icon

Zo satelitu do mesta

kukuricka1
20. máj 2023

Ahojte,riesim takuto temu. Isli sme s muzom na dedinku blizko mesta(20km) , ze detom bude lepsie,slobodnejsie, vela bicyklov, odrazadiel,dvor..no proste odisli sme na dom. Pri troch detoch sme to aj velmi vyuzili, ale najstarsia nastupuje do skoly v meste a kedze som este na materskej, musim ju tam aj spat vozit a znova tam a spat, po skole..s babom v aute.( Kopu casu a vela € za auta a palivo) Okrem toho u nas v dedine nieje okrem krasnej prirody a milych ludi/priatelov ziadne vyzitie, minimalna obcianska vybavenost..vedeli sme to,ze je to len na par rokov, len mi to tu aj celkom prirastlo k srdcu. Na druhej strane budem najblizsie roky robit taxikarku detom(nieje tu ani mhd) a tiez na rozdiel od mesta, tu nam nepride nikto postrazit. V meste mame kopu rodiny..a hoci zivot s detmi milujeme, po tych rokoch by sme uz aj s muzom radi obcas spolu mali program aspon na chvilu. Teda okrem prechadzky po okolí. Ved len kvoli kaviarni alebo kinu, by sme museli 40 minut jazdit. Rada by som sa spytala tych co sa z domu vratili do bytu ako to znasate? Vacsina ludi ide z bytu do domu..mne sa tie benefity mesta pozdavaju. Okrem toho deti to v meste maju do skoly/skoly na peso a pritom dnes vsade jazdime s autom.. aj do škôlky, aj na nakup potravin..dakujem za vhlady

h2
21. máj 2023

@guiseppinka Ja viem, že to znie, že to nemôže byť pravda a že som si to vymyslela, ale prisahám, že to tak je.
Môj syn je zatiaľ na ZŠ, na strednú bude musieť dochádzať, tak možno potom prehodnotím bývanie na dedine. Ale zatiaľ som viac než spokojná.

tykat
21. máj 2023

@h2 ak sa dobre pamatam tak sme z jednej dediny takze ja ti verim a potvrdzujem, my to tu milujeme ❤😊

h2
21. máj 2023

@tykat Áno, sme z tej istej, tiež si ťa pamätám, že ty si tá od nás. 😃 Tuším si aj spomínala, že bývate v radovke, tie domy sa mi strašne páčia.

karolinakr
21. máj 2023

@zuzanka.zuzu nechces ist do Eurovei byt rozloha 185m2 s terasou, skla až po zem, cena na vyžiadanie...( tiež by ma zaujimalo kolko)

karolinakr
21. máj 2023

@zuzanka.zuzu dokonca na Miletičke som videla4 izbovy byt s terasou ako pol nasej izby v starom tehlovom par poschodovom dome..Teraz je vela novostavieb maju pekne byty v ponuke, myslim, že si rychlo najdeš niečo pekné

maciatkolulu
21. máj 2023

@sasa1310 oni keď sa niekto vyooti na prístavom, je tiež veselo, dokknca sa ani nemusí vykotit, stačí každé ráno a poobede a niekedy mám pocit, že celý deň. Takže veľa záleží, či z tej dediny musí do mesta.

zuzanka.zuzu
21. máj 2023

@karolinakr hej ale ako som napísala už v inej diskusii, tieto prémiové byty sú extrémne drahé ☹ aj keby som naň mala tak toľko nedám, radšej kúpim investičný byť, tých nie je nikdy dosť 😀 a o euroveu sme sa zaujímali, väčší 2i pred 2 rokmi 400 000 + parking okolo 40-50 000 takže 4i tipujem okolo 700-milion?

sasa1310
21. máj 2023

@maciatkolulu veselo je, ale máš xy možností ďalších sa dostať na druhú stranu Dunaja. Kdežte to, čo som spomínala tak ťažko. Jedna uzatvorená cesta, druhá (náhrada) totálne upchaná

sasa1310
21. máj 2023

@karolinakr taký byt rátaj okolo 900 000 eur

maciatkolulu
21. máj 2023

@sasa1310 oni aj tie mosty sú upchate a pravidelne, b usy sa nerátajú s kamiónom každý deň. Keď niekto býva v devinskej a potrebuje sa ráno dostať napr. Do Petržalky, plus naspäť, tak je to zábava každodenná ak niekto ide zo Stupavy do Lamača, tak sa ma hej, to je fakt uhol pohľadu. A ja z dediny a do mestečka b, 20 km som tam rýchlejšie ako niekto v rámci BA...

