icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

acrobaleno
1. apr 2022

Prečo vymazala svoje príspevky?

daniela1911
1. apr 2022

@acrobaleno lebo sa urazila, a cíti sa poínížená, že jej ľudia neveria. Pritom pointa bola iná.
Škoda, veľa z nás tu tejto diskusii venovali čas a ponúkali pomoc. A nakoniec skončí takto.

acrobaleno
1. apr 2022

@daniela1911 vážne? Podľa mňa je to prehnaná reakcia. A tým babám, čo jej tu tak pomáhali tiež písala?

karolinakr
1. apr 2022

Všetko si zmazala, ciže cela diskusia bola fejk prepač ale ked niekto ma nevysporiadane finančne vztahy roky so sestrou v pondelok večer a v utorok rano piše, ze už ma na stole 7000e, no...Chcela som ti verit ale takto tym zmazanim si len ukazala, že pravda bude niekde inde. Nevadi, ty sama mas zodpovednost za svoj život a nas to už trapiť nemusi...

karolinakr
1. apr 2022

@acrobaleno lebo nas tu ťaha za nos A dalsia vec, ty si bola medzi neveriacimi,,pisala ti sukromnu spravu?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
1. apr 2022

@karolinakr ja som bola medzi neveriacimi? Nič také si nepamätám, že by som sem písala. Ja som skôr mala nervy, že 20 rokov s ním je, nikdy mu nič nemohla povedať a teraz si myslí, že to zmení, keď sa s ním chcela rozprávať o odchode. Ale nepísala mi nič.

karolinakr
1. apr 2022

@acrobaleno jaj neviem asi som si zmylila ta s podobnym nickom, neviem presne asi 2 baby, mne sa to s tymi peniazmi nezdalo, ale nechcela som podrypať

1fifinka1
1. apr 2022

Neobvinujte ju ženy, je to pre ňu iste ťažké. A čítať nepekne veci nepridá nikomu. Je unavená, nevyspata, vyčerpaná a bojí sa. Každé hoci aj jedno nepríjemné slovo ju boli 2x viac ako zvyčajne. Ze to zmazala mrzí aj mňa, ale nikto z nás nežije jej život, všetci sme tu teoretici desiatky kilometrov od jej (ne) priateľa. Je už teraz na nej ako sa s tým vysporiada, nesirte tu konšpiračné teórie nikomu to neprospeje.

lala123
1. apr 2022

@1fifinka1 chcem tomu verit

sidicek
1. apr 2022

@lala123 a ja zas chcem veriť, že žiadne dieťa v takychto otrasnych podmienkach nevyrasta.

beuss
1. apr 2022

Ja teda sledujem diskusiu odzaciatku, nepisala som nic, aj ked by som mohla rozpravat, moja mama zila prez 20 rokov s podobnym pripadom, aj ked nebol to az vobec takyto extrem ako autorka ma doma. Ale tiez tam boli bitky, hadky, ponizovanie, alkohol... Na mne sa to tiez podpisalo,tiez mavam uzkosti z hocicoho a nikdy nato nezabudnem. Aj ked dnes mam s otcom pekny vztah, je skvely dedo a pride mi to ako keby chcel dohnat to,ze na mna ako dieta cele roky sral... Cize mala som nutkanie tu napisat esej, ze sa to podpise hlavne na jej dcere. Ale teda autorka nehnevaj sa, to ako si to zakoncila, mam dost. Cez 20 stran Ti tu baby pomahali, nasmerovali Ta co a ako, ponukli financnu, materialnu aj psychicku pomoc, obetovali svoj drahoceny casa Ty sa nakoniec ozves prave tym 2, ktore cely Tvoj osud spochybnili 🤦 Presne ako sa hovori: Jaky si to udelas, takovy to mas... Cely zivot dres a robis sluzku a rohozku dvom kretenom, ktory Ta maju za odpad, namiesto toho aby si pomohla svojej dcera a vymanila ju z tohto toxickeho zivota. To iste si predviedla aj tu, ludom, co sa Ti tu snazili mesiac pomoct si sa otocila chrbtom a tym, ktore Ta spochybnili si isla nieco dokazovat🤦 Ako sorry, ale presne ako napisala
@karolinakr nasrat takym ludom.
Hadam Ta v zivote este osvieti a urobis krok vpred hlavne kvoli dcery.

beuss
1. apr 2022

*oprava dcere.

daniela1911
1. apr 2022

@acrobaleno mne nepísala, a pýtala som sa jasne, odkiaľ je, že viacerí chceme pomôcť.

brembo
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
1. apr 2022

@karolinakr
@daniela1911
a ja zase celkom verím, že niečo takéto môže byť. A dokonca aj to, že jej sestra dala peniaze. Len, mne najviac vadilo, že baby tu mali super postrehy a ozajstnú ochotu pomôcť, písali jej dlhé trachtáty ako a čo má spraviť a ona dá pod to príspevok s tým istým a ešte aj naopak spraví.
Ja len drží palce, aby naozaj odišla odtiaľ, dostala dcéru do svojej starostlivosti.

