Zúfalosť z mamy: Dlh, klamstvo a osamelé deti
Dobry den, potrebujem poradit ohladnd velmi chulostovej temy. Zo sestrami si uz nevieme dat rady. Ide o mamu, pred par rokmi zobrala uver ktory nesplaca vobec, ma dlhy, dlho to tajila pred otcom. My sme boli samozrejme vtedy male a nevedeli sme o tom. Lenze sa to prejavilo ked jej zacali chodit posty od exekutora. Nasledne sme to povedali otcovi, ten nebol nadseny. Prscoval v nemecku a jasne ze sa to nemal odkial dozvediet, tak sme mu to my povedali. Ona mu stale klamala s niecim. Ale ako isli roky, zacala byt totalne mimo. Zacala si vypisovat s cudzimi muzmi, s podvodnikmi a zacala im posielat peniaze a zamilovane sprsvy. Zacala kradnut otcovi peniaze. Rodinne pridavky na detie tiez. Preslo par mesiacov cca od toho a otcovi zistili rakovinu. Ten zial pred mesiacom umrel. Ale aj ked lezal vedla nej v bolestiach tak si tam vypisovala s nimi, jeho tazko zarobene peniaze kradla. Na pohreb sme ledva mali a aj tak im poslala peniaze. A jedle ani nehovorim. Vcera mala ist s nou sestra do mesta kvoli umrtnemu listu, ale ona rychlo sama sadla na autobud a povedala jej ze nemusi chodit. Toto sa stalo uz po druhy krat. Vobec nas nepocuva. Nevieme co s nou mame robit. Raz ked sme jej nasli peniaze co ukradla tak sa rozplakala ze aj ona chce mat peniaze. Uz sme fakt zufale z nej. Telefon pred nami schovava, idemw okolo jej telefonu tak ho rychlo zoberie.
@veronika342948 Toto sú prípady, keď sa treba od rodiča úplne odstrihnúť a zabudnúť, že žije. Ona skončí zle, ale vy aspoň budete mať pokoj a neprídete o svoje nervy a peniaze.
@anonym_479aad aj ked ostane sama, tak jej to bude jedno podla mna.
@veronika342948 cize mama ma vyzivovaciu povinnost voci tej najmladsej. To bude urcite psychicky problem, mozno porucha osobnosti. Drzim palce, aby ste ju tam dostali.
@veronika342948 a tvoja mamina si uzivala kym otec makal v nemecku, mrzi ma to aj za teba.
@anonym_edbb5c vobec jej na nom nezalezalo. Robila iba to co jej bolo dobre. Nemysli na nas ako sa my citime, robi to pre seba. Keby tu otec bo a zdravíl, v tom momente by som mu to povedala. Uz ked horelo a bolo ze mu to povieme, tak bolo zle a zlakla sa.
@veronika342948 cize mama ma vyzivovaciu povinnost voci tej najmladsej. To bude urcite psychicky problem, mozno porucha osobnosti. Drzim palce, aby ste ju tam dostali.
@0silvia0 dakujem
@veronika342948 A ty a sestry ste uz dospele?
No nebolo by odveci, aby niekto na mamu pozrel po odbornej stranke, avsak ci vobec bude chciet s vami na sedenie ist? Je dospela a zatial stale svojpravna a ked vam to odmietne, tak ju tam nedotlacite ani buldozerom, zvlast ked na nu nic neplati. Pytam sa preto,ci ste vsetky dospele, ze mozno by stalo za zvazenie osamostatnit sa a tak nejak mame pomoct, lebo ked sa osamostatnite, vytvorite si k tomu väcsi nadhlad. Skuste tu odbornu pomoc mame ponuknut, uvidite ako zareaguje, ale mam pochyby,ze bude chciet. Ju by bolo najlepsie odpojit od internetu, aby nemala dostupnost k vypisovackam a naslednemu dotovaniu tych muzov🙈
@motylik2559 ano sme dospele, ja nebyvam doma, sestra tiez pomaly nie, dve su doma, jedna tento rok maturuje. Pracujeme, chceme ju oklamat, ze nech ide so sestrou tam aby nesla sama. Internetu sa tak lahlo mezbavime lebo pouziva data. Nebyt tik toku tak by toto nerobila. Tam nasla ten jej idol co sa jej paci.
@motylik2559 ano sme dospele, ja nebyvam doma, sestra tiez pomaly nie, dve su doma, jedna tento rok maturuje. Pracujeme, chceme ju oklamat, ze nech ide so sestrou tam aby nesla sama. Internetu sa tak lahlo mezbavime lebo pouziva data. Nebyt tik toku tak by toto nerobila. Tam nasla ten jej idol co sa jej paci.
