icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

autor
Autor odpoveď zmazal
spadnutaslivka
1. mar 2022

no ja len, že niekto tu radil to nemecko, tak som chcela poukázať na to, že to nie je také ľahké, ako sa mnohým zdá. O koľkej chodíš domov? Lebo to, čo si vymenovala na doma, je robotka na pár minút + učenie sa. Takže netreba rýchlo, treba s kľudom. A dcéra by sa veru už aj sama mohla naučiť a ty len skontrolovať. Cukor si hlídaš? Aby ti nekolísala hladina cukru a aby si nebola taká unavená.

zuziiiii
1. mar 2022

Uff ja len k tým deťom.... Mam 11 rocneho syna, ale sám si uprace izbu, veci odloží do práčky po sebe, pomáha, vysype smeti, ide do obchodu, riady umyje, pomáha mi, na záhrade pomáha, pomáha mi veľmi aj s dcerkou.... Toto je aj o výchove..... Veľa ste im dovolili....

autor
Autor odpoveď zmazal
zuziiiii
1. mar 2022

Držím palce, treba odísť od priateľa... Nemá to význam, ste silná žena to dáte spolu s dcérkou. Uvidíš bude dobre. Držte sa

cacianka
1. mar 2022

V tomto nemáš pravdu, súd pri určení výživného prihliada na príjem otca aj matky.takze kľudne by si na dcéru mohla výživné dostať.
A to ako ťa ohovori po rodine, ako sa naserú oni ti môže byť putňa, aj tak si v ich očiach niečo mínus, takže nič nové.
Ty sama si musíš uvedomiť svoju hodnotu, pozdvihnúť svoju hrdosť. Ty absolútne nie si povinná robiť doma slúžku, všetkým prať, variť, žehliť, v tomto okamihu by som prestala. Uvarím si čaj, jedlo max pre dcéru a seba, ľahnem a liečim sa. Bodka.
A fakt rieš odchod, sestra ti pomôže, môže ti byť fakt u riti ako sa 2 chlapi zariadia. Keď sa psychicky aj fyzicky odsťahuješ, uľaví sa ti a aj prácu lepšie zvládneš. Ty potrebuješ kľud a odtrhnúť sa od toxických ľudí, aj keď je to syn, zodpovedný je aj otec.
Veľmi ti držím palce a posielam ti podporu 🍀🍀🍀

janage
1. mar 2022

Každý piatok poobede zbaľ dcéru a šupi lupi k sestre. Nech si aj knihy vezme a naučí sa tam na pondelok. Vrátite sa v nedeľu večer. Herci nech sa postarajú o seba. A teda hádam každý deň neperieš a nevysávaš. Ja 2x do týždňa prídem domov s dcérou až po tréningu o cca 19.00. Ani by ma nehlo ešte prať a vysávať. Dcéra nechodí na žiadne krúžky? Kedy prichádza domov?

lucka2019
1. mar 2022

dobry den,neskusali ste si vybavit aj invalidny dochodok?moja mamina ma diabetes a navyse bola v zlom psychickom stave,nakolko si presla, nie az tak vaznymi ako vy,vztahovymi problemami,viem,ze to neriesi vas zasadny problem,ale podla mna kazde euro dobre,treba sa poradit s diabetologickou plus mozno psychologickou,mamina ma plny invalidny zhruba od 50tky,drzim paste

sunshine_18
1. mar 2022

Odišla by som s dcérkou ..

liljana
1. mar 2022

Ta unava je aj choroba, vek, aj to, ze si cely zivot manualne pracovala. To cloveka v 50tke znici. Plus stres doma. Potrebovala by si par mesiacov si dat pokoj s pracou a zit v inom prostredi ako doma.

