icon

Zúfalstvo zo starostlivosti o domácnosť a rodinu

19. dec 2023

Už som vyhorená, je mi do plaču. Po roku mi príde švagriná na niekoľko sní prespať, všetko zas stojí na mne. Muž sa vybral po ňu na letisko, včera nič dokopy neupratal. Zvyknutý, ze ja vždy situáciu zachránim. Už nemám chuť tu upratovať. Včera som tepovali cely gsuč, na ktorom ma spať 2h, zatiaľ mi dvojičky rozhádzali všetky izby, ešte sú malé a nechápu. Poviem manželovi, nech umyje ich jedálenský stoličky, on začne umývať naše, kozenkové, chcela som dať do stoličiek poťahy, už vyprané, skoro ma porazilo, hovorím mu, prečo ich neumyl, že on pochopil, že ma umývať naše na sedenie. Že mu tiež prišlo divné, prečo ich má umývať. Už nemám chuť upratovať, jednu izbu som začala, do toho mi druhu dvojičky rozhádzali, na komplet. Keď aj začnem, tak hneď krik v inej izbe, lebo sa pobijú, aj zahrajú a robiť im ešte rozhodcu. Do toho sa jedna ešte stále počúrava, už som ju 3x prezliekala od rana, druhej tečú sople. Hovorím chlapovi, nech aspoň kupelku umyje, tak nič z toho… ešte začal včera čistiť filter z vodného vysávača v kupelke, tak vaňa je cela od prachu, poslala som ho čistiť to von potom. Už nemám síl upratať, nech si tu chodia po špine, je mi to jedno. Pokazil sa vysavač, nejde 2 dni, muž objednal tyčových, ešte som utekala ku kuriérovi, asi si myslí, ze ho rovno rozbalím a budem tu vysávať s ním. A inak v domácnosti pomôže, navarí, len si veľa veci necháva na poslednú chvíľu a ja musím zachraňovať. Čo návšteva, to potom na rýchlo zachranujem ja. Už mám toho dosť, nech si tu sestra príde do svinčíku, ešte ona je veľmi fajnová. Je to len výlev, viem, že namiesto vypisovania som tu mohla upratovať, ale už som vyčerpaná, psychicky. Kľudne tu môžete využiť miesto na svoju dokonalosť a písať ako vy všetko stíhate a zvládate. Mne sa pohár prelial.

Strana
z2
muchacici
19. dec 2023

Ja mám tiež bordeľ a furt sa z neho neviem vymotať, dosť ma to štve, ale niekedy si poviem, že mám to v pečku, no čo tu skolabujem či čo... viem, že to je na prdík, tiež mám rada poriadok, ale keď nestíham a treba ďalších milión vecí urobiť. A tí chlapi, tí si tiež niekedy vedia vybrať skvelé aktivity v ešte skvelejšom čase 😃 Minule si muž vybral laptop a pol dňa si tu sťahoval nejaké navigácie, doma bordeľ, deti, manželka ako vystrelená z mesiačika, no čo narobíme, aspoň že ti tie stoličky vyčistil 😉 snaha bola, 4-

lucimichi
19. dec 2023

Jedna moja kamoška je totálna flegmatička, bordel ju netrápi pri 3 deťoch. Keď ju muž buzeruje za bordel, tak mu povie.. veď tu nemám nasraté 😁

tinatitti
19. dec 2023

popravde nestiham a ani sa mi nechce cistat komentare. Ale vitaj v mojom svete. Moj muz je uz druhy mesiac v zahranici a vsetko ale ze uplne vsetko je len na mne. NIelen domacnost, deti a pes ale popri tom este kadejake jeho zalezitosti. No proste, ja som si povedala, ze vianoce budu carovne. Ci je upratane alebo nie. Tiez som vyupratovala cely byt a moja mala vzdy narobi vsade taky neporiadok, akoby sa tu prehnalo tornado. Pracujem z domu, mam ju tieto dni uz doma (velka chorobnost v skolke). Samozrejme, ze sedim za PC - jeden meeting za druhym - tak sa dcera hra. porozklada hracky a pekne ju pocujem spievat, prip. si kresli. No a potom pride moment, ked vojdem napr. do obyvacky a idem odpadnut. Akoby u nas bomba vybuchla. Nedavno mi pocarbala bielu stenu pastelkou. Vraj mi chcela nakreslit obrazok. Tak som predvcerom este aj stenu malovala. No blazinec. A potom ti vecer zavola muz, ktory ma jedinu starost ist do roboty a potom si lahnut na gauc, ze je toho na neho vela, ze je vycerpany... kks a to ja mam dve prace, steniatko, malu dceru atd atd atd. No. tiez som si vyliala srdce. Dakujem. PS: Nie si v tom sama. Ja si idem dnes najneskor zajtra uvarit baileys a vecer si konecne dam ku telke. Inak ti prajem krasne, nikym a nicim nerusene vianoce a uspesny start do noveho roku. Vesele Vianoce

