icon

Zostali by ste doma po dohode s manželom?

11. jún 2022

Zostali by ste doma po dohode s manželom? Alebo potrebujete k životu chodiť do práce, mať kariéru atď..?

mooonika1975
14. jún 2022

otrasný názor, realizovať sa musiš hlavne osobne, to sú zauživane názory

ibrunova
14. jún 2022

Hneď o riadok nižšie téma Partner mi vykrikuje peniaze 🙂

konulka20
14. jún 2022

neostala, na zaciatku je to jchvilu ok, ale neskor uz by mi chybala socializacia a realizacia sa v profesii

ddaassuullaa
14. jún 2022

Nie, nikdy by som nechcela byt "zienka domaca", byt zavisla na niekom inom, citila by som sa ako prizivnik a uz vobec si neviem predstavit byt otrokom domacnosti a clenov rodiny, v podstate zivy robot. Ziadne vlastne aktivity absolutne ziadna socializacia, rozsirovanie si obzorov vo vystudovanej oblasti, ziskavanie inych pohladov na vseobecne dianie od zivych ludi...mentalne by som sa totalne opustila do pol.roka, ak nie aj skor. Mne stacilo na rodicaku, kedze som bola vlastne v domacnosti, mala som pocit, ze mi odumiera seda kora, mechanicky som fungovala na presnom.harmonograme od rana do vecera, toto vsetko vsak nie pre seba, ale pre inych, ktori mali kontakt s ludmi, plus mna ako taxik, zdroj tepleho jedla, cistych veci a poriadku, nosica "zivotne dolezitych veci" a pod. Moje deti su pre mna velka zivotna hodnota, ale na oplatku aby som som bola pre nich vybornou mamou, kamoskou, partnerkou a mozno inspiraciou nemozem byt putka domaca a sucasne sa tvarit, ake je dolezite na sebe makat, aby nieco v zivote dosiahli. Neviem si ani len predstavit, akym vzorom by mohla byt v ich ociach

tianna
14. jún 2022

@1234321 prečo by si mala žobrať? 😄 my máme každý svoju kartu k mužovmu účtu, dokonca aj k môjmu má on na momentálne rodičak a kúpi každý čo treba. Nikdy som nemusela nič žobrať ani pýtať, vie že kúpim čo treba a nemusím sa mu absolútne spovedať. Ja napríklad nechápem ani keď aj tu ženy stresujú že dôjde kuriér a čo muž na to 😂 môj mi ešte aj zbehne po zásielku. Len sa opýta čo to je? 🙂 takisto domácnosť máme rozdelenú, on chodí do práce, ja sa venujem deťom, domácnosť je na nás oboch. Napríklad dlážku som za 14 rokov čo spolu bývame utrela asi 2x a aj to keď sme ešte boli sami 2 😂 varenie takisto si delíme, guláš a podobne jedlá sú len jeho parketa a ozaj mu to ide 🙂 ešte aj torty deťom pečie a ja zdobím. A že len domácnosť? Vôbec. Aktuálne sa napríklad učím španielsky.

miriam11
14. jún 2022

Nikdy by som doma nezostala. Zakrpatela by som. Ale to je môj názor.

1234321
14. jún 2022

@tianna ako dlho ste spolu?

tianna
14. jún 2022

@1234321 15 rokov práve v týchto dňoch 🙂 14 budeme v lete manželia 🙂 a doma som takmer 11.

1234321
14. jún 2022

@tianna tak asi výnimka 🙂 podľa mna. Ale každopádne ma teší, že takto ste nastavení. Dve ženy sú podvádzane napr, a nemôžu nič lebo nemajú vlastne peniaze. Ale všetko záleží od povahy

019paula
14. jún 2022

Áno, ostala. Už som doma 8r. Najlepšie rozhodnutie....manžel buduje kariéru a ja sa starám o rodinu....všetci sme spokojní...a peňazí mam viac než dost 😉

babatko17
14. jún 2022

Ak by som mala prácu z domu ktorá je spojená s kontaktom s ľuďmi, tak možno. Inak nie.

comika
14. jún 2022

Tam ide o to, co chce zena, a nie jej manzel. Zena by sa mala riadit podla seba a nie podla muza. Lebo jedneho pekneho dna uz nemusi byt jeho zenou a zisti ze nic neurobila v zivote. To je aj pre tie ktore chcu mat deti, a podriadia sa chlapom, ze neskor neskor… a potom zistia ze je neskoro

autor
14. jún 2022

@comika Ja píšem od začiatku, že po vzájomnej dohode, nie preto, že muž to chce, ale že sa obaja dohodnú, dospejú k spoločnému rozhodnutiu.

rebeka___5
14. jún 2022

Myslím, že väčšina to má trochu pomýlené .. žena v domácnosti nieje len žena, ktorá varí a upratuje . V podstate veľa žien doma neupratuje a nazývajú sa “ženy v domácnosti” .

Venujú sa svojim aktivitám. Muži chcú nech sa o seba starajú, rozvíjajú sa. To znamená rôzne aktivity či už v oblasti jazykových kurzov, fitnes s trénerom a podobne. Nechcú ženy bez prehľadu a negramotne, ktoré sa nevedia vyjadrovať . Sú to pre nich reprezentatívne manželky .… Tak isto maju voľný priestor na kamarátky počas manželovej neprítomnosti .

Dnešná žena v domácnosti neznamená - žena so zásterkou v kuchyni. Samozrejme záleží, ako je manžel mentálne nastavený . Ako manžel tak aj žena väčšinou 🙂 veď sme manželove vizitky .. tak isto ako oni tie naše .