simca06022011
1. mar 2022

nehnevaj sa, keby chlap po 20r sa stazoval mamicke a nosil si od nej jedlo, tak by mi to bolo suma fuk. On nemusi nic, nemusi sa starat, tebe sa venovat, s tebou nieco zdielat, nemal gule za 20r ani si ta vziat, nevezme ta ani s detmi von, stale mate moje-tvoje... ALE ty musis ... CIm dalej ta citam, nechapem... neverim normalne ze mas 50rokov, neviem ci to aj ine zeny tu tak vnimaju. Ked si vezmem moju mamu v 50tke a teba to je taky priepastny rozdiel, neodcudzujem ta/nesudim, viem ze su rozne povahy a rozne osudy, len proste tomu nerozumiem. VEd pracuj, aj 10h denne, hocikde, hocico, urob si kurzy, co si mohla aj roky doteraz hocico robit. ja by som si hladela svoje, ak chce servis, dava ti peniaze na domacnost, pre teba? 20r nic? nemas rezervu z toho pre seba? chyba. Na jeho papulovacky by som reagovala vyletmi s detmi, odchod na vikend hocikam, k rodine a tak. A syn velky nechec? nech je doma.. s ockom sa o seba postaraju, nechcelo by sa dcere, detto. Chod cvicit (nechce sa ti, si unavena a to je presne kvoli tomu, clovek pri sporte zrelaxuje, naberie aj silu a kondicku, s diabetom je to viac ako ziadane - plus unavena si aj od roboty, to jemanualna praca proste, nieco lahsie ako upratovanie ti treba), chod ku kadernicke, na kozmetiku, nechty, na nakupy... mas chlapa s ktorym si 20r uspesneho podnikatela? Aj ja, a uz davno neriesime co je moje a co je tvoje, aj ked manzelia nie sme. Ja som sa mu starala o dieta, popri tom si homeofficujem, robim co stiham, uz davno ti mohol vymysliet aj poziciu v tom jeho "biznise" len by si trosku musela byt aj aktivna v tom. Naucit sa nieco. Len u vas uz chyba vztah, respekt... treba ti uplny restart a nie obavy a vyhovorky. Nemas na co cakat, on na nieco caka, mozno na to kym budu mat deti 18 a potom skoncis na ulici? ves si to predstavit? ze v 58r budes v situacii ze ides hladat byvanie atd... za 8r mozes byt niekde inde aj sama, necakaj kym sa to stane. Ak spolu uz v podstate nic nezdielate, ma ta iba za matku a sluzku, lepsie to nebude. Rozpravate sa vobec o tom, ze nie ste spokojni, ako to vidite, ze chcete nejaku zmenu? asi nie

Ako ja som na vecer taka nazlostena ako toto citam, nechapem... co sa edje so svetom uz... minule ta tema s mamickou, ktorej chlap spava s ex, teraz toto... zdravy rozum sa kde potratil.

simca06022011
1. mar 2022

Inak moja dcera ma cerstvych 11r, nechapem preco sa tvaris ze mas doma male dieta, s mojou nemusim byt poobede doma, ani rano, nepotrebuje ma uz takmer na nic. Keby si prisla o 17-18 domov ani si to nevsimnu. detto zmeny. TO ze neupratuju dobrovolne je uplne normalne. Ja som zaviedla u nas taku vec, ze si upratuju vsetci vsetko po sebe, ja umyvam dlazky (raz za tyzden, niekedy prizemie 2x) a vysavam (prizemie skoro denne, psa mame). CO nie je v prani, neperiem, riad ktory nie je v dreze neumyvam, smeti nezbieram... maju chliev u seba v izbach, tak maju. Neda sa tam povysavat, necahm jej v izbe vysavac, mop a musi si to urobit sama. za par tyzdnov sa naucila. nenos si pracu aj domov. Prat sa da aj raz za tyzden... upratovat tiez. ziadne kazdy den...

