icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

1fifinka1
1. apr 2022

Autorka, nezabudni ze si PN a môže ti prísť kontrola, hoci aj z prace. Keď chceš odísť na celý víkend preč

elenita
1. apr 2022

Prosim Ta, nepis, ze takym zenam ako Ty nikto neveri. Preco sa zameriavas na to negativne?? 2 ci 3 vyjadrili pochybnost, dalsich 50 pomoc a podporu. Sustred sa na tych 50. A nechci sa s muzom dohodnut, to je nemozne.

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
1. apr 2022

@1fifinka1 však to je jedno, nech jej prinajhorsom aj pokutu výrubu, koľko to môže byť? Kaslat na to, nech hlavne ide, prípadne na tú pokutu sama vyzbieram! 🤑

vladinka
1. apr 2022

@autorka predo mnou sa nemusíš obhajovať,ja som len napisala , co si o tom celom myslim... úprimne ti držím palce, aby si sa postavila na nohy tak ,ako nam to tu prezentuješ🍀

cacianka
1. apr 2022

No a čo keby sa vypytovala, stačilo spomenúť že ideš niečo pomôcť, dať sa vysadiť vo vedľajšej ulici a hotovo.
Ženy ale ja aj chápem iracionálne správanie, dlhé roky týrania, manipulácie, urážok a znevažovanie veľmi poznačia psychiku. Takéto ženy by potrebovali sprievodcu, akéhosi kouča, dobrú dušu ktorá chytí za ruku a prejde prevedie celým systémom vybavovačiek. Ťažko to človek zvláda sám, tá psychika je neskutočne poznačená, ľudia robia aj nezmyselné kroky, to už môže byť aj nabeh na nejakú chorobu, napr.ibsedantno kompulzivna porucha, neustále napr upratovať. Nový život, zmena toxického prostredia za lepší život, postupne poliečia ubolenu dušu a dôjde k vyliečeniu, príznaky zmiznú. Aké dobra by bola pomoc odborníka. Nielen pomôže chorému, ale aj vypracuje posudok že naozaj bola tyrana psychicky a to všade pomôže. Všade.

1fifinka1
1. apr 2022

@bluka2 mne je to už vlastne jedno. Nech robí, čo uzná za vhodné.

elenita
1. apr 2022

Nikomu nic nemusis vysvetlovat. Ale keby si chcela pomoc a podporu, sme tu...

autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
1. apr 2022

Netreba vymazať ani nemusíš podrobne vysvetľovať.

bluka2
1. apr 2022

@cacianka dobre, že si tu.
Baby, všetky dohady necháme na zajtra, keď bude v novom, nie? Teraz poďme iba písať, čo potrebuje na odchod

reuska1
1. apr 2022

Hovoris, ze ti to tu pritazilo. Ved tolko vela zien ti tu ponuklo pomoc a hlavne dobre rady. Len 2-3 vyjadrili pochybnost,ci je téma skutocna. To je uplne v kazdej diskusii. Navyse, tie sa ti este aj ospravedlnili, co som nevidela ozaj uz pekne dlho. Takže mas podporu nas vsetkych, aspon virtualnu

1fifinka1
1. apr 2022

Autorka moj muž robil v závode, a mali človeka, čo kontroloval ľudí na PN. Prečo s nim, ved v novom byte, len novú adresu treba nahlásiť. Ale vieš co, myslela som to tak, že by to bol ďalší stres navyše. Pre teba. A si v skúšobnej dobe. Ale keďže tu bol grcajuci smajlík, už ani ja písať nebudem. Už mi je to fuk. Nemá to cenu.

reuska1
1. apr 2022

Da sa nahlasit aj ina adresa ako je adresa bydliska. Skus zavolat a zmenit ju.

autor
Autor odpoveď zmazal
elenita
1. apr 2022

To by Ta musel prist skontrolovat zamestnavatel. Kasli na to, kvoli PN nemen plany, lebo Tvoje odhodlanie pojde uz uplne prec a nikdy neodides.

bluka2
1. apr 2022

@1fifinka1 jejda, to nie je grcajuci smailik, to je nedorozumenie. Mal to byť symbol eura...

