Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
@autorka
Tu neplati, ze priatel nebude platit alimenty. Deti maju narok na obdobnu zivotnu uroven ako rodicia. Ak ty si na minimalke a on je prachac, je jedno, ze syn ostane u neho a dcera u teba. Ty na syna budes platit 30 EUR a on tebe na dceru 400 EUR.
Chces vobec tuto situaciu vo svojom zivote realne zmenit?
Zasranom nezaplatit kredit, nezaplatit internet. Nevarit. Mozes ich.
Ahoj autorka. Znie to drsne a psychicky vycerpavajuco.
Ja by som na tvojom mieste skusila toto:
1. Vecere nevarit. Ja som v detstve nikdy nemala 2 teple jedla za den. Na veceru bolo vzdy nieco jednoduche a kazdy si spravil sam. Teple vecere zaviedol az manzel a zacala som z toho strasne priberat. Takze opat sme pri lahkych nevarenych veceriach. Radim zaviest aj u vas, deti si aspon zacnu chystat veci same, nieco sa naucia a ty ziskas cas pre seba bez toho, aby si sa viac znicila ;)
2. Nechce ta v nedelu na rodinnych vyletoch? Ok. Ty si zariad s detmi sobotu 🙂 da sa aj bez penazi. K jazeru, na prechadzku, vylet do lesa, ihrisko, k sestre na navstevu (moze pomoct s financiami na cestu, ak ti chce pomoct) vzdy nieco naplanuj. Bud samostatna ;) nie je to tazke ;) bud sa pridaju, alebo si vyvetras hlavu mimo "vazenia".
3. Skus sa s niekym zoznamit ;) ak spolu s muzom intimne nezijete a si presvedcena, ze ma inu, nesprava sa k tebe ako ku partnerke, ponizuje ta opluvanim, musi ti strasne chybat partner a niekto, kto si ta vazi. Po praci chod na hodinku na prechadzku s kamoskou alebo novou znamostou. Su uz rozne aplikacie, vdaka ktorym sa mozes s niekym zoznamit ;). Keby sa aj s dotycnym nestretnes, aspon si s niekym popises a bude ti prijemnejsie ;)
4. Cvic, kludne najskor zlahka. Nic to nestoji. V zdravom tele, zdravy duch. Urobis nieco pre seba a svoju psychiku. Aspon budes robit nieco v tej izbicke ;) prispejes k svojej lepsej nalade, lepsej postave, pomoze ti to nasledne aj v praci pri upratovani alebo zoznamovani sa ;) ziskas sebaistotu, ktoru ti muz svojim chovanim berie.
5. Poposielaj si zivotopisy a skusaj najst nieco ine. Kludne sa zacni ucit cudzi jazyk s dcerkou. Budete spolu travit cas, nieco nove sa naucis a budes si moct casom napisat aj do zivotopisu nieco nove a zaujimave, cim sa ti rozsiria obzory.
Kym sa clovek nezacne spravat inak, nic sa nezmeni. Snad zopar rad pomohlo, snad sa niecoho chytis, splnia sa ti sny mat pri sebe partnera, ktory si ta vazi a detom ukazes, ako sa dokazes paradne zariadit, ked ta niekto od seba odstrkuje.
Drzim silno moc palce ;)
No ale ty im musíš rozkázať, čo majú robiť. Keď ta nepočúvajú, vypni internet.
Baví ju varenie? Mohli by ste spolu začať. Napr. palacinky, koláč nejaký a tak.
Aj Unicef ma - poradna pre dospelych volajucich v zaujme dietata a v ramci toho je socialno pravna poradna. V čase od 13.30-19.30, stvrtok sobota: soc pravna poradna, v stredu psychologicka. Robia tam ludia s bohatou praxou a riesia aj zavislosti (na hrách), o co tiež uz v pripade Vasho syna ide.. Mozno vam pomozu ujasnit si postoje.
pocuj. odkial so z ktoreho mesta? co tak napr hlidacky.sk v bratislave aj 10eur na hodinu? ipcko.sk tam sa mozes vypisat z problemov. ake si mala detstvo? aky si mala vztah s rodicmi? aky vztah mali rodicia navzajom? myslim na teba. a este si mozes precitat pomocobetiam.sk ako si pomoct pri fyzickom psychickom financnom nasili ktore zial zazivas. to co sa ti deje si nezasluzis
Autorka prepáč, ale nedá mi to inak nazvať. Tvoj hlavný problém je tvoj typicky slovenský prístup -To nejde, to sa nedá, na to nemám srdce. Kto chce hľadá spôsob, kto nechce hľadá dôvod.