ibrunova
19. dec 2023

sama si to robíš, daj sa do kľudu, ako bude, tak bude. Možno ju to ani zďaleka netrápi tak, ako teba..

sense
19. dec 2023

Kašli na tip top domácnosť, ak je švagriná fajnova nech sa páči smer hotel.

bu1bu
19. dec 2023

Mam presne takú istú svagrinu! Raz dokonca umývala drez lebo sa jej nezdal dosť čistý!!! Skoro som ju vtedy vyhodila, len muž mi povedal ze mam na ňu kašľať, ona ona nebude.. Strih - o 3 roky neskôr- má 1 dieťa, jej mama jej chodí pratat lebo ona nič nestíha, navarí jej, vyzehli a ona aj tak nestíha! A hádaj kto je zase zlý... Už fakt neriešim 😂🤪

kitycat
19. dec 2023

Ty si taka ta obet, co je rada obetou podla tvojich poslednych riadkov.

Deti rozhadzuju, povznes sa nad to, zanadavaj si. Hlavne, ze su zdrave!!! Nejaky soplik je nic oproti inym vadam!!!

Ked upratujes nonstop, tak sa nediv, ze je to zas len na tebe. To asi manzel az tak nepomaha.

Ja nie som dokonala. U nas je prach, omrvinky na zemi, kde tunprevesene oblecenie, na gauci kopa na zehlenie. Mala spi, tak ja vegetim na gauci s nou, lebo nas tatinko je na HO takze si vzal dpalnu a nemozem pozehlit a to mi hrozne trha zily 😂

tykat
19. dec 2023

Vobec neries, nechapem, ktora zena moze ocakavat, ze pred jej prichodom bude mamina malych dvojiciek luxovat cele obydlie, max strekni okenu do vzduchu, to urobi taku atmosferu vygruntovaneho 😂 ...a ak by mala nejaku poznamku tak "tamto je handra, tamto vysavac, joj ako dobre ze mi pomozes"
A mozno viac nepride

ndrag
19. dec 2023

A co ty si nejaka hotelova chyzna? Uprac len zaklad, nech to tam nesmrdi a nevalaju sa smeti po zemi, nemusis mat vsetko dokonale pri malych detoch. Ja ked idem niekde na navstevu a vidim trochu bezneho bordelu, tak sa normalne potesim, ze konecne normalna domacnost...

adrianap83
19. dec 2023

Vieš čo, mňa len udivuje, že niekto sa doterigá k rodine, ktorá má malé dvojičky. To nie, že by som nechcela vás prísť ako sestra muža pozrieť, ale návšteva a návšteva so spaním je rozdiel. Vieme čo všetko je s tým spojené. Nabudúce možno považujte s mužom o nejakej alternatíve, ved aj čes sviatky sú hotely, byty na prenájom, rbnb atď. Ona bude mať svoj štandard a s vami môže byť chvíľu doma, chvíľu niekde von....
Tak sa povznes a opakuj si , že je to len na chvíľu, deti za nič nemôžu, prevadzkovy stav bytu jednoducho v rodine s deťmi musí byť, inak to neide, kto nechápe toho nerieš, teraz už výdrž. s mužom sa porozprávate potom.
Držím prsty a kľud hlavne

autor
19. dec 2023

@tykat
Tak s tou okenou som sa zasmiala. 😀 Super. Niekedy si už pripadam ako ten komik Fero, ktorý paroduje rôzne ženy, akoby som bola tá Maja, len modernejšie vydanie ale v mnohom sa tam vidím. Manzel na mna dlhšie pozrel, povedala som mu, že idem do sprchy, lebo od včera som nebola, tam som si oddýchla. Muž mi povedal, že vidí, že som už rezignovala, tak som mu povedala, že čo očakával, keď všetko nechal na mne. Švagriná nakoniec všetko OK.