oblecenie99
1. mar 2022

Mam jednu známu, minule som písala mame, že keď ta raz napíše motivačnu knihu, tak tu si fakt kúpim. Akurát vtedy som dopozerala jej album na FB, vracala sa s rakúskym manželom z dovolenky v Mexiku.
Ona bola šikovná, podnikali, teda 100 krát sa postavila na nohy, dala dokopy restiku, ktorú mali, vzdy pozhanala peniaze, ale mala totálne neschopného muža, prizivnika, ktory jej nepomáhal, v kuse ju podvádzal, iba míňal, čo ona si zarobila. .. Ona už toľkokrát vstala z popola, že to bolo neuveriteľne.. Ked už mali exekútora na krku na všetko a za všetko, bez znalosti jazyka, resp. len základných fráz odišla opatrovať do Rakúska (podľa jej slov plakala agenture, aby ju aj tak zobrali, bola tak zúfalá). Po pár rokoch sa vyšplhala vyššie, doma mala popri restike aj cukráreň, vedela dobre variť a piecť, začala tam teda piecť torty a zákusky, a postupne s tým podnikať. Tam to ľudia vedeli oceniť. Po pár rokoch sme si všimli, že si zmenila priezvisko, čiže sa zbavila muža a nasla si iného v Rakúsku a je naozaj spokojná. Keď išla robiť do zahraničia, doma vtedy nechala maloletého syna (bol ešte decko) a dcéru v puberte. Teraz už má syna s rodinou u seba, podnikajú spolu a zamestnáva iných krajanov zo Slovenska.

Čiže sa dá. Akokoľvek je ťažké, ale sa dá. Chod si urobiť ten opatrovateľský kurz a chod do zahraničia. Potrebuješ nadobudnúť sebavedomie, byt sama, preč od rodiny. Tie dvojtýždňové turnusy sú ideálne. A budeš si môcť odkladať nejaké peniaze. Tuším tam sú aj nejaké príspevky na deti, to ti poradia iní, neviem presne.. A po pár rokoch si môžeš zobrať k sebe aj deti. Bude dobre, len trosku zabojuj o seba a nevzdávaj sa. Máš na to, si silná. A prestaň každého doma obskakovat. Treba pritvrdiť. Dupnut nohou. Nenechaj sa utlacat, si dospelá, sebestacna, samostatná žena. Neexistuje, aby sa s tebou takto doma bavili. Nikomu to nedovoľ. Pritvrx a to riadne. Uvidíš, budú v šoku. Bude to chcieť čas, ale bude to účinné, uvidíš. Nenechaj sa ponizovat!

0kristina0
1. mar 2022

Autorka prepac, ale to co je teraz z teba za to si mozes sama. To je take tazke deckam zobrat mobil ked si odmietnu upratat? Predpokladam, ze tvoj partner, ktory ta ma za spinavu handru ma u teba full servis.

annelise17
1. mar 2022

Žiaľ nič lepšie ti poradiť ako opatrovateľku neviem, pretože si to začala riešiť príliš neskoro, takže štúdium a pod. je už teraz veľmi zdĺhavá cesta. Kurz na cukrárku no, ... to je tiež namáhavá práca a na Slovensku mizerne platená. Vzdelanie si napísala že nemáš, kurzy tiež nie, kariéru tiež nie.. najlepšia voľba rýchle zahraničie ako opatrovateľka, možno si nájdeš niečo aj na SK, ale určite nie za tak dobré platové podmienky aby si mohla byť sebestačná a utiahnuť poprípade aj deti. Tu by to znamenalo mať minimálne 2 práce, čo je ešte menej času s deťmi ako práca na turnusy, a ešte viac únavy ako opatrovateľka + upratovačka dokopy. Autorka, musíš niekedy ubrať z nárokov a požiadaviek aby si pomohla sebe a aj deťom. Na zdraví sa to nevypláca. Držím ti palce, určite nájdeš nejaké riešenie, skús požiadať o pomoc sestru, poprípade si nájsť zdieľané bývanie,.. zvládneš to.

