icon

Zomrel mi muž

gabriela198
9. júl 2022

Ahojte baby zomrel mi muz a zatiaľ bývam ešte u svokrovcov po muzovy zostali dva auta a dnes mi bolo vytknute že keď pôjdem do podnájmu tak si mám zobrať len nábytok z kuchyne a ja jej vravím počkajte ja mám nábytok spálňy a v druhej izbe ktorý sme nadobudli počas manželstva a ona mi ho nechce dať keď ona nám na nábytok nedala ani korunu a ťažko zarobené peniaze sme dali na nábytok ona mi má právo vydať ten nábytok a nemôže mi zobrať aj to posledné čo mi zostalo po ňom poradili by ste mi ako mám ďalej postupovať ja už pre ňu niesom nič to len teraz sa pretvarovala pred ľuďmi

Strana
z5
gabriela198
autor
10. júl 2022

@panelacikova áno volala som tam do banky ale to si musí notár vyžiadať z banky

panelacikova
10. júl 2022

@gabriela198 podľa informácií v tejto diskusii bude asi najlepšie vyčkať na dedičské konanie, keďže žiaľ, nie si jedinou dedičkou :(

zuzana76
10. júl 2022

@panelacikova áno, ak manželia nemajú deti, dedia aj rodičia

gabriela198
autor
10. júl 2022

@zalka
@zuzana76 áno ale vedsci podiel na majetku máj ja

dilino
10. júl 2022

@panelacikova no ved ani som to nevedela aj ja čudovala som sa tiež.No človek sa uči celý život.Fakt ani som to nevedela kým to ľudom netreba nezaujimajú sa o to.Dobre vedieť rada na nezaplatenie.

77daniela77
Autor odpoveď zmazal
vroni
10. júl 2022

@77daniela77, nemusia, nepredpokladám, že by s nimi mala uzatvorenú akúkoľvek zmluvu. Môžu ju na hulvata vyhodiť z hodiny na hodinu. Úplne nepodstatné je, čo sa manželovi stalo.

zalka
10. júl 2022

@gabriela198 áno ty svoju polovicu a z mužovej polovici polovicu ..
Čiže ak mali ste spolu majetok v hodnote 10000€ príklad. .tak tebe patrí majetok v hodnote 7500€ a svokrovcov 2500€.
Ak mal niečo spred svadby napr.chatu tak z tej ti patrí polovica a jeho rodičom polovica.
Ak by mu rodičia dali dom teda darovali tak tebe patrí polovica a im sa vráti polovica.
Dedí sa aj jeho výhradný majetok ...nie len to čo ste mali spolu. Všetok majetok sa dedí.

jankalukasova
10. júl 2022

@77daniela77 nie, nemusia vôbec nič. Ja neviem, kde sa tieto informácie na Slovensku berú v súvislosti s TP. Nič jej nie sú dlžní, nič jej nemusia zháňať. TP Ťa k ničomu neoprávňuje. K ničomu. Ak nie je na LV, môže sa akurát tak zbaliť a ísť. Nehnuteľnosť nenadobudli, nehnuteľnosť je svokrovcov (aspoň to mi z toho vyplýva). A neviem čo myslíš tým, že spáchal samovraždu. Čo by to na veci menilo?
To čo nadobudli počas manželstva, na to nárok má (napr. spomínaný nábytok). Ale dedia aj rodičia zosnulého.

77daniela77
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
10. júl 2022

@panelacikova už chápem, prečo si sa druhý raz nevydala, ja som sa o tieto veci veľmi nezaujímala, keďže deti máme 2 spoločne s manželom, takže mňa sa to netýka, druhá vec je, že pokiaľ človek zomrie v staršom veku, tak rodičov už nemá, čiže manžel/manželka zdedí všetko

zuzana76
10. júl 2022

@gabriela198 samozrejme, uprimnu sustrast, kiezby sa svokrovci spamatali

jankalukasova
10. júl 2022

@77daniela77 to je síce možné ale v majetkovej otázke to nič nemení. Autorka o príčine smrti nepíše.

77daniela77
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
10. júl 2022

@77daniela77 prosím? Nikde som nepísala o tom, či mi je alebo nie je divné, že ju balia týždeň po smrti syna. Reagovala som na tie bludy o trvalom pobyte a v skutku som nechápala Tvoju reakciu so samovraždou.
Áno, je to divné a naznačuje to nefunkčné vzťahy v rodine. Právne to ale nič nemení. Tak naozaj nechápem Tvoju poznámku o tom či si nútená sa držať toho, čo ja uznám za vhodné. Drž sa čoho chceš.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
10. júl 2022

@77daniela77 pravdepodobne si mala na mysli prípadnú vraždu 🙂 vtedy by sa oddialilo konanie, kým by sa nevypátral vinník, predpokladám. ale to len tak laicky a akosi logicky. a možno sa mýlim, neovládam to po právnej stránke, ani som sa s tým nestretla, len mi to dáva akosi zmysel, že nebude predsa potencionálny podozrivý dediť 🙂

sasa1310
10. júl 2022

@77daniela77 môžu zrušiť trvalý pobyt a je vonku len tak. Toľko chobotín čo ste tu poniektoré napísali, až neskutočné

sasa1310
10. júl 2022

takže autorka:

evidentne ste bývali u svokrovcov. Takže môžu ťa hocikedy zo dňa na deň vyhodiť. Žiaľ je to tak. A keďže ste deti nemali, tak dediť budú jeho rodičia aj ty. To znamená, že do dedičského budú spadať obe autá. V podstate do toho dedičského konania by si nemala nič brať odtiaľ a pekne naň počkať a potom uvidíš ako sa dohodnete a koľko vlastne dostaneš.

simca06022011
10. júl 2022

Ja ti este skor ako odides odporucam po fotiť vsetko co ste tam kúpili s muzom, urobili atd... A nedovolili ti to zobrat. A potom uz len cez dedicske riesit. Bohužiaľ velka chyba nemať doklady od drahsich veci. Myslim ze aj pre poistky a ine veci to je len osožné... Jeden fascikel/krabica a zakladat.. Žiadny problem

vinkel
10. júl 2022

@sasa1310 rodičia budú dediť iba to či získal za slobodná nie ? A čo bolo počas manželstva tak len manželka ak nemajú deti. Tak by to malo byt nie?

sasa1310
10. júl 2022

@vinkel nie. Manželka akurát dedí min. polovicu majetku poručiteľa

Strana
z5