Absolvovali ste stužkovú dcéry bez partnera?
Zdravím,
Maminy starších detí, absolvovali (by) ste stužkovú dcéry bez manžela, teda jej otca? Dnes je bežné, že rodičia sú rozvedení, resp. mama je single a žije sama. Nebolo (by) nekomfortné sedieť pri stole - väčšinou sú to tie veľké, okrúhle - s inými, popárovanými rodičmi? A čo rodičovský tanec, fotenie, zábava? Ako to prežíva tá mama, ale najmä dcéra? Chápem, je to individuálne... Poprosím reálne, osobné skúsenosti, vďaka za ne.
Ja som na stužkovú som pozvala aj moju krstnú mamu, maminu sestru, lebo mi je to blízky človek a zároveň, aby tam mama nebola sama... rodičovský tanec som tancovala s mamou, nebola som jediná 🙂
@anonym_autor pisem ako dcera, ktora mala teda stuzkovu pred vyse 20 rokmi. Od malicka som bola s mamou sama, vychovala ma sama. A aj na stuzkovej bola sama. Ved aka je ina moznost? Nejst tam? To by si hadam svojej dcere neurobila. Keby tam moja mama nebola, tak by som tam ani ja nemusela ist. Rodicovsky tanec sme si zatancovali spolu. Ci jej to nejako vadilo, ze tam sedela sama, to nehovorila, ale tak moja mama bola vzdy akcna, takze sa vzdy k niekomu pridala. Plus aj rodicia mojich dvoch najlepsich kamaratok sa jej venovali. Akoze ak zvazujes moznost nejst tam vobec alebo ist tam sama, tak určite ist tam sama, tvoja dcera za to stoji.
@anonym_14fcd0 ja píšem za moju najlepšiu kamarátku. Ona svojho otca nepozná takže jej mamina bola sama ale zavolala si tam bratranca aby si mala s kým zatancovať a žiadny problém.
Nepíšem za mňa, ale mala som spolužiačku, ktorá sa nestýkala so svojim otcom, preto na jej stužkovej boli mama a starká. Za mňa super vymyslené. Vziať niekoho druhého blízkeho. 🙂
Mam si moze vziat niekoho so sebou. S kym tento večer oslavi.
Keby nebola ina moznost, samozrejme, ze nebudem doma sediet a pojdem aj sama. A inak by som si zavolala niekoho ako partaka, ci uz brata, kamosa, bratranca, alebo kludne aj kamosku, nejaku zenu. 🙂
Mali sme stužkovú vlani v novembri, pri stole som sedela s mladším synom, rodičovský tanec aj fotenie ok. Bolo viac takýchto rodín, počet hostí bol limitovaný. Aj tam je to finančne nenáročné pre samoživiteľku.
Otec ani jeho rodina 15 rokov nejaví žiaden záujem o moje deti. Už sme si na to zvykli.
Ano, v pohode. Roky som chodila na stuzkove sama ako vyučujúci.
my aj ocinka máme, ale na stužkovú musel prísť až keď zaspalo dieťa ZŤP. Takže bola som so synom - ktorý vykrútil sestru na rodičovskom tanci - potom sa vymenil s otcom. Zvládli sme to.
U nás hudba hrala tak hlasno, až mi pľúca poskakovali. Rodičia sa nemohli spolu ani rozprávať - písali si smsky.
@anonym_autor pisem ako dcera, ktora mala teda stuzkovu pred vyse 20 rokmi. Od malicka som bola s mamou sama, vychovala ma sama. A aj na stuzkovej bola sama. Ved aka je ina moznost? Nejst tam? To by si hadam svojej dcere neurobila. Keby tam moja mama nebola, tak by som tam ani ja nemusela ist. Rodicovsky tanec sme si zatancovali spolu. Ci jej to nejako vadilo, ze tam sedela sama, to nehovorila, ale tak moja mama bola vzdy akcna, takze sa vzdy k niekomu pridala. Plus aj rodicia mojich dvoch najlepsich kamaratok sa jej venovali. Akoze ak zvazujes moznost nejst tam vobec alebo ist tam sama, tak určite ist tam sama, tvoja dcera za to stoji.
@anonym_14fcd0 Tak to nepripadá do úvahy, aby som nešla🙂.
Nepríjemné by bolo keby si tam nešla len kvôli svojmu blbému pocitu. Ako partnera môžeš zobrať hocikoho alebo ísť sama.
Sedeli sme pri takom stole. Mama maturantky tam mala este krstnu mamu tej maturantky.
Moja mama vzala svojho brata pred 30r takze uz vtedy sa to riesilo alternativne. Dnes napr ja by som vzala 2.dceru alebo moju mamu.
