Zostali by ste doma po dohode s manželom?
Zostali by ste doma po dohode s manželom? Alebo potrebujete k životu chodiť do práce, mať kariéru atď..?
@juliasb Ja si zase viem predstavit,ze ak by som zarabala tak,ze by som s rezervou zabezpecila celu rodinu,tak by som si pokojne vedela predstavit,ze by som sa vratila z prace do uprataneho bytu,nakupene,deti s hotovymi ulohami a v pohode doma,navarene,auto vyzdvihnute zo servisu,balik na poste,pre mna by to bola brutal pomoc,ktoru by som si od muza vazila a absolutne by som to nepovazovala za flakanie,ak by si muz popritom riesil aj svoje konicky.Po praci uz len cas na relax a rodinu.No krasna utopia 😀 Podla mna ide vzdy o to,ci to tomu druhemu partnerovi vyhovuje,ostat doma,niekomu mozno ano.Ak nie,nie je co riesit,ze.
@juliasb no u nas by to hlavne muz nedokazal. Mozno tak 2-3 mesiace, ale potom by mu to hrdost nedovolila.
@elizabet173 nie, take nepoznam. Priznam sa, poznam take, co si nerobili zadne dvierka a ked by ich muz opustil, mozno by boli nahrate....ale muzi ich neopustili, takze 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@zuzahajdulka Ty stále berieš ako vzorku jednu skupinu žien, ja sa snažím to brať reálnejšie, zostať doma sa môže rozhodnúť tak tá obchodná riaditeľka, ako aj predavačka. Nikdy by som neodsudzovala ženu, ktorá sa rozhodne pre takýto spôsob života, podstatné je, aby to vyhovovalo všetkým členom jej rodiny. A naopak, ak sa niektorá rozhodne dať ani nie roční dieťa opatrovateľke, alebo do jasieľ, nikdy by som neodsudzovala ani tú. Ak má byť doma nervózna z toho, že ju takýto spôsob života nenapĺňa, pre to dieťa je osožnejšie, ak bude s babkou, opatrovateľkou a potom si ho prevezme spokojná mama. Neexistuje ideálny model rodiny, ideálny je ten, s ktorým sú stotožnení všetci v tej rodine.
Ja by som kludne ostala doma ak by som nenala nejaku milovanu pracu ale! Moze sa ti to vypomstit, ked si doma nikto za teba neplati odvody do socialky takze nebudes mat ziaden dochodok ani ine davky, a az ta raz muz mozno kopne do riti kvoli inej....ostanes v peknom pruseri bez koruny a bez praxe....takze nieco by si robit mala, alebo nech za teba plati muz odvody, ale nie minimalne ale ferovo...
Ked nas financne zabezpeci preco nie...ale nie v bytovke...na dedine je tolko prace, ze nestihame
@monkasponka Najvyssou,nie najvacsou.To je rozdiel.
Určitú dobu áno. Ale nie natrvalo.
Ja som doma, som takto spokojná. Určite nepotrebujem ku šťastiu kariéru ani nič podobné. U nás to je síce aj nutnosť keďže najstaršie dieťa máme postihnuté, no ja som snáď od 15 túžila len po rodine. A to mám aj vysokú školu skončenú, no kariéra ma vôbec neláka.
Ja by som zostala doma. Pre mňa je rodina dôležitejšia ako kariéra.
Nie nezostala. Mám v živote vyšší cieľ ako zostať ženou v domácnosti a aj svoju hrdosť😉
Ak si doma a máš veľa koníčkov. Tam veľa kamosiek tak prečo nie. Ale ak len doma a. Variť upratovať a cakat kedy príde muž z práce to nie. Lebo realizovať sa dá aj doma. Chodiť napr do fitka angličtinu, a neviem čo...ale ak máš byť zavretá naozaj len doma...tak to by som nechcela. Chýbal by mi kontakt s ,,rovesníkmi ,,😁😁😬🤭
juj určite by som veľmi rada zostala.. kebyže súhlasí a zarába tak, aby nám nič nechýbalo a úplne naj by bolo, kebyže som napísaná u neho ako zamestnanec, odvody atď. neváhala by som. nudiť by som sa určite nenudila. s radosťou by bolo nakúpené, upratané, navarene, o všetko postarané, ako to je aj teraz, ked chodím do práce. všetko stíham. ja. a namiesto práce by som stíhala to, čo nestíham, ked musím pracovať. a keď sa ti to nebude páčiť, tak si nájdeš prácu. ved o nič nejde.