autor
Autor odpoveď zmazal
reuska1
1. apr 2022

Myslim, ze na socialnu poistovnu......zamestnavatel adi poslal PN......ale mozno sa mylim a treba zamestnavatelovi zavolat...lebo prve plati a kontroluje zamestnavatel

1fifinka1
1. apr 2022

Ide o to, že v prípade kontroly môže prísť o prácu. Stačí nahlásiť novú adresu. Zamestnávateľovi a potom ak by bolo dlhšie ako ak na sociálne. Jednoducho na posrateho aj hajzel padne. Ak práve nastúpila do práce a hneď je PN tak ju kľudne môže zamestnávateľ skobtrolovat

1fifinka1
1. apr 2022

Autorka nahlas adresu prenájmu.

bluka2
1. apr 2022

To je fakt nepodstatná vec s tou PN. Zbytočne si tým budeš zaťažovať hlavu. Za prvé, pravdepodobnosť, že akurát teraz príde niekto skontrolovať je nízka. To je ako ísť v MHD na cierno. V takejto situácii by som kľudne išla, je to špeciálna situácia. A ak sa to náhodou stane, som síce internetová osoba, ale môžeš si otvoriť aj môj profil a uvidíš, že reálna, pomôžem ti s tým. Po prvé, by sme vysvetlili, že si bola donútená odísť od tyrana a na zmenu adresy nebol čas, lebo to bolo urgentne.

lala123
1. apr 2022

@1fifinka1 dnes o pol dvanástej na obed už nič nevybaví...ale skús volať doktorke ona to môže na pn napísať aj inú adresu na ktorej sa budeš počas pn zdrziavat...ak jej povedla dôvod prečo je vyčerpaná a potrebuje oddych tak možno jej lekárka pomoze a zmení na pn adresu. Ak nie tal by som to riskla a v pondelok to riešila . Autorka len prosím už tam neostávajú keď tam nemáš veci, on by si to všimol a bol by cirkus a odhalil by tvoje plány.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
1. apr 2022

Prečo každeho odhaňaš a vsetko tajiš? Ja ti hovorim, ze ste asi znami alebo tvoj muz je velke zviera inak mi to nedava zmysel, nikomu nedovoliš, aby ti pomohol. ani susede...Inak maš podobne zmyslanie ako ta baba, čo bola vydata za Srba, tak už začinam celkom chapať tvoje vyjadrenia.To je jedno teraz uz.Svoj boj si musiš sama dobojovat

cacianka
1. apr 2022

Nestresuj, nikde nevolaj, choď v kľude preč. Nikto ti na kontrolu nepríde, ešte stále sú nejaké opatrenia a nikomu sa nebude chcieť behať ku tebe na kontrolu, cez víkend chcú mať kľud.
Takže baby nestrašte, nech si oddýchne v inom prostredí, a so sestrou všetko pekne vysvetli dcére. Že si kúpia pekne obliečky, aj vazu novu, obrus, veľa kvetov, pekne osušky a uteráky si pôjdu po škole spolu nakupit. Nové papuče aj voňavý sprchový gél.
Baby, kľud, teraz potrebuje liečbu duše, podporu, a nie ...

bluka2
1. apr 2022

Ale tej lekárke kľudne zavolaj. Možno ťa aj usmerní

karolinakr
1. apr 2022

Ja si tiež myslim, ze ked ide o život nejaka kontrola z prace ma nemože rozhodit

1fifinka1
1. apr 2022

Autorka Ale veď odísť môže, ale novú adresu zamestnávateľovi určite nahlas. A vy všetky, ak príde o prácu, budete jej platiť účty? Nikto nepíše, že nemá odísť, má. Ale veci nech si dá na poriadok. Zdvihnúť telefón a zavolať sefke je jednoduchá vec. A ma pokoj. Navyše, si aj povinnosti, nielen výhody.

cacianka
1. apr 2022

@bluka2 už to vidím že príde kontrola, a keby aj, všetko sa dá riešiť, aj nová lepšia práca. Potrebuje hlavne kľud kľud kľud 🍀🍀🍀