autor
Autor odpoveď zmazal
marca12
1. mar 2022

Vezmi do uvahy aj to,ze ti bude musiet muz platit vyzivne na dceru a s tym by si uz mohla vyzit. Potrebujes odist od neho,potom ti bude lepsie a lahsie budes vediet aj na sebe pracovat. Bohuzial syna uz asi neprerobis. Ale ty seba musit prerobit,byt silnejsou,sebavedomejsou,mozno potom ta bude syn pocuvat a da trosku na tvoje rady. Je to velmi tazka situacia na jednej strane ti krvaca srdce za dietatom,na druhej strane potrebujes urychlene pomoc sama so sebou.

lala123
1. mar 2022

Necitala som dokonca ale píšeš, že muž je bohatý podnikateľ a má auta a firmu a dari sa muŽe keby si odišla tak by zabezpečil výpomoc a tak. Prepac nechcem aby to vyznelo hnusne alebo niejak zle a naozaj si vazim každú prácu ale jemu to nevadí, že robíš upratovačku? A peniaze na chod domácnosti ti dáva on či spolu platíte účty alebo ako? Lebo mne to príde zvláštne. On panko za vodou a ty pocitas každé euro. Inak drzim ti veľmi palce aby si našla samu seba a začala sa mat rada. Si veľmi obetava zena ale stačilo...mysli už na seba a daj sa na prvé miesto vo svojom zivote . Zaslúžiš si byt šťastná .

dkethe
1. mar 2022

Tazko sa mi to cita... Ale je pravda, ze sama si si pokazila zivot. Nechala si to zajst prilis daleko, neviem ti poradit uz v tomto stadiu. Len ti strasne silno drzim prsty. Vies, aj v 50tke mozes zacat novy zivot. Nevzdavaj sa!! Si zdrava, to je dolezite. To ze fyzicky nevladzes upratovat je nepodstatne (kks to by som nevladala ani ja v 30tke!) Musis Najst svoju sebahodnotu. Ked si nevazis samu seba, nemoze si ta vazit ani muz s detmi...

juliet86
1. mar 2022

a sestra byva s manzelom ci sama s detmi? vyplatila ta zbytu alebo ako to mate poriesene?

laurinqa980
1. mar 2022

Ja mám 27r dve deti 10 a 8.tjez som odišla od muža,mňa len urážal ponozoval svokra má bílá nechala som sa bála som sa jej..Že som bola v ústave nemali ma radi.rozhodovala som sa dlhé roky či to vydržím bývali sme u svokry ,,7, r ... Poviem vám myslela si mi že že keď začneme.spolu len my dvaja byvaty z dentmi že to bude ok .ale nie 😲🤔Prišlo ešte horšie...po všetkých stresoch som dostala panicku poruchu , uzkosti odpadavanie.. bohužiaľ mám to už ,,4.5r..Svonra stále chodila stále mi nadávala a bývali len držal s ňou aj keď nikdy enbiem prečo zrejme kôli peniazom pomáhali mu postaviť dom všetko ja som tam bola len ako chudera denno denne že to je ich som počúvala..a Oto ťažšie mi bolo sa postaviť a spraviť rozhodnutie že som trpela týmito stavmi že to nezvládnem,bála som sa byť veľakrát aj sama doma ,že sa mi niečo stane ,že zomriem,stále som amla vysoký tep všetko možné .Začala som citat všetko ako si pomôcť a toto mi prešlo zvoľnili sa to..je mi už lepšie a vtedy som sa odhodlala Odísť.🙂nikdh by som neverila že ja to dokážem ,preto že celé roky som počúvala že deti jej zober ona je chudera nebhdu mať čo jesť a bla bla...Presne toto bývali je bohatý a ja žena čo mala v 16stich prvé dieťa nemám ani len strednu školu..Následne druhé dieťa.. PRACUJEM AKO predavačka stále som v rovkajej práce tiež ma to nebaví a raz verím že zmením prácu..Jeden vecer som povedala bývalému že ja už nevládzem takto zjt že ma to ubija .Deti išli somnou,ale dali sme na súd striedavu starostlivosť , pretože ináč by mi ani nedovolil odísť...Tiež som v podnájme ono je to ťažké z peniazmi to áno...keď si na všetko sam..a tiež mám pocity h neho majú všetko bycikle , počítače všetko no veľký dom bazén v nútri a ja čo malý byť a v ňom len .my traja a skreckovia🙂..No dcérky chápu že nemám nato aby mali všetko čo u otca no snažím sa im venovať a verím že bude len dobre.musite si veriť..Ja mám strašne nízke sebavedomie ale troška po kúsku sa zvyšuje a verím v nádeji na lepší život...

