Zožiera ma žiarlivosť
Neviem si pomôcť....neviem, čo s tým, asi mi už preskakuje alebo čo. S manželom sa poznáme od našich 15tich rokov, vlastne sme spolu chodili odvtedy a mali sme sa a aj máme sa velmi radi (teda aspon dufam) mali sme samozrejme pár kríz ale dalo sa to prežiť. Hlavne ja som mala skraty v minulosti, 3krat som ho podviedla, aj ked nie intímne, ale tak, že som sa s dotyčnými stretávala a mala som halušky v hlave, skrátka taký ošiaľ. On mi všetko odpustil a fungovali sme dalej. Zobrali sme sa, mame tri krasne zdrave deti, bývame v novom dome, proste na prvý pohlad ideál. No teraz od septrembra má moj manžel novú kolegyňu, mladu slobodnu, 26 ročnu kočku, má dlhé cierne vlasy, nevinnu tváričku a hlavne má asi o 20 kíl menej ako ja!!! Sedia spolu v jednej kancelárii a ja sa doma idem zblázniť....moj manzel nikdy nemal okrem mna inu zenu, ani v posteli, dokonca ani sa s inou nikdy nebozkával, ja sa strasne bojim, ze stačí málo a stane sa niečo, čo ma zabije. Viem, že by som mu mala veriť, a ja mu verím, ale aj tak ma nahlodáva chrobák, ktory mi nedá pokoj...neviem co mam s tym robit. Stale si hovorim, ze sa mi to teraz vsetko vrati, co som povyvádzala za mlada ja. Mám 30rokov, a aj moj manžel má tolko....ja som asi na hlavu...dakujem za kazdu odpoveď
@vietnamka ano, ja viem. aj som si v podstate odpovedala v tom zmysle 🙂
len mi to obcas pride take..nechcem napisat ze ponizujuce, ale nenapada mi iny vyraz.. vies ako to myslim.. ze aby sa baba o seba starala preto, aby jej chlap neusiel.. tolerovat mu kadeco a tak..
tym nenarazam na tvoj prispevok.. to som len tak zafilozofovala uz davnejsie 😉
@digysa akoze tvoje prispevky su akoze vcelku dost mimo 🙂 🙂 🙂 🙂 ale to je ok,kazda ma pravo vyjadrit sa i ked drista
Ja ti to opisem z opacnej strany. Pracovala som so zenatym pohladnym chlapom, tiez sme boli len my dvaja v kancelarii, sedeli pri kavickach, debatili o vsetkom moznom, ale v zivote mi nenapadlo po nom vystartovat (a to som bola slobodna) a ani jeho ( a to so hadam neni spatna) ale jednoducho bol stastne zenaty, mal super zenu, ktoru som casom spoznala a ostali sme kamaratky dodnes. Takze sa hned neboj, ked sa bude tvoj muz citit doma dobre, bez vycitiek a stresov, tak mu to ani len nenapadne a mozno casom zistis, ze krivdis aj tej babenke, ze je mozno celkom ina, ako si myslis... Drzim ti palce 😉
@lentilka29 akoze, teraz neviem o com si akoze pisala, ale akoze dakujem za pravo vyjadrit sa. Akoze...mile od teba 🙂
@lenka3007 jj,ty si ten lepsi pripad.....aj ja som nieco podobne zazila,takze viem ze su aj take pripady. 🙂 🙂 🙂 🙂 ale tych je menej. 😠
velmi zaujimava tema...