🙂

janickacrazy
14. jún 2022

@vlcik1 no veru nemá nejaké koníčky, je celkovo taká znudena životom, občas ide cvičiť, občas prečíta knihu, ale proste vidno na nej, že ju to nebaví. Je iné pracovať na polovičný úväzok a mať kopu konickov a iné je byť len doma v zlatej klietke. Ona je doma už cez 20 rokov a ozaj to poznať.

autor
14. jún 2022

@janickacrazy Tak ona je príklad ako to nemá vyzerať. Mrzí ma, že kvôli takýmto ženám sa potom ľudia pozerajú na ženy v domácnosti rovnako a niekedy odsudzujúco.

mooonika1975
14. jún 2022

@rebeka___5 manželove vizitky - no to snaď nie

vevesh
14. jún 2022

@rebeka___5 si to tu nejak vsetci mylia s RD🙈🙈to bude nejaka slovenska charakteristika ci co... navarit, povysavat, oprat, deti obriadit a este od muza peniaze vyzgrlosit, lebo nerobis🙄🙄🙄🙄

jaga61
14. jún 2022

Neostala by som doma. Išla som do práce aby som bola medzi ľuďmi lebo doma by mi šiblo. Len upratovať, prať a variť - na hlavu.

autor
14. jún 2022

Inak ja mám v rodine ženu v domácnosti a ona je príklad, ako by to nemalo vyzerať. Je doma už 35 rokov, pracovala za komunistov lebo vtedy musela, jej manžel podniká. Ale ona bola iba doma, žiadnu školu si neurobila, ani kurzy, proste nič.

akvi
14. jún 2022

Ja to mam tak, ze som sice doma, ale mam sa kde realizovat - mam svoj biznis plus si privyrabam este v jednej firme, ale vsetko je to z domu. Nemenila by som na tom nic. Neznasala som chodit do prace v zmysle, kazdy den vstavat a hnat sa niekam, pre mna boli rana najvacsi stres v zivote. Som nocna sova a proste mi viac vyhovuje rano spat do 8:00. U nas to cele vzniklo tak, ze po MD som prisla o pracu a zaroven sme zacali stavat dom a zistili sme, ze kedze muz je pracovne vytazeny, nemohol by stavbu kontrolovat, ani nic vybavovat, kedze nam nestavala firma, ale hladali sme si remeselnikov, plus vela spravili aj sami. A tak som vlastne rok venovala stavbe domu a velmi ma to bavilo. No a popri tom som si nasla pracu, ktora bola velmi casovo flexibilna a tiez mi to vyhovovalo. A vlastne sme obaja zistili, ze je k nezaplateniu, ak je jeden v rodine uplne free a nemusime riesit strazenie a OCR-ky a pod.. (rodicov mame daleko) A tak to vlastne ostalo, medzicasom som si rozbehla svoj biznis a sme takto spokojni. Inak v mojom okoli snad ani nepoznam zenu 35+, co chodi do klasickej prace, vsetky sa casom dopracovali k tomu, ze robia bud nieco svoje alebo z domu a vsetky si to pochvaluju. A necakaj pochopenie u nikoho, koho predstava prace je rano vstat, niekam ist, odkrutit 8 hodin a tak dokola. U nas v rodine tiez mame clenov, co sa na mna pozeraju zvrchu, ze "nic nerobim".. Ale je mi uprimne jedno, co si myslia.

ddaassuullaa
14. jún 2022

@mooonika1975 presne, modny doplnok. omrzi? bude dalsi 🙂

8domcatko888
14. jún 2022

U nas to takto funguje. Manžel chodi do práce a ja som doma. Ale mame dve deti, ktoré niesu uplne zdravé a tak si ani neviem predstaviť kde v praci by mi tolerovali keby mam stále brat ocr na deti, ked su chore, treba s nimi lekárovi, na cvicenie, terapie a podobne.. Este sú malé (6r a 3r), ale najbližších 5r urcite este doma budem. Zatial mi to vyhovuje, poväčšine je aspoň jeden doma chory a ked náhodou su obaja v skolke, tak mam stále co robit a ani neviem ako ten cas ubehne.. Necitim sa nenaplnena, muz pride s práce a vie ma plnohodnotne zastúpiť,ja môžem ist kludne aj s kamoskami na kavu alebo si robiť co potrebujem. Vôbec to neberie ze ja som doma a on v práci, pride a kľudne mi pomoze upratať, navarit, s detmi.. 😉

autor
14. jún 2022

@ddaassuullaa To vážne prirovnávaš ženu k módnemu doplnku?

ddaassuullaa
14. jún 2022

Podla toho, co je vyssie pisane, tak ano. Mne by toto z vlastnej hlavy absolutne nenapadlo. V podstate presne tak to je napisane

juliasb
14. jún 2022

@amelie2017 ani u nás 🙂 to som rozmýšľala len tak teoreticky

mooonika1975
14. jún 2022

@ddaassuullaa veď nech idéééééé, ešte ho zbaliiim, to nie moja krv 😂

ddaassuullaa
14. jún 2022

@mooonika1975 nemusela by som balit, nezila by som tak 😂

ja_mi
14. jún 2022

Ostala by som s tým ze by mi ale dával istú čiastku...ved to je qko práca....ale zároveň en by som trvala ze budem na 4h ešte chodiť do práce niekam....trochu sa socializovat

mooonika1975
14. jún 2022

@ddaassuullaa niekedy je to taký chameleon a ty nevieš, čo čakať a potom sa vyvrbi a je to tu 😂