icon

Zvláštne správanie mojej kamarátky

1mamicka1
15. dec 2015

Neviem co si mam mysliet o mojej doteraz som si myslela najlepsej kamaratke. Mame rovnako stare deticky, ktore spolu chodia aj do skolky. Navstevujeme sa, ale co mi uz par krat urobila bolo, ze vzdy ked sme prisli do spolocnosti, tak sa tvari akoby ma ani nepoznala, dokonca sa mi ledva pozdravi, uz mi to spravila asi treti krat a dost ma to ranilo. Piseme si tvari sa ako nas ma rada a pritom, ked niekde prideme, napr. von , alebo do skolky, tak sa mi ledva pozdravi. Aj dneska. prisla som do skolky o chvilku prisla aj ona. A vsetkych tam pozdravila, s kazdy kecala a mne sa ledva pozdravila, comu som nechapala. Potom ako som prisla domov mi napisala ze nas rada videla, pritom sa mi ledva pozdravila. Toto sa mi stalo aj nedavno. Pozvala ma aj s detmi, nech prideme za nimi do mesta, ze je tam akcia. Kedsom tam prisla s detmi ani si ma nevsimla dost ma to ranilo. Stala som tam s detmi sama a ona sa vykecavala s inymi kamaratkami. Comu som nechapala kedze nas tam ona zavolala. A toto sa deje vzdy ked ideme von a ma tam aj ine zname. Vtedy ma vzdy odsuva na druhu kolaj. Ked sme same dve s detickami, sa tvari ako moja najlespia kamaratka.Som z toho dost sklamana a neviem co si mam o tom mysliet. Ja som sa snazila vzdy jej pomoct ked potrebovala pomoct s dcerkou nie raz som jej ju postrazila.Brala som ju za super kamosku, ale cim viac ju spoznavam zistujem, ze asi som vela ocakavala. Co si mam o tom mysliet? Dakedy si uz zacinam mysliet,ze som jej asi dobra len ked sa potrebuje surne vykecat a nema komu. 😒 Akoby hrala na vsetky strany. Vzdy ked sme v spolocnosti inych tak ma ledva pozdravi fakt akoby ma ani nepoznala pritom mi vypisuje ako nas ma rada a ked sme neni spolu jeden den tak ako jej chybame .

robo555555
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
16. dec 2015

@1mamicka1 poznam to...mam kamosku,kt. sa sprava tak isto....liska sa kazdemu,kazdeho lubi a ma rada,ale v skutocnocti nechce mat nic s nikym...teda,aspon ja o takom cloveku,ku kt.nieco aj citi nepoznam
skratka,nie kazdy,kt.je mily a akoze srdecny takym aj je.

ematko29
16. dec 2015

@apb by si sa cudovala,ale je to tazke pre niektore povahy.

ematko29
16. dec 2015

@1mamicka1 toto nieje kamoska ,potrebuje ta len nato aby nebola sama ktm niekto iny nepride.

mala_hobitka
16. dec 2015

@1mamicka1 Bud ta ma len na vykecavanie alebo sa za teba hanbi. Skutocny priatel ta ma rad a rad travi s tebou cas a vykecate sa obaja (obec) a rozhodne sa za teba nehanbi aj keby si spievala v taxiku :D. Toto co pises povazujes za kamaratstvo ty, ona nie.

seahorse27
16. dec 2015

Ja by som sa jej asi narovinu opytala, keby mi pisala, ze nas rada videla a chybame jej, ze preco sa teda podla toho nesprava a ked nas stretne, tak sa tvari akoby nas nepoznala. Ona si to mozno ani neuvedomuje, su take typy..ze napozyvaju X ludi na nejaku akciu a potom nevedia, komu sa skor venovat. Oni nepotrebuju jednu dovernu kamaratku, ale staci im 100 povrchných. Tebou si je mozno velmi ista, ze vzdy si tu pre nu a preto robi dojem na ostatne mamicky, aby si aj ich nejako ziskala. Vie, ze tebe potom staci napisat nejaku "laskyplnu" spravu a je vybavene. Myslim, ze taketo kamaratstvo ti neprinesie vela osohu a nanaplni tvoje ocakavania. Velmi by som sa na nu na tvojom mieste neviazla.

zuzanames
16. dec 2015

@1mamicka1 Treba si najskôr usporiadať myšlienky, pretože ty asi nevieš čo chceš. V téme ktorú si založila v septembri ( https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/nerada-chodim-na-detske-ihriska-2/ ) Ti všetky mamičky liezli na nervy, a najradšej si bola so svojim dieťaťom sama a teraz sťažnosť na kamarátku...