@taratuta myslim, ze taky isty problem ma vela zien... az privela. Dovodom je podla mna ani nie tak nizke sebavedomie, ale spolocnost, ktora vztahy vykresluje uz ako zbytocne a nefungujuce. Urcite. ze sa najdu aj zeny aj muzi, ktori nemaju chrbtovu kost a podvadzaju jedna radost ( vela krat nejde ani o peknych a ani o bohatych ludi... nesmieme vsetkych takto zaskatulkovat - aj ked uzanvam, skor sa nam do usi dostane nieco o "takychto" ludoch ako o priemernych, ale to je vedlajsie). Ale podla mna vacsina ludi zijucich v pare a v relativne stastnom vztahu na neveru ani nepomyslia... a preco? stalo ich vela sil, krikov, hadok atd vybudovat vztah, aby boli obe strany spokojne a chcu si to tak aj udrzat. Nebudu riskovat stastie svojej rodiny. A plati to aj na atraktivnych chlapov. Sice by nemali mozno problem nadviazat kontakt, ale pomyslenie na to, ze by im to ohrozilo ich vybudovany zivot, ich od toho odhovori. A muzi vidia rodinne stastie jednoduchsie ako my, neanalyzuju vsetko dookola... Takze ak sa ti zda, ze je tvoj doma stastny, nemas sa preco bat. Ziarlivost je prirodzena. S tym sebavedomim to moze byt tiez otazne, hlavne ked sa s nou porovnavas. Ale nesmies od seba ocakavat, ze budes denno denne "vystafirovana" ako na romanticku prvu veceru. Ale urob pre seba nieco, aby si sa citila lepsie - len nic radikalne, chlapa to vascinou vyvedie z miery 😀. a ja by som sa s nim o tom porozpravala - na urovni polo zartu a skusila by som to podat tak, ze ziarlis nie kvoli tomu ako vyzera ona - to by si najavo davala, ze neveris jemu, ale to, ze on je prilis atraktivny - das mu najavo zaujem ale aj prejavis doveru ( nieco ako - " ty pocuvaj, ja sa asi pridem mrknut do prace na tu kolegyngu, ci po tebe prilis nezmurka, nech vie s kym ma docinienie 😀 ). proste nieco nevinne, ale nech si je vedomy toho, ze mu to len tak lahko neprejde... hlavne sa tym nezozieraj, ak to je na teba prilis, skus sa s nim o tom doverne porozpravat ( len sa premoz bez kriku a placu). Verim, ze tento problemik hodis coskoro za hlavu. A inak muzi su ozaj jednoduchsie bytosti. Nevravim, ze ak mu 'navaris a podrzis' bude zarucene tvoj, ale ono to vlastne znamena, ze ak je spokojny doma, nema preco ist inam. a niekde sa tu riesilo, ze iba zeny musia tamot a toto. No zenicky priznajte same pre seba - nie je to skor naopak? Podla mna to je vyrovnane. Na muzov tlacime coraz viac v roznych veciach - musia byt citlivejsi, viac pomahat doma, s detmi, bez slova ist k rodicom atd atd... Vsetko je o kompromisoch a ako sa dvaja dohodnu. Urcite veci 'musi' zena, urcite 'muz'. a preto vztahy funguju - dotvarame si svoj vlastny zivot poskladany z dvoch ( neskor viacerych) osobnosti, ktore nazvajom formujeme - stoji to vela casu a namahy, ale nakoniec to stoji za to - dospejeme k harmonii a preto 'normalni' ( prepacte za to pomenovanie, inak som to nevedela nazvat) ludia nie su ochotni podstupit toto znova s niekym odzaciatku ( ak samozrejme nejde uz o zamilovanost do inej osoby, ale to uz je iny pripad).....
Sorry, ze som sa tak rozpisala, tato tema ma ozaj zaujala... Som zvedava, kolko ludi sa tu do mna zacne navazat za to, kedze tu na MK to tak chodi 😀 ale kludne, ja sa rada pobavim 🙂
@taratuta mozem sa ta iba spytat?veris na to co sa hovori ze podla seba sudim teba?myslis ze prave preto ziarlis lebo ty si mala v hlave niekoho ineho a bojis sa ze sa to stane aj tvojmu manzelovi?
@taratuta vies co ti poviem? ja som ta mlada, 25 rocna krasna blondinka, ktorej priatel robi vo fabrike za strojmi so 40 rocnymi zenami 8 hodin kazdy den...a ja ziarlim ako ty!!! a aj som mu to povedala, ze mi nic z pracwe nehovori,o com sa bavia...a vadi mi to.kedze tam stravi dost casu pocas dna a ja neviem ako ho prezil. Neznasam ked povie"majka prisla dnes za mnou..." akoze jeho veduca. no ako moze svojej veducej vo veku tykat? ja som asi tiez chora 😀 poznam ho,ze sa vie rozpravat so zenami...a asi preto, ze my mame spolu problemy, neviem si nic ine najst,len toto.mne sa nevenuje,ze co mi je,preco som nervozna,neriesi so mnou problemy.necha to na mna a povazuje za vybavene...a preto mi niekde po hlave chodi chrobak,na koho je taky galantny a mily ked nie na mna???
a ze ma miluje a nikdy ma nepodvedie mi tvrdi tiez stale..ale to nie je dost uprimne,aby som tomu fakt uverila...

uz dlhsie rozmyslam nad jednou vecou:
preco sa riesia veci ako.. zena sa musi o seba starat, lebo..zena musi muzovi podrzat, lebo.. zena musi to, zena musi tamto.. aby ti ich muzi boli spokojni a uspokojeni.. preco muzi neriesia take veci? ze by mali robit nieco so svojimi pupkami..ze by si mali umyvat nohy, ze by sa mali zaujimat o blaho zeny, aby sa nemuseli obavat, ze im zena zahne, ujde s mladsim a pod.? pretoze zena ma na krku uviazane deti..? pretoze su si nimi isti..?