icon

Zrušenie otcovstva a osvojenie si dieťaťa novým dieťaťom

ladydzej
25. júl 2019

Ahojte žienky . Je tu niektorá z Vás, ktorá riešila zrušenie otcovstva s následným osvojením si dieťaťa novým partnerom ?

Strana
z2
sims4
25. júl 2019

@ladydzej čo potrebuješ vedieť? Ono to nie je také jednoduché kamoška to riešila asi rok a aj tak jej to neschválili, lebo na to nebol pádny dôvod.

rainbow82
25. júl 2019

Je už zapísaný aj v rodnom liste?

veronikaszabova
25. júl 2019

@ladydzej pokial je otec dietata v RL, plati alimenty a nesuhlasi s odobratim rod.prav, riesi sa to sudne. A ani tam nemas zaruku, ze to zrusia. Musis mat sakra padne dovody, aby zrusili otcovi rodicovske prava

extempore
25. júl 2019

@veronikaszabova presne tak. Otec by musel byť odsúdený násilník aby vôbec bola šanca, že mu odoberú rodičovské práva. Poniektoré ženy si tu predstavujú, že je to len tak - zbaviť chlapa otcovstva. Však načo ste si s takým chlapom urobili dieťa? Ja normálne žasnem. Inak, keby hneď toto aj prebehlo a nový partner by si dieťa osvojil. V prípade, že sa rozídete musí výživné platiť... Super situácia.

ladydzej
autor
25. júl 2019

@extempore prečo hneď súdiš keď nevieš čo je za tým? On sám sa rozhodol že chce byť vymazaný z rodného listu preto som chcela vedieť ako to vlastne všetko prebieha a či je to možné.

ladydzej
autor
25. júl 2019

@sims4 chcela by som vedieť ako to vlastne všetko celé prebieha a či je tam nejaká šanca aby bol z rodného listu vymazaný ako otec .

prasiatko30
25. júl 2019

Podla mna ak otec sa chce vymazat z rl tak to vobec nema lahke len ak by dokazal ze nie je bio otec- na zaklade DNA testov a aj to by trvalo dost dlho, len tak aby on podal navrh a mu to zaklepli to a bez suhlasu matky tak to by musel mat setsakramentske znamosti 🤔

ladydzej
autor
25. júl 2019

@rainbow82 áno je už zapísaný v rodnom liste .

ladydzej
autor
25. júl 2019

@veronikaszabova neplatí alimenty , s malou sa nestretáva , a sám prišiel s tým žeby to chcel zrušiť preto som chcela vedieť či je to vôbec možné pretože niekto hovorí že áno a niekto zasa že nie ..

because
25. júl 2019

@ladydzej sa to ze neplati alimenty by som ho dala na sud a nie ze este mu vysla v ústrety a zrusila akekolvek povinnosti....

pribinak
25. júl 2019

da sa to len vtedy ak ma tvoj novy partner zaujem dieta si osvojit. je dobre, ze biologicky otec s tym suhlasi. musis na sude uviest, ze o dieta sa nezaujima, nestretava sa s nim, ani neprispieva na vyzivu pre maloletu

ale je tu aj taka vec, ze vyzivne by si riesit mala, to su peniaze ktore patria dietatu a su urcene pre jeho potreby. ako vysvetlis sudcovi, ze napr. peniaze neodkladas na ucet?

viliama
25. júl 2019

@ladydzej Nie som si istá, ale myslím, že by si musela mať iného partnera,ktorý by bol potom zapísaný ako otec.

rainbow82
25. júl 2019

@sims4 dávam za pravdu.Nie je to ľahké! Záleží či to otec chce alebo len ty.Nic také nenapísala ťažko poradiť.

sims4
25. júl 2019

@ladydzej Dá sa to, ale musí s tým súhlasiť. Každopádne mimo súdne to asi nepôjde, to by som skôr zisťovala na úrade. Povieš, že sa nestýka, neplatí, on povie, že áno a že súhlasí so zrušením. Každopádne ti alimenty, ktoré dĺžil bude musieť vrátiť. Ale malo by to takto ísť. On nesúhlasil takže otcovstvo sa mu nezrušilo lebo platil aj keď syna nevidel už roky.

miakurka
25. júl 2019

@ladydzej chrapun jeden.....🙄
Da sa, musis riadne vydokladovat dovody a s tym musi suhlasit. Len je v tom jeden hacik - dieta nemoze ostat bez otca,takze v zapati hned osvojit tvojim partnerom a + musite byt zobrati
V tomto pripade by to slo ak s vami zije a stara sa o vas novy partner a ak nie, tak pochybujem ze by to sud pripustil ako slobodnej matke

sims4
25. júl 2019

@rainbow82 Ale písala vyššie, že on sám s tým prišiel. Len nedá sa to len tak, že prídu zmažú a zapíšu nového.

zuzanockamt
25. júl 2019

@miakurka prečo by nemohlo.ostať bez otca? takých detí je množstvo

miakurka
25. júl 2019

@zuzanockamt ano ale nie v takomto pripade, ze otec uz bol uvedeny a zrazu sa vymaze a nema otca.. to su dve odlisne veci

zuzanockamt
25. júl 2019

@miakurka je to niekde v zákone?

miakurka
25. júl 2019

@zuzanockamt cakala som nejaku podobnu ustipacnu otazku 🙂
Mozno aj hej, kedze tie slova mi vypustila pani co sa takymito pripadmi zaobera

zuzanockamt
25. júl 2019

@miakurka nie je to uštipačné...zaujíma ma to, či je to ozaj niekde dohľadateľné, keďže panie vypustia všeličo

joysi
25. júl 2019

@ladydzej môj bývalý švagor...sa vzdal otcovstva mali spolu dve deti....jednoducho nechcel platiť alimenty tak povedal, že ich nechce...."bol to sympaťák" moja svagrinka...ma nového partnera...vydala sa...a on si deti osvojil...a pokiaľ viem bývalý švagor doteraz alimenty neplatí...

miakurka
25. júl 2019

@zuzanockamt pisala som si s jednou pani ktora tymto presla a bolo to presne takto isto, v zapati si dieta musel osvojit novy manzel. Toto budem v blizkej buducnosti riesit aj ja, tak som sa informovala 🙂
Mozno sem aj ta pani napise..

zuzanockamt
25. júl 2019

@miakurka ďakujem za info...skúsim si to zo zvedavosti dohľadať, ako je to naozaj podľa zákona ... lebo je divné doslova nútiť niekoho, aby si osvojil cudzie dieťa ... takéto prípady ma zaujímajú

zuzanockamt
25. júl 2019

@pribinak toto neodpovedá na moju otázku či dieťa musí mať otca po zrušení otcovských práv

nikiki29
25. júl 2019

A prečo mu chceš výjsť v ústrety? Ja by som teda radšej vysúdila výživné 🤷🏻‍♀️ Ale teda to je tvoje rozhodnutie... len sa mi to nezdá výhodné 😊

horalka1986
25. júl 2019

@extempore no to je koment. Uplne zbytocny.
@ladydzej my sme podavali na sud o zrusenie otcovstva. Otec suhlasil. Cele to trvalo 15 minut. Jedine co,tak sme dlho cakali na pojednavanie a nasledne na pravoplatnost rozsudku. Cca 8 mesiacov. Na to sa priprav.

pribinak
25. júl 2019

@zuzanockamt je tam odkaz na cely zakon

ladydzej
autor
25. júl 2019

@horalka1986 mohla by som napísať správu? 🙂

Strana
z2