inuzv
1. apr 2022

@1fifinka1 verím jej. určite to bolo pre ňu ťažké, presne, ako si napísala. nestihla som si prečítať, čo v noci písala. mala niečo nové? možno sa sem ešte vráti a prehodnotí situáciu tu, pod príspevkom.

sidicek
1. apr 2022

@inuzv tak ale tu vidno prečo takto dopadla, pomoc odmieta, ešte sa uráža, každý viní okolie,napr. sestru, svagrinu, že nezasiahnu, ale keď sa nedá tak sa nedá. Pomôcť sa dá len tomu, kto o to stojí.

daniela1911
1. apr 2022

@acrobaleno ako ja ani neriešim či je to skutočná alebo vymyslená téma (bodaj by bol - kvôli tomu dieťaťu), dokonca mi nepríde divné ani mat z vecera do rána 7tis €.
Ja skôr riešim odpisovanie a riešenie zo strany autorky. Ok. nechcela od cudzích prijať pomoc, ale strana o tom ako má 200 pozit.hodnotení a kto chce až jej napíše… proste asi táto diskusia nemala mat toľko strán, lebo už tu bolo povedané všetko a začali (z môjho pohladu) nezmysluplné príspevky. Mala nám autorka o mesiac napísať ako čo.

vladinka
1. apr 2022

@karolinakr možno si myslela mna. Mne pisala vcera súkromnú správu a tuším aj @bluka
Je to presne ako som pisala v mojom komente,ze ked ste ju "podrypli" hned sa nieco zmenilo..zo dna na den ju sestra vyplatila, na dalsi den uz mala ubytovanie a v piatok/dnes chcela ist k sestre bez dcéry..ja som na to napisala ,ze očakávam, čo bude dalsia reakcia ,ale tipla som, ze teda aj dceru zoberie....
Netvrdím,ze téma je vymyslená,ale myslim,ze vsetko, co sa zo dňa deň zmenilo sa v skutočnosti nezmenilo.... neverím tomu a myslim,ze pani je stale doma zavreta v izbe a čaká,ze sa "dohodnú"...bodaj by som sa mýlila...
@autorka úprimne ti držím palce, že dokážeš začať nový život.. veľa báb ti tu ponúklo pomoc o ktorú nestojíš, ale všetci tí fandíme👍, tak zabojuj a zmeň svoj zivot❤️

janickacrazy
1. apr 2022

@vladinka ja si nemyslím, že je to vymyslená téma, lebo dosť vecí tam znie naozaj reálne, ale chápem trochu aj autorku, že sa odmlčala, lebo takíto ľudia majú občas prehnané reakcie a riešia úplne nepodstatné veci, akoby nevedeli odlíšiť, čo je doležité, proste sú na tom psychicky ozaj zle a tak to aj vyzerá. No dúfajme, že naše príspevky autorke trochu pomohli a ak aj nie, tak možno inej žene v podobnej situácii. Možno sa autorka aj preto odmlčala, lebo proste nedokázala odísť, kto vie.

vladinka
1. apr 2022

@janickacrazy áno,presne to si myslím,ze jej problemy su skutočné,ale to ze ju sestra vyplatila a ona si nasla pracu a byt , to sa podla mna nestalo.......to napísala len preto, lebo sme jej vsetci fandili vrátane mňa ....a k tomu tie jej vymazane komenty...

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
1. apr 2022

Ja stále dúfam, že dnes spraví ten krok, ktorý jej dcéra tak potrebuje. Mne písala a je to podľa všetkého reálna osoba, s týmto problemom....

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
1. apr 2022

Super, že si napísala, akurát, keď som si otvorila túto tému. Držím veľmi palce na dnes, ozvi sa večer keď bude po. Nechcem sa opakovať, ale mysli na dcéru. Syna sa spýtaj, čo chce ísť. Nie len kvôli súdu, ale hlavne kvôli nemu. Aj keď povie nie, možno ešte všeličo prehodnotí v budúcnosti aj keby o 10 rokov a bude pre neho dôležité, že si sa opýtala.
Dohoda nie je šanca, nestracaj s tým energiu. Myslím na teba a posielam všetku svoju silu!!!

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
1. apr 2022

Pozeraj dopredu. Sustred teraz svoju energiu iba na budúcnosť, na to, ako ti odľahne, ako veľmi pomôžeš dcére.

reuska1
1. apr 2022

Preco namiesto minania energie na upratovanie si radsej nezasla na urad prace a nasledne na sud s neodkladnym opatrenim? Uvidis ako budes lutovat,ked ta predbehne.