sasa1310
21. máj 2023

@maciatkolulu nie sú vždy všetky mosty upchané naraz. Keď je aj upchaný, tak len tam, kde je pripájací pruh.

maciatkolulu
21. máj 2023

@sasa1310 nuž, ale prístavný je vždy, apolo tiež, ráno to začne pred 8,30 a končí bohvie kedy. Nový most, tiež je med lízať. Jedine, či mám ja skúsenosti, lafrancony je ôk, ale keď sa stane nehoda koniec. Aj pre tých, čo idú cez sitinu, videla si niekedy tu zápchu? Na nehody by som to absolútne nedávala, nie je to dobrý príklad, nie sú denne a môžu sa stať hocikde a paralyzuju ta aj v meste.

olivierko229
21. máj 2023

@kukuricka1 my chodime z domu na vylety do mesta za rodinou, a popravde, tie deti tam nemaju v byte co robit. Len hracky a telka. Ked ideme do mesta, stale ideme na nejaku atrakciu, ale predpokladam, ze ludia v meste takto neziju, inak by sa nedoplatili. My zijeme na lazoch, tiez je vela vozenia, skolka 20 km, ale manzel je na HO, v meste ma coworking place, takze odnesie dieta do skolky, ide do coworkingu, porobi, vezme dieta zo skolky, ide domov. Ked je to v mojej rezii, najazdime samozrejme viac, kedze som este doma s mensim a aon tiez potrebuje vidiet svet, nie len tu trcat. Ale su aj taketo jednoduche dni. Pointa je, ze ked s nasimi ideme do bytu, kde spime, pocujeme vsetkych susedov, oni samozrejme nas a nic nerobim, len tie deti tisim, aby nerusili ostatnych. V meste je viac moznosti, ale aj na to treba dost penazi. A ked som robila v meste, cesta z bodu A do bodu B mi autobusom trvala 45 minut, autom 25. Za ten cas som od nas z lazov tu v meste.

maciatkolulu
21. máj 2023

Ono je to naozaj o tom, čo človeku viac vyhovuje. Ja som priamo zo starého mesta ba, až do 36 som tak žila, teraz by som to nechcela, dlho mi to chýbalo, fakt dlho, ale teraz? Véd už len to parkovanie by ma zabilo. Keď teraz susedia maminky predávali byt 700000, tak rozmýšľam, ze waw, to sa fakt oplatilo, len kvôli adrese, ako bývanie krásne, ale dom tmavý a to parkovanie, dve drahé autá a nákupy vlecu aj v daždi niekedy z peknej vzdialenosti. Ja k mame idem bud cez víkend skoro ráno, alebo cez týždeň a platím. Inak jedine s neurolom🤣hold už som dedincanka, ale do dvoch hlavných miest to mam fakt blizko. Keď ma chytí abstak idem

scila
21. máj 2023

@kukuricka1 tiež mám kamaráta, čo kúpil dom v Hamuliakove a potom ho predal a vrátil sa s rodinou do BA práve kvôli zápcham a tomu, že sa stále pendlovalo hore dole kvôli škole atď. Tak sa vrátili späť a sú spokojní.

guiseppinka
21. máj 2023

@maciatkolulu kde byvas? Ak nechces, nemusis odpovedat, len cisto je to moja zvedavost. Lebo som ta mala zafixovanu na at, len nie prihranicie...

karolinakr
21. máj 2023

@scila tam su tak krasne domy v tej novej štvrti a novostavby; ked idem okolo, vzdy si zasnivam

lujza123
21. máj 2023

@kukuricka1 tak nieje byt ako byt. Z domu naspäť do petrzalkoveho paneláku to musí byt kruté…BA je príšerne drahá, no v okrajových častiach či väčších dedinách sa podľa mňa dá kúpiť aj celkom schopné bývanie. Nejaký malý domček v radovke alebo byt s veľkou terasou….niečo medzi domom a bytom

sasa1310
21. máj 2023

@maciatkolulu tak neviem kto má väčšiu výhodu, keď su paralyzované mosty alebo obchvaty. Ten z mesta, čo môže sadnúť z domu na električku alebo ten, kto dochádza a príde tam, kde sú vlastne tie paralyzované mosty a obchvaty.

