icon

Zvedavá mama

15. okt 2021

Prosím povedzte mi že ja mám pravdu a že mi nesie. Mám po 30tke a celý život sa snažím vysvetliť máme nech rešpektuje moje súkromie. Mieša sa úplne do všetkého,keď jej niečo nechcem povedať vyzveda to napr. od brata,poprípade od rodinnej známej. Známa bohužiaľ je mojou kolegyňou a keď som u dr či na pnke vždy nejak padne ,,náhodou,,reč na to že som nebola v robote a potom vyzveda...zas🙀Som z toho unavená,preto som aj z domu krátko pred 19r. vypadla
lebo som chcela žiť voľné s pocitom slobodyslobodysúkromia no jej to stále nedoslo.vvškole

Strana
z2
autor
15. okt 2021

@nominativ ja so sebou bojujem nech ma to nevytača, sem tam sa aj ovladnem. Ale pýtam sa znova, je normálne pýtať sa na sexuálny život, alebo môj list nad parou odliepať, poprípade kedže je doktorka vypýtať môj lekársky záznam?To si fakt nerozumieme, každá si ide svoje.

autor
15. okt 2021

@marianna_peskova My sa bavíme narovinu o mnohých aj súkromných veciach..ALE isté veci sú len mojou záležitosťou a nebavím sa o tom s nikým, neviem čo je na tom také nepochopiteľné. Neviem či všetci ostatní vešajú veľmi súkromné až intímne veci na nos rodičom, to mi príde choré. Ved nemám 10 rokov, aby boli moji zákonní zástupcovia.

autor
15. okt 2021

@marianna_peskova My nemáme vyslovene zlý vzťah ako som už uviedla vidíme sa každý týždeň, poprípade raz za dva týždne ale na messengeri si píšeme každý den dva..aj vieme spolu ísť na víno,aj do kina. Ona je v pohode chvíľu, lebo sa stará do niekoho iného a potom drb a už som ja na rade 😒

autor
15. okt 2021

@gleep1 Ďakujem za konečne normálny a chápavý koment 🙏 Tiež bola snaha o normálnych debatách, aj kadečo som jej povedala keď ma zlomila,alebo som mala dobrú náladu a presne..Už info letelo, tam kde nemalo. Ale ona všeobecne rieši každého, aj kolegyne aj susedy atd.. proste každého a všetko. Nevie byť diskrétna a žije klebetami. Fakt musí niekto len zažiť, nie čítať v diskusii a súdiť. Ja som im vďačná za všetko,ale toto je cez. Nejdem tu písať, čo rieši v rámci iných rodinných príslušníkov,ale to je tiež cez čiaru.

marzuz89
15. okt 2021

Rozumiem ti. Uplne. Aj otvaranie akejkolvek posty, kym chodila na adresu ku mame, riesenie a informovanie sa u lekarov.. Respekt ziaden, doteraz a tiez mam 30+. Ja mam fakt pocit ze dokonca aj nasho ozaj maleho syna vnimame s muzom s ovela vacsim respektom ako mna za cely zivot vnimala moja mama. Vzdy som bola nula, co nerozumie zivotu. Ale vies o com to je? O psychickom nastaveni mamy, nie o nas. Hneva ich, ze uz nie sme doma, ze nie sme manipulovatelne, ze nas nemaju v moci. Tak aspon takto.

Lenze kto ma v poriadku vztah s mamou, nikdy nas nepochopi. Lebo je sakra rozdiel zdravy a uprimny vztah a prirodzeny zaujem, a rozdiel tuzba neustale manipulovat a nedokazanie sa zmierit s tym, ze sme samostatne a mame vlastne nazory, zivoty. Bohuzial by som vedela rozpravat.

