Zomrela mi mama, manžel je v nemocnici a som vyčerpaná. Ako sa nezblázniť?

michaltat
7. sep 2022

Pred mesiacom mi zomrela mama, do toho ochorel manžel momentálne je v nemocnici. Mame dve deti 10,12 r. som úplne vyčerpaná,

sandrahi
7. sep 2022

@michaltat verim, ze to musi byt velmi narocne, kazopadne ti zelam vela sily, su to tazke chvile, ale vsetko sa da zvladnut. ludia su totiz schopni uniest viac, nez si myslia.

elizabet173
7. sep 2022

@michaltat úprimnú sústrasť, je mi ľúto, čo prežívaš, snaž sa oddychovať čo najviac, nezabúdaj na prísun vitamínov, deti ťa potrebujú zdravú. Neboj sa na nich presunúť nejaké povinnosti. Drž sa

loginexistuje
7. sep 2022

poziadaj o pomoc okolie rodinu

michaltat
autor
7. sep 2022

@loginexistuje mam uz len brata... ma male dieta

76california
7. sep 2022

@michaltat skús skôr známi a kamaráti...susedia, nie rodinu...vždy sa nájdu ľudia, ktorí radi pomôžu - odkiaľ si?
Možno sa nájdu ľudia aj tu na MK, ktorí by Ti vedeli nejako technicky pomôcť...
Psychicky pomôcť - vyhľadaj skôr odbornú pomoc - SMÚTOK je prirodzený...dovoľ si smútiť...

0silvia0
7. sep 2022

@michaltat skus robit veci mechanicky a bud v cinnosti aby ti hlava stale sama neriesila. Musis sa snazit odfiltrovat emocie a myslienky, len tak sa nezblaznis.

miriam11
7. sep 2022

@michaltat je mi ľúto, čo sa stalo. Detičky už máš väčšie, zapojiť do domácich prác, varenia... mysliet pozitívne a pozrieť sa dopredu. Do minulosti sa nevracat. Bude dobre, všetko dopadne ok. Držím palce.

janinah
7. sep 2022

chodíš do práce?vieš v noci spať?

michaltat
autor
7. sep 2022

@janinah áno chodím, no robím z domu...

reenie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlado818
7. sep 2022

Chlapsky nazor: dobre by som sa opil a ideme dalej...

michaltat
autor
7. sep 2022

@vlado818 no to áno

sidicek
7. sep 2022

@michaltat záleží co je manželovi, niečo vážne dlhodobé, alebo sa to vyrieši do par dní a bude to ok?Deti sú už pomerne veľké, mali by byť viac menej samostatné. Definuj si, co ta zaťažuje najviac a tam trochu polav.

michaltat
autor
7. sep 2022

@sidicek plucna embolia

janinah
7. sep 2022

urči si priority a uber kde sa dá napr. v práci ,aj PN ti dr. vie dať pre vyčerpanie....variť nemusíš,existuju donášky aspon obden ich využi,deti sú velké,tie obskakovať netreba,dúfam,že sa s nimi neučíš,lebo toto netreba ani za dobrých čias,prádlo práčka vyperie,žehliť netreba aspon nie všetko,potrebuješ sociálne kontakty,chod na kávu s kamoškou,kúpiť si knihu,navštív mamku....v nemocnici je asi zákaz návšetve,takže to ti ušetrí čas a energiu,volať samozrejme manželovi treba každý den...ak nemôžeš spať pomôž si prírodnými liekmi z lekárne,odp. persen forte

koniarova
7. sep 2022

@michaltat choď na PN, na pár dní. Potrebuješ oddych.

michaltat
autor
7. sep 2022

@janinah písala som vyššie ze mama mi zomrela pred mesiacom

janinah
7. sep 2022

@michaltat prepáč,tak navštív cintorín alebo niekoho iného z rodiny,koho máš rada....chod medzi ľudí a porozprávať sa

sidicek
8. sep 2022

@michaltat tak to je vážna dg,chápem, že to bol šok taka náhla hospitalizacia, ale o pár dní príde domov a všetko sa vráti do starých koľají. Teraz uber a uvidíš ze to zvládnete.

gleep1
8. sep 2022

@janinah ježíš ty si mala byt radšej ticho 🤦🏼‍♀️

Autorka máš veľké deti, tak veľké že zz nemôžu byt záťažou ale naopak, podporou. Porozpravaj im o svojich pocitoch a oni nech porozprávajú tebe, s detmi sa v týchto ťažkých časoch pochopíš a podporis najlepšie. Im zomrela babička, takmer aj otec a mama nevládze a oni to vnímajú a cítia. Buďte si podporou navzájom a to akokolvek Vám bude vyhovovať- či už pomôžu s domácimi prácami, s varením, môžu ti dať ľahkú masáž chrbta..zároveň skús podporiť aj ty ich- povedz im nech sa neučia, nech si to spravia voľnejšie, pripadne ich na pár dni ospravedln zo školy, pozrite si spolu film, pokojne aj smutný nech tie emocie spracujete, prečítaj im pred spaním knihu, aj keď už sú veľké deti, určite to ocenia….
Vyjadrujem ti úprimnú sústrasť a posielam ti kúsok sily, dúfam že ju zachytis.

janinah
8. sep 2022

@gleep1 lebo ty rozkazes?
Skôr tvoja rada rozprávať o tak vážnych veciach a že mama nevládze s 10 r. Dieťaťom je " super" a neucit sa teraz na začiatok sk.roka keď práveže treba začať na plný plyn.to vážne myslíš?
Verím.ze si autorka vyberie pre seba to vhodné riesenie

gleep1
8. sep 2022

@janinah ja som nič nezakázala, ja vravím že si mala byt radeej ticho lebo povedať niekomu kto píše o tom že mu zomrela mama aby išiel navštíviť mamu je vrchol ignorancie.
áno to myslím vážne a rozpravat sa s detmi aj o vážnych témach a aj o zlých pocitoch je veľmi dôležité. Ja som nikde nenapisala že mama s 10 ročným dieťaťom nevládze, ja som napísala je je to dosť staré dieťa na to aby mohlo mame v zlej dobe odľahčiť a s niečim pomôcť a to je dosť veľký rozdiel.
Zabrať na zaciatku roka? Neviem, ja nie som až tak dávno prec zo školy aby som vedela, že po prázdninách boli ľudia skôr lenivý a išlo sa pozvoľna a nie že sa prišlo do školy a všetci išli zabrat na plne obrátky. Okrem toho XY ľudí chodí na dovolenky na zaciatku septembra. Aj s detmi. Čo mali v škole zabrat… ciduj sa svete, nikto neprepadol.

No bohužiaľ tvoju radu navštíviť matku si autorka vybrať nemôže. 👎

adolf_hitler
Odpoveď bola odstránená
Zobraz