Moja rada je spraviť si opatrovateľský kurz + naučiť sa nemecký jazyk. Najneskôr do roka by ma pri tom debilovi nebolo a mala by som spísaný návrh na striedavú starostlivosť. 2 týždne kým by si bola preč by boli deti u neho, 2 u teba, zarobila by si peniaze na slušné bývanie a slušnú životnú úroveň. Že on sa nevie postarať? A? Sú to aj jeho deti nie ? Že nemáš na to srdce? Prepáč ale tvoja 10 ročná dcéra je dosť veľká to aj prežiť aj pochopiť, a ten 15 ročný fracek sa možno spamätá, ak nie, tak o nič neprichádzaš. Hnus, mne povedať decko že som pi** je*nutá tak by mu sopeľ oči zarámoval. Otras, máš na tom ale aj ty svoj podiel viny a to práve tým, že si všetko toto necháš. Nadávať si, mlátiť sa, robiť slúžku a žiť s podnikateľkom ako chudera z ruky do huby. Postav sa prosím na nohy, máš na to, zvládneš to, nenechaj si viac ubližovať.
a po tvojich rodicovlch neostalo ziadne dedicstb? sestra aky mate vztah a ako je na tom ona financne?
Skús možno navrhnúť to varenie, ukazes dcére aj ako prať, možno ju to začne aj baviť.
Napadlo mi. Kucharka v skolke? ;) varit isto vies dobre, ked ostane nieco z obeda, vies doniest domov na veceru :p
Napr. predavačka v Lidl? Nechcela by si skúsiť.
Musíš zmeniť svoj prístup. By mi bolo srdečne jedno čo si myslí jeho rodina. A vôbec by som mala na háku, že si nosí od mamičky.
Ja ak urobím čo je v mojich silách, je mi uuuuuplne jedno čo si myslia iní.
A určite by som nebola v izbičke, keď oni idú na výlet. Teda možno hej s fajnou knihou, pri dobrom filme a pod.
Však sa vybehni iba prejsť, do parku, do prírody, je kopec aktivít čo stoja akurát lístok na autobus.
Koláč upeč a zober zo sebou. Im nechaj po jednom kuse.
no ak nevládzeš robiť upratovačku, tak opatrovateľka v nemecku to tiež nemá na ružiach ustlané. Je tam aj psychická záťaž, nie každý je tam milý, ale hlavne je to fyzická záťaž. Nehovorím, že každý prípad je taký, určite sa nájdu aj pohodovejšie, ale väčšina je proste záťaž. Od nás tam chodí viac ľudí, lebo tu roboty niet, ale namakajú sa tam. Ale tak je pravda, že tam určite zarobíš lepšie ako upratovačka na slovensku.
A? A CO ze by si ini nieco mysleli? no nech si mysli kto chce co chce 🙈🙈🙈 dpce od 14.3. by som uz bola na turnuse v rakusku... syn by bol asi pol roka prestastny ze sa ta zbavil a potom by ti zacal vycitat preco si odisla (to je vsak normalna reakcia, lebo by nevedel spracovat ze zrazu nevie co so sebou a nevedel by slovne vyjadrit ani si priznat ze mu chybas). vtedy je dolezite NEUSTUPIT. ale ked ty tu cosi splietas o cukrarke 🙈 nikdy nic nezmenis. preto su niektori ludia nahnevani na uspesnejsich, ale pre svoj uspech uznanie a stastie nie su ochotni nic spravit ani obetovat... vypinam upozornenia, ak nic nezmenis o 2 roky ti streli aj syn.
@annamalaga ukazat dcerke prat... najlepsia cesta ako v buducnosti urobit sluzku aj z nej ☹ prat sa nauci aj sama, to netreba teraz ukazovat 🙈 v tejto rodine treba vychovavat
syn aj skôr než o 2 roky, keď už teraz nadáva. A práca, aby si poobede bola doma... hm... také sú už aj vzácne. Ak nemáš školu, tak skôr zoženieš na zmeny robotu. Ani s menšími deťmi si mnohé nevedia nič schopné nájsť, tvoja je už slečna. a nezaškodilo by jej trocha zodpovednosti na bedrá.

Ako no nehnevaj sa, ale za prvé načo si s partnerom 20 rokov? Keď si ťa neváži, za druhé, žiaľ keď chceš zarobiť , treba robiť aj viac ako 8 hodín, to je holý fakt, za tretie, keď neodides, budeš mat nahovno život stále, ešte ťa môže chlap zmlátiť a môžeš ešte horšie dopadnút. Ja by som od takého partnera odišla hneď, nieto ešte 20 rokov. Deťom teplu večeru.🤣🤣🤣 Vy videli, čo je to tepla večera , keby mi syn povie, že som pip… jebnu…. By letel niekde. Odíď , odíď , odíď. V Bratislave máš roboty kopec, určite niečo nájdeš, ubytovne tam sú. Aj zdieľané byty, nepôjdu deti, ich problém, syn si ťa neváži, chlap má kopec mileniek určite, ty čakáš na zázrak ( nestane sa, zázraky sa po 20 rokoch manželstva nedejú), na hypotéku už v 50 asi môžeš zabudnúť, trebalo to skôr riešiť. Mne by taký chlap nestal ani za rodinne šťastie , žiaľ, nie každý vydrží spolu cely život. Len ty to môžeš zmeniť, chlapa nezmeníš.