tykat
19. dec 2023

to som rada ze si sa trosku rozveselila, u nas sa tak hovorilo ze su take stupne upratovania
- okena vo vzduchu
- ak stihas tak WC a umyvadlo
- ak stihas tak sedenie, nech sa tam nic nepovaluje
- ak stihas tak vyprazdnit a utriet vstupnu chodbu
- ak este stihas tak prazdny kuchynsky drez
- a potom kose s odpadkami
- a nepozehlene bud do spinaveho alebo rovno do pracky 😀
- a pozbierat porozhadzovane veci po byte
to bol taky zaklad ...no a ked mas zvysny cas tak mozes zacat upratovat 😂

jaskolka
19. dec 2023

Uff, keď toto čítam, normálne pozerám na nás gauč (prekrytý flausovymi dekami), na detské stoličky, kde sú omrvinky od chleba, tri autíčka a dve mini bábiky, na dlážku, kde pred chvíľou syn rozlial pomarančový sirup (chcel si naliať sam) a potom to pi sebe aj sam utrel,má 3 roky, takže asi tak to aj vyzerá, na stromček, co stoji absolútne neozdobeny v kúte a na kúpené linecke pečivo a medovníky....
A rozmýšľam, ze keby som mala robiť toto co ty a takto to riešiť, tak by ma mohli rovno odviezť na iste uzavreté oddelenie🙈🙈
Kašli na to, urob základné veci a ver tomu, ze svet sa nezruti.

h2
19. dec 2023

Mne raz dávno povedala moja skvelá svokra: "Načo upratuješ pred tým, ako príde návšteva? Veď aj tak ti tu len bordel narobíme. Uprac si potom, keď pôjdeme preč." Jasné, že upratujem predtým, ako majú prísť, ale bez stresu. Čo bude, bude, čo nestíham, nebude. Rozhodne by som netepovala gauč, lebo má na ňom niekto spať. Keď už, tak až po jeho odchode. Máš dvojičky, predpokladám, že švagriná je slobodná, bezdetná, keď píšeš, že len ona sama má prísť. Čiže, neváhaj ju hneď zapriahnuť, nech sa ako dobrá teta aspoň s deťmi zahrá.

matkav21
19. dec 2023

Nadych, vydych…nemusis mat vyluxovane. A ked je svagrina fajnova, tak si ju nevsimaj ak by mala nejaku poznamku. Ved kludne ju mozes poprosit ci by ti s nejakou mslickostou trochu nepomohla, ze si nemala cas. Ved nepride kontrola z hygieny. Neber si to tak k srdcu.

zuzanna33
19. dec 2023

Ver že nie si jediná ktorá to už vzdala či s deťmi je ťažko stále niečo vymýšľajú alebo práce okolo domu a ešte ak je domáce zviera konečná...Kľudne nebudem mat upečené ale dôležité je psychické zdravie a pohoda aby mal človek zmysel života treba aj chvíľu kľudu sama pre seba

domkakvet
19. dec 2023

Staci upratat, ked pride navsteva, nemusi sa este aj tepovat gauc, to len do buducna.

ema22270
19. dec 2023

Neboj nie si v tom sama ❤️ kazda zena, kazda rodina toho ma kopec pred Vianocami... a nie len pred Vianocami.

katarinka289
19. dec 2023

Uplne ti rozumiem.Tiez mam rada poriadok,nie len ked ma prist navsteva.Daj deti manzelovi,nech ide na prechadzku a ty si v klude porob
A inak rozum sa mi zastavuje nad hejtmi na svagrinu.Ved ju nepoznate,mozno to len autorka zle podala,kedze chce mat kvoli nej upratane. Ja by som sa tiez hanbila,keby mi prisla navsteva a ja mala bordel v dome

lubkovaandrejka
19. dec 2023

Autorka,ked som si to precitala, aj som sa trosku pobavila, bolo to tragikomicke😅,hlavne,ked muz robil uplne nieco ine,co si prosila. Ale k veci. Kasli na to. Urcite tam nemas taky bordel,ze by sa to nedalo prezit. Ja tiez niekedy nestihnem upratat a navsteve rovno poviem,ze som nestihla,ze bude kus bordel. Nuz co. Nie vzdy je vsetko na 100% a kedze mas male deti,tak snad to pochopi,ze ten poriadok sa tam tazko udrzuje.😊

