icon

Zrieknutie sa otcovstva

06zuzina04
17. máj 2018

Žienky potrebujem radu. Mám pomalí 7 ročnú dcérku s jej otcom už nežijeme vyše 3 rokov. Nasla som si partnera ktorí by si chcel malú osvojiť a mala ho chce za otca. Je to možné?

Strana
z2
svataj
19. máj 2018

Dá sa to môj bývalý neplatil nechodil za malou...keď som s terajším čakala bábo sme sa stretli a chceka mu navrhnúť aby sa jej teda vzdal keď nemá záujem..ani ústa som neotvorila on sám to navrhol je aj alkoholik...takže chodievali sme za psychologickou...mali sme súd za zrušenie otcovstva a nasledne adopciu..bola tam aj dcéra keďže mala 12a sudkyňa s ňou osobitne rozprávala...celé to trvalo asi tri mesiace..zmenil sa rodný list priezvisko...samozrejme že neolatil bývalý alimenty ani sa s ňou nestretava hoc byva neďaleko..a v podstate je to jediné jeho dieťa co Viem..ale nezmenil sa takže neľutujem(je to už 13 rokov)

kubkovamama
19. máj 2018

@sissy27 takýto "skvost" sme riešili na sociálke a u právnika.Samozrejme,že to právne neobstojí.Dohoda stojí na dobrej vôli všetkých stran.Nikde som nenapísala,že je právne vymozitelna.Precitaj si ešte raz,píšem tam práveže NIE JE.A mimochodom,túto možnosť nám ponúkol právnik aj psychológ,nie je to môj výmysel..

sissy27
19. máj 2018

@kubkovamama áno, čítala som poriadne a stále mi nie je jasné, na čo ju vôbec motáš s tým, že sa to dá aj takto. A mimochodom, právnik alebo akýkoľvek úradník, ktorý vedome navrhne niečo, čo je absolútny nezmysel a ešte za to zhrabne prachy, je pre mňa podvodník a nemalo by mu byť umožnené naďalej vykonávať toto povolanie, lebo len ľuďom vyrába problémy miesto toho aby ich riešil. O tom, že absolútne nechápem, prečo niekto podpíše takéto veci, hoci pozná možné dôsledky, už radšej pomlčím.

twinflame
19. máj 2018

@06zuzina04 na popretie otcovstva mal cas 3 roky. Ak tak neurobil do 3 rokov, uz to nie je mozne.

ukulela
19. máj 2018

@twinflame tu nejde o zapretie otcovstva, ale o osvojenie/adopciu dietata druhym manzelom. rozdiel.

mirdze
30. dec 2020

@sosovica ahoj, je to sice uz pred vyse dvoma rokmi, ale ak by si mi pomohla budem povdacna...ako ma vyzerat ta ziadost o vzanie sa otcovstva pre biol.otca? Da sa stiahnut niekde na nete alebo staci "vlastnou rukou" spisane? A staci len ked ju otec podpise ci ju musi aj on podat na sud, plati sa nieco?

sosovica
30. dec 2020

@mirdze nehnevaj sa ale uz su to nepametam ale viem zento musi podat aj otec biologicky a aj ty.A na urad ti daju tlacivo

adusik28
Autor odpoveď zmazal
adusik28
19. mar 2021

Dobrý večer prosím Vás má niekto skúsenosť so zrušením otcovstva? Dieťa bude mať za chvíľu 3r a otec dieťaťa sa ho chce vzdať ( že vraj do 3r sa to dá len neviem ako) ... Ja s tým súhlasím... Nech mame už pokoj ďakujem

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2