@veronika342948 otec celé roky robil v zahraničí, mama sama na 4 decka, chlap nikde, poslal prachy, ale roky neprítomný
Žena má 53 rokov, stále mladá. Hľadá vzťah, ktorý by ju naplnil
@veronika342948 nech dohodne s idolom videohovor, že ho chcete vidieť a spoznať
ako s ním mama plánuje komunikovať keď on slovenčinu nevie?
prečo si vybral práve ju z miliónov žien, keď ani nepozná jej reč, mala mama zoznamku?
nech trochu rozmýšľa a keď sa bude vyhýbať videohovoru snáď bude mať chrobáka v hlave že tu niečo nesedí
pozrite si s mamou https://www.joj.sk/relacie/2986-koniec-hry jedna epizóda je aj o love podvodoch
Aj Jirka má video o romatických podvodoch
@0silvia0 a mozno to nie je nic zavazne, mozno je to iba obycajna toxicka a narcisticka matka ako milion inych len sa silnejsie prejavuje.
Hlavne sa jej neotacajte chrbtom
A ako môže ukradnúť peniaze čo boli aj jej?
@anonym_214c33 peniaze zarobené v manželstve sú pre rodinu, keď ich vezmeš bez vzájomnej dohody a dáš cudziemu chlapovi tak si ich ukradla rodine
minimálne o polovici tých peňazí mal rozhodovať aj manžel, ako sa použijú
keby manžel v Nemecku dotoval milenku neokrádal by svoju rodinu?
@anonym_214c33 peniaze zarobené v manželstve sú pre rodinu, keď ich vezmeš bez vzájomnej dohody a dáš cudziemu chlapovi tak si ich ukradla rodine
@anonym_bb066a takže ked zena si kúpi co chce bez dohody s muzom je to kradez? Keď muž si kúpi co chce je krádež? Muži co majú milenky a dotuju ich su zlodeji?
@anonym_bb066a ako ja to chápem, nepíšem, že je to správne ale pride mi to silná káva označiť mamu za zlodejku lebo používa peniaze co sú v bezpodielovom
A hlavne asi musela to mať velmi zložité byt sama na 4 deti
Uz jedno je pre ženy veľa
A bohvie ako to bolo nebolo, keď evidentne ich mama nebola a nieje šťastná
Preto by som ju ako dcéra neodpisovala ,keďže určite jej nepreplo z toho aký mala super život 🙄
@anonym_bb066a takže ked zena si kúpi co chce bez dohody s muzom je to kradez? Keď muž si kúpi co chce je krádež? Muži co majú milenky a dotuju ich su zlodeji?
@anonym_214c33 áno ak majú dohodnuté spoločné fungovanie že o drobných nákupoch rozhodujú samostatne, ale väčšie nákupy rozhodujú spoločne
a tu ide o to že nekúpila nič pre seba ani pre rodinu, ale dala to úplne cudziemu človeku
to je rovnako ako keby začala gemblovať tiež si povieš, veď čo neukradla ich sú to aj jej peniaze?
aj dieťa môže potajomky zobrať peniaze rodičom a dať ich spolužiačke, nebude to krádež?
@anonym_214c33 neotacame. Len si uz s nou nevieme dat rady
@anonym_214c33 neotacame. Len si uz s nou nevieme dat rady
@veronika342948 veď jasné to je super,treba jej pomôcť aspoň byt pri nej
bez ohľadu ci jej preplo zo života alebo z choroby
Bohvie ako to celé bolo/je
Do hlavy jej nevidíte
Držím palce ale nevyriešite to pokial ona nechce
@veronika342948 otec celé roky robil v zahraničí, mama sama na 4 decka, chlap nikde, poslal prachy, ale roky neprítomný
Žena má 53 rokov, stále mladá. Hľadá vzťah, ktorý by ju naplnil
@anonym_d7877e otec nebol stale prec, chodil domov. Bola to sezonna robota. Niekedy bol doma aj 2 mesiace. Nehovorim ze bol svsty, ale tu sa jedna o mamu. Nech hlada vztah, ale realny a nie ze taky ze bude posielat peniaze muzom co su ani neni oni ale podvodnici co chcu iba peniaze. A jedna sa tu este aj o tom co cele roky robila za jeho chrbtom nevedomky. A ked uz horelo sa schovala za nas a vsetko hadzala na nas.
@veronika342948 nech dohodne s idolom videohovor, že ho chcete vidieť a spoznať
ako s ním mama plánuje komunikovať keď on slovenčinu nevie?
prečo si vybral práve ju z miliónov žien, keď ani nepozná jej reč, mala mama zoznamku?
nech trochu rozmýšľa a keď sa bude vyhýbať videohovoru snáď bude mať chrobáka v hlave že tu niečo nesedí
pozrite si s mamou https://www.joj.sk/relacie/2986-koniec-hry jedna epizóda je aj o love podvodoch
Aj Jirka má video o romatických podvodoch
@anonym_bb066a ona nam hovorila ze s nim volala. Aj mi hovorila ze kde byva, ze tam chce ist pozriet. Som jej povedala nasetri a moze ist. Ale takymto tempom on zbohatne na nej ako ona by tam isla.
Nemôžeš len tak človeka zbaviť svojprávnosti. Nič, absolútne nič s tým neurobíš. Ty nemáš žiadnu povinnosť ani zodpovednosť za dospelého (svojprávneho) rodiča. Odstrihnúť sa.
