Zomiera mi mamka: Ako zvládnuť tento ťažký čas?
Mám ju doma, od min.pondelka máme aj paliativnu opateru.
Dnes ako zvyčajne stále spinká...pije keď jej dám striekačkou, papať nechce.
Najhoršie čo prežívam...s bitim výčitiek keď s ňou niesom stále... mám aj opatrovateľku.
Už mi ledva na wc vyšla, načo ju tak trápiť...
Bolesti nemá Bohu vďaka, zlyhava jej pečeň, je žltúčka, zmätená, niekedy nepokojná, halucinacie... ale na jednotku pacient ❤️ malé dieťatko. Strašne mi bude chýbať. Furt sme sa rozprávali, mám ju doma u nás vyše roka...ani kamarátky mi netrebalo. Mám 43r.. neviem si to predstaviť.
@lucyluska držím ti palce, nech to zvládneš. Moja mama mala 42 keď nahle zomrela. Ani som sa nestihla rozlúčiť a bolí to dodnes aj keď prešlo 22 rokov
Keď ozaj zalahne možno ti pomôže niekoľko rád
Dávať podrvené lieky kým ich bude vedieť prijať.stacia tie najnutnejšie.
Dávať tekutiny striekačkou.sladeny čaj.nutridrinky kým to pôjde.
Polohovať každé dve hodiny aj v noci.ked nechtiac vzniknú dekubity bude tá to veľmi mrzieť.
Zožen si už teraz pomôcky pre ležiacu osobu.nieco sa dá aj vyrobiť doma.
Výbav si pomoc sestru z ados.kwd bude treba robiť niečo odbornejšie napr.osetrit dekubity.oni neumyvaju.nemasiruju.nekrmia.alw vedia poradiť.
Veľa sily.To umieranie môže trvať aj mesiace.Ked bude treba kúp si Persen forte na ukludnenie pre seba.Prw mamku nech dr.predpuse metamizol kvapky proti bolesti.Pride situácia.kwd si nebudeš istá či mamka nemá bolesti a tie kvapky sa ti zídu.
@la_dolce_vita toto je tak krute, pri všetkej ucte k lekarom, toto bol hyenizmus, aspoň k umierajucim mohli pustit rozlúčit sa..
ako si sa s tym vyrovnala? hrozne som bola nahnevana vtedy, mňa sa to síce netýkalo i tak si myslím, že to nebolo správne
Bože mne úplne srdce stislo. Prajem veľa síl.
@lucyluska viem je to veľmi ťažké vidieť milovanú bytosť ako sa snej pomaly vytráca život je to kolobel života chcela by som ťa poprosiť aby si zbytočne nezdržiavala maminku keď nastane jej čas aby sa dlho netrápila pred koncom sa jej nachvíľu uľavý jej mysel bude v tedy čistá to je čas prejaviť lásku a vďaku za všetko čo pre teba urobila prajem ti veľa síl do nadchádzajúceho obdobia
@karolinakr vies co, boli v tom v nasom pripade este aj zavrete hranice, takze som sa nedostala do Ciech, na pohreb som to uz riskla aj cez zakaz. S odstupom casu mam vacsie vycitky, pretoze uz zabudame, ako tazke to boli casy plne absurdit... a dakujem za tvoju reakciu.
Maminka mi v sobotu na večer zomrela. Bola som s ňou do konca.
@lucyluska Príjmi moju úprimnú sústrasť... Písala si, že si maminke čítala zo Svätého písma, milovala pannu Máriu, verím, že odišla zaopatrená a to je pre veriaceho človeka najviac. Snáď to nevyznie zle, no z tvojich slov, opisov maminy, jej stavu, odišla nádherným spôsobom - s vierou, milovanou dcérou po boku, žiadne chladné steny nemocnice, cudzí ľudia. Drž sa ❤️
@la_dolce_vita
@karolinkar
Mne mamina zomrela tiež na covid(49r.) Ja som mala vtedy 26. Mala som známu na covid oddelení, a pustili ma tam na tajnáša keďze som tiez sestricka.
A poviem vam bolo to strasne. Vidiet ludi napojenych na pristroje, a hlavne moju najdrahsiu mamicku, ked sa nemoze nadychnut, ked vidis ako sa ten clovek tak strasne trapi, ako ho spociatku ani nespoznas, lebo ta pliaga ho po 2 tyzdnoch v nemocnici zmenila na nepoznanie,... Vtedy som si povedala ze chcem aby uz zomrela, aby sa dalej netrapila. Bola som stastna ze sa s nou mozem rozlucit ako jedina z rodiny, a viem ze sa aj jej odchadzalo lahsie, aj ked uz nevnimala, ako som prisla za nou hned zacala reagovat, aj ked bola v umelom spanku,...
Ale na druhej strane to mam stale pred sebou, kazdy den myslim na tu bezmocnost. Takze mozno je aj lepsie ze si ju nevidela. Moji najblizsi si ju budu pamätať takú peknú a silnú aká bola, a ja budem mať pred sebou navždy ten najhorší pohľad.
@ewell13 dakujem za tvoju reakciu, az mi je do placu z toho, ved tvoja mamka mala menej ako ja, mam 51. Bola to mlada zena, to je strasne. Moja mama uz mala vek a bola onko pacient a presne ako pises, neviem, ako by som to zvladla, som dost citliva. Ku koncu uz bola mimo, ale kym vnimala, stale sa pytala, kedy pridem a nevedela pochopit, ze hranice su zatvorene a neda sa .. ☹
@lucyluska uprimnu sustrast a drz sa.. mamka sa uz netrapi a ty si urobila maximum pre nu.
@lucyluska viem presne ako sa cítiš ja som prišla o otca pár mesiacov pred svadbou
V priebehu pol roka zomrela jeho sestra a on
Bolo to veľmi ťažké obdobie

@lucyluska Znie to sice strasne, ale ulavi sa ti potom. To umieranie je horsie ako smrt. Pre nasu mamu v tom stave to bolo vykupenie