karolinakr
1. mar 2022

Ty si sa zblaznila preboha živeho? Syn ti povie ze si jeb..pi.. Tak toto musi prestať, teraz hned!! Rodičia by mi taku vylepili, žeby som stenu prerazila..To ako si moze dovolit? A co tu pišes, že muž ma byt, firmu..A ty nemaš peniaze? Padas od vyčerpania, čo si nejaka menejcenna nula a sluha? Kde je ucta k matke? Kde je pomoc? Preco ta muz financne nepodporuje? Preco si 20 rokov zavreta v izbičke? A muž čo, sa vozi na zlatom mercedese?Taketo rodiny existuju na Slovensku? Ujdi z domu čim dalwj preč a neostavaj tam anu minutu...Ber dceru a utekaj..A este raz ta syn vulgarne oslovi, facka leti. ..

karolinakr
1. mar 2022

Nespava s tebou chlap, o decka sa nestara, peniazecti nedava, nepodakuju ti, vulgarne nadavaju a na kieho frasa si s nim? A syn čo aky chrapun z neho vyrastie? Ty musiš odtial preč ! A začni si važit samu seba, ked odides, nic nestratis..Sediš v izbe trapiš sa..Nemas kamaratku, ktora by sa ťa ujala na chvilu? Musiš si oddychnut, otrokarstvo bolo zrušene v ktorom.storoči@?

janickacrazy
1. mar 2022

Prepáč, ale tvoje deti sú už dosť veľké, aby si mohla pracovať aj dlhšie aj cez víkendy. Ja som bývala sama doma ako 7-rocna a veru zo mňa neubudlo. Takisto mám teraz 6-rocneho syna a robím aj do večera do 8 niekedy. Proste zabudni nato, že musíš stále byť doma pri deťoch. Aj tak ťa majú na háku a sú na mobile. Ty nechápeš, že keď tam zostaneš tak z tvojej milej dcérky sa za 3-4 roky stane podobný exemplár ako tvoj syn? Už teraz ťa deti nerešpektujú, nepočúvajú, to je zle. Choď do krízového centra, tam ti poradia. Musíš sa dať dokopy, myslím to v dobrom. Inak sa nič nezmení. Prosím ťa, odíď od neho.

karolinakr
1. mar 2022

Čo sa najmu tyka, pozri si izby na prenajom v byte, budete sice byvat s niekym, spolocna kuchyňa obyvačka, ale na začiatok to stači ...

michu_
1. mar 2022

v prvom rade by som si zasla niekam na terapia a nasla svoju vlastnu hodnotu, potom uz budes vediet co mas robit...

autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
2. mar 2022

Dám ti aj praktickú radu : keď chlap nie je doma, prehrab mu všetky papiere, najmä výpisy z účtu, pohladaj hocijaké doklady o jeho príjmoch, urob si kópie, aby si mala dôkazy, keď budeš žiadať výživné.

spadnutaslivka
2. mar 2022

no, niečo mi hovorí, že sestra na tom nebude nejako extra dobre, aby ťa vyplácala 😔 nie v zlom, ale keby bola, tak by to vyriešila už dávno.

autor
Autor odpoveď zmazal