jabadaba
16. dec 2015

@1mamicka1 dlabat na nu! Mala som taku znamu/kamaratku, ktora sa spravala podobne. Par krat mi to spravila nieco podobne, nuz tak som sa zariadila tak, ze nakoniec cumela ona. Potrebujes taku kamosku? Si na nej nejako zavisla? Nevie sa spravat, posli ju rovno do prdele. Najblizsie ak Ti zavola sprav to co ja - chladnym hlasom sa jej spytaj co potrebuje! Uvidis aka bude zrazu prekvapena....su proste ludia co nemaju moresy a vyuzivaju inych len ako zastupne nahrady ak nemaju zrovna nikoho ineho po ruke. He 😀 si spominam este na jednu "kamosku", ktora ma zasadne zavolala niekam ked jej vybuchla kamaratka, s ktorou sa mala stretnut. Este bola tak sprosta, ze mi to aj povedala, ze joj, nedobehnes, nudim sa, neprisla mi kamoska.....no, ehm, vravim, taketo typky rovno do prdele!

V skolke tu svoju "kamaratku" rovnako ignoruj, ako ona teba. Necakaj na pozdrav ci prihovorenie sa, tam sa pekne aj Ty kontakuj s kazdym inym okrem nej. Ved su aj ini ludia, mozno ovela prijemnejsi a slusnejsi. Ak Ta bude volat niekam s detmi, nie si na spagatiku, nebezala by som hned. Odpis, diky ale mam zaujimavejsi program...a hladaj ine znamosti... 🙂 😉

1mamicka1
autor
16. dec 2015

@zuzanames ako si mala moznost citat nerada chodim na detske ihriska a nemusim hufy mamiciek. To neznamena ze ked nemam rada stretavky a zrazy xy mamiciek ze nemozem mat jednu dve kamosky.Ci? .....

jabadaba
16. dec 2015

@zuzanames mimo temu, ale vzdy ma pobavi niekto kto sa hrabe v temach prispievatelov a nasledne povytahuje nejaku temu ako argument. No tak nerada chodila po ihriskach a? Mozno je introvert a ak uz niekoho pusti k sebe blizsie, tak asi caka priatelstvo na slusnej urovni a nie, ze kamoska ju ma ako nahradnicku ked sa nudi a ked ma okolo seba mancaft zaujimavejsich, tak ju ignoruje. To sa vola nevychovana pizda a ma narok sa postazovat na taku aj ta, ktora si inak masovky na ihriskach nevychutnava, no.....

jabadaba
16. dec 2015

@1mamicka1 neries, zuzka to ma nejake dopletene...splyvaju jej dojmy s pojmami... 😎 😉

dominikav123
16. dec 2015

@1mamicka1 nehnevaj sa, ale tvoj prispevok vyznieva ako by si mala 14 rokov...ved sa nu vykasli a najdi si inu znamu na travenie casu...a ked ju mas rada, tak ju k sebe zavolaj na kavu a povedz jej to do oci, ved takto sa ziaden medziludsky problem nevyriesi...trochu odvahy ! 🙂

nela1916
16. dec 2015

@1mamicka1 Ja osobne som veeľmi preveľmi opatrná v súvislosti s okatými "citovými vyznaniami", na môj vkus sú príliš plytké a mnohí ľudia v mojom okolí ich z úst vypúšťajú toľko, že už ich akoby nemysleli až tak vážne, určite ich myslia úplne inak, ako si ich následne dekódujú všetci tí, čo po takých vetách túžia a idú z nich do kolien. 🙂 Ale podobným spôsobom mi svojho času vyznávala lásku aj najväčšia podrazáčka, akú som kedy stretla, inokedy sú takéto prejavy jednoducho "zadkolezné" a vtieravé. Možno je ozaj pravda, že sa jej slovami nechávaš príliš mýliť a predstavuješ si, že by aj ten zvyšok mal s týmito vyjadreniami korešpondovať a ono nič.