@amonet my sa starame o seba. Sestra najmladsia bude len teraz maturovat. Ja som vacsinu casu u priatela, sestra dalsie tiez momentalne, a jedna este byva doma. Pracujeme, samozrejme okrem tej najmladsej.
@veronika342948 takých žien je veľa lichotí im záujem mužov, dôverujú im.S týmto nič nespravis aj, keby ju zoberieš k psychiatrovi.S liečením musí súhlasiť, lieky brať nebude a, že ma nejaku poruchu osobnosti, alebo sa nechá manipulovať, alebo potrebuje v živote vzrušenie s tým nič nespravis.
Keď jej nevadilo, že prišla o byt nič jej nebude vadiť.Ved tvoj otec musel dobre zarobiť a aj tak brala pôžičky to sú také komplikované nezrelé povahy správa sa ako teenegerka
@0silvia0 a mozno to nie je nic zavazne, mozno je to iba obycajna toxicka a narcisticka matka ako milion inych len sa silnejsie prejavuje.
@amonet ved pisem, ze bud psychicka porucha alebo porucha osobnosti. Narcizmus je porucha osobnosti, ale takmer neliecitelna. Bolo by fajn vylucit psychicku poruchu, s tou poruchou osobnosti zial nenarobia nic.
@amonet ved pisem, ze bud psychicka porucha alebo porucha osobnosti. Narcizmus je porucha osobnosti, ale takmer neliecitelna. Bolo by fajn vylucit psychicku poruchu, s tou poruchou osobnosti zial nenarobia nic.
@0silvia0 narcista ti nikdy v živote nepôjde ku psychiatrovi/psychologovi. Ich doslova teší pozornosť, podľa mňa to robí aj naschvál. Závisť, nenávisť k vlastným dcéram - toto je realita narcistu.
@0silvia0 narcista ti nikdy v živote nepôjde ku psychiatrovi/psychologovi. Ich doslova teší pozornosť, podľa mňa to robí aj naschvál. Závisť, nenávisť k vlastným dcéram - toto je realita narcistu.
@dominikamacakova nesedí to
nikde sa nepíše že závidí a nenavidi svoje dcéry
Iba to ze je zúfalá možno skôr depresie lebo hľadá chlapa a dcéry zúfalé z nej lebo nevedia jej pomôcť
Iba to ze je zúfalá možno skôr depresie lebo hľadá chlapa a dcéry zúfalé z nej lebo nevedia jej pomôcť
@anonym_214c33 opisujem narcistu, ja neviem akú má jej matka diagnózu. Btw, nenávisť má mnoho podôb a áno, narcisti sú také chudiatka depresívne, celý svet im len ublížjuje 😭
@anonym_214c33 a ja niesom zástanca toho keď niekoho máš rád a je tvoja rodina, že ho odstrihnes kvôli problémom alebo zije iný život ako si iný predstavujú bez ohľadu, že je to možno z choroby
@anonym_214c33 opisujem narcistu, ja neviem akú má jej matka diagnózu. Btw, nenávisť má mnoho podôb a áno, narcisti sú také chudiatka depresívne, celý svet im len ublížjuje 😭
@dominikamacakova ale veď nepíše, že sa mama sťažuje a je jej ublížené
Veď to tají všetko ako keby nič sa nedialo
@anonym_214c33 a ja niesom zástanca toho keď niekoho máš rád a je tvoja rodina, že ho odstrihnes kvôli problémom alebo zije iný život ako si iný predstavujú bez ohľadu, že je to možno z choroby
@anonym_214c33 tak sa nechaj šikanovať, ale niektorí ľudia chcú mať kľudný život.
@anonym_214c33 tak sa nechaj šikanovať, ale niektorí ľudia chcú mať kľudný život.
@dominikamacakova veď ich nesikanuje
Práveže opačne,ona vsetko najradšej by zatajila a nech nikto nič nevie a nestaraju sa
@dominikamacakova veď ich nesikanuje
Práveže opačne,ona vsetko najradšej by zatajila a nech nikto nič nevie a nestaraju sa
@anonym_214c33 tak potom je to v poriadku, stačí sa nestrať a neriešiť problémy dospelej spojprávnej ženy.
Ste dospelé, treba sa postaviť na vlastné nohy a matku nechať, nech sa stará sama o sebe.
Vôbec si nemyslím, že je tam psychická porucha. Proste je to len taky typ ženy, ktorá nemysli na budúcnosť, žije tu a teraz s peniaze si nikdy neudrží.
Nespoliehajte sa na psychiatra. Ten nič neporiesi
Máme by pomohla terapia u psychológa a to dlhodobá. Ale ver tomu, že tam nepôjde a nebude s ním pracovať.
Nechajte ju žiť svoj život. Možno sa spamätá.
Vy riešte svoje životy. Najmladšia sestra už končí školu, tej pomôžte a viac nezmôžete.

Koľko má mama rokov? Toto môže byt aj nejaká dgn.
@pribinak 53 bude mat tento rok, ideme to skusit cez psychiatra.