maciatkolulu
21. máj 2023

@sasa1310 len rozumieš tomu, že tie mosty sú paralyzovane každý deň? Bez výnimky. Každý deň hlásia zápchy v ba. Takže je to prast ako uhod. Opakujem, ak je niekto v Stupave, zajoralej a robí v Lamači, tak to ma jednoduchšie ako ten co býva v Lamači a ide do prace do Petržalky.

kukuricka1
autor
22. máj 2023

@h2 byvame v madarskej Rajke..je to 15 minit po dialnici. Nieje tu slovenska skola ani skolka ani mhd..ake zije tu tisice Slovakov. Nebol to vyber len kvoli cene,ale hlavne dostupnosti. Nijdy tu nieje ziadna zapcha do mesta,to je bezkonkurencne s inymi dedinami
@luccija no my tu mame podla mna dost vysoke naklady, 300€elektrika, nieco za vodu, internet, 200€ na kazde z dvoch aut plus dalsie stovky eur na udrzbu a servis...cize len za prevadzku sme na urovni okolo 1000€
Co sa tyka toho dvora,tak ano, je to super, ale v podstate len par mesiacov ..maj,jun..september..v lete je vonku pekl,tak sme v lese alebo doma a v zime , na jesen sme tiez na vyletoch nie na dvore.
Mne vlastne najviac pride luto, ze to tu deti povazuju za svoj domov a nechcu odist..😔 a tiez ked su nahodou nejake detske hysaky alebo uspavanie babatka,tak to je tiez velky benefit😅

kukuricka1
autor
22. máj 2023

@h2 ano, to si zrejme v Lužnej alebo Rovinke..ma to svoje vyhody, nas to neoslovilo.okrem toho v dobe ked sme sa stahovali este nebola dialnica a povedzme si pravdu, nijto netusil ci to Slovensko zvladne..postavit 20 km novej cesty😅 My mame obaja robotu v Petrzalke, dokyorov aj trvaly pobyt, rodicov..preto ta Rajka. Plus chidil aj autobus, planovali sme 2 deti, muz zmenil pracu a uz nema ziadnu sancu v tych casoch chodit s detmi do skoly..takze mne ostali 3 deti na rozvoz..a to je dost..a co sa tyka rodiny,tak ano, je im to zrejme daleko, alebo maju ine naplne dna, toto az tak neriesim. Mne je tu na rodicovskej velmi dobre, ale vidim, ze s prichodom skoly a navratom do prace sa obratky zvysia a zrejme si to ulahcim tym prestahovanim. Lebo na jednom sidlisku bez cesty(pri Inchebe) mame skoly, skolky, Zuš, krúžky, rodinu, pracu...vsetko na pešo

h2
22. máj 2023

@kukuricka1 Ďakujem za odpoveď, už mi tu napísali, že ste v Rajke, to mi nejako vôbec nenapadlo. Tým sa, samozrejme, všetko vysvetľuje.
My sme v Miloslavove (lepšie povedané v Alžbetinom Dvore), prvý rok som dochádzala do práce do Petržalky, potom som zmenila prácu, chodím do Šamorína, takže úplná pohoda. Muž stále pracuje v BA, na motorke je v práci za 18 minút. Robí neďaleko Eurovei.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
h2
22. máj 2023

@slniecko5 Prečo sú predstavy o hraní sa detí na dvore naivné? Môj syn sa hráva na dvore aj s kamarátmi. A keď nie sú u nás na dvore, sú u kamoša na dvore, alebo u ďalších... Hrajú ping pong, hokejbal, inline hokej, futbal, v lete sa kúpu v bazéne, máme aj domček na strome s mini lanovou dráhou pod ním... U iného kamoša majú zase trampolínu a basketbalový kôš.

slniecko5
22. máj 2023

@h2 áno, keď si tam iné deti, je to iné. Myslela som na to, že veľa ľudí si naivne myslí, že sa ich desí samé celé dni na dvore prehrajú. Neprehraju.
So 4rocnym chodia synovia na kolobežke po dedine, neviem si predstaviť, čo by robil na dvore celé dni sám.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
slniecko5
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
22. máj 2023

@rfrd12 tak je rozdiel sem-tam niekoho zaniesť dieťa na krúžok a do školy a voziť ich kilometre každý deň. Existuje predsa MHDčka a v meste sa dovezie kam len chceš.