Byť tebou, opýtam sa jej na to, ale takým spôsobom, aby ti na to aj odpovedala. Hľadaj tú správnu formuláciu. Príp. prečo sa v spoločnosti ty nemáš k nej? Podľa popisu to bude extrovert a veľmi spoločenský človek, pravdepodobne je tak obklopená ľuďmi, že jej ani nedochádza, že ešte niekto iný stojí o jej pozornosť. No zároveň by som sa mala na pozore a overila si, či je k tebe skutočne úprimná, príp. ak nie, o čo jej ide.

martulik6
16. dec 2015

To, čo si napísala nie je o kamarátstve, ja by som to pomenovala skôr o zneužívaní. Od takej kamarátky čím skôr preč, aby ťa niekde ešte viac neurazila. Pred ukončenim takeho priateľstva by som jej aj ja to iste urobila čo ona tebe a s úsmevom by som jej povedala čo si o jej spôsoboch myslím a krásne by som to ukončila. 🙂

deltaa
16. dec 2015

ta kamaratka sa za teba ocividne hanbi, nechce ukazat ze sa s tebou kamarati. Na tvojom mieste by som sa na nu vykaslala.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
muska_miruska
16. dec 2015
Používateľ muska_miruska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od muska_miruska.

urcite sa na nu vykasli to nieje prava kamaratka

jolly84
16. dec 2015

@1mamicka1 vykasli sa na ňu, nereaguj.....ja by som mohla roman písať na túto tému.,,..pozri, ak niekto nemá záujem, veľa neurobis......

jolly84
16. dec 2015

@zuzanames no a? 🙂

slnecnica174
16. dec 2015

@1mamicka1 Chybaju jej zaklady slusneho spravania. Ked niekde niekoho pozvem tak sa s nim zvitam, prehodim par slov a pozvem medzi tych dalsich, s ktorymi sa uz poznam, a nie, ze ta pozve na akciu a necha ta tam stat samu 😕 V pohode, ze ma vela kamosiek to je super, ze je taka spolocenska, ale ked pre mna niekto znamena nieco viac ako ti ostatni, tak sa netvarim, ze je pre mna vzduch a patricne sa mu aj venujem😉

slnecnica174
16. dec 2015

@1mamicka1 Tak som si precitala aj temu, ktoru si tu hodila v tom septembri. Vies co, najdi si inteligentne baby, ktore nemaju rozum hojdacieho konika, najdu sa aj take😉

ivett1
16. dec 2015

@1mamicka1 toto nie je najlepšia kamarátka ...maximálne "kamarátka", ale skôr známa ...napr. mám susedu, poznáme sa 8 rokov, deti chodili spolu do škôlky, do škôly a dokonca do triedy, píšeme si sms, voláme si, stretávame sa ...aj si dáme kávu...ale nikdy by som o nej nepovedala, že je moja najlepšia kamarátka ... je to skrátka kamoška, ako kopec ďalších, s ktorými sa stretávam....ale najlepšia kamarátka-to je o inom...podľa mojej mienky, sa len tak po roku nedá zahlásiť, že toto je moja najlepšia kamarátka ...najlepšie kamarátky sa poznajú roky rokúce, môžeš sa im ozvať hocikedy a nájdu si na teba čas, môžeš sa s nimi rozprávať o ...ja neviem čom na svete a vypočujú si ťa ... podržia ťa a nebudú ťa za chrbtom ohovárať a nezávidia ti ... sú k tebe otvorené a povedia ti, že prepánajána vyzeráš ako zobík, ve´d čo si nadáš urobiť iné vlasy ...a nebudú ti do očí klamať a lichotiť, že ó, vyzeráš super ... ja mám more kamarátok, ale len tri najlepšie kamarátky a s jednou z nich sa poznáme ešte zo škôlky ... bývame každá v inom meste a poviem ti pravdu, najlepšia kamarátka sa nevenuje xy ľuďom na stertnutí, kam ťa dokonca sama pozve, ale len tebe ...takže asi tak ... niekto tu napísal, že si troška mýliš pojmy s dojmami ...musím s ním súhlasiť ... evidentne si ju za najlepšiu kamarátku považovala len ty a ona teba nie ...
PS:ak by bola najlepšia kamoška, tak jej kľudne môžeš povedať, že .."hej, mara, doprdele, čo týmto akože sleduješ?...načo si ma sem ťahala? ! ... a ona by ti na to- ako najlepšia kamoška -mala aj odpovedať...😉