Popri deťoch , keď je všetko na mne, kariéru budovať nemusím. Som pôžitkár. Kľudne by som doma bola, nie však živorila. Iba ak dostatočne zarobi.
Mám toľko veci, čo by som robila. Študovala by som konečne pokojne, nie o hubu. Mohla by som cestovať. Jij
@vevesh pretože väčšina žien nemá svoje záujmy , prero pre nich zostať doma znamená robiť domáce prace. Bože, taký nezmysel. Ja ,tým že robím ,nestíham nič pre seba. Nie je čas. To je práve zle.
Ja s mojou povahou nikdy. Muz mal náznaky kedy chcel aby som bola doma ale nie. A ženy keď nápisu, že sú ženy v domácnosti a nie je to tak, že len domacnost tak si asi nechcú priznať. Žiaľ, je to celé o tom, že muž celé dni v práci a žena sa musí starať o domacnost a deti. Ja poznám 6 žien v okoli čo sú ženami v domácnosti a ani jednu to nenapĺňa. A to správanie mužov k ním 😨 ako keby boli niečo viac. Nehovorím teraz o takých pároch, ktoré sú spolu 3 roky. Hovorím o 10+ rokoch. Muz si časom k žene viac a viac dovoľuje. A nikdy by som si nedovolila žobrať od muža peniaze, že potrebujem na to alebo na to 🤷♀️ To je tak pod úroveň ženy🙂 ale každá to mame inak✔️ Niektoré rady tak 🙂
@1234321 toto robím tiež, muz stále od rana do večera v práci a ja okrem prace mám na starosti všetko ostatne, domácnosť deti dom zahradu. Je to o tom, že nemajú záujem sa rozvíjať. To sa dá len vtedy, keď nie si v jednom kole. To je žiaľ väčšina žien. Vidím to okolo seba. Žiadne záujmy, len ak muz vymysli, alebo ich niekde MUZ vezme. A to chodía aj do prace, takze závislé by nemuseli byt. Žiaľ sú
potrebujem sa realizovať, mať svoj svet, kariérne sa posúvať, preto kontinuálne pracujem z domu popri malých deťoch aj počas MD/RD. Byť len ženou v domácnosti nie je absolútne nič pre mňa, a to bez ohľadu na financie. Mám spravený doktorát, využívam ho aj v práci, proste potrebujem sa odborne posúvať, byť prínosom pre spoločnosť aj inak, ako vychovávaním detí. A po vyše 4 rokoch, čo kombinujem RD s prácou to považujem za dokonalý life balance.
Ja som momentalne piaty rok na rodicovskej a priznam sa, ze kariera mi vobec nechyba. Mala som ju po skole raketovo našliapnutu, mam matfyz, robim v IT... z firmy ma furt volaju spät... ale ja som zistila, ze doma mi je strasne dobre. Mozem spat dokedy chcem, ist kam chcem, upratat si, kedy chcem... Moje priority su uz inde. Zrejme ma ta praca az tak nenaplnala. Zaplatena bola dobre, ale cele dni pred PC, cestovanie do AT/DE a stresy k tomu... :/ desim sa navratu do prace, pretoze v dnesnej dobd je predstava, ze zena ma podavat vykon jak muz a popri tom tahat deti a domacnost. A ked je unavena a vyhoreta, neprijemna na muza i deti, tak je to jej problem a zlyhanie
@basska_b presne, podávať výkon v práci a potom ešte stihať rodinu , domácnosť. Riadne tlaky na ženu. Ja, ako som sa stala matkou, som si upratala všetky priority ohľadne práce na neurčito. Dokážem rásť aj popri deťoch, v každom úseku života niečo obetujem, a teda ja vždy prácu. BOla som 9 rokov doma s deťmi, najkrajšie roky života. My sme toľko s deťmi zažili, s kámoškami, vikendy ako kompletná rodina, interakciu s inými ľudmi, inštituciami, organizáciami, teda neboli sme zavreti doma a ja s prachovkou. Paradoxne upratujem veeeeeľmi malo, neznášam to od mala. Teraz po vyčerpávajúcom týždni, som nie schopná fungovať cez vikend, vtedy sa dávam dokopy, lebo cez týždeň idem od 5,30 do 23 hod. denne.
Kamoška tak je doma niekolk
@stvura @zuzahajdulka Tiež ma veľmi prekvapili názory, že realizovať sa dá len v práci.

@amelie2017 samozrejme netvrdím, že ak by to vadilo mne, musí aj ostatným 🙂 môjmu mužovi by som tiež dopriala ale myslím, že po mozno roku by mi to začalo vadiť, ze obaja nerobíme maximum co môžme, len ja