni. Niečo tu nesedí."
@anonym
Dobre ti tu radia, zober dcerku so sebou.
Ak ju tam nechas, moze to od teba casom brat ako podraz a znici toshirt vas vztah...
Drzim palce, uz bude len lepsie..to najhorsie - rozhodnut sa, mas za sebou 🙂))
@1fifinka1 záleží ozaj od psychológa :( oni moc nepomôžu podľa mna. Oni len počúvajú. Ak počúva manžel, je to podľa mna viac ako psychológ ❤️ Čiže pomôcť potom jedine nejaké psychoterapie keď tak, fakt neviem :( ono by si potrebovala vymazať spomienky, to sa nedá. Teraz máš v sebe stres že čo bude s ňou alebo s ním ak budú potrebovať pomoc. To ta vnútorne ubíja, lebo… prečo by si im mala pomáhať? :( začo? Iba preto že si “ich”? Netráp sa budúcnosťou, budes tieto veci riešiť keď prídu. Teraz zi svoj život najlepšie ako vieš a tak ako ty chceš. Netráp sa tým, čo bude… ak bude. Potom sa k problémom nejako postavíš a zariadis. Naozaj ten spánok je najväčší problém. Ten je základ celkovej psychickej aj fyzickej pohody každého z nás. Si uzasna žena, si uzasna mamina ❤️
@bluka2 celú diskusiu som práve prečítala...a neverím,ze toto je pravdivý pribeh... vždy keď ste ju "podrypli" sa niečo zlepšilo..zrazu jej sestra zo dna vyplatila 7000... zrazu zo dna den zmenila pracu...zrazu zo dna na den našla byt a presťahovala sa...po tom vsetkom sa sťahuje bez dcéry..to mi uz fakt dekel odpalilo..a zrazu ide na celý vikend k sestre...neviem, pre mňa tazko uveriteľný pribeh...
A neustale točí dookola ako manzelovi pred odchodom vygruntuje byt a ako sa s nim dohodne ...
Nuž, zaujímavé čítanie..
@vladinka ja som tomu doteraz verila, ale myslím, že to môže byť proste aj nejaký admin, čo chce, aby to tu žilo. Ten posledný príspevok, že umyla som podlahy, ...., nechám dcéru to je už trochu moc. Každopádne môžem sa mýliť. A aj keby tento bol vymyslený, tak existuje veľa podobných, pravdivých.
Ak sa mýlim, autorka, sorry. A v tom prípade ti naďalej želám úspešný dôležitý krok v živote teba a tvojej dcéry zajtra.
Ak je to vymyslené - chcela som napísať, si debil, ale možno to popísané niekomu aj pomôže
@bluka2 prvých cca 5 strán som verila,ze je to pravda. Ale ked som ďalej čítala,uz sa mi to nezdalo....a človek, ktorý je v takejto zúfalej situácii a neprijme od nikoho pomoc, to je tiež divné....aspon teda som sa dočítala,ze nikomu z Vas nenapisala spravu...
A tou dcérou u otca to len zaklincovala....
Som fakt zvedava, čo bude ďalší príspevok.. tipujem,ze utekala pre dceru a zobrala ju k sebe..
@bluka2 jeden z pribeh o kde matka nechala dceru u otca tyrana si pamatam . Chuda dievca. Mladsie dieta si matka zobrala so sebou k babke sla a tato dievcina ked zmaturovala sla za nimi zit ., no ta mama bola divna ze chodili s babkou na prechadzky ju nechceli so sebou a varit si musela sama, a neskor jej stale vsetko len negativne hovorila uplne toxicka a ona chcela len maminu lasku. Ktoru nikdy moc nemala. ( a otec ju bil) Proste obaja rodicia nanic .. este ju Niekto obvinoval ze urcite nejak ona ublizila matke .. jo ta jej donekonecna vycitala ze v 17 dosla domov opita a vracala 😳mala zlu partiu pubertu a trapilo ju co mà doma..
Nechce sa mi verit ze odides bez dcerky. Toto jej urobis ? Pre to dieta to je Jasne ze opustas ju nie len jej otca . @cacianka ti dala dokonaly navod co robit. Na sude to bude pre teba horsie ked opustis deti a potom zrazu budes ziadat o dceru ci striedavku. Ako nemozes byt z neho tak pokakana ze by si nechala malu tam tvoj materinsky instinkt je slabsi ako tvoj prehnany strach. ??? Alebo je toto fake tema ozaj.

Autorka, drzim Ti palce.