jeannna
16. dec 2015

Najzvlastnejsie na vasom kamaratsve mi pride to, preco ti po akciach pise sms-ky a take dristy, ako ta rada videla, jej chybate a pod. No bozaj ma teraz v rit ... by som si povedala. Bolo by od kamaratky seriozne, keby ti pri pozyvani na nejaku akciu povedala, ze tam nebude len pre teba, lebo tam bude mat viac znamych a nebude sa ti moct venovat cely cas a ty by si sa slobodne rozhodla, ci na takuto akciu chces ist alebo nie. A preco ta ignoruje v skolke, kde ta ledva pozdravi a hned na to ti pise sms, mi pride uz totalne od veci, ako keby chodila este na zakladnu skolu. Privela od tohto kamaratstva ocakavas. Si po ruke, ked treba, ale ked je v spolocnosti inych ludi, si pre nu prehliadnutelna. Ak nie si typ, co potrebuje mat 100 znamych, ale radsej zopar dobrych kamaratok, tak tato to urcite nie je.

cherry1981
4. mar 2016

ja som poznala tiez taku, same lichotky, laska, lubim ta, si moja naj.kamoska az som si ju pustila tak blizko, ze ked prisla ku mne mi otvrala a kontrolovala skrine, sufliky, dokonca si sama behala po byte akoby bola doma, co aj sama priznala, ze ona je uz u mna ako doma. A pritom kolko krat sa mi stalo, ze ma pozvala na navstevu , ale stacilo, ze jej zavolal niekto iny a isla k nemu a mna zrusila. Nikdy som to nejako nevnimala brala som to ok , ale cim dalej to bolo castejsie, potom zacala predomnou ohovarat kazdu jednu a pritom ku nim chodila, navstevovala sa proste taka drbna falosna a clovek by jej zobal z ruky tak to vsetko vedela hrat na kazdeho, tak si vedela kazdeho obmotat okolo prsta. S kym kolkovek som sa ja kamaratila a ona tu moju znamu dobre nepoznala, hned sa s nou chcela zoznamit a veeelmi skamaratit. Az ked mi naposledy urobila to, ze mi snorila po byte tak som si povedala, ze aha nieco nieje v poriadku.... Nie raz mi urobila, ze sme sa niekde dohodli a potom nezdvihala tel. alebo mi neodpisala, a tym padom to zrusila. Ja som ju vsade volala ci nejdeme von, tam a tam a ona nikdy. Uz som si povedala potom dost. Veeeelmi to bolelo mala som ju uprimne rada, ale takuto kamaratku k zivotu nepotrebujem. Naco, este doteraz to sem tam boli , ked ju stretnem , ale ona si rychlo nasla nahradu namiesto mna. Zial to su neni tie prave kamosky. Ja mam tiez inak smolu na kamosky uz ked si myslim , ze som si nasla super kamosku tak vzdy sa mylim a ostaneme iba zname.

ematko29
4. mar 2016

Presne kamaratky si netreba pustat velmi k telu potom je z toho zle .ja som sa tiez poucila.

moonlight1210
4. mar 2016

@cherry1981
nevesaj hlavu.
kym ona dala "kopacky" tebe, si na tom este dobre.
oklepes sa a ides dalej.
zbavila si sa vsetecnej potvory, ktora sa zubami-nechtami snazi za kazdu cenu navodit dojem (aj sebe samej), ze svet sa toci len pre nu (ze vsade je ziadana, ma milion kamosov, kazdeho doleziteho pozna a oni poznaju ju. neustale je v pokluse a udrzuje ohnicky "priatelstva", aby nezisla z oci. ma to aj vyhody, ze cez nu sa dostanes k ludom, co obcas nutne potrebujes - na uradoch trebárs. pri troche stastia si ich sama naklonis, a potom je taky maly problem, ze ona sa preto na teba nastve. vzala si jej kusok dolezitosti.)
takze ziadna skoda.
nabudúce, ak si chces takuto kamosku udrzat, rob to s nou, ako ked zvadzas chlapa. nemaj na nu stale cas, neprisposobuj sa. obcas povedz "nie, mam uz svoj program (, ale mozes sa pridat)". obvykle potom ma ona vacsi zaujem.