autor
15. okt 2021

@marzuz89 Presne aj to tak vnímam, že chyba nieje vo mne. Pretože toto už sú extrémy. Vyššie mi pani písala, že matke treba povedať ked som chorá,že mi chce možno len doniesť vývar. Preboha ved mám muža, ked mi je zle tak navarí alebo si objednáme z reštiky.
Ja mamu vnímam tak, že nieje spokojná sama so sebou, tak hľadá chyby na iných. Má nadváhu a aj tak neustále upozorňuje na iných..aha aká je tučná atd. To je len jeden z ďalších príkladov, Stará sa nielen do nas s bratom, ale ako som písala do všetkých, namiesto toho by si mala napr zacvičiť, alebo meditovať. Ja fakt neviem už čo k tomu dodať. a k tomu že ma resp aj brata vníma ako píšete že ako nulu/nuly by som dodala že to cítim podobne, len ja jej neraz hovorím, že sa cítim ako retard. Ako napr keď je prekvapená že ja viem niečo uvariť😔 (varím od 19 každý den-dva)

autor
15. okt 2021

@marzuz89 Alebo ked som strážila neter, tak volala dvakrat mne že ako mi to ide a potom po strážení švagrovej že či som to zvládla. Na hlavu,na odstrel

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

@marzuz89 No, ja mam presne taku istu mamu, ale autorka robi sama dost chyb. Ja mojej mame hovorim naozaj len to, co ja uznam za vhodne, rozhodne sa odo mna nikdy nedozvie nic, co by dalej mohla s niekym rozvijat ako klebetu. A chapem, ze to cloveka vycerpava, zazivala som to a naozaj jedine, co pomaha je, vnutorne sa odstrihnut-pridem na navstevu, som tam, bavime sa o kadecom, ked zacne byt taka klebetna, tak odchadzame. Takto sme to dosledne dodrzali parkrat, cize nedovolila som, aby sa co i len zacala hadka, hoci ma to aj mrzelo, ale proste sme odisli, aj mobil som parkrat (a bolo to naozaj velakrat, kym to pochopila, ze tudy cesta nevede a skusa to este aj teraz, ale moja reakcia je vzdy rovnaka-rozlucim sa a polozim) zlozila a tieto problemy postupne skoncili, nie uplne, ale je to ovela lepsie. Takze treba mysliet na to, ze tu mamu nezmenime, pokial nezmenime svoj pristup a ten musi byt podobny ako pri vychove vlastnych deti-laskavy, ale dosledny.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

A podla reakcii autorky to vyzera tak, ze ju otravuje akykolvek zaujem zo strany matky. Takze treba ubrat na plyne na oboch stranach. Ja viem, lahko sa mi to pise, lebo uz mam taketo stavy za sebou, ale prave preto viem uplne presne, co nie je dobre a co naopak pomaha.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

A este jedna vec, treba zapracovat na svojom sebavedomi, lebo evidentne autorka ho ma velmi nizke, ked ju rozladi aj to, ked sa mama spyta, ci vie nieco uvarit. Proste treba popracovat na sebe a hned bude svet krajsi.

bellovag
15. okt 2021

U nas sa to vyhrotilo tak, ze sme dnes s mamou v minimálnom kontakte

autor
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Zaujimave názory,problém so sebavedomím určite nemám,nemám na to dôvod. Každý to berieme inak. Myslím,že keď sa niekto správa zle k iným resp nevhodné tak problém má on a nie osoba ktorá to musí trpieť😏To s tým varením bol príklad, to je fakt to najmenej.Neotravuje má záujem mojej matky ...ale záujem a staranie sa do sukr veci sú dve odlišné veci. Škoda vysvetľovať niekomu kto si ide svoje.

autor
15. okt 2021

@bellovag To práve nechcem aj keď sme sa rozhodovali či budeme žiť na Slovensku,alebo vo Švajčiarsku vrátili sme sa kvôli rodine. Svokor bol chorý a ako zomrel,ešte viac si vážim že žijú.Ale tiež po týchto vyvrtkach za posledné dni nejdem na návštevu ani messenger neotváram. Na to sa mám až moc rada.

autor
15. okt 2021

@bellovag inak moja švagriná sa s vlastnou mamou nebaví vôbec...už asi sedem bo osem rokov. Ale ona je psychiatrický pacient,tak to je zas iný level.Jednoducho občas niet iného východiska aj keď je to veľmi smutné.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

Hlavne Ty si ides svoje. Ale mne osobne to moze byt jedno, presla som si tym, viem co zaberalo a co nie, chcela som poradit, nemas zaujem, tak si hladaj odpovede, ktore Ti vyhovuju-ak si chcela citat, ze matka je sibnuta a Ty si OK, tak si take odpovede hladaj, ale nepomozu Ti, lebo to tvoj problem nevyriesi.

