icon

Aké je aktuálne vekové rozpätie krstenia detí?

8. aug 2024

Ake stare deti sa teraz davaju krstit? Aky je teraz trend?

Strana
z2
svetlonos
8. aug 2024

krst nie je trend

denisa0504
8. aug 2024

Môžeš hocikedy. Asi je stále v "móde" krstiť skôr bábätká, ale ja som napríklad krstila jednu z dcér keď mala 2r. (Nebol čas stále)

weleda123
8. aug 2024

My sme krstili dcéru, keď mala 3m. Švagriná krstila deti ako 5m a 7r, strýko krstil hneď 6 týždňové. Nejaký "trend" v tomto naozaj neexistuje.

banalu
8. aug 2024

Trend? 😂
Niekedy sa davalo do mesiaca, ci to plati netusim. Nasu sme krstili ako 7 mesacnu. Bola zima, korona, ja som sa dlho zotavovala... nechali sme to na "ked bude teplo".

lukbe
8. aug 2024

Ako píšu, to nie je trend. Krstí sa zvyčajne po šiestich týždňoch.

januska12323
8. aug 2024

Krstia sa u nás zvyčajne malé deti, ktoré tomu vôbec nerozumejú a ich rodičia krst nemyslia vážne, česť výnimkám.

autor
8. aug 2024

@lukbe ake slovo by si pouzila namiesto trendu krstit 6 tyzdnove deti?

dskjhfdlkdjhl
8. aug 2024

Trendy hladaj niekde inde, krstit by mali rodicia, ktori su naozaj veriaci, nie kvoli trendu. A je uplne jedno, od babatka po dospelych.

11bodka11
8. aug 2024

Trend? Ja zasnem... Krstit u nas zvyknu cca 2-3 mesacne deti.

autor
8. aug 2024

Sa nepototo zo slova trend. Kludne si ho nahradte cim chcete, ja len potrebujem vediet ako to teraz chodi.

autor
8. aug 2024

@11bodka11 vydis, trend ako slovo ti vadi, ale odpovedas 2-3 mesacnym trendom. Farizejka

evcagabi
8. aug 2024

Spytaj sa farara a neskac do kazdej ako splaseny kohut

milanemila
8. aug 2024

Ze aky je trend 🤦🏼‍♀️ tak ked si veriaca a vidis v krste duchovny vyznam, tak by si mala vediet ako to chodi. Ked nie si praktizujuca krestanka, tak nechapem naco chces krst, iba ako frasku? 🤷🏼‍♀️

candii
8. aug 2024

Ako to teraz chodí.. tak ako sa rozhodneš. Je to na tebe. Ja som syna dala krstiť keď mal 9 mesiacov .. a kamarátka si dávala krstiť syna keď mal 5 rokov

11bodka11
8. aug 2024

Ty si dobra nervacka 😀😀 Akym trendom som ti odpovedala? Asi zle "vYdis" 😀

dskjhfdlkdjhl
8. aug 2024

@11bodka11 Co nevYdis?😀

11bodka11
8. aug 2024

@dskjhfdlkdjhl ano ano vYdim 😀

luccija
8. aug 2024

Neviem či sme dodržali trend krstili sme v roku, kamarátka sa krstila v 28 r🙂je to tvoja vec farár ta nevyhodi

dskjhfdlkdjhl
8. aug 2024

@11bodka11 tak to je dobre😀

candii
8. aug 2024

Autorka. Malé bábätká sa väčšinou krstia preto, lebo väčšinu dňa prespia. Tým pádom je to pre ne ľahšie zvládnuteľné. Keďže to netrvá 5 minut

autor
8. aug 2024

@candii trva to 10, to je v pohode

candii
8. aug 2024

No my sme krstili syna v evanjelickom kostole a rozhodne to netrvalo 10 minút 🤔 trvalo to 30 až 45 minút.

autor
8. aug 2024

@candii ine cirkvi to maju kratke

maja22
8. aug 2024

My sme vsetky deti krstili po 2-3 tyzdnoch po prichode z porodnice. Lebo som to ako veriaca povazovala za dolezite, aby sa stali Bozimi, aby si ich dusa doslova "obliekla Krista". Keby boli v nebezpecenstve smrti, nevahala by som si ich pokrstit aj hned, sama. Ide o to, aky vyznam krstu pripisujes.

maja22
8. aug 2024

Krstili sme pocas sv. omse, lebo je to sviatost a patri to tam. Takze hodinu.

autor
8. aug 2024

Tym par ludom dakujem za normalne odpovede a k farizejkam, ktorym vadi slovo trend, pozrite sa do zrkadla.

maja22
8. aug 2024

Preco tu nazyvas zeny farizejkami? Preco posudzujes? Vyjadrili nesuhlas so slovom trend. Co je uplne v poriadku. Trochu pokory...

zuzanockamt
8. aug 2024

Autorka
Skôr si mohla použiť slovo "zvyk". Ale ak chce človek krstiť len kvôli zvyku,trendu, tak je to zbytočné. Tí, ktorým ide ozaj o vieru, krstia deti čím skôr. Medzi 2-6.týždňom.

rakahaka
8. aug 2024

Obe moje deti mali 9dní na krste

autor
8. aug 2024

@maja22 A co to je ak nie trend? Dakedy sa krstilo este v sestonedeli, teraz uz neskor. Ako komu vyhovuje. Namiesto odpovede sa tu upli na slovo trend a hraju sa tu na najväcsie krestanky. Farizejky su to obycajne.

Strana
z2