horsi typ ako tato "vsade ziadana" zena, je ten, ktory na zaciatku vyzera tak milo a priatelsky, obycajne aj tak akosi placho.
a potom zistis, ze je na tebe prisata. kam sa pohnes, chce ist aj ona. mas patdesiat telefonátov/smsiek/mailov denne. este ani oci nerozlepis, uz ti vola, co robis, co planujes a ci sa moze pridat. mas ju nasackovanu skoro kazdy den na navsteve a skoro nevie ani kedy odist. skusa sa ti natlacit na dovolenku.
a nakoniec zistis, ze uz iba planujes, ako ju prelstit a uchmatnut si chvilu kludu pre seba.
zatajujes sa doma, vymyslas si kam akoze pojdes a ides inde.
vysvetlenia nepomahaju, lebo sa tvari tak sokovane a ukrivdene, ze mas pocit viny, akoby si kopla zatulaneho vyhladovaného psa. alebo to proste odignoruje, ako by si nic nepovedala. hrosia koza.
dokonca ak sa ti podari ju prelstit a uchmatnut si kusok casu len pre seba a pre rodinu bez nej, tak ti nevaha robit vycitky, akoby si jej bola povinovana oddanostou.
a to je naozaj problem sa jej zbavit.
najhorsi bonbonik pride, ak sa rozhodne, ze sa ti oplatku pomsti za odmietnutie a znici ti povest vsade, kde sa bude dat.

tak sa na to pozri z tej lepsej stranky a usmej sa. o nic si neprisla.
dobra kamoska na teba urcite niekde este caka. 🙂

0silvia0
4. mar 2016

@cherry1981 toto hľadanie superkamošky je veľmi zradná záležitosť... niektoré ženy/dievčatá majú takú túžbu zdieľať babské kamarátstvo, že úplne zatlačia svoje JA do úzadia a majú snahu sa podlizovať novému objavu v podobe kamošky, robia to, čo chce ona, snažia sa jej vyhovieť, snažia sa ju potešiť, nechávajú ju vybrať čo sa bude robiť, kam sa pôjde atď. Toto je obrovská chyba, ľuďom tieto podlizovacie typy možno lichotia , ale na druhej strane pekne lezú na nervy. Ak chceš nájsť raz fakt super kamarátku,
hlavne buď sama sebou, neboj sa povedať svoj názor, aj keď bude odlišný od kamarátkinho, a hlavne nepodriaďuj svoje aktivity len kamarátke. Celkovo ľudí si treba držať mierne od tela, pretože príliš intímne vzťahy ako lezenie do skríň nerobia dobrotu. Mne by si žiadna kamarátka nedovolila liezť do skríň, normálne by som sa jej spýtala, či si myslí, že toto je normálne a bežné správanie. Tebe by napadlo prekúkať niekoho skrine? Mne ani náhodou, súkromie je súkromie 😉

nelina1
4. mar 2016

Ja by som sa od takéhoto človeka odstrihla, ak by si sa nechala nejak spracovať nič dobré by ti to v budúcnosti neprinieslo. Ty si verila tomu, čo táto kamarátka hovorila, veď ono sa lichôtky a rôzne ľúbivé reči dobre počúvajú. Z toho, čo si napísala mi vychádza priepastný rozdiel medzi tým čo hovorí a tým ako sa v skutočnosti voči tebe chová
Niekam ťa pozve a potom ťa odignoruje, stavia ťa do roly niekoho menej dôležitého a menej cenného. Keď si jej napísala, že ako vás ľúbi, že to tak nevyzerá a ona sa smiala, to si trafila do živého, pretože ona sa na tom ohromne baví, keď ty si tá odstrčená, tá v kúte...Jej robí dobre, keď tebe je zle. Ona vie, že ťa zraňuje. To čo rozpráva sú len prázdne slová.
Ja si myslím, že ti niečo závidí. Ja by som si takúto osobu do bytu ani do života ďalej nepustila. Nemáš povinnosť jej niečo vysvetľovať, mne by zato nestála. Už by som sa nedala do tohto pseudokamarátstva zatiahnuť. V budúcnosti si daj pozor na to koho si pustíš k telu.

candii
4. mar 2016

Mas riadne divnu kamaratku.. no isto by som sa o tom porozpravala a ked tak by som mozno zvazila aj zmenu kamaratky.. kedze je takato cudna

moni73
4. mar 2016

Zvláštne, ale ja asi úplne z iného konca. Mám naj kamošku, nie rok... už je to kks 28 rokov! Keď by sme išli spolu na akciu, naposledy bola veľká moja 40tka, tak sa spolu bavíme najmenej. Podľa mňa úplne logicky. Vieme o sebe všetko, máme sa radi, máme na seba čas. A tak takúto akciu využijeme hlavne na pokec s tými, ktorých tak často nevidíme.... Ale to je asi o inom. A tiež sa mi stane, že nezdvihnem, že sa dlhšie neozve, ale.... Každý máme nejakú chybu a toto je tá moja. Kamošku mám byť bezchybnu😊