Moju dceru caka stuzkova az buduci rok, ale na jej vencek jej ptec odmietol ist, tak sme brali syna, jej brata. Rodicovsky tanec mala s nim, bola s tym ok. Bohuzial, je to tak ako to je. Nie kazdy muz je muz v pravom zmysle slova. Co sa mna tyka - ja som bola v celom tomto najmenej dolezita, bolo mi to luto kvoli dcere. Ja som nemala problem pri stole viest diskusiu s ostatnymi rodicmi. A som rada, ze syn sa k tomu postavil dospelacky a isiel na akciu, na ktoru nemal vobec chut ist, len kvoli svojej mladsej sestre.
@anonym_autor bola som tak sama minuly rok, uplne v pohode, bolo nas tam takych viac. Sedela som s ludmi za okruhlym stolom a zabavala sa celkom dobre. Tancovala som rodicovsky tanec ja s dcerou, taktiez nas takych bolo viac,nik neriesil.
Nepríjemné by bolo keby si tam nešla len kvôli svojmu blbému pocitu. Ako partnera môžeš zobrať hocikoho alebo ísť sama.
@januska12323 Tak hocikoho hádam nie....Je to nielen vec mamy, ale aj dcéry. A je to pre dotyčného česť.
@anonym_autor vezmi do sebou niekoho, ako ti pisu. A co sa tyka tanca s rodicmi - nas mal spoluziacku bez otca a pred tancom poprosil mojho manzela, ci s nou neodtancuje (manzel je velky tanecnik).
Nie je na tom nič čudné. Ja chodím všade sama resp s deťmi na svadby na vystúpenia na spoločenské udalosti. Nemám nikoho koho by som so sebou mohla vziať
@anonym_autor Zase koľko manželstiev sa rozvádza? 50 percent? Ak je ich v triede 28, 14 je rozvedených. A z tých 14 určite je dosť otcov čo má deti na háku už a teda kontakt žiadny alebo minimálny. Teda ty ani dcéra nebudete v takej situácii samé. Proste môžeš ísť sama alebo zober niekoho koho tam chce, napríklad ak máš brata tak toho alebo ak máš ty otca tak starého otca, prípadne aj nejakú ženu. Nie je rok 1980 ale 2026 a nebude žiadna rarita.
@anonym_14fcd0 Tak to nepripadá do úvahy, aby som nešla🙂.
@anonym_autor dcéra má o mesiac stužkovú. Partnera nemám, beriem so sebou svojho brata, ktorý je zároveň krstný mojej dcéry. Vzťahy máme super. Brácho sa ma pýtal či si aj zakrepčíme 😆.
Ano, v pohode. Roky som chodila na stuzkove sama ako vyučujúci.
@anonym_3a2cf0 tak to je azda iná situácia...
@anonym_3a2cf0 tak to je azda iná situácia...
@anonym_b1acf4 prečo iná?
@anonym_b1acf4 prečo iná?
@anonym_3a2cf0 Lebo ste tam ako pedagóg - polopracovne, s kolegami, študentmi- známymi ľuďmi. Odsedíte si, odtancujete si učiteľský aj spoločný tanec, porozprávatesa, zjete, vypijete, pozriete program a pôjdete domov, kedy chcete.
@anonym_3a2cf0 Lebo ste tam ako pedagóg - polopracovne, s kolegami, študentmi- známymi ľuďmi. Odsedíte si, odtancujete si učiteľský aj spoločný tanec, porozprávatesa, zjete, vypijete, pozriete program a pôjdete domov, kedy chcete.
@anonym_autor a? To isté urobím aj ako matka.
@anonym_autor ja som bola s mojím partnerom a dcérin otec bol sám. Sedeli sme pri jednom stole. Rozprávali sme sa tak zbežne, normálne.... A on tancoval s dcérou a potom sedel (nie je to moc tanečný typ) ja som s ňou tiež tancovala a partner tiež. A keď už sa to nejak neformálnejsie neskôr rozbehlo, tancovali sme v nejakom koliesku všetci. Tie decká aj tak pendlujú medzi spolužiakmi a pozvanými. Určite by som išla aj sama, prípadne, ak ešte niekoho pozýva kľudne aj s ním. Jej otec by šiel tiež sám aj keby sme tam neboli a mal by tam iba sedieť. On teda ani netušil, že skončí s nami na parkete 😅. Ideme tam kvôli dieťaťu. Skôr mi príde lepšia situácia, keď tancuje matka s dcérou, ako keď je tam iba otec a má chlapca. To asi moc nechcú tancovať jeden ani druhý (tie oficiálne tance..) 🤔