autor
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Tak ako to,že moja matka je sibnuta to si pekne prehnala,dosť drzé. Tie akože rady som skúšala aj ja.Staci si prečítať celú diskusiu. Keď si vzťahovať na realizuj sa prosím inde.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

Prosim, skus si precitat moj prispevok znovu a ukludni sa. Ty vobec nevies ani vo virtualnom svete reagovat asertivne, takze neverim, ze v realnom zivote ano. Ale ako som uz pisala, chcela som poradit, lebo naozaj mam v tomto smere bohate skusenosti, nechces, mne to nevadi.

elizabet173
15. okt 2021

ja asi ťažšie chápem, ale nerozumiem, keď s mamou nebývaš, ako sa môže dozvedieť nejaké veci, ktoré nechceš, aby vedela. Jedine tak, že ich ty niekomu vešiaš na nos, ináč nemá šancu. Tebe skutočne vadí, že sa dozvie, že si nebola v práci a bola si u lekára? Veď jej lekár tvoju diagnózu neprezradí a to, že si u toho lekára bola, je všetko, čo sa dozvie. To je také hrozné? A keď sa pýta na sexuálny život, tak neodpoviem, prípadne sa spýtam na ten jej 😎, Píšeš, že sa mama do vás stará a jedným dychom dodávaš, čo by mala robiť ona.

michkat
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl mna by zaujimalo podla coho sudite, ze toto co radite zaberie aj na autorkinu mamu, na moju to nezabralo hoci na vasu ano...takze veru nie, nemate pravdu a nemusite z autorky robit niekoho, kto ma problem s komunikaciou, asi vie lepsie co zabera a co nie, aj ked ste sa snazili pomoct, holt, nemate pravdu v tomto pripade

michkat
15. okt 2021

Ach... Zaujimave kolko zien vnima otazku od mamy na sexualny zivot za normalnu... To sa budete aj vy pytat vasich deti na info z ich spalne? Alebo sa pytate vasich mam na ich sexualny zivot? Tie co nejaky este maju teda...

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

@michkat a pisem ja niekde, ze to 100% zaberie? Chcela som poradit, to je vsetko a kedze vidim, ako autorka reaguje, tak som si dovolila to ohodnotit-je to verejna tema, tak si snad mozem napisat svoj nazor-to, ze niekto s nim nesuhlasi, to je mne osobne jedno-aj v autorkinom, aj v Tvojom pripade.

michkat
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl len na nu stale reagujete takym stylom, ze si neda poradit... Ale to by ste museli chapat, ze vasu radu uz vyskusala a nevysla a nie este tvrdit, ze ona je ta zla lebo ma problem s komunikaciou, neviem co je na tom nejasne... Samej sa mi to tazko citalo jak ste jej pisali, ze vy matw viac skusenosti a viete o com hovorite...... 🙂

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

@michkat A Ty si jej hovorkyna? Myslim, ze my sme s autorkou uz debatu ukoncili, takze nevidim najmensi dovod bavit sa o nej s Tebou. Ak sa nudis, tak si najdi niekoho ineho na debatu.

michkat
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl kedze toto forum je verejne ako ste pisali a podobny problem mam aj ja a chapem autorku tak som sa zapojila lebo sa to uz nedalo citat, to je vsetko a citat som to citala dalej lebo som bola zvedava na skusenosti inych preto som v tom pokracovala, ak by ste ma chceli odbit, ze som to teda nemala citat.... Pekny vecer prajem

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

@michkat jasne, uz si mi niekolkokrat napisala, ze s mojimi nazormi nesuhlasis a ja Ti znovu napisem, ze mi je to jedno a o dalsiu debatu s Tebou nestojim. Dobru noc.

sidicek
16. okt 2021

@lenja123 ja ju úplne chápem, niekto proste chce mať svoje súkromie a nechce aby niekto aj napr. mama, mala info o každom kroku. Navyse tieto osoby keď už tie info získajú tak vždy riešia. Im nestačí len ta info, oni ti potrebujú povedať, že o tom vedia a co si o tom myslia a síce ta ich názor nezaujíma, musíš ho počuť a to je teda viac ako otravné.

Strana
z2