Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
Vobez neviem co by malo byt podradne na praci upratovacky... keby ma to ma zivit tak mozem osrac nejake poznamky, je to poctiva praca. K tomu co mas doma ... ja ani neviem co povedat. Ja som taka povaha zeby som ho ubila v spanku pred 20r a uz mala aj odsedene🤦♀️ . So sestrou ste sa ne yrovnali a to co ti vyplati terqz predpokladam 1/2 z ceny domu snad bude natolko sluwna ze zohladni aj raketovy narast ceny kedze si zili zadarmo. A tu by som zacala, mala garsonka, ty a dcera, bohuzial stale toto hovorim nakolko poznam zenu ako si ty, muz ju ma za handru a jej 15r syn kopiruje otcove maniere., neuctive spravanie treba zarazit hned. Pre teba je uz neskoro, estw v dcere je nadej.
Neviem odkial si ale hladaj si pracu v call centre ( idealne servisnom, nie blby predaj), lahka praca sice aj vikendy ale v dnesnej dobe remote prace idealne
Ja sa mam velmi dobre a povedala by si mozno ze som panicka, ale v zivote som robila predavacku,casnicku aj upratovacku a nrmam problem sa k tomu qj priznat a ak som ti nahodou niekde spomenula nebol s tym ziaden problem, a ak by to niekomu vadilo tak je pre mna mentalny invalid.
V sukromnej firme a plat bol z nizsich ale nie minimalka. Ale takto to nemozes brat, naozaj skus tie call centra, tqm nie je podstatne kolko mas rokov a ako vyzeras ... a fyzicky nenarocna praca
Mas 50r....co ti brani sa zbalit a tresknut dverami za ktorymi nechas vsetkych troch darebakov co si ta nevazia?....chod do ineho mesta najdi si tam robotu podnajom a bud sama sebe panom a nie pi*cou pre syna aj otca a otrokom este aj pre dceru
Niekde ponúkajú prácu vo fabrike aj na jednu smenu, iba na rannú. Len treba hľadať. Držím ti palce.
Skúste sa ubytovať pre začiatok v centre pre týrané ženy máte na to nárok, pokiaľ viem je to bývanie zdarma, majú tam aj psychologické poradne, právnicku pomoc a môžete chodiť do práce a peniaze si odkladať, hm ? Veľa šťastia prajem v novom živote 🙂
To je úplne jedno ako hľadia ľudia na upratovačky, ja som to brigádne robila pár rokov a nikdy som pod 10 - 15 - 20 € na hodinu nešla. Zarobíš si veľmi dobre keď to robíš na vlastnú päsť. Keď mas profi nástroje, kvalitné čističe a trochu pritom rozmýšľaš tak sa dá stihnúť upratat za 1/2 alebo až 1/3 času co bežný ľudia.
Tak isto aj šikovná krajčírka sa ma veľmi dobre.
Autorka problém nieje v nízkej kvalifikácii, problém je v tebe. Rezignácia na život, presvedcenie ze žiadna dobra práca nieje, neochota so sebou niečo robiť, niekam sa posúvať . Ty sama si tvoris svoju budúcnosť, sny sa vždy plnia. Keď si predstavuješ len biedu a mizeriu presne to dostaneš.
Všetky tvoje odpovede tu su iba nepôjde to, nedá sa to, nemozem, za všetky problémy môže iba priateľ, deti.
Nieje ľahké uvedomiť si ze človek je sám strojcom svojho šťastia. Ze si si sama ten život pokazila, že si rezignovala veľmi dávno. Teraz máš šancu to napraviť. Si dlhodobo tyrana žena, naozaj co teraz musíš spraviť je dat sa do poriadku. Sedenia u psychológa zozaciatku prepláca zdravotná poistovna. 7000 € je dosť na to aby si si nasla byt, dala výpoveď v práci a nejakú dobu si oddýchla na podpore, dala si psychiku doporiadku, nasla si nejaký rekvalifikačný kurz a znovu rozbehla svoj život aj kariéru.
InK krajcirky sa nemaju zle naša si pytala 35e za zips na bunde a 20e zips na gatach to mas 50e spravis 2, 3 zakaznicky denne a zarobis tolko čo za upratovanie, čo robiš cely mesiac 8h denne..obrusy, obliečky, zastery z peknej latky a pekne vyrobky do domacnosti.Keby som vedela šiť ako ty, už fičim ..takže rozšir si obzory a neupinaj sa na vetu, nič nejde
Autorka, z akého si kraja? Alebo mesta?
@katuska19 nie to jej ma sestra vyplatiť z bytu
Drzim palce. Tak som sa mýlila o hľadaní prekážok. Som rada, že sa to pohlo.
Len s jediným nesúhlasim. Nemyslím si, že full service je pre niekoho dobré. Práveže naopak, robí to z ľudí ignorantov, čo si nevedia nič vážiť. Chápeš, ako ocení tvoju prácu, keď nevie, koľko úsilia to stojí. A aj deti sa cítia lepšie, keď je im od mala dané, za čo sú zodpovední (viď napríklad Montessori). Robiť veci za ne je psia služba.
@ol1234 to je otazne...ked doteraz sa sestra nemala k plateniu
@karolinakr no veď áno. Ja som len doplnila, čo napísala autorka. Už druhá vec bude ako to bude reálne vyzerať..
Teraz tu jedna 26 rocna hlada spolubyvajucu aj s deckom, niekolko diskusii nad tebou.
@ol1234 uprimne ani tym 7000 neverim, ale držim jej palce
@karolinakr jaaaj tak, sa mi nezdalo zeby stat nieco prispieval ☹