Zverenie dieťaťa otcovi. Matky len kvôli rodine nesúhlasí

karin04
25. mar 2018

Ahojte obraciam sa k Vám s prosbou o pomoc/radu. Žijem s manželom ktorý má z predchádzajúceho vzťahu dieťa. Bude mať 3 roky. No problém je v tom že dieťa žije s matkou u ktorej tie podmienky nie su naj ideálnejší. Navrhol jej manžel že by sme si malého vzali teda k sebe kôli tomu že by sme mu vedeli zabezpečiť lepsie podmienky. Ona sa k tomu vyjadrila tak že ona by ho k nám aj dala lebo vie že mu je u nás dobre lenže to kôli rodine urobiť nemôže. S manželom začíname byť bezradný, keď pojde do škôlky si nevieme ani predstavit ako to bude. Prosim poraďte.

eeffka
25. mar 2018

@karin04 tak ak mate dojem ze matka je hrozna nie ze u vas je dietatu len lepsie tak nech to otec zacne riesit sudne zverenie do opatery.
Je to medzi rodicmi, nie medzi tebou a matkou

karin04
autor
25. mar 2018

Ja by som ju hroznou urcite ze nenazvala. To mi je jasne ja s tym nic robit ani nebudem, jedine stáť pri svojom manželovi. Pisem v poctate ze manžela on na modrom konikovy nie je.

alex49
25. mar 2018

ved nech podá návrh na súd, na zverenie do opatery. Bude sa prihliadať na potreby dieťaťa a nie rodičov, alebo ich rodiny

janinah
25. mar 2018

v čom ste bezradní?vo vybavovačkách?treba začať na súde

karin04
autor
25. mar 2018

@janinah nie. Nechceli sme to hneď riešiť cez súd.

alex49
25. mar 2018

tak cez mediátora, spíše dohodu, tá sa pošle na súd, dostanete pečiatku a vybavené

tslobik
25. mar 2018

Akože aké lepšie podmienky? Materiálne? To je dosť málo. Matka je matka. Za to, že žije dajme tomu v chudobnejších pomeroch?

karin04
autor
25. mar 2018

Samozrejme sa nejedna len o materiálne podmienky...tie su v poctate skoro rovnaké...

stanass
25. mar 2018

@karin04 Cez súd sa dá vybaviť aj striedavá starostlivosť oboch rodičov, alebo ho budete mať zvereneho vy a matka ho bude mať u seba v stanovenom čase, podľa toho ako určí súd.

dominika6
26. mar 2018

@karin04 neviem ktorá matka sa len tak ľahko vzdá dieťaťa,každá sa snaží zubami nechtami mať dieťa pri sebe,hoci podmienky niesú ideálne..
tam asi bude iný problém,ked ona s tým len tak súhlasí..
manžel to musí riešiť cez súdy,tie sa obísť nedajú,lebo len keby chcel s ním vycestovať,alebo ho mať pri sebe dlhšie,príp nástup do škôlky,školy.. atd atd bez papiera,vždy je to problém..
takže pekne nech sa zobere za ňou a obidvaja to riešia oficiálne..

nika898
26. mar 2018

@dominika6 ver tomu ze sa najdu matky ktore o svoje deti moc nestoja. Moja byvala svagrina je toho prikladom. Najprv o deti bojovala ale len kvoli vyzivnemu a teraz si ich ani nebere kazdy vikend tak ako jej bolo dane a ma uplne trapne vyhovorky ☹

dominika6
26. mar 2018

@nika898 ved a o čom píšem...že niečo za tým bude..proste žiada sa jej sloboda alebo jej preplo

janickacrazy
26. mar 2018

@karin04 inak nechápem, čo má s tým školka spoločné, ved v školke bude mať normálne podmienky, možno lepšie ako doma, veľa sa tam naučí, ale aj tak som to úplne nepochopila, čo si presne myslela tými podmienkami, kde býva tá jeho matka? u svojich rodičov?

rembura
26. mar 2018

@nika898 ja sa nad tymto viem neskutocne rozculit, ja neviem, ze take mamy su, ved to puto medzi mamou a dietatom je najsilnejsie! aspon teda malo by byt :(

lulula12
26. mar 2018

@janickacrazy Tiez tomu nerozumiem. Nechapem to. Niektore veci by bolo fajn keby dala na prvu mieru aby sme jej objektivne vedeli pomoct 🙂

nika898
26. mar 2018

@rembura veru malo by byt. A je mi hrozne luto tych deti a neviem si ani predstavit co im bracho vravi ked sa na poslednu chvilu dozvie ze si pre ne na vikend nepride ☹

karin04
autor
26. mar 2018

Ono je to zložité. Bývaju v malom byte viacery s drobcom, kde drobec nemá priestor koli comu doma aj robí rôzne problémi, napr. rozbija im veci a pod. Ale toto je v poctate ten najmenší problém. Nemá najlepšie v zťahy s rodinou na čo zas len dopláca drobec. Vidí neustále hádky, následne bije svoju mamu. Ona ho udrie za každú drobnosť, čoho následkom je už aj to ked raz ra rok dostane od otca vychonu (preto že by si ublížil) reaguje výsmechom. A šokla nie je problém, samozrejme v školke bude na najlepšom mieste bude s rovesníkmi a veľa sa naučí. Problém so škôlkou je ten že jeho mama si je vedomá toho že si prácu akú by ona robila (nebola by pod jej úroveň) nenájde v časovom rozmedzí od 8-16 hod. Tým pádom by nemal kto brat a niesť drobca zo škôlky. Manželov návrch bol dať ho do škôlky bližšie k nám no ona s tým nesúhlasila. A toto iba také zhrnutie tých problémov.

janickacrazy
27. mar 2018

@karin04 Ona bije ani nie 3ročné dieťa? Ja mám 2,5ročného drobca a neviem si fakt predstaviť, ako može niekto biť také malé dieťa, fakt hrozné. Ale otec ho tiež nemá čo biť ani raz za rok, ak hrozí, že si dieťa ublíži, tak ho zoberiem a zabránim mu v činnosti, netreba ho biť. No ak je to takto, tak nech si otec požiada o zverenie do svojej starostlivosti. Inak sa s nou asi nedohodnete, ked ani s tou škôlkou nesúhlasila.

karin04
autor
27. mar 2018

U nas jeho vychovna znamena jedna po riti alebo po ruke. No maš pravdu ja nesuhlasim ani s tym. Deti su rozumne keď sa im to správne vysvetlí tak to pochopia.