Zrušenie otcovstva a osvojenie si dieťaťa novým dieťaťom
Ahojte žienky . Je tu niektorá z Vás, ktorá riešila zrušenie otcovstva s následným osvojením si dieťaťa novým partnerom ?
@ladydzej pokial je otec dietata v RL, plati alimenty a nesuhlasi s odobratim rod.prav, riesi sa to sudne. A ani tam nemas zaruku, ze to zrusia. Musis mat sakra padne dovody, aby zrusili otcovi rodicovske prava
@veronikaszabova presne tak. Otec by musel byť odsúdený násilník aby vôbec bola šanca, že mu odoberú rodičovské práva. Poniektoré ženy si tu predstavujú, že je to len tak - zbaviť chlapa otcovstva. Však načo ste si s takým chlapom urobili dieťa? Ja normálne žasnem. Inak, keby hneď toto aj prebehlo a nový partner by si dieťa osvojil. V prípade, že sa rozídete musí výživné platiť... Super situácia.
Podla mna ak otec sa chce vymazat z rl tak to vobec nema lahke len ak by dokazal ze nie je bio otec- na zaklade DNA testov a aj to by trvalo dost dlho, len tak aby on podal navrh a mu to zaklepli to a bez suhlasu matky tak to by musel mat setsakramentske znamosti 🤔
@veronikaszabova neplatí alimenty , s malou sa nestretáva , a sám prišiel s tým žeby to chcel zrušiť preto som chcela vedieť či je to vôbec možné pretože niekto hovorí že áno a niekto zasa že nie ..
da sa to len vtedy ak ma tvoj novy partner zaujem dieta si osvojit. je dobre, ze biologicky otec s tym suhlasi. musis na sude uviest, ze o dieta sa nezaujima, nestretava sa s nim, ani neprispieva na vyzivu pre maloletu
ale je tu aj taka vec, ze vyzivne by si riesit mala, to su peniaze ktore patria dietatu a su urcene pre jeho potreby. ako vysvetlis sudcovi, ze napr. peniaze neodkladas na ucet?
@ladydzej Dá sa to, ale musí s tým súhlasiť. Každopádne mimo súdne to asi nepôjde, to by som skôr zisťovala na úrade. Povieš, že sa nestýka, neplatí, on povie, že áno a že súhlasí so zrušením. Každopádne ti alimenty, ktoré dĺžil bude musieť vrátiť. Ale malo by to takto ísť. On nesúhlasil takže otcovstvo sa mu nezrušilo lebo platil aj keď syna nevidel už roky.
@ladydzej chrapun jeden.....🙄
Da sa, musis riadne vydokladovat dovody a s tym musi suhlasit. Len je v tom jeden hacik - dieta nemoze ostat bez otca,takze v zapati hned osvojit tvojim partnerom a + musite byt zobrati
V tomto pripade by to slo ak s vami zije a stara sa o vas novy partner a ak nie, tak pochybujem ze by to sud pripustil ako slobodnej matke
@zuzanockamt ano ale nie v takomto pripade, ze otec uz bol uvedeny a zrazu sa vymaze a nema otca.. to su dve odlisne veci
@zuzanockamt cakala som nejaku podobnu ustipacnu otazku 🙂
Mozno aj hej, kedze tie slova mi vypustila pani co sa takymito pripadmi zaobera
@miakurka nie je to uštipačné...zaujíma ma to, či je to ozaj niekde dohľadateľné, keďže panie vypustia všeličo
@ladydzej môj bývalý švagor...sa vzdal otcovstva mali spolu dve deti....jednoducho nechcel platiť alimenty tak povedal, že ich nechce...."bol to sympaťák" moja svagrinka...ma nového partnera...vydala sa...a on si deti osvojil...a pokiaľ viem bývalý švagor doteraz alimenty neplatí...
@zuzanockamt pisala som si s jednou pani ktora tymto presla a bolo to presne takto isto, v zapati si dieta musel osvojit novy manzel. Toto budem v blizkej buducnosti riesit aj ja, tak som sa informovala 🙂
Mozno sem aj ta pani napise..
@miakurka ďakujem za info...skúsim si to zo zvedavosti dohľadať, ako je to naozaj podľa zákona ... lebo je divné doslova nútiť niekoho, aby si osvojil cudzie dieťa ... takéto prípady ma zaujímajú
@pribinak toto neodpovedá na moju otázku či dieťa musí mať otca po zrušení otcovských práv
A prečo mu chceš výjsť v ústrety? Ja by som teda radšej vysúdila výživné 🤷🏻♀️ Ale teda to je tvoje rozhodnutie... len sa mi to nezdá výhodné 😊

@ladydzej čo potrebuješ vedieť? Ono to nie je také jednoduché kamoška to riešila asi rok a aj tak jej to neschválili, lebo na to nebol pádny dôvod.