hanelka1
19. dec 2023

Aaale prosím ťa. Vykašli sa na to. Vieš aký ja tu mám bordel práve? Deti choré, ja chorá, no a čo? Nech je bordel. Nebudem žiť pre moju domácnosť, nech ona žije pre mňa. Veď keď budem mať silu tak upraciem. Práve sa dívam na kôš plný prádla v strede obývačky 😂, decká nechcú ísť do postele, v kuchyni padla atómová bomba a čo? A keď by aj niekto prišiel, tak sa musí prispôsobiť, alebo nabudúce nech ide do hotela. Sa nezblaznim. Minule moja mama že: všade máš veci rozložené, a ja že no a? Máme malý byt. Už nie je kam pchať 🤭. Sú to moje veci, nie tvoje, ty si urob doma ako sa ti páči, ja si urobím ako a kedy ja chcem - a bolo. Relax, idú Vianoce, no a čo keď bude bordel? Šak po hovnach nechodíme. Hlavne nech sme zdraví 😉

fauko
Odpoveď bola odstránená
lucyluska
19. dec 2023

Buď v kľude. Načo je to to nervovanie dobré. Mne včera rupli kríže, bordeľ všade. Pracujem z domu, ledva sa šputkám po byte, chorá mamka pri mne, manžel smeny robí. Hádam to zvladneme. Nerob si zle.

madeincssr
19. dec 2023

AUTORKA, prosím, netýraj sa. Maj sebaúctu. Len ty (a tvoj partner) vieš, koľko si urobila a robíš pre rodinu a domácnosť. Tvoja sebaúcta nezávisí od toho, čo si niekto iný pomyslí, či povie. Teraz je toho na teba jednoducho priveľa, to je celé. Vynechaj všetko nepodstatné, aby si si mohla trošku vydýchnuť. Všetko sa zas ukľudní a s partnerom (a možno aj s detvákmi formou nejakej hry) neskôr popracete, svet sa preto nezrúti...

kocurikpupcek
19. dec 2023

@tykat taaaak sa tu šúlam od smiechu, vraj "strekni okenu do vzduchu"😅

eva8
20. dec 2023

Mne by svagrina so "svincikom" doma pomohla, aj keby tu prisla na miekolko dni len prespat.
Klud, je to rodina. Mas male dvojcata, robis co stihas. Nemusis mat tip-top. Zaklad je wc, kupelna. Kuchyna, prach v izbach, zem sa da robit spolu so svagrinou. Ak priebezne upratujes, nie je to take hrozne.. Rozhadzane hracky? Deti sa hraju. Svagrina sa zahra s nimi.

sisaka
20. dec 2023

@katarinka289 tiež nechápem ten hate na švagrinu, však autorka sama písala, že jej chce dokázať, že to ide aj s deťmi… no, niekedy nejde.

Osobne by som dieťa, ktoré sa pocikáva nechala v plienkach, veď ich očividne ešte potrebuje, do žiadneho tepovania, ani hlbkoveho čistenia sa nepúšťala, na to je pár hodín pred príchodom návštevy neskoro. Povysavať, umyť kúpeľnu a kuchyňu a je to.
Čo sa týka fólie, tiež by som nechcela mať niečo zabalené v tom, čo cudzie deti olizovali, každý máme inde hranice …

tiika
20. dec 2023

Pri počúvaní som si úplne spomenula na teba 🤓

https://www.nevychova.cz/zdarma/cz-we-vv3/vysil...

autor
20. dec 2023

Ďakujem všetkým za rady, asi najviac som stresovala ja. Už mám kludovy režim, nejdem sa stresovať. Po sprche som vyčistila kúpeľňu, lebo aj švagriná sa tam bude sprchovať, deti boli zatiaľ pri švagrinej, hrali jej tam na elektonicky klavír, tak som aj bola rada, že som zatvorená v tej kúpeľni a nemusím tie zvuky, ktoré nastavia vždy na najväčšiu hlasitosť, počúvať. Chlap zase vysával, ja som potom umyla dlážky, ale boli tu super nápady a postupy ako si to uľahčiť.

Ešte vám všetkým prajem pokojné a kludné sviatky, plné lásky a Božieho požehnania, lebo o tom to je, tá hlavná myšlienka sa vytráca, že je to sviatok narodenia Ježiša. 🎄🎊

stanka_k
21. dec 2023

@bu1bu to by som jej poďakovala a či by nebola taká milá a neumyla aj vaňu s weckom 🤣

Strana
z2