Zomrel nám psík. Musím mať jeho urničku stále na očiach
Zomrel nám psík. Je to pre mňa nesmierne náročné, bol s nami 15 rokov. Nezvládla som ist ani len na obrad, skrátka vyrovnavam sa s tým radšej sama. No cítim sa ako necitlivá, lebo brat chce mať urničku v našom byte, ešte bývame s rodičmi, aby bol stále na očiach. Veľmi ťažko sa mi to znáša, že mi to tá urnička bude každý deň pripomínať. No jeho sa nedá presvedčiť, aby sme ho dali radšej k babke na záhradu. Ja viem, že to znie necitlivo, že sa ho chcem "zbaviť", ale pre mňa je to tak ťažké, že radšej by som to nevidela...
@mondolina to nie je sarkazmus. Nikdy som nebola na toľko zamilovaná do zvieraťa, alebo ako to nazvať, žeby som robila rozdiel medzi sliepkou a mačkou, psom alebo kravou. Pre mňa sú to všetko zvieratá. Len niektoré jeme, niektoré nie. Obľúbiť si môžem hociktoré. Správať by som sa mala ku všetkým rovnako dobre. Preto tým kremáciám iba niektorých tzv spoločenských veľmi nerozumiem. Asi nikdy nebudem, lebo mam k tomu celému iný prístup.
Inak to ako prebieha taky pohrebny obrad psa? 🤔 To som ešte ani nepočula, priznám sa... To je tam aj niekto kto celý "pietny akt" moderuje? No Ty brďo... 😁 Náš Teo ma 11 rokov, žije 9 rokov s diagnózou, tento mesiac nás stal zase na veterine moje kozene cizmy, opatrovanie na par dni zase na úkor mužovej novej rakety, ľúbime ho, má sa pri nás fajn, ale teda smútok za ním držať isto nebudem a ani sviečky páliť. 🤭🤷♀️ Co je veľa to je moc. 😬
@lenkakravcova ja nerozumiem mnoho iným veciam, iným " procesom" ale nemám potrebu ich zhadzovať, zosmiešňovať či nezvažovať.
Ak sa nemýlim, ty si moslimka (prepáč že to spominam, ale hodí sa mi to ako príklad, hoci je to viera)...podrezanie krku zvieraťa a krv na uliciach, vystavené odrezané hlavy...
Ja by som to nikdy neurobila a predstav si, rešpektujem to, a neznevažujem to,nepovažujem to za choré.
A asi radšej aj odchádzam, v rámci zachovania predsviatočného kľudu.
@maca1984 neurobila by si to, ale denne konzumuješ mäso napr aj z Ukrajiny (1/3 dovozu na nás trh je odtiaľ). Vieš, že až 90% kuracieho mäsa z Ukrajiny má certifikát halal (od sunnitov), len sa to neuvádza na obale? Tým pádom sa podrezáva. Najviac odberá od nich Tesco na SR.
A.. zatiaľ je dosť teoretické, či je lepšie zviera podržať správne tak aby za 2 sek upadlo do bezvedomia.. Alebo ho omracit elektrinou. Dodnes sa na tom nik nezhode, čo je humannejsie. Len pri tom druhom nevidno krv takže je to také no - na povrchu čistejšie. 🙂
A nie, ja nerešpektuje a nai neuznávam vlacenie zvierat po uliciach a ani masove zabíjanie. Ak má byť zviera zabite podľa islamu správne, má byť ukludnene - a to sa na akciách sunnitov nedeje (ja k tejto vetve nepatrím), takže zbytočne si to so mnou spájaš. Ja pri kúpe mäsa preferujem značku welfare - to mi príde reálne bližšie halal chovu podľa Koránu.
@lenkakravcova si úplne vedľa s tým mäsom pri mne.
@maca1984 No tak sme si kvit. 🙂
@lenkakravcova nie, nie sme si kvit.
A ani to nepotrebujem a vysvetĺovať to ďalej ani nemienim.
Odchádzam, pekný večer ešte všetkým.

@lenkakravcova ale to je individuálne.
Ja mám psa v obývačke a sice mi chvíľu trvalo nerevať nonstop pri tej urne, tak som s tým už ok...
Môj muž pri tej urne v obývačke nereval ani minútu.Teda aspoň som ho nevidela.
Chcela si